Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ס,

אתמול הייתי מעורב בתאונה עם רכב אחר, הנהגת השנייה נראיתה בסדר גמור עד שהגיע בחור בחולצה אדומה שהציע לה להתפנות למיון כדי לקבל כסף מהביטוח.. לבסוף היא התפנתה לבית החולים בהר הצופים ואז החלו ההליכים המשטרתיים.

חקרו אותי ושאלו כיצד זה קרה, אני טענתי שנסעתי בנתיב שלי, ולפתע הגיעה מאחורי מכונית במהירות גבוהה שצפרה בפתאומיות מסיבה לא ידועה בעיניי באותו הרגע, בתור רפלקס בלמתי באופן לא פתאומי ואפילו חלש למדי כדי להאט ולהבין מה קרה, הסתכלתי במראה הצידית מצד שמאל שלי, ואז היא נכנסה בי מהצד. חצי מהדלת והכנף התחתונה נפגעה עד לגלגל עצמו, שלא נפגע, החצי הימני של האוטו שלה מרוסק לגמריי כולל הגלגל שהתעקם.

עכשיו חזרתי מחקירת חוקר תנועה שבהתחלה רצה לזמן אותי לשימוע ע"מ לשלול לי את הרישיון עד למשפט, אך לבסוף התחרט ואמר שיבואו לבדוק את המכוניות מחר כדי להסיק מסקנות, וגם כדי לדעת אם יש צורך בכלל לזימון לבית המשפט.

- האם אחרי מחר כשייבדקו את הראיות ואם ויגיעו למסקנות שאני האשם באופן ברור, יוכלו לשלול לי את הרישיון ללא שימוע בבית משפט?

- מה העונש הכי חמור שאפשר לקבל במידה ואני יוצא אשם?

- האם בכלל יש סיכוי שאני לא אזומן לבית המשפט?

- האם אחרי שהתיק ייסגר, אם בכלל, בתור חוסר עניין לציבור, היא עדיין תוכל ותרצה להגיש תביעה לבית המשפט כערעור להחלטת המשטרה?

אגב, היו איתי ברכב 2 ידידות שלי כשאחת מהן לא יכלה להגיע היום, אבל השנייה הגיע ומסרה עדות נרחבת ומפורטת על כל מה שקרה..

האישה האחרת טוענת בכלל שניסיתי לעשות פרסה, כשאני בעצם רציתי להמשיך ישר, ובכלל מנסה להכניס פרטים שלא היו ולא נבראו רק כדי לצאת נקייה מכל הסיפור, ועם כל זה, האם בכלל יש לי סיכוי לצאת זכאי בבית המשפט?

אגב, למי שזוכר את העניין של הרייסים- השוטר הסמוי שטען שרשם את המספר שלי, הגיע לשם שאל אותי מה קרה חייך ואפילו לחץ לי את היד בכבוד ואמר שהכל שטויות ושאין מה להתרגש. :), אני בכל מקרה נשאר עם הגרסא הלא מזוייפת שלי בניגוד לשלה, אני רק מקווה שהצדק ייצא לאור בסופו של עניין.

פורסם

מה גורם לך לחשוב שאתה אשם?

חובה עליה לשמור מרחק מה שכנראה היא לא עשתה

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
מה גורם לך לחשוב שאתה אשם?

חובה עליה לשמור מרחק מה שכנראה היא לא עשתה

אבל זו לא הייתה פגיעה מאחור, זו הייתה פגיעה חזיתית - צידית, חזיתית שלה, צידית שלי.. כל צד הימין שלה כולל הפנס עד לגלגל היה מעוקם..

חוצמזה, אני כביכול סטיתי לנתיב שלה, זה משנה?

פורסם

אם סטית לנתיב שלה וכתוצאה מכך היא התנגשה בך, אז לדעתי (לא שאני עו"ד/שוטר) אתה אשם.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
אם סטית לנתיב שלה וכתוצאה מכך היא התנגשה בך, אז לדעתי (לא שאני עו"ד/שוטר) אתה אשם.

ברור שאני אצא אשם אם זאת הטענה שאני אואשם בה, השאלה מה העונש

פורסם

בלי קשר, אתה אדיוט.

בגלל אנשים כמוך יש תאונות דרכים.

זוז מהשמאלי, תיתקע מצידי בימיני עד לאילת או מטולה.

למה לעזאזל אתה בולם בלי סיבה הנראית לעין? מדוע אתה סוטה מהנתיב שלך ללא איתות?

אולי הייתה פה רשלנות תורמת, וניסיון להונאת הביטוח. אבל אתה האשם.

אביחי

פורסם

תתפלא - אבל כבר היו מקרים שהכביש אשם, הצומת אשם, הרמזור אשם. נכון, גם הנהג אשם, השאלה רק מי אשם יותר.

ובכלל, זה שאתה חושב שאתה היית בסדר, זה רק בראיה הסובייקטיבית שלך.

הכי חשוב שתדע, לא בהכרח השקרים של הנהגת השניה יכולים לעזור לה. לפעמים השקרים של הצד השני יכולים לסבך אותה, כי אם יש נתונים שלא מסתדרים לבוחן רכב, למשל סימני בלימה, למשל זוית שיפשוף ברכב, למשל סוג הפגיעה, למשל מהירות הנסיעה, אז כמובן עולה השאלה האם מישהו משקר כאן.

כבר ראיתי מקרה של נוסע שטען שנחבט בראשו כתוצאה מתאונה והתפנה לבי"ח. רק שהבוחן הגיע למסקנה שהרכב נסע במהירות 20-25 קמ"ש, ואם הנוסע במהירות כזאת הצליח להחבל נראשו משמע היה ללא חגורת בטיחות או ששיקר.

רק לאחר שהנוסע והנהג הבינו שהם הולכים לקבל דו"ח על חוסר חגירה, פתאום הנוסע שינה גירסה ואמר שזה לא היה ממש מכה אבל רצה להיבדק להיות בטוח

בסופו של דבר הנוסע עמד לדין על מסירת עדות שקר.

פרטים קטנים מאוד חשובים, ולפעמים התיאור שלך לתאונה, לא בהכרח יהיה תואם לתיאור שיתן חוקר תאונות שיחווה דעתו, כך שלא חשוב מה אתה אומר, חשוב מה מתרשם מהנתונים החוקר תאונות.

והנה לך דוגמה אישית:

לפני מספר שנים בעודי רוכב על הקטנוע שלי בכביש בין עירוני, אני תוך כדי האטה ופניה לתחנת דלק מגלה שהתפנצ'ר לי גלגל קידמי ושאני מאבד שליטה בעיקר בגלל שאני תוך כדי סיבוב. המהירות שלי היתה כ- 30. לא הצלחתי למנוע את הנפילה בעיקר בגלל הנוסע שישב מאחורי. נפלתי ושברתי כתף.

פונייתי לבי"ח ולמחרת הייתי כבר אצל חוקר תאונות ולא חשוב מה שאל ומה אמרתי, הוא החליט שהאשמה עלי ואיפה הרישיון נהיגה שלי (רצה לקחת). כאשר שאלתי אותו איך הוא מגיע למסקנה החפוזה הזאת, הוא אמר לי שהיות וצמיגים הם טיובלס, לא יתכן שהרגשתי פנצ'ר מיד ולכן לא הגיוני שאיבדתי שליטה במהירות 20-30.

רק אז הפתעתי אותו ואמרתי לו שהוא מוזמן לפרק את הצמיג ולראות שאצלי זה פנימית.

באותה השניה הוא שינה את נימת קולו ואמר לי כך אישור לבית-חולים ולך הביתה. מה שאומר - שגם חוקרי תאונות יכולים לטעות.

ולשאלה מה יכולים לעשות לך - כל מה שירצה ויחליט השוטר / השופט ויהיה לו נימוקים משכנעים להסתמך עליהם.

לפעמים הנימוקים שלו מבוססים על מידע מוטעה, אבל לך תתווכח עם נהגים שקרנים או מסקנות מוטעות

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בלי קשר, אתה אדיוט.

בגלל אנשים כמוך יש תאונות דרכים.

זוז מהשמאלי, תיתקע מצידי בימיני עד לאילת או מטולה.

למה לעזאזל אתה בולם בלי סיבה הנראית לעין? מדוע אתה סוטה מהנתיב שלך ללא איתות?

אולי הייתה פה רשלנות תורמת, וניסיון להונאת הביטוח. אבל אתה האשם.

אביחי

לפי דבריו הנזק במכונית שלה הוא בצד ימין, הוא הסתכל במראה השמאלית

מזה אני מסיק שהיא נסעה לשמאלו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...