Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

INDY 500

דובי מילר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע, אתמול נערך בארה"ב בפעם ה-91 מרוץ האינדי 500, אולי המרוץ המפורסם בעולם , יחד עם הגראן-פרי של מונקו ומרוץ 24 השעות של לה-מאן.

פעם , כשבפורמולה-1 היו נהגים אמיתיים הם היו מגיעים במיוחד לארה"ב בכדי להשתתף במרוץ הזה באינדיניאפוליס אבל היום הם ממש לא חושבים על זה.

המרוץ עצמו,למרות ששייך לסדרת ה-IRL עדיין מהווה את היהלום שבכתר וכולם רוצים לנצח בו.

מייקל אנדרטי, בעל קבוצת מרוצים כיום ונהג מרוצים בעבר חזר שוב השנה בכדי אולי להצליח לנצח בו, הוא לא הצליח אבל מי שכן עשה את זה הוא דריו פרנקיטי הסקוטי, שנוהג עבור אנדרטי וזה רק בגלל כניסה לא צפויה לפיטס להחלפת גלגל, שגרמה לו להיות ראשון כאשר החל גשם.

בארה"ב כידוע לא מתחרים על מסלולים אובליים בגשם ופרנקיטי ניצח אחרי 166 הקפות במקום 200 הצפויות.

התקווה האמריקאית מרקו אנדרטי,הבן של מייקל והנכד של מריו אנדרטי סיים מאכזב במקום ה-24 , 4 הקפות אחרי המנצח.

התקווה האישית שלי, דניקה פטריק סיימה במקום ה-8 .

דובי

2.jpg

3.jpg

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אכן מירוץ מטורף. התחיל בשמונה בערב שעון ישראל ונגמר אי שם אחרי שתיים בלילה!

דובי, נראה לי שחובבי אבירי המסלול העגול כאן מסתכמים בשלושה (יחד עם דרור), אחרת קשה להסביר את העובדה שאין תגובות לפוסט הזה.

נכון, מירוץ מכוניות יכול לשעמם (בעיקר כשההגה פונה רק שמאלה) אבל דווקא המירוצים האובאליים מנפקים אקשן כמותו לא נראה שנים רבות במסלולי הפורמולה 1.

מירוץ האינדי החל בצורה די צפויה מבחינת מיקומי הנהגים (פחות או יותר) כשהליו קסטרונבס (מנצח 2004) תופס את הפול ובמהלך המירוץ נזרק אי שם למקום 20 ומשהו רק בשביל לחזור שוב פעם לדבוקת החזית.

הפסקת המירוץ בהקפה ה-113 הציבה 4 נהגים מקבוצת אנדרטי בחמישייה הראשונה כשהבן מרקו שני ודניקה שלישית. מייקל אנדרטי האבא, הוביל גם הוא את המירוץ לכמה הקפות.

שלוש נהגות (נשים רבותיי!!!) התייצבו למירוץ הקשה הזה שכפי שציין דובי, נהגי הפורמולה 1 כנראה חוששים ממנו. דניקה פטריק, שרה פישר ומילקה דונו.

אקורד הסיום הניב תאונה וירטואוזית של מרקו אנדרטי. אישית הייתי מאוכזב, בעיקר לנוכח המירוץ בשנה שעברה כשסם הורניש ממש גנב לו את הניצחון בפניה האחרונה של ההקפה ה-200. אני זוכר את זה טוב מאוד, הייתי שם. מקווה לחזור לשם שוב בשנה הבאה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

הבעיה בסדרות ה-SINGLE SEATER האמריקאיות ידועה, בעיקר מאז "הברוגז" בין ה-CHAMP CAR ל-IRL .

שתי הסדרות, כל אחת בנפרד, סובלות מחוסר של מכוניות על הגריד ויותר מזה ממחסור חמור של נהגים איכותיים.

תאר לך מה היה קורה אם היינו רואים באינדי גם את סבסטיאן בורדיי, ג'סטין ווילסון, פול טרייסי וחבריהם...היה לנו גריד איכותי של לפחות 15 נהגים ששווים ניצחון בבריקיארד.

העשירייה הראשונה היום בכל מרוץ IRL די ידועה והתחרות היא בין 3 קבוצות כל הזמן - גנאסי, פנסקה ואנדרטי-גרין.

יצא לי לראות (כמובן) את מקצי הדרוג בשידור ישיר בשבועות האחרונים ב-ESPN וכבר שם פרנקיטי אותת שהוא מהיר .

אגב - אשתו היא שחקנית הקולנוע אשלי ג'אד והיא מלווה אותו לכל מרוץ.

דובי

פורסם

הצ'אמפ-קאר בכלל הלכו על קונספט "אירופאי". השנה אין להם אף מירוץ אובאלי.

ברונו ג'נקיירה ניסה מזלו באינדי וכמעט גמר את הקריירה, אולי זאת הסיבה.

איפה יש עוד מירוצים שמסתיימים בהפרש של אלפיות השנייה בין מקום ראשון לשני אחרי כל כך הרבה הקפות (זאת הסיבה גם למתח שנוצר בכל המירוץ אצל הצופים. אי אפשר לראות 10 הקפות אחרונות וזהו).

בינתיים, טעימה שמזכירה לי למה אני חייב להיות שם שוב

CLOSE FIGHT.jpg

DW.jpg

HC.jpg

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

כמובן שגם אני צפיתי באינדי 500 שבניגוד לשנים קודמות אכן שודר בשידור חי מתחילתו (מישהו לחץ בזמן על הכפתור שמפסיק את שידור הרולאן גארוס). ליתר דיוק צפיתי בחלקו הראשון של המירוץ עד שזה הופסק בשל סופת רעמים ולא חיכיתי עד אחת בלילה לחידושו.

אני חושב שהרבה יותר קל להזדהות ולהנות ממירוצים אלו רק אחרי שאתה רואה את הדברים במסלול אמיתי במציאות. רק אז אפשר להבין כמה הנהגים נמצאים על הקצה במשך שעות כמה לא טרויאלי להשאיר מכונית בתוך פניה לא משנה מה גובה המעקם ב 340 קמ"ש. ולראות בו זמנית 33 מכוניות סינגל סיטר עושות את זה. אין ספק שכאוהד ספורט מוטורי יש לי שאיפה בחיים לזכות לשבת ביציעים של אירוע הספורט הבודד הגדול ביותר בעולם יחד עם 300,000 צופים.

הסטטיסטיקה הדלה של דובי לא מספרת את כל הסיפור. מרקו אנדרטי עבר חוויה משקשקת כשמכוניתו התתעופפה לה קלות כתוצאה ממכה קלה שחטף מוולדון שסובב את מכוניתו לתוך הקיר. הגשם שהתחדש במהלך פינוי המכוניות שנפגעו הוא שסיים את המירוץ.

התוצאה נקבעה גם הפעם בשל מזל ואסטרטגיות שונות של עצירות תדלוק. אם המירוץ היה מושלם התוצאות היו יכולות להיות שונות בתכלית אבל זה לא ימנע מפרנקיטי את ההישג ההיסטורי ומהופעת פרצופו על הגביע בשנה הבאה.

במהלך המירוץ היו אינספור חילופי הובלות ולפחות 7 נהגים שונים (אני לא זוכר במדויק) נטלו את ההובלה במירוץ.

אין ספק שאם משווים את המירוץ הזה למירוץ הפורמולה-1 שנערך בצהריים ברור איפה היה יותר מעניין.

סיכום של המירוץ כולל קטעי וידיאו ניתן לראות בלינק הבא:

http://sports.espn.go.com/rpm/news/story?seriesId=1&id=2884319

פורסם
אני חושב שהרבה יותר קל להזדהות ולהנות ממירוצים אלו רק אחרי שאתה רואה את הדברים במסלול אמיתי במציאות. רק אז אפשר להבין כמה הנהגים נמצאים על הקצה במשך שעות כמה לא טרויאלי להשאיר מכונית בתוך פניה לא משנה מה גובה המעקם ב 340 קמ"ש. ולראות בו זמנית 33 מכוניות סינגל סיטר עושות את זה. אין ספק שכאוהד ספורט מוטורי יש לי שאיפה בחיים לזכות לשבת ביציעים של אירוע הספורט הבודד הגדול ביותר בעולם יחד עם 300,000 צופים.

זה מסוג הדברים שאתה באמת חייב לעצמך כאוהד ספורט מוטורי ואם לא יוצא לך האינדי 500, מומלץ ללבקר באינדי של שיקאגולנד אשר הניב את המירוצים הכי צמודים בהיסטוריה. לפני שנתיים כמדומני, מספר רב של הקפות לפני השחמט, היו שלושה צמדים של מכוניות כשטבלת המיקומים השתנתה אינספור פעמים. בסוף הורניש לקח.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
הבעיה בסדרות ה-SINGLE SEATER האמריקאיות ידועה, בעיקר מאז "הברוגז" בין ה-CHAMP CAR ל-IRL .

שתי הסדרות, כל אחת בנפרד, סובלות מחוסר של מכוניות על הגריד ויותר מזה ממחסור חמור של נהגים איכותיים.

תאר לך מה היה קורה אם היינו רואים ב-CART:wink:גם את דריו פרנקיטי, סם הורניש, סקוט דיקסון וחבריהם...היה לנו גריד איכותי של לפחות 15 נהגים ששווים ניצחון בכל מירוץ, כמעט.

העשירייה הראשונה היום בכל מרוץ IRL די ידועה והתחרות היא בין 3 קבוצות כל הזמן - גנאסי, פנסקה ואנדרטי-גרין.

יצא לי לראות (כמובן) את מקצי הדרוג בשידור ישיר בשבועות האחרונים ב-ESPN וכבר שם פרנקיטי אותת שהוא מהיר .

אגב - אשתו היא שחקנית הקולנוע היפהפיה אשלי ג'אד והיא מלווה אותו לכל מרוץ.

דובי

כמה תיקונים, מודגשים בשחור+ הליו קסטרונביס, שהוזכר פה, כבר הספיק להראות מה הוא שווה ב-CART, בעונת 00', בקבוצת פנסקה, ואם אני זוכר נכון, היה אחד המתמודדים היחידים לתואר, מול בן-קבוצתו, ג'יל דה-פראן, מנהל המירוצים של הונדה F1,כיום.

לדריו יש אח, בשם מרינו וגם הוא נהג מירוצים (מה יהיה עם השמות האיטלקיים האלה? הם סקוטים!).

אם אני זוכר נכון, לדריו יש רזומה מכובד גם ב-DTM או ב-ITC, שם נהג במרצדס C-CLASS (ב-95?96?), לפני שהגיע לסצנת המירוצים האמריקאית.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

בכלל, ישנה מגמה של אירופיזציה בליגות האמריקניות.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

המכוניות בספורט המוטורי האובאלי האמריקאי צמודות לאורך פרקי זמן רבים רק בגלל שישנה כמות גדולה של תאונות או דגלים צהובים על כל המסלול, מה שמאחד את כל הגריד מחדש מדי מספר הקפות .

גם הטקטיקות של הקבוצות די דומות וקבוצות לא לוקחות יותר מדי הימורים בנושא דלק או צמיגים .

מה שמעניין הוא שקראתי פעם ראיון עם מנהל קבוצה שאמר שהם "בונים" על אותם דגלים צהובים כחלק מהתכנון למרוץ.

ב-CHAMP CAR במסלולים "רגילים" אכן נפתחים פערים בין הנהגים , לדוגמא המרוץ שהיה השנה ברחובות לונג-ביץ'.

סבסטיאן בורדיי , האלוף שם (צרפתי שכנראה יגיע לטורו-רוסו, פורמולה-1 בשנה הבאה) הוביל בהפרש של מיליון שנה כמעט .

בכלל הספורט המטורי האמריקאי , למעט ה-NASCAR , סובל מדילול של כשרונות, למרות הפופולריות של הספורט וישנה מגמה של הרבה נהגים אירופאיים ודרום-אמריקאיים לכיוון.

הכשרון האמריקאי האחרון ב-CHAMP, אלמינגר , עבר כמובן לכסף הגדול של ה-NASCAR .

סם הורניש ג'וניור , האמריקאי הבולט ב-IRL הוא נקודת אור בודדת ומרקו אנדרטי הוא כרגע תקווה, שאולי תממש את עצמה ב...פורמולה-1 , תלוי עד כמה סבא מריו ילחץ.

דובי

• תוכן חדש...