Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום החלטתי להחליף את נוזל ה-LHM.

הרדתי את הרכב למינימום, שאבתי את כל הנוזל הישן ניקיתי פילטרים ומיכל.

היתה לי נזילה מהמשאבה (תמונה) הוחלפה גומיה.

הרכב עלה וירד בלי שום בעיה, בזמן שהרכב היה במקסימום (מנוע כבוי) פתחתי את בורג פורק לחץ, יצא שמן עד שהפסיק.

הרכב הונע כשבורג פורק לחץ פתוח, שמן התחיל לצאת עד לקבלת שמן ירוק זוהר, סגרתי את הבורג ומאז הרכב לא רוצה לרדת.

מנורת STOP דולקת .

מה האפשריות שיש לי?

תודה

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אין לי כלכך מושג בקסנטיות אבל לפי מה שהבנתי שיש לך טעות בריקון האוויר וכנראה הייתי צריך לרוקן אוויר שהרכב למטה או כשהו מדומם.

עכשיו תפתח את הבורג ותן לשמן לצאת עיקרונית הרכב אמור לרדת שיגיע עד למטה סגור ותנסה להניע אם הסתדר תוסיף אם נחסר שמן ולא תרוקן עוד פעם אוויר המערכת צריכה לרוקן לבד.

פורסם

אתה יכול לחזור שוב על מה שעשית, איך עשית, ולמה עשית ?

"שאבתי את כל הנוזל" - למה ? אתה אמור להוריד את הרכב לגובה מינימלי, ולשפוך את מה שיש במיכל. לא לשאוב.

ואז הרמת את הרכב למקסימום, הנחת אותו על בוקים, אני מניח, ופתחת את בורג פורק הלחץ. למה ? ומהיכן יצא השמן ? פתחת את הבורג עד הסוף ? או רק סיבוב וחצי ?

פרט מה בדיוק עשית, כדי שנוכל, אולי, לסייע.

פורסם
אתה יכול לחזור שוב על מה שעשית, איך עשית, ולמה עשית ?

"שאבתי את כל הנוזל" - למה ? אתה אמור להוריד את הרכב לגובה מינימלי, ולשפוך את מה שיש במיכל. לא לשאוב.

ואז הרמת את הרכב למקסימום, הנחת אותו על בוקים, אני מניח, ופתחת את בורג פורק הלחץ. למה ? ומהיכן יצא השמן ? פתחת את הבורג עד הסוף ? או רק סיבוב וחצי ?

פרט מה בדיוק עשית, כדי שנוכל, אולי, לסייע.

הורדתי את הרכב למינימום ורוקנתי את המיכל + ניקיון הבוצה, הנוזל כבר לא אותו צבע, הרכב עבר יותר מי -100K ללא החלפת נוזל. הכוונה לשאיבה - השתמשתי במשאבה ידנית כמו של נפט להוציא את הנוזל מהמיכל.

הכנסת נוזל חדש למיכל והחלפת אטמ גומי במשאבה.

הרכב עלה וירד פעמיים ללא שום בעייה.

לשאלתך- הרכב לא היה על בוקים אלה במצב בורר גבוה, במצב זה (שלא בשלטתי - אל תשאל ואם תרצה לדעת למה אז בפרטי) בורג פורק לחץ פתוח (בורג בחוץ לא חצי משוחרר) ומנוע כבוי כמובן, שמן חום התחיל לצאת והרבה אני מניח קרוב לליטר.

ממצב זה שהרכב במצב בורר גבוה לא יורד למצב מינימום או נסיעה.

מנורת STOP דולקת וכמובן אין בלמים.

לעומת זאת הגה תקין עובד.

מצב נתון בורר גובה רכב במינימום הרכב במקסימום, מיכל LHM יש מספיק נוזל (מדיד) אין נזילות.

תודה

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

מתוך סקרנות עמוקה: העלית את הרכב לגובה המקסימלי, ואז כיצד פתחת את בורג פורק הלחץ? בשכיבה מתחת למכונית כשהיא עומדת על הגלגלים ?

פורסם

לא מכיר קסנטיה...

בBX אם אני זוכר נכון אסור להוציא את הבורג (רק לפתוח חלקית) כי בפנים יש כדורית קטנה

שאם תיפול....לך תמצא - אולי גם בקסנטיה...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
לא מכיר קסנטיה...

בBX אם אני זוכר נכון אסור להוציא את הבורג (רק לפתוח חלקית) כי בפנים יש כדורית קטנה

שאם תיפול....לך תמצא - אולי גם בקסנטיה...

למיטב ידיעתי גם בקסנטיה אסור להוציא את הבורג לגמרי (המערכות באופן כללי דיי דומות כי הן מכאניות לחלוטין).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוקר לך

מה קורה יובל?

לדעתי עשית טעות כשפתחת את הבורג פורק כשמנוע עובד

כשמנוע כבוי תנסה לשחרר את הלחץ

רק תזהר שהרכב לא ינחת עליך

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

בוקר לך

מה קורה יובל?

לדעתי עשית טעות כשפתחת את הבורג פורק כשמנוע עובד

כשמנוע כבוי תנסה לשחרר את הלחץ

רק תזהר שהרכב לא ינחת עליך

שא ברכה

לא יעזור, ידידי.

jlavi2002 צדק. בתוך הבורג יש כדורית קטנה. אסורה להוציא את הבורג ע"מ שהכדורית לא תצא החוצה ותלך לאיבוד.

הבורג עצמו לוחץ על הכדורית וסוגר מעבר הידראולי. יש לפתוח את הבורג סיבוב אחד בלבד (!) לפי הוראות יצרן.

במצב הנוכחי של הרכב יש סיכוי שהמערכת המאכנית של ההידראוליקה מזהה כביכול "דליפה" של לחץ ולכן מנתקת את המנגנון- במקרה הזה, מנגנון ההידראוליקה של הבלמים והמתלים.

ההגה יעבוד כי הוא מחובר למשאבה ההידראולית באופן שונה ולא למעגל הסגור של הבלמים+מתלים.

לפי מה שנכתב עד כה - לדעתי אין מנוס מלחפש את הכדורית ולהחזירה למקום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא יעזור, ידידי.

jlavi2002 צדק. בתוך הבורג יש כדורית קטנה. אסורה להוציא את הבורג ע"מ שהכדורית לא תצא החוצה ותלך לאיבוד.

הבורג עצמו לוחץ על הכדורית וסוגר מעבר הידראולי. יש לפתוח את הבורג סיבוב אחד בלבד (!) לפי הוראות יצרן.

במצב הנוכחי של הרכב יש סיכוי שהמערכת המאכנית של ההידראוליקה מזהה כביכול "דליפה" של לחץ ולכן מנתקת את המנגנון- במקרה הזה, מנגנון ההידראוליקה של הבלמים והמתלים.

ההגה יעבוד כי הוא מחובר למשאבה ההידראולית באופן שונה ולא למעגל הסגור של הבלמים+מתלים.

לפי מה שנכתב עד כה - לדעתי אין מנוס מלחפש את הכדורית ולהחזירה למקום.

איציק

ראשית תודה לכל המגיבים עזרתם לי.

אכן הכדור הברזל הקטן היה חסר ונמצא בתוך המיכל השמן הישן.

הכדורית הוחזרה למקומה ואכן הרכב ירד ועלה.

העליתי והורדתי את הרכב 5 פעמים, סובבתי את ההגה 5 פעמים, הוספתי שמן לפי המדיד.

עכשיו יש תופעה שלא היתה, מיכוון שאין לי הרבה נסיון עם הרכב אז אני שואל.

במצב שהרכב נמוך מנורת STOP דולקת, האם זה תקין?

ממצב של בורר במצב מינימום (רכב נמוך) אני מעביר את הבורר למצב נסיעה, רק חלק קידמי מתרומם, אחורי נשאר נמוך וזה אחרי 5 דקות ויותר. מינגד רכב במצב בורר גבוהה (שלב אחד לפני בורר גבוהה) יורד יפה למצב נסיעה.

לא לכך התכוון המשורר (היצרן) כשמחליפים שמן LHM, התיעצתי הרבה עם אנשים מוכשרים מהפורום שכיוונו אותי איך לבצע את העבודה. שלא באשמתי דברים יצאו מכלל שליטה אבל הסוף טוב.

שוב תודה

יובל

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

שבוע טוב לך

שלא תגיד שלא אמרתי XANTIA (בשביל הנפש) אוהבת מוסכים

אבל לימדה אותי מישהיא " מה שלא הורג מחשל"

סע יום יומיים על הגובה הרגיל יכול להיות שיש עוד אויר לכוד

גם אצלי זה מדליק לפעמים במצב נמוך שאללה יודע מי צריך אותו בצרץ

יכול להיות בומבה מרכזית עייפה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

הבעיה המקורית שלך נפתרה, אבל את הבעיה הגדולה יותר שלך טרם פתרת, וחשוב שתעשה כן במהרה.

יש אתר שמוקדש לאנשים שסבלו מאותה בעיה כמו שלך, והיא פתרה אותם במקום שהם יפתרו אותה.

לפתוח שסתום פריקת לחץ כשהמכונית נמצאת בגובה המקסימלי זה אחד הדברים המטופשים ביותר שיכולת לעשות.

רק דבר אחד יכול להיות מטופש ממנו (ויש לי חשד מעומעם שגם אותו עשית) וזה להיכנס מתחת למכונית הידרופנאומטית שהדבר היחיד שמחזיק אותה באוויר הוא לחץ השמן, ואז לשחרר את בורג פריקת הלחץ.

למזלך, יש במערכת ההידרופנאומטית מחלק לחץ שאמור, במקרה של תקלה קטסטרופלית במערכת (כמו זו שיצרת במו ידיך כשפירקת את הבורג) לנתק את המשאבה ואת וסת הלחץ משאר המערכת.

כך, הלחץ שנותר במתלים מופנה דרך הווסת אל שסתום הבלימה, ומאפשר לך לבלום את המכונית (עד שהיא שוקעת, לבסוף, והבלמים נעלמים. במצב הזה נותר לך בלם היד, שפועל בסיטרואן הידרופנאומטיות על הגלגלים הקדמיים).

לפתוח צנרת\ברגים וכו' של מערכת הידראולית תחת לחץ זה מתכון די מוצלח לקבל זרזיף של שמן ב 150 אטמוספרות לתוך העין. זה לא רק מעיף את העין, אלא גם את האונה שחשבה על המעשה המטופש הזה.

בפעם הבאה, הורד את הרכב לגובה מינימלי, הרם אותו על בוקים, כבה את המנוע וסובב את בורג פריקת הלחץ סיבוב וחצי בלבד.

לעניין החלק האחורי הסרבן, נשמע כאילו במסגרת פרוצדורת הניקוי המיוחדת שפיתחת חלקיקי לכלוך תקועים בתוך הבוכנה של וסת הגובה ומקשים עליה להתנועע. תעלה ותוריד 5,6 פעמים ממינימום למקסימום בלי עצירות בגבהי הביניים. יתכן שזה יפתור את הבעיה. זה גם ינקז בועות אוויר, אם קיימות.

פורסם
הבעיה המקורית שלך נפתרה, אבל את הבעיה הגדולה יותר שלך טרם פתרת, וחשוב שתעשה כן במהרה.

יש אתר שמוקדש לאנשים שסבלו מאותה בעיה כמו שלך, והיא פתרה אותם במקום שהם יפתרו אותה.

לפתוח שסתום פריקת לחץ כשהמכונית נמצאת בגובה המקסימלי זה אחד הדברים המטופשים ביותר שיכולת לעשות.

רק דבר אחד יכול להיות מטופש ממנו (ויש לי חשד מעומעם שגם אותו עשית) וזה להיכנס מתחת למכונית הידרופנאומטית שהדבר היחיד שמחזיק אותה באוויר הוא לחץ השמן, ואז לשחרר את בורג פריקת הלחץ.

למזלך, יש במערכת ההידרופנאומטית מחלק לחץ שאמור, במקרה של תקלה קטסטרופלית במערכת (כמו זו שיצרת במו ידיך כשפירקת את הבורג) לנתק את המשאבה ואת וסת הלחץ משאר המערכת.

כך, הלחץ שנותר במתלים מופנה דרך הווסת אל שסתום הבלימה, ומאפשר לך לבלום את המכונית (עד שהיא שוקעת, לבסוף, והבלמים נעלמים. במצב הזה נותר לך בלם היד, שפועל בסיטרואן הידרופנאומטיות על הגלגלים הקדמיים).

לפתוח צנרת\ברגים וכו' של מערכת הידראולית תחת לחץ זה מתכון די מוצלח לקבל זרזיף של שמן ב 150 אטמוספרות לתוך העין. זה לא רק מעיף את העין, אלא גם את האונה שחשבה על המעשה המטופש הזה.

בפעם הבאה, הורד את הרכב לגובה מינימלי, הרם אותו על בוקים, כבה את המנוע וסובב את בורג פריקת הלחץ סיבוב וחצי בלבד.

לעניין החלק האחורי הסרבן, נשמע כאילו במסגרת פרוצדורת הניקוי המיוחדת שפיתחת חלקיקי לכלוך תקועים בתוך הבוכנה של וסת הגובה ומקשים עליה להתנועע. תעלה ותוריד 5,6 פעמים ממינימום למקסימום בלי עצירות בגבהי הביניים. יתכן שזה יפתור את הבעיה. זה גם ינקז בועות אוויר, אם קיימות.

טוב אני לא יודע מאיפה יש לך את המידע שנכסתי מתחת לרכב ללא הגנה קרי בוקים או ג'ק , אז התשובה היא לא נכנסתי מתחת לרכב בכלל.

אני די אוהב את עצמי, ואני לא חושב לרגע לסכן אותי בשביל רכוש.

את הבורג ניתן לשחרר (זה שנמצא ליד הבומבה המרכזית) ללא כניסה מתחת לרכב.

את ה 150 BAR ממש לא הרגשתי והכוונה לא היה לחץ בכלל, גם אני ציפיתי לשפריץ של שמן.

הבורג לא נפתח בזמן שהמנוע עבד!!!!

למדתי הרבה היום

כשאני אסיים לקרוא את הספר אני שלח לך אותו :-D

אולי אני אשלח את הסיפור.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אני שמח לשמוע שלא ניסית להיכנס מתחת לרכב, אבל אתה חייב להיות מודע לכך שעבודה על המערכת ההידרופנאומטית כשהיא נמצאת תחת לחץ מסוכנת מאוד.

כשהרכב לא נמצא בגובה המינימלי, כל שאר המערכת מלבד הבומבה המרכזית עדיין נמצא תחת לחץ.

• תוכן חדש...