Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אבי מתכנן לעשות טיפול תקופתי ברכבו (סיאט קורדובה קופה 2001 1.6 בנזין 100 כ"ס), מכיוון שזה הטיפול הראשון שלו אצלו - אבקש לדעת איזה שמן מומלץ (על ידי היצרן VW) למנוע הספציפי הזה (עדיפות לכזה שניתן להשיג בקלות אצל צנטרל או אוטו-מודיעין).

כמו כן, אבקש לדעת את השמן המומלץ למכונית מסוג סקודה פאביה 1.4 בנזין.

אודה על תגובותיכם,

ניר ס.

משכנתא זה קל

• ספונסר פורום
פורסם

לקורדובה מנוע AEH-AKL ניתן להשתמש בשמן חצי סינטטי 10W40 או בסינטטי מלא 5W40

בתקן VW502 .

מפאביה מנוע AHW או דומה לו 16 שסתומים חובה להשתמש בשמן סינטטי מלא 5W40מתקן VW 502.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

איפה שתקנה אל תתפתה לקנות את השמנים של החברות לk&m ואמריקן איגל! השמנים האלה הורסים מנועים ולא משנה באיזה צמיגות!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אתה יכול לפרט ?

אני משתמש בשמן הזה כבר הרבה זמן ואני מרוצה .

אשמח אם תפרט למה אתה חושב שהוא באיכות ירודה?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אמרתי בינוני, לא ירוד. מכל השמנים שלהם שניסיתי על רכבים שונים אהבתי רק את המינרלי 15W/40 TOURING HIGH TECH

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא חובה להשתמש בפילטר שמן מקורי, פילטר יפני תחליפי מספק את העבודה בצורה טובה מאוד.

אני אומר זאת מנסיון וממוסכניק שעסק במכונאות במשך יותר מ 15 שנים.

פורסם

ולפילטר תחליפי יפני שבה עם אחריות? מה רע בו? במה הוא לא "מסנן" טוב כמו המקורי? אתה אומר על סמך בדיקה או לפי מה שחביר הפורום תמיד אומרים? אצלי אני יודע זאת מבעל מקצוע לשעבר שהיה במשך כ 15 שנים אז...

עריכה:

אצלנו הרכב מתוחזק על ידי ועל ידי אבא שלי שהיה במשך כ 15 שנים מכונאי מוסמך למשאיות ועבד במוסך לשעבר דוקטור סובארו שהיום הוא כבר מוסך לרכבי פולקסוואגן, כל הטיפולים נעשים בבית וזיהוי בעיות (שעד היום לא היו כמעט).

אז לפי כל מה ששמעתי, וכן סיפר לי על קומבינות במוסך אבל יש כמהדבירם בסיסיים שלמדתי ממנו, אם יש לך כסף לבזבז תקנה מקורי, למרות שפילטר יפני עם אחריות יסנן באותה דרך ואפילו יותר טוב. אני מסתמך על זה ולא על "ההוא אמר ש... הם אומרים.... שמעתי..."

פורסם

חבר'ה לא לריב.

רון, תודה על תגובתך גם כאן וגם בVAG.

ותודה גם לשאר המגיבים.

שני הרכבים יקבלו סינטטי מלא 5w40 מתוצרת בכירה, ומסנן שמן OEM.

משכנתא זה קל

פורסם
אם יש לך כסף לבזבז תקנה מקורי

מקורי עולה כ-60 ש''ח לרכב שלי, קמצן מי שיקנה סיני ב-30 שקל. אני לא מדבר על זה שפילטרים MANN עולים כ-35 ש''ח שהם מומלצים ביותר. "תחליפי" פירוש הדברים יותר זול, אבל מה יש פה לחסוך? 10 שקל? אבל אם אתה אומר שתחליפי מסנן יותר טוב אז אני פשוט אעלם לי...........

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא רבים :-D רק מסדרים דעות :wink:

אמרתי יפני תחליפי טוב אבל זה בסדר.. תעלם.... אחריי שתעבוד כמקצוען 15 שנה.

פורסם

מה אכפת לי באיזה ארץ זה מיוצר?

אתה יודע בכלל מי החברה שמייצרת?

מה אכפת לי אם זה תחליפי גרמני, יפני או צ'רקסי ?

יש לו 4 או 5 דרגות סינון כמו במסננים המקוריים של VAG?

יש לו קפיץ זהה?

לא מתפשרים על איכות. במיוחד לא בדברים הקטנים. כמה כבר תחסוך?

לדוגמא: מסנן מקורי לגולף (GTI) עולה בחברה 56 ש"ח.

כמה יעלה מקורי? 30? בשביל 26 ש"ח שווה לי לשים משהו לא מזוהה ברכב?

אם אתה מחפש לחסוך - שיהיה לך בהצלחה.

אני גם מחליף בורג+שייבה (מקורי) לקרטר שמן בכל טיפול. למה? כי בא לי לבזבז 10 שקלים נוספים.

הדבר היחיד שאפשר להתפשר עליו זה לקנות פילטר של MANN שמייצר את הפילטרים המקוריים של VAG במחיר שלא רחוק מ"יפני תחליפי" - כך תקבל את אותו מוצר בפחות כסף.

בקשר לשמן : LM 5w40 הוא שמן באיכות דיי גבוהה ומחירו נוח כך שאין מניעה להמליץ עליו.

הGTI שלי כרגע מוזנת בMOBIL בעלות של 60 ש"ח לליטר - אני לא בטוח שכל אחד היה רוצה להשקיע את הסכום הזה על שמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...