Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדולר יורד, אבל הדלק עולה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אנחנו משלמים הרבה על האוטו, למה צריך לשלם גם הרבה על הדלק?

מה גם בתכלס זה מתבטא בלא יותר מ20 שקל בכל תדלוק..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שאלתי את בן דוד שלי וישר העלתי.

הייתי שם בנובמבר.אז המחיר היה בסביבות ה 1 £

והוא ירד קצת.

בתורכיה המחיר מעל ל 2 לירות תורכיות.

כל לירה היא מעל ל 3 ש"ח

אייל

פורסם

הייתי בגרמניה ומחיר שם היה דומה למחיר שלנו.

אבל הם לא משלמים מיסי קניה ומיסים שנתיים מטורפים על הרכב.

כאן לוקחים וזה גם לא בדיוק מגיע לתשתית הכבישים..........

ואם תבוא כאן חבקה שתנסה למכור ביותר זול - ידרסו אותה וישרפו אותה.

מה חברה? - אפילו תחנה אחת בודדת - יגמרו עליה.

יש כאן מאפיה מאוד חזקה בתחום.

מתחיל בתחנות ונגמר בחברות אנרגיה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ההשוואות האלה שבחו"ל זה עולה יותר מפה, זה השוואה הכי מטופשת שיכולה להיות

האנגלים לא משלמים 8 שקל לליטר אלא פאונד אחד!

מבינים? אותם לא מעניין כמה שווה הפאונד בשקלים, הם כאילו משלמים מבחינתם שקל שלהם על ליטר דלק.

3 לירות טורקיות? אני בספק אם זה יותר מאגורה אצלנו (וחלק מטורקיה נדמה לי עברו ליורו)

בכל אופן מה שמעצבן זה שמעלים את הדלק, מעלים את מחיר הטסט השנתי בגלל איזה מכשיר חדש שהוכנס, והכל על חשבון האזרח, ואני לא מתדלק ונוסע אלא אני חושב פעמיים אם לקפוץ לקנות משהו שעולה 10 שקל ולעשות נסיעה כוללת לקנות כמה דברים. בעבר היתי נוסע גם לצד השני של העיר בשביל לקנות משהו ב 5 שקל.

20 שקל בכל תדלוק כפול 4 תדלוקים בחודש בערך, זה 80 שקל, 80 כפול 12 זה 960, שזה קרוב מאוד לאגרת הרישוי לרכב שלי, מה שאומר שאני כאילו משלם פעמיים בשנה אגרת רישוי לרכב. אז מה לעשות שיש בכיינים שלא מרוויחים מינימום 8 9 אלף בחודש?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אגב, חבית נפט עלתה משהו בין 1.5-2$ בלבד.

וזה באמת לא משנה כמה נבכה.

חבית נפט עולה בסביבות 60ה דולר. המחיר משתנה כל יום. הנמוך ביותר שהיה בשנה וחצי האחרונות אם אני לא טועה זה 54 דולר. הגבוה ביותר בסביבות 70 דולר. והצפי- עליות בהמשך הדרך. אז עד שלא תהיה אנרגיה חילופית לדלק, המחירים ימשיכו לעלות. וזה לא כמו שאנשים חושבים, שרק בארץ מעלים מחירים. ועושים הפגנות טיפשיות\חרם צרכנים בכדי שיורידו את מחיר הדלק. יש שיטה שבה מחשבים את המחיר, ושום דבר לא יעזור. ומי שלא מסוגל לעמוד במחירי הדלק, שיעבור לאופנוע או לתחבורה ציבורית.

פורסם

סבבה הבנו, העלו לכם את המחיר של הדלק, מצויין. אבל חלאס להתבכיין על זה כל הזמן. אתם נוסעים בפאקינג אאודי A4 או A3 לא יודע מה זה שם בסמלון שעולה מעל ל150 אלף שקל ו106 GTI אלו לא בדיוק מכוניות זולות באלפיים שקל. אני שנוסע על פיאט אונו מסכנה ומצ'וקמקת לא מתבכיין, ונוסע לאן שאני צריך. ואני מרוויח את הכסף שלי לא פחות קשה מכם, ואני בטח שלא מרוויח 8 או 9 אלף.

מעצבן? ואללה מסכים. גם אני מסנן איזה מניאקים סתמי לאוויר כשאני שומע שמעלים את המחיר, אבל אני לא מתבכיין. כי אין מה לעשות נגד זה. רוצים לעשות תעשו אבל אל תדברו באוויר.

ROOONEEYY

פורסם

אופיר איפה אתה להסביר שוב את עניין האיטלקים.

אתם חושבים שצחקתי כשאמרתי "תאשימו את האיטלקים"?

אף אחד לא שינה את שיטת חישוב מחיר הדלק, אותה שיטה בדיוק, ותאשימו את האיטלקים.

פורסם
האנגלים לא משלמים 8 שקל לליטר אלא פאונד אחד!

מבינים? אותם לא מעניין כמה שווה הפאונד בשקלים, הם כאילו משלמים מבחינתם שקל שלהם על ליטר דלק.

קשקוש. אנשים באנגליה לא משתכרים בפאונדים כמו שאנחנו משתכרים בשקלים, גם עלות מוצרים שם אינה שווה בפאונדים למה שהיא כאן בשקלים. ואפילו מכוניות לא... ראית פעם מחירים באנגליה בכלל?

נכון שיש פה מס גבוה על רכבים, ונכון שבגדול רמת החיים באנגליה גבוהה מבישראל, אבל לטעון שבשבילם פאונד זה כמו שקל בשבילנו זה פשוט... לא נכון.

ייבוא, ייצוא... אי אפשר לחיות בבועה.

ניר

פורסם

אני חושב שהמדינה יכולה להוריד מעט את המס על הדלק. ככל שהמחיר של הדלק עולה, כך גם המס והמדינה מרוויחה יותר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אז זהו, שמוליק, שלא.

על הדלק יש בלו, שהוא מס באגורות ולא באחוזים. אוקיי יש גם מע"מ שהוא באחוזים ואז המדינה כן מרויחה יותר כשהדלק עולה, אבל מע"מ יש על כל דבר, ואין סיבה להוציא את הדלק מהכלל.

עכשיו הבלו הוא דוקא שיטה לא רעה להנחית את התנודתיות במחירי הדלק.

נניח שלפני מס מחיר הדלק 1 ש"ח והבלו 50 אג', ס"ה מחיר לצרכן 1.50 ש"ח. עכשיו מחיר הדלק עולה ב 50% בגלל איזו שטות במפרץ הפרסי או חרא מזג אויר במפרץ מקסיקו. הוא עולה מ 1 ל 1.50 ש"ח. הבלו נשאר 50 אג. לליטר והמחיר לצרכן עלה מ 1.50 ל 2.00 ש"ח שזה 33% בלבד.

בפועל חבית נפט מסוג ברנט (יש מחירים שונים לסוגים שונים) עלתה ביום חמישי יותר מ $66 אחרי שלפני חודש חודשיים היה מחירה רק קצת יותר מ $50. המחיר של הדלק שמזקקים מהנפט הזה עלה פחות או יותר בהתאם.

והאיטלקים זה הנמל (לה ספציה?) שעל פי המחירים של הדלק בו קובעים את המחיר בארץ.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

באנגליה מכוניות קטנות עולות כמו בארץ.

ואין שם מיסוי,סתם כי הם רוצים להרוויח יותר.

בתורכיה אנשים נוהגים על דצ'יות,גרסאות זולות של פיאט,לדות כי אין להם כסף ליותר.

ההבדל היחיד ביננו לבין חו"ל שפה כולם פלצנים וכולם חייבים לנהוג על מכונית מכובדת ואוטומטית.

לאף אחד לא יקנה Fiat Palio או דצ'יה כי זה לא בכבוד שלהם

אייל

פורסם

לא רק שיש מע"מ, הוא בכלל לא סודי. הסכום שלו רשום בחשבונית (חשבונית...רמז) שאתה מקבל בתדלוק.

אה, ובאילת הדלק זול יותר מאיזו סיבה פלאית.

ככל שידיעתי משגת, הבלו והמע"מ הם המסים היחידים על הדלק.

חוץ מזה, יש פערי תווך. לכן תחנות מסוימות יכולות להציע דלק מוזל (לפעמים גם דלק מוזר- כמו הבנזיף של החמישיה הקמרית)

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...