Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לאחרונה רכשתי רכב מהדגם הנ"ל והופתעתי מהאיכות הירודה של מערכת השמע (ממש אכזבה יחסית לתדמית היוקרתית של הרכב). האם עוד מישהו חווה זאת עם רכב כזה?

אני מעונין לשדרג אבל לא להחליף את ה- HU המקורי. רק רמקולים אם אפשר. מצד אחד "קומפוננט" מאזור הבורסה שטוען שהוא מומחה לרכב הציע לי רק סאב ב- 6000 ש"ח. מתקיונים אחרים הציעו להחליף רק רמקולים קדמיים ואחוריים בסה"כ בכ- 2000 ש"ח.

לידיעתכם הגודל מלפנים ומאחור הוא 5.25

אשמח לקבל הצעות והמלצות על מה כדאי להתקיו וכן על מתקין טוב לב.מ.וו.

תודה

פורסם

רק סאב ב- 6000 ש"ח?!

לא הייתי חוזר אליו אם הוא מציע הצעה כזו לאדם שלא בטוח במה שהוא רוצה ולא מבין רציני בתחום.

אני אישית לא מכיר את הרכב, אבל הייתי מתחיל משדרוג הבמה הקידמית, משמע החלפת הרמקולים הקדמיים לקומפוננט במידה הקיימת, (ישנם כאלה שאינם מחייבים שימוש במגבר)ומתקדם משם.

הכל תלוי בתקציב, לאחר מכן דרישה מסוימת של סאונד, ואז טעם אישי, אם נשאר מקום :wink:

בברכה

מתחדשת*

פורסם

עצור!!!!

לטעמי ודעתי המקצועית מנסיוני האישי , ללא מגבר ,כמעט ואין טעם בנסיונות שיפור.

החלפת רמקולים ו/או קומפוננטים ,גם אם יש לה מקום, לא תתן תוצאה מקצועית ברמה מספקת לטעמי האישי.

ב 6000שח' אתה יכול לסדר לעצמך מערכת קומפלט!

אסוף חוות דעת נוספות. את שלי יש לך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני גם מצורף לדעות. מיותר לגמרי להחליף סט קדמי לקומפוננט טוב בלי להוסיף מגבר. אתה לא תנצל את הסט כראוי ולכן השיפור יהיה זניח יחסית לכסף שתשקיע.

כמו כן לזרוק הצעה לסאב ב 6000 שקל זה דיי מטופש.

תלמד קצת את התחום , תלמד מה המחירים , תבין מה הכיוון שאתה רוצה ומה התקציב שאתה מעוניין לקבל וכך אנשים יוכלו ליעץ לך כראוי ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כנראה אדון "קומפוננט" שמע ב.מ.וו סדרה 5 + אדם שאין לו ידע והבנה במערכות וראה $$$$$$$ בעיניים.

כמו שאמר דני אתה יכול ב6000 ש"ח לסדר לעצמך מערכת שלמה ברמה יחסית גבוהה.

אני לא מכיר את ה HU המקורי של הב.מ.וו אבל אני מניח שאין לו יציאות למגבר.

מה שאומר שהמערכת שלך צריכה להכיל:

1. מנחת (מה שיאפשר לך לחבר מגבר) או מגבר עם כניסות HI POWER ולא חסרים כאלה.

(לדעתי אתה צריך מגבר אחד 4 יציאות ומגבר אחד מונו או 2 יציאות חזק בשביל הסאב)

2. לדעתי עקב הגודל של הרכב ורמת הבידוד בו אתה צריך סאב מאוד חזק .

3. שני סטים של קומפוננטים. (אחד חזק לחלק הקדמי ואחד קצת פחות לחלק האחורי)

4. אקולייזר וקרוס אובר (רצוי משולב) כי אני לא מאמין שיש לך אופציות של כיוונים במערכת.

אם תרצה המלצה על סוגי סטים וסאבים נשמח כולנו להמליץ .

בברכה

גיל אסרף

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אתה מציע לו 2 מגברים ,אני לא בטוח שהוא בקטע הזה, ההצעה מעולה. גם מגבר 5 יציאות איכותי לדוגמת PPI (ולא חסרים אחרים נוספים) יענה ומעבר לציפיותיו, נראה לי ששואל השאלה לא ב"קטע" ברמות כאלה.

שיתחיל בפחות משציינת, התמורה שיקבל שואל השאלה תהיה מעולה ואף יותר ומעבר כנראה לציפויותיו,

כאמור, מגבר 4 ערוצים איכותי, סט קומפוננט קדמי, (רמקולים אחוריים יחוברו ל היי פואוור) וסאב טוב.

C12 למשל, בסוג זה של רכב להתקנה איכותית וכיוונים ראויים יביא לתוצאות מעולות.

ולא, אין בעיה להשיג באסים טובים ב-ב.מ.וו. מנסיון.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חברה תודה על העזרה, נראה לי קצת יותר מידי 2 מגברים, סאב וקומפוננטים. זה שהציעו לי סאב ב-6000 ש"ח לא אומר שזה הסכום שאני רוצה להוציא על מערכת או שדרוג.

ה-HU ברכב הוא המקורי ונקרא BMW Business הרמקולים גם מקוריים ולפי האינטרנט של Nokia (מעולם לא פתחתי) אני מניח שהנתונים נמצאים באינטרנט. חשבתי להחליף רמקולים לקומפוננט מקדימה וזוג אחורי. בלי מגבר ובלי סאב.

האם זה לא יתן איכות מספקת? אני מוכן להשקיע 2000-2500 ש"ח.

תודה על העצות

פורסם

נמו צודק.

ללא מגבר אתה לא תנצל שום קומפוננט כמו שצריך וזה לא משנה אם בווליום נמוך או גבוה.

אם ב2500 ש"ח עסקינן אז זאת הצעתי בשבילך.

מגבר: JBL CS50.4 אם תמצא כזה חדש (אני משתמש בו כבר יותר משנה ואני מרוצה מעל ומעבר)

או את הדגם החדש שלו 60.4 שלמרות השם הוא פחות חזק ממנו.

קומפוננט: מורל פולס או טמפו או JBL GTO 6507 האחרון אומנם מופיע במחיר של 780 ש"ח בזאפ אני מכיר מקום שהוא נמכר ב600.

6X9 (הוא לא רוצה סאב לא אשמתי): מורל פולס JBL 3196 קיקר 963

או סאב (עדיף): C12 או הייפוניקס ZS12 או מאגנאט אקספרס 12 (כולם בתיבה 35 ליטר אטומה וקטנה )

שוב אל תסתכל על מחירים בזאפ אני נותן לך מחירים מהיבואן שאני קונה ממנו.

מגבר 850.

קומפוננט 600 (הוא לא עובד עם מורל )

סאב : כולם עולים באיזור ה400 ש"ח בלי תיבה.

תיבה 200 שקל.

2050 ש"ח לפני התקנה.

מערכת פשוטה איכותית ולא יקרה.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

מעבודת מחקר שאני עשיתי על הרכב הזה.. יש שני סוגי מערכות ברכב הזה. האחת פשוטה , והשניה מקצועית יותר(DSP שמה).

כנראה שאצלך יש את הפשוטה, בגדול האד יוניט מוציא רתמה למגבר שנמצא על יד הצ'ינג'ר בפגא'ז. בתוך הרתמה הזאת יש את הפיקוד למגבר וגם ארבע זוגות של כבלי אר סי איי (פשוט שם זה בלי הבננות זה מחובר ע"י מחבר). בתוך המגבר יש קרוס אובר פנימי אשר מוציא לכל רמקול מקדימה שלוש יציאות( באס מיד והיי) מאחורה יש רק באס). במידה ואתה רוצה לשבצ"ר את המערכת הייתי ממליץ לך לפתוח את הרתמה שיוצאת מ"ההד יוניט" ולחבר אותה ל(קוסם של רוקפורד). ככה תוכל לשמור על ההד המקורי+הרדיו, וגם להשאיר לך אופציה לחיבור AUX לדוגמה אי פוד. אל הקוסם הייתי מחבר מגבר של ארבע יציראות לרמקולים. ולסאב הייתי שם מגבר עוצמתי מכייון שהרכב מבודד מבחינה אקוסטית(אטום). מקדימה תשים קומפוננט של MQ 5.25. מאחורה תשים רמקולים רגילים 5.25. במידה ותרצה עוד פרטים אשמח לעזור. נ.ב זה הפתרון היחידי שאפשרי באוטו הזה מכיוון שאם תתחיל להעביר בו כבלים יהיו להם הפרעות אלקטרו מגנטיות. תשמתמש בתשתית של הכבלים המקוריים על מנת לחבר את הרמקולים החדשים מהמגבר למיקומם בדלת.

יש כאן פרויקט רק ב ב.מ.וו סדרה 3 הכל שם מאוד דומה למה שקיים אצלך http://www.jumboprawn.net/jesse/projs/bmw_e46_audio.htm

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לאן אתם רצים, ומה אתם מציעים??

ב.מ.וו בלי סאב לא יגיע לעולם לרמת סאונד מינמילית, בניגוד לגולף למשל.

אז אם הוא לא רוצה, זה בסדר, זכותו המלאה, רדו מזה. להכריח? או לרשום הצעה ללא סאב? ב-ב.מ.וו- לא ריאלי.

לגבי ה DSP נחמד מאוד למי שאוהב סוגי השהיות וסראונד. עדיין לא מדובר בשיפור צליל, אלא בסוג אחר, ועם מגבר זה נשמע עוד יותר טוב, אבל, שוב, חייב סאב.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפותח התרד' לדעתי תשמע מה שדני אומר לך , הוא מתקין מעולה ויש עליו חוות דעת חמות בפורום (ולא בלי הצדקה) ואם הוא אומר הוא יודע .

לי יש מרצדס ואני יודע שבכול הרכבים הגרמניים יש בעיות של התקנה , דווקה בגלל איכות האיטום והמחשוב .

אז תמצא לך מתקין מעולה ותעשה את זה נכון . לזרוק כסף ולגלות שלא עשית כלום ואולי הזקת יעלה לך בסופו של דבר יותר . הן מבחינת אכזבה והן מבחינה כספית .

או שתעשה את זה טוב ונכון או שאל תעשה בכלל. אלו השני סנט שלי בענין

בברכה יהודה

פורסם

לא בטוח עם יש לו יציאות RCA למגבר מהHU.

הוא צריך לבדוק זאת, ואם אין הוא צריך מנחת נורמלי.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...