Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנועניסטים - נמאסתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ אין מודעות לרוכבי הדו גלגלי, וכל נסיעה שלו בכביש היא נסיעה שבה הוא נלחם על חייו.

ולמה? כי פותחים עליו דלתות, לא מאפשרים לו לעבור לראש הרמזור בביטחה, לוחצים על הגז גם כאשר הוא רוצה להשתלב, מתעלמים ממנו לחלוטין.

לא קשה למצא אותם על הכביש, תחפשו את האיש עם הקסדה ברגע שתראו אותו, הוא לא יפתיע אתכם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נגיד במידה והקטנוע לא המשיך ישר, אתה צריך להבין מדוע הוא עוקף משמאל.

משום שאם נפתח מהכביש נתיב פנייה שמאלה. אז אם אני רוצה להיות ראשון בטור אני חייב לעקוף בין אי תנועה לרכבים הפונים שמאלה. אם אני אבוא מימין ואנסה להדחף מקדימה. אאלץ להגיע במהירות גבוהה (כדי שמי שממשיך ישר על 60-80 לא ירמוס אותי) ואז לעצור במרחק קצר.

יותר בטוח לעקוף משמאל.

אבל אם הוא המשיך ישר - הוא פשוט טיפש!

במידה ואין מאיפה לזגזג בדרך בטוחה (בטוחה מובנה שהרוכב לא יפגע ושום מראה לא תיפול בדרך) - פשוט מחכים במקום...

גם בעולם השליחויות כבר הבנתי.

מקסימום לא אעמוד ראשון ברמזור הזה.

בחישוב כולל מדובר על חסכון של דקה אם מדובר במרחק של 10 ק"מ...

פורסם

לכל הלא תל אביבים שמגיבים פה.

התגובות שלכם לא במקום.

תל אביב היא עיר מאוד שקטה יחסית לערים גדולות אחרות בעולם.

ואם אתם לא מסתדרים אם צורת הנהיגה בתל אביב,תקחו מונית.

אני נוהג במכונית בתל אביב ורוכב על קטנוע.

אני מקלל גם נהגי מכוניות שחותכים אותי שאני רוכב וקטנועים מעצבנים שאני נוהג.

אבל אין מה לעשות.

אין תרבות נהיגה\רכיבה בארץ.

ל 80% מהנהגים\רוכבים צריך לשלול את הרשיון.

אייל

פורסם

אני גר בת"א. ולא יודע למה, דווקא לא מתעצבן מרוכבי הקטנועים יותר מדי. תכוונו נכון את המראות, אולי לא יהיה לכם שטחים מתים גדולים כל כך. תלמדו לנהוג בעיר, אולי לא תהיו מופתעים כל כך. זה לא שאני נהג כזה טוב (אני לא) - אבל אלו החיים בעיר, ועם זה צריך לחיות.

אגב, כשאני לא על ארבעה גלגלים, אני על אופניים בעיר. בשעות מסויימות וברחובות מסויימים- על המדרכות, ולא על הכביש כפי שהחוק מורה לי לעשות. ואם מישהו מכם חנה על מדרכה והשאיר מעט מדי מקום לאופניים לעבור עליה- אם הוא חזר לאוטו וגילה מראה שבורה- זה אולי אני. גיליתי יום אחד שה"קרניים" שיש לי על ההגה של האופניים הן כלי הנשק היעיל ביותר נגד מכוניות שחונות על המדרכה וחוסמות אותה. לא צריך להאט, לא צריך לרדת לכביש לתנועה הסואנת, ממשיך ברכיבה, מכוון וטראח! איזה כיף.

(הפסקה האחרונה נועדה להראות למי שנוסע על ארבעה גלגלים ומתלהם נגד הרוכבים, שאפשר להציג גם את נהגי המכוניות כמניאקים שאלימות היא הפתרון כלפיהם, כמו שהציעו כאן לגבי הרוכבים על שתיים)

אסף.

פורסם

יש לי רק דבר אחת לאמר לפותח האשכול:

פתחת את זה בפורום הלא מתאים, פורום של אופנועים מתאים לאשכול שלך

זה משוט מראה שאתה רוצה טפיחה על השכם מאנשי ההמכוניות.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אגב, כשאני לא על ארבעה גלגלים, אני על אופניים בעיר. בשעות מסויימות וברחובות מסויימים- על המדרכות, ולא על הכביש כפי שהחוק מורה לי לעשות. ואם מישהו מכם חנה על מדרכה והשאיר מעט מדי מקום לאופניים לעבור עליה- אם הוא חזר לאוטו וגילה מראה שבורה- זה אולי אני. גיליתי יום אחד שה"קרניים" שיש לי על ההגה של האופניים הן כלי הנשק היעיל ביותר נגד מכוניות שחונות על המדרכה וחוסמות אותה. לא צריך להאט, לא צריך לרדת לכביש לתנועה הסואנת, ממשיך ברכיבה, מכוון וטראח! איזה כיף.

יפה לדבר על מפרי החוק כאשר אתה אחד מהם.:?

לרוב אין לי בעיות עם בעלי הדו-גלגלי אבל מס' פעמים לא מועט הם מסכנים את עצמם לשווא.

להידחף בין אוטובוס למשאית זה טיפשות.

לזגזג בין מכוניות בפקק זה טיפשות.

לנסוע על מעבר הולכי רגל כדי לא לחכות לירוק זה לא רק טיפשות אלא פשע.

לדפוק מראות ולהמשיך כאילו לא קרה כלום זה חוצפה.

מקרה מצחיק שייצא לי לראות שמראה על טיפשות: שני קטנועים מזגזגים בין רכבים ומתנגשים אחד בשני.

Veni Vidi Vici

פורסם
בארץ אין מודעות לרוכבי הדו גלגלי, וכל נסיעה שלו בכביש היא נסיעה שבה הוא נלחם על חייו.

ולמה? כי פותחים עליו דלתות, לא מאפשרים לו לעבור לראש הרמזור בביטחה, לוחצים על הגז גם כאשר הוא רוצה להשתלב, מתעלמים ממנו לחלוטין.

לא קשה למצא אותם על הכביש, תחפשו את האיש עם הקסדה ברגע שתראו אותו, הוא לא יפתיע אתכם.

ל'

רק כדי להכניס פרופורציות - גם הכללה הזו לא נכונה. בדיוק כמו כל הכללה אחרת.

יש יותר מדי אנשים שלא מודעים לזה? יכול להיות.

אני אומר לך מניסיון אישי שלא פעם ולא פעמים פשוט לא ראיתי את הקוטנוען.

למזלי עף פעם לא נוצר מגע אבל היו מספר פעמים שהסתכלתי ופשוט לא ראיתי.

אני לא זוכר האם זה היה בגלל שהם בלי אורות, או לבוש לא בולט מספיק או סתם היו מהירים מדי ומזגזגים מדיי - אני רק זוכר שהייתי צריך להוציא את הלב שלי מהתחתונים :oops:

וחוץ מזה - אין לקחת את זה אישי נגד רוכבי דו-גלגלי - יש מספיק נהגים/ות בכביש שלא שמים לב גם למכוניות שסביבם/ן - אז זה באמת לא אישי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הבעיה היא לא בהתנהגות של הנהגים/רוכבים, אלא בהתנהגות האנשים בכלל. אין לנו שום כבוד אחד לשני - ולא רק בכביש.

התנהגות הרוכבים העירוניים נובעת מחוסר ברירה. אם יסעו בנתיב אחד, במהירות התנועה, תבוא בוודאות מכונית שתנסה לחלוק עימם את הנתיב. אני נוהג כשלוש-ארבע פעמים בשנה בחו"ל, וחוץ מבמדינות נחשלות שונות, לא נוהגים כמו בארץ.

הסיבה לדעתי (ואני לא צוחק) זה שאנחנו עם פוסט-טראומתי, שמגיב באגרסיביות לסיכון הקיומי היומיומי הכרוך בחיים בארץ. אם מוסיפים למתח החיים הרגיל הלחצה נוספת (פקק תנועה למשל), אנשים שפויים ונורמטיבים מאבדים את כושר השיפוט הרגעי לחלוטין, ועושים דברים שבדיעבד מצטערים עליהם.

נמרוד

פורסם

^הלוואי שזה היה נכון.

אנחנו עם חסר סבלנות וסובלנות.רוצה דוגמאות?

1- מעבר חצייה. מי לא שם גז כדי להספיק לעבור לפני שההולך רגל יתחיל לחצות כדי לא לאבד עוד 10 שניות?

2-זיגזוג מטורף בכבישים. יש הרבה כבישים שלא משנה כמה תזגזג מרגע היציאה מרמזור א', בכל מקרה כשתגיע לרמזור ב' הוא יהיה אדום. סתם לנסוע כמו מטורף במחשבה שככה תגיע יותר מהר?

3-מעבר נתיב. למה שתיתן לרכב שמבקש יפה להיכנס מלפניך? אתה מכיר אותו? ב-90% מהמיקרים, נהג שרואה רכב שעומד לעקוף אותו מגביר את המהירות כדי שהעוקף לא יוכל להיכנס מלפניו, ורק כדי לא לאבד את המקום ה-5,093,843 על כביש חיפה ת"א ב"מירוץ".מה כבר משנה עוד מכונית אחת לעזאזל?!

ובאותו נושא-יש נהגים שלא תכננו נכון את הנסיעה מבחינת נתיבים. קורה שטועים ונמצאים על נתיב ישר במקום נתיב לפנייה או להיפך.למה שמישהוא יסכים שאותו אחד שטעה ייכנס מלפניו? זו בעייה שלו שהוא לא יודע לנהוג!.

אחרון באותו נושא- טעיתם ככה פעם? אני כן. אותתי, ניסיתי ליצור קשר עין כדי לבקש להשתחל.כולם הקפידו להביט ישר קדימה ולא עליי. אז צפרתי. ועדיין הרוב הביט ישר קדימה, ואחד או שניים הביטו במראה. רק לא לתת לי להיכנס לנתיב הנכון. וזה לא שניסיתי להיכנס ראשון מלפני הרמזור, אלא דיי מסוף התור.

יש עוד הרבה מאיפה שזה הגיע. אנחנו פשוט עם חסר סבלנות ואגואיסטי.

בלי האגו החיים היו קלים וניסבלים הרבה יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היום אני נוסע בכביש מהיר והעפתי מבט לתוך רכב שעקף אותי.

מה אני רואה? גברת אחת מחזיקה ביד אחת מראה קטנה וביד שניה עושה ריסים :shock:

הייתי בכזה הלם שמכונת גילוח כמעט נפלה לי לתוך כוס קפה.

:lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ובאותו נושא-יש נהגים שלא תכננו נכון את הנסיעה מבחינת נתיבים. קורה שטועים ונמצאים על נתיב ישר במקום נתיב לפנייה או להיפך.למה שמישהוא יסכים שאותו אחד שטעה ייכנס מלפניו? זו בעייה שלו שהוא לא יודע לנהוג!.

אחרון באותו נושא- טעיתם ככה פעם? אני כן. אותתי, ניסיתי ליצור קשר עין כדי לבקש להשתחל.כולם הקפידו להביט ישר קדימה ולא עליי. אז צפרתי. ועדיין הרוב הביט ישר קדימה, ואחד או שניים הביטו במראה. רק לא לתת לי להיכנס לנתיב הנכון. וזה לא שניסיתי להיכנס ראשון מלפני הרמזור, אלא דיי מסוף התור.

אני בדרך כלל לא נותן להם להיכנס ,כי רוב האנשים עושים את זה לא מתוך בילבול אלא מתוך קומבינה.

אם הנתיב ימינה מלא ,והנתיב ישר ריק ,אז אפשר לנסוע ישר ולהישתלב ברגע האחרון .

לכאלה אני לא נותן להיכנס.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
היום אני נוסע בכביש מהיר והעפתי מבט לתוך רכב שעקף אותי.

מה אני רואה? גברת אחת מחזיקה ביד אחת מראה קטנה וביד שניה עושה ריסים :shock:

הייתי בכזה הלם שמכונת גילוח כמעט נפלה לי לתוך כוס קפה.

:lol:

:lol:, גם אם היה נופל, היה אפשר להתנגב עם העיתון :grin:.

פורסם

תראו, בתור אחד שרוכב על קטנוע כבר כמה שנים, וגם על פחיות, אני רואה תכביש ומבין אותו יותר מכל נהג אחר, אשר נוהג בפחית.

רוכב אופנוע\קטנוע חייב לסגל לעצמו רפלקסים של חתול, ומודעות גדולה יותר לדרך ולמפגעים שבה, יותר מכל נהג אחר.

עכשיו בעניין זה שישנם כאלה שמקניטים את רוכבי הדו-גלגלי, יש משהו במה שאתם אומרים, יש רוכבי דו-גלגלי טובים (הלא ממהרים נקרא להם), ויש את אלה שפשוט לא רואים בעיניים, וחיים בשביל להשתגע על האופנוע.

אבל מה אני יגיד על נהגי הפחיות, שמעורבים בתאונות חמורות יותר, ולרוב תאונה שבא נפגע רוכב אופנוע, אלא אם כן הוא החליק בעצמו, הסיבה לתאונה נגרמת עקב רכב שעשה טעות.

אני פשוט ביום יום משתגע, מנהגים שאין להם אלוהים, מנסים להלחם בך, להדחף לנתיב שלך, ופשוט לא מבינים שגם אתה כלי רכב על הכביש. אני אישית אין לי עצבים לאנשים כאלה, ויוצא לי לפחות אחת לשבוע, לריב בכביש עם נהג אידיוט, שחושב שאני בלתי נראה (למרות שהוא רואה אותי). אם אני הייתה לי תיכולת, הייתי מוציא להורג במקום את כול אלה, שעושים טעויות בכביש, ופשוט לא משלימים עם זה, ובמקום זה מנפנפים לי כאילו אני אשם.

אני יספר לכם מקרה שקרה לחברי, שהיה בדרכו לעבודה בבוקר, רוכב על אופנוע שטח. הוא נוסע באיזור ת"א, באחת הפניות שמאלה לכיוון מקום עבודתו, הוא נצמד לשמאל בא לבצע את הפנייה, שלפתע מגיח רכב מנתיב הנסיעה ישר, ונדחף לו לנתיב, מה שגורם לו להדחף לכיוון המדרכה, להשתפשף עליה, וכמעט לאבד את חיו, בגלל איזה פלצן בגולף שלא יודע לנהוג.

דבר ששכחתי לציין לצורך המשך הסיפור הוא, שחברי נסע עם טרמוס עם קפה חם.

נחזור לסיפור, לאחר הפנייה שבה חברי כמעט איבד את חיו, ניסה חבר שלי להשיג את נהג הגולף החוצפן, לאחר שהגיע אליו, סימן לו לפתוח תחלון, בכדי להטיף לו טיפה מוסר, על מה שכרגע עשה. במקום זה מה שנהג הגולף עשה, הסתכל על חברי ופשוט נפנף אליו באצבע משולשת. חברי נתן לו לעקוף אותו. לאחר מכן הם התקרבו לפקק, הגולף פתח תחלון כדי לעשן, חבר פשוט בלי לחשוב הוציא את המכסה של הטרמוס, עבר ליד הגולף ופשוט שפך את כל תכולת הקפה המהביל לתוך הגולף. אני לא כל כך רוצה לדעת מה נסגר עם הנהג החצוף, אבל להבא שילמד לכבד אחרים בכביש, ואם לא לא יגמר טוב כמו במקרה הזה.

יש גם נהגי פחיות חוצפנים, וכך גם אופנועים, אבל מה לעשות, זה החינוך שאנשים מקבלים, עם זה צריך להתמודד!

פורסם

אני דווקא נסעתי הרבה על אופנועים וקטנועים, אני מחזיק ברישיון לאופנוע כבד והיו לי גם התנסויות כאלו.

הסיבה לרוב הבעיות היא הוצאת רוכבי הקטנוע/אופנוע מהחוק. ומה הכוונה?

רוכב הד"ג נוסעים בין הנתיבים, באופן לא חוקי, בצורה כזו הם חושפים את עצמם למיליון בעיות, לדוגמה שאני נוסע ברכב בנתיב שלי ויש פתאום בור בכביש אני זז, בתחום הנתיב שלי. שיש דו"ג לידי הוא יכול להפגע, אולי כי אני דרסתי אותו, אבל בפועל כי הוא נמצא באופן לא חוקי בנתיב הנסיעה שלי, עוקף בצורה לא חוקית. כמובן שאם תהיה תאונה האשמה היא על נהג המכונית אבל בפועל אם לא היתה נהיגה בין הנתיבים זה לא היה קורה. מסוכן:!:

שאני עובר נתיב ויש מאחורי רכב אני עוקף או ממתין בהתאם לרכב. כבר קרה שפתאום הגיע רכב בסללום בין רכבים, בלי שתהיה יכולת לראות אותו, וסך הכל, שאני רואה שהרכב הקרוב רחוק ממני אני לא יכול להסתכל כל הזמן אחורה, יש תנועה וכביש גם מקדימה. קרה לכם פעם שאופנוען זיגזג בין מכוניות בלפחות 30 קמ"ש מעל מהירות המכוניות? לי קרה. מסוכן :!:

שוליים - אחד הדברים הנפוצים הם ששוליים נועדו למצבי חרום, כמה פעמים אתם רואים מישהו שלא מספיק לעצור בזמן בגלל עצירה פתאומית וסוטה הצידה לשול?? אני רואה את זה הרבה. איש כזה חושב על בריחה ממצב חרום, הוא לא יסטה לנתיב אחר אבל כן לשוליים שנועדו לדברים כאלו. אי אפשר לצפות מנהג שיש לו חצי שניה לברוח או להכנס במישהו אחר להתחיל לבדוק האם יש אופנוענים בשוליים. ותראו איזה פלא, יש ! המון אופנוענים נוסעים בשוליים. כבר היו לי חבר שנהג בשוליים בדיוק שרכב אחר נאלץ לסטות לשם, תוצאה? CBR600 עם פלסטיקה פגועה ושלושה שבועות בבית החולים משיפשופים יבשים בלבד - היה לו מזל.

עקיפה בנתיב לא נכון - הרבה פעמים ראיתי אופנועים עוקפים מצד הכביש, רק ללפעמים הם היו צריכים להמשיך ישר אבל עקפו מימין בנתיב שיש בו פניה ימינה או ההיפך. תוצאה - GPZ על הכביש ואני בטוח שעוד מספר רב של תאונות.למה? כי הם עקפו ובדיוק התחלף הרמזור לירוק, ובן אדם שרצה לפנות ימינה עשה את הלא יאמן, ופנה ימינה.

קיצור אם האופנוענים היו נוהגים כחוק - על נתיב שלם, ללא נסיעה בשוליים, ללא זיגזוג בין נתיבים, ללא עקיפה בפקקים. המצב היה הרבה הרבה יותר טוב, ראו ערים אחרות בעולם, שם האופנוענים כן מצייתים לחוקים הנ"ל. בארצנו אין חוק לאופנוענים ןהמצב בהתאם.

אני לעולם לא פגעתי באופנוע, אבל ראיתי את הכביש מקרוב כמה פעמים, פעם אחת מהן היא שעקפתי רכב שהיה בנתיב הימני, הרכב נכנס לחניה מתוך מחשבה שהוא גם ככה בנתיב הימני ביותר, אני נמרחתי על החניה במחשבה של כמה יפים הכוכבים בבני ברק. עקיפה נוספת בכניסה לגה הסתיימה במפגש עם רכב שלקח את הנתיב הימני ורצה לפנות ימינה לאיזה חור. בשני המקרים אני אשם. בשני המקרים צריך להפיק לקח. כל עוד לאופנוענים אין חוק, נהגי הרכב לא יעשו במקומם את העבודה. סעו בזהירות

• תוכן חדש...