Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1982 היתה שנה נוראה מבחינת הפורמולה-1 .

פה , אצלנו בזכות מגזין רכב אחד וגורו מוטורי שמשוגע לעניין התחלנו להתעניין ולנסות להבין מה זה פורמולה-1 ומהר מאד נסחפנו אחרי נהג אחד - ז'יל ווילנייב .

ווילנייב , נהג ממוצא קנדי שעשה קריירה נהדרת במרוצי אופנועי שלג עשה הסבה למרוצי מכוניות ומהר מאד זכה להגיע לכסא הנכסף של פרארי ולהיות ממש הבן הנערץ על ידי אנזו פרארי (ממליץ לכם לקרוא את הביוגרפיה שלו ) .

הגראן-פרי של סן-מרינו נערך כמדי שנה באימולה, ליד בולוניה והרבה כבר נכתב על התרגיל "המלוכלך" שעשה דידייה פירוני הצרפתי של פרארי לווילנייב . פרארי סיימו 1-2 פירוני ראשון וווילנייב שני.

שבועיים מאוחר יותר וקרקס הגראן-פרי מגיע לזולדר , בלגיה .

ווילנייב לא שכח מה עשה לא פירוני במרוץ הקודם והרגיש הוא חייב לעשות הכל בכדי להשיג אותו.

במקצי הדרוג הוא נהרג בתאונה מיותרת לחלוטין שעליה כבר נכתב הרבה ואומרת המון - ווילנייב היה רייסר במלוא מובן המילה .

הוא נהרג ואנחנו איבדנו נהג נהדר ואלוף בפוטנציה.

למרות מותו , שמו המשיך וממשיך גם כיום להופיע תדירות במאמרים ופורומים .

"אוטוספורט" - התנ"ך של הספורט המוטורי הקדיש לו השבוע את הגיליון הממוחשב שלו -

http://www.autosport.com/journal/

ואני ממליץ גם למי שלא רשום לאתר שלהם לעשות זאת ולהנות, ללמוד פרק בתולדות הפורמולה-1 כמו שלומדים משניות למשל...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ולא לשכוח שווילנייב הבן (למרות שלפי המומחים היה פחות מוכשר מהאבא) זכה באליפות ה F1 - כך שאולי זה גם חלק מהמורשת

פורסם

דידייה פירוני הוא סיפור טראגי בפני עצמו .

לאחר מותו של ז'יל ווילנייב היה נראה כי הצרפתי הכשרוני יתפוס את מקומו אלא שגראן-פרי הגרמני בתנאי מזג אויר נוראיים הוא עשה תאונה קשה ונפצע (מצורפת תמונה של הפרארי המרוסקת) מאז לא שב לכסא הפורמולה-1.

באוגוסט 1987 הוא נהרג במרוץ סירות .

דובי

1.jpg

פורסם

בוקר טוב

מכיוון שקשה להתנתק ממותו של ז'יל ווילנייב גם לאחר כל כך הרבה שנים (על איירטון סנה קשה לי אפילו יותר ואכתוב על זה בקרוב) כל מאמר חדש מעלה זכרונות ישנים.

לכל מי שרוצה להמשיך לקרוא בעניין -

http://f1.gpupdate.net/en/news/2007/05/08/gilles_villeneuve_remembered/

דובי

1.jpg

פורסם

ז'ק, בכל הכבוד הראוי, לא בר השוואה לג'יל. בעצם לנהיגתו של גי'ל לא ממש הייתה תחרות בעידן המודרני (המכוניות האווירודינמיות), אפילו לא סנה, למרות שהוא היה קרוב (צריך לזכור גם שלג'יל היו כבר שני ילדים בעת שהגיע ל-F1, מה שכמעט אוט' מוריד לכל בן תמותה כמה עשיריות מזמני ההקפה ;-) ).

התמונה של הפרארי המרוסקת (כמו כל המכוניות בדורה) פשוט מפחידה. מדהים עד כמה המכוניות הללו היו פריכות, עד כמה הנהג היה בלתי מוגן וקרוב לחרטום, בהשוואה לכלובי המיגון שיש היום.

הפורמולה 1 הלכה אחורה מאז מותו של סנה בהמון מובנים, אבל מבחינת בטיחות - עולם אחר לחלוטין.

פורסם

שמר

עד כמה שאני אוהד את ז'יל ווילנייב קשה להגיד שהוא לא בר השוואה לבן ז'אק ולו רק מבחינת רשימת ההישגים שיש באמתחתו של ז'אק ואין לז'יל.

ז'אק ווילנייב ניצח במרוץ האינדי 500 וזכה באליפות ה-CART בנוסף ז'אק ווילנייב זכה גם באליפות הפורמולה-1 , למרות שבשנתיים הללו למכונית שלו , הוויליאמס לא היתה תחרות .

מישהו אמר שגם קוף היה מנצח איתה...:lol: .

ז'יל בעיקר נוגע ללב של כולנו בגלל האופי המיוחד שלו ובגלל תצוגות הנהיגה שלו ליד ההגה .

חשוב לזכור שבתקופתו פרארי לא היו מציאה גדולה...וזה בלשון המעטה.

דובי

2.jpg

1.jpg

• 11 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...