Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2007

עומר ג R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* אני מקווה שהלקח נלמד ושביום התחרות , לא תבוא הנחייה חדשה, כמו למשל- מי שפוסל לא יכול להמשיך לנסוע בתוואי המסלול אלא במהירות איטית בלבד -כפי שנעשה בגמר ה-TOP DRIVER !!!

* סדר הזינוק ייקבע לפי הסדר שבו נרשמו המשתתפים באותו יום !

*לדעתי יש לשקול לפתוח קטגוריה של אוטומטיות (משפחתיות) ללא הבדלי נפח ,אך מוגבל ל-2000 סמ"ק .

מישל

* מישל, מפתיע אותי שדווקא אתה מעיר על העניין של המשך המסלול אחרי פסילה. אני זוכר אירוע שאתה אירגנת ובו אחרי פסילה הפסקת את המקצה ומאחר ובאותו אירוע היה המון בלבול במסלול יצא שהיו אנשים שיצאו משם אחרי 10 שניות בלי לנהוג בכלל (אירוע שגם עולה כסף כמובן). זה די מבאס והייתי מעדיף להמשיך גם אחרי פסילה כדי להתנסות במסלול.

אם התכוונת לנקודה הזאת רק כדוגמא לשינוי תקנון באמצע אז כמובן שאני מחזק שכל שינוי באמצע הוא לא לעניין.

דווקא בעניין זה ב-MDC כך עבדו גם בעונה הקודמת ואם נהג "אילתר" לעצמו מסלול הוא נעצר ע"י המרשלים וחזר בנסיעה איטית.

* לגבי סדר הזינוק, בעונה הקודמת זה גם היה אמור להיות ככה אבל עבד בפועל קצת הפוך כי דווקא מי שבא מוקדם יותר יכל לסדר לעצמו מספר. גם אני כמוך מעדיף להיות בסוף אבל לא כולם ככה, גם בעונה הקודמת לא כולם חיפשו את הסוף והיו שרצו להיות דווקא ראשונים. יש יתרונות וחסרונות וכל אחד עם הגישה שלו לעניין.

* הרעיון של הליסינגומטיות טוב מאוד, היה יכול לפתוח את התחום בערך לכולם וגם לשמור על קטגוריה בסיסית שלא נפגעת ממירוץ החימוש יותר מדי (או שאני מפנטז וגם לשם זה היה מגיע באותה מידה :roll:).

לאור ההכרזות האחרונות של אנשים פה ולאור מה שהיה בעונה הקודמת נוצר , לפי מה שאני מרגיש, מרוץ חימוש ממש .

צמיגי סמי-סליקס ושאר ירקות מעלים את העלויות של הספורט הזה שאמור להיות הזול והעממי ביותר.

עלות ההשתתפות היא אמנם בסכום שווה לכל נפש אבל מה לגבי ההשקעה ברכב ?

דובי

* מסכים איתך לגמרי. אני מאוד שמח שמסלולים הפנימו לפחות את עניין הצמיגים כי בלי התייחסות אליו בתקנון זה פשוט היה בלתי אפשרי להתמודד.

אני, כמו רוני, סטנדרטי לגמרי ולא מעוניין להשתולל במירוץ שכזה.

אני בעד להשאיר את הספורט הזה כמה שאפשר עממי אבל הבעיה כפי שידוע לך היא שאין ממש אופציות אחרות בארץ אז הוא מקבל את כל הפוקוס, ההשקעה והמרץ גם של אנשים שכבר היו עולים מדרגה אם הייתה כזו :-(.

אבל קניתי משאית ....

מה ?!? :shock:

אתה לא יכול סתם להפיל פצצה כזאת בלי לפרט.

אתה בין האיומים הגדולים יותר שיש לנו בקטגוריה (או שכבר לא ? :|).

אני דורש לדעת אם אני יכול לישון קצת יותר טוב בלילה :lol:.

ולגבי ויכוח המיאטות/קליאו - ניב די לבכות שהמיאטות חלשות, בכל האירועים התוצאות שלהן היו דבוקות לתוצאות שלנו ויכולת נהג הייתה יכולה בקלות לסגור עניין.

אני לא אומר שאין שום הבדל וזה כמובן מאוד תלוי בתוואי. בדיוק כמו שמצאת הבדל ענק בין NC ל-NB במסלול ספציפי, כך תמצא הבדל כזה לכל כיוון בין הקליאו למיאטה במגוון מסלולים. בסופו של דבר, לאורך עונה, אין למיאטה (כן, אפילו NC) נחיתות אמיתית מול הקליאו ואני חושב שדן הראה את זה יפה מאוד.

תום, אל דאגה, אם קודם זה סתם היה בשביל לעשות לך ג'סטה, עכשיו זאת כבר מטרה אישית לנקום ברוני :twisted:.

אז לפחות בשלב הראשון אני אתמקד בו, אם נגלה שגם העונה בקטגוריה החדשה יש לנו מה למכור, נתעמק גם באחרים 8).

ניר

• תגובות 230
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניר ותום, אני רק מבקש לעזוב אותי בשקט :-)

גם ככה אני צריך להוציא מעצמי ומהאוטו 110% בשביל לזנב בכם.

דרך אגב גל (הגמד), בנוגע לקטגוריה שלנו אני בסך הכל העברתי את המסר שלכם. אני לא ממש בטוח שפתיחת הקטגוריה שלנו לרכבים מאוד חזקים היא הדבר ההוגן ביותר. לדעתי היה מקום לשים איזשהו גבול עליון לנפח המנוע.

בכל מקרה, נעשה את המקסימום להסתדר עם מה שיש.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
למישל- .

לגבי המשך נסיעה איטית במידה וניפסל מהמיקצה: לנהג שיודע שניפסל מהמיקצה, אין מה להפסיד ולכן יתחיל להשתולל ולהפגיז קונוסים ומי יודע מה עוד. עלול ליצור בעייה בטיחותית חמורה ואז גם עלול לעוף לגמרי מהתחרות. אנו רוצים למנוע את שני הדברים

.

גל שבת שלום

קשה לי להסכים אתך במקרה זה , משום שאתה יכול לאמר את אותו הדבר על הנהג שקבל 2 או 4 שניות( תוספת קנס) ושכבר סיכויו לנצח אפסו -נכון ?

עוד סיבה -בוא נקח 2 מקרים קיצוניים- נהג שפסל בזינוק ,במקצה הראשון , לא יורשה להמשיך לבחון את המסלול במהירות, לעומת זאת ,נהג שפסל בסיום ועבר את הקו,פסול באותה מידה, אך יכיר את המסלול טוב יותר מזה שפסל בזינוק , ובכך,הפוסל בזינוק, מופלא לרעה ולא מקבל תנאים השווים לזה שפסל בסיום !! במקרה זה במקצה השני והאחרון , יעלו 2 הפסולים כשלפוסל בסיום יתרון משמעותי על יריבו שפסל באותה מידה ,אבל בזינוק ! אפשר להטיל סנקציה זו אולי במקצה השני והאחרון ,ובמקרה כזה אין שום טעם להמשיך בנסיעה בכלל !!

כדי למנוע השתוללות ,כהגדרתך, לא חסרות סנקציות כדי לרסן עבריינים מהסוג הזה. למשל - פסילה מה-MDC הבא או מכל המשך הסדרה ,הורדת ניקוד ליגה וכו'... ! אבל תודה שב99% מהמקרים המשתתפים די ממושמעים ומוכרים, והסבירות להשתוללות במקצה הראשון נמוכה ! אחרת הוא לא יורשה לעלות למקצה השני והקובע מבחינתו !!

ההצעתי באה מטעמי שוויון בין המתחרים לאור הניסיון שחווינו בגמר ה-TOP !!

מקווה שכעת הרבה יותר ברור !

בהצלחה

מישל

פורסם

אני מסכים עם הדברים של מישל אבל אני לא בטוח שיש בעיה בתקנון הנוכחי.

אני לא הייתי ב-Top Driver אז אני לא יודע מה קרה שם אבל התקנון של העונה נראה כמעט זהה לתקנון של העונה הקודמת מהבחינה הזאת למעט הפסילה על זינוק לפני הזמן וזה גם המקרה היחיד שמתאים לבעיה שתיארת (כי "המצאת" מסלול, צבירת פסילות וגרירת קונוס זאת עוד עילה סבירה לעצירת המקצה וכך היה בעבר).

ניר

פורסם
* מישל, מפתיע אותי שדווקא אתה מעיר על העניין של המשך המסלול אחרי פסילה. אני זוכר אירוע שאתה אירגנת ובו אחרי פסילה הפסקת את המקצה ומאחר ובאותו אירוע היה המון בלבול במסלול יצא שהיו אנשים שיצאו משם אחרי 10 שניות בלי לנהוג בכלל (אירוע שגם עולה כסף כמובן). זה די מבאס והייתי מעדיף להמשיך גם אחרי פסילה כדי להתנסות במסלול.

אם התכוונת לנקודה הזאת רק כדוגמא לשינוי תקנון באמצע אז כמובן שאני מחזק שכל שינוי באמצע הוא לא לעניין.

דווקא בעניין זה ב-MDC כך עבדו גם בעונה הקודמת ואם נהג "אילתר" לעצמו מסלול הוא נעצר ע"י המרשלים וחזר בנסיעה איטית.

* לגבי סדר הזינוק, בעונה הקודמת זה גם היה אמור להיות ככה אבל עבד בפועל קצת הפוך כי דווקא מי שבא מוקדם יותר יכל לסדר לעצמו מספר. גם אני כמוך מעדיף להיות בסוף אבל לא כולם ככה, גם בעונה הקודמת לא כולם חיפשו את הסוף והיו שרצו להיות דווקא ראשונים. יש יתרונות וחסרונות וכל אחד עם הגישה שלו לעניין.

ניר

ניר אהלן

1. אני חושב שאתה מתבלבל קצת !

לעולם לא עצרתי משתתף אחרי פסילה אחת ! ממש ממש לא נכון !!! אתה בטח מתכוון לאירוע סוף שנה של PSI נכון ??(בלטרון)

שם המסלול היה באמת טכני ,כי השטח המיועד היה קטן יחסית ,ונכון שלא מעט נהגים לא מנוסים התבלבלו , אבל אתה כנראה שאתה לא זוכר היטב את הפרטים- נעצרו אלו שמאוד התבלבלו וסימנו לעצמם תוואי חדש ולא קשור לתחרות ,וגם אלו שהשתוללו אשר כעסו על הטעויות שעשו !! לא היתה שום ברירה אחרת כדי לשמור על בטיחות האירוע !! אני זוכר היטב את האירוע וג'רמי ודני יכולים להעיד על כך !!

2. לגבי סדר הזינוק- ההערה שלי באה כי היום החבר'ה בעלי ניסיון ומבינים שלמזנקים האחרונים יתרון פסיכולגי לא מבוטל וזה בא בכדי למנוע וויכוחים וכדי שחוקי המשחק יהיו ברורים ושווים לכולם, דבר שתורם לאוירה חיובית באירעים תחרותיים מסוג זה !!

מישל

פורסם

מצד שני, סידור הזנקה לפי סדר הגעה גם לא ממש צודק, מאחר והוא נותן עדיפות למאחרים.

אני לא חושב שמה שהיה בעונה שעברה היה "שוק" או עם ויכוחים. מי שמגיע מוקדם, בוחר מיקום הזנקה ולמי שמאחר יש פחות אופציות.

גם הגרלה זו אופציה הוגנת, אני פשוט חושב שזה יהיה קצת מסורבל.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

מישל -קיבלתי את ההבהרה ונישקול את הדברים לעומק.

ברור לך ולכולם שהמטרה שלנו היא שאנשים יתנסו גם כשניפסלו אך עדיין הבטיחות מעל לכל.

חוץ מיזה יש שופט ראשי לכל תחרות ובמידה ויהיו חריגים הוא יכריע לכאן או לכאן.

שבת שלום

פורסם

מישל, דיברתי על האירוע של psi באלטרנתיבי (אירוע סוף שנה השני (הראשון היה בלטרון)).

גם אותי עצרת וזה אכן אחרי קיצור שער אבל לא משנה, נראה לי שאנחנו חושבים בצורה דומה. פשוט הפתיעה אותי ההערה שלך כי אפשר היה לקרוא אותה בדיוק מהצד השני. גם אחרי קיצור מסלול בנקודה אחת אפשר בכל זאת להמשיך ולהתנסות בשאר המסלול ואם עוצרים אותך אז אתה בעמדת נחותה יותר ביחס למי שלא נעצר. אם הנהג ממשיך להשתוללות זה כמובן משהו אחר ודורש שיקול דעת של מנהל האירוע. אני מקבל שיותר פשוט לפסול ולעצור בצורה גורפת מה שאומר שאנחנו מסכימים וכל העניין הפתוח הוא על התוספת שנכנסה לתקנון לגבי פסילה בהזנקה.

לגבי סדר הזנקה, אני לגמרי מסכים עם גל (jink), אם בצורה החדשה מתגמלים מאחרים אז עדיף להשאר בצורה הקודמת. לא הייתה בעיה עם זה בעונה הקודמת אבל אם נראה שזה בעייתי אז גם הגרלה זה בסדר. בכל מקרה מישל, אני לא משוכנע שכולם מעדיפים להיות אחרונים, יש גם חסרון בלהיות אחרון כי אתה צריך להתמודד עם יותר לחץ בדרך-כלל (כשאתה ראשון אתה עולה ונותן את מה שיש לך בלי להיות טרוד בחישובים).

ובכלל, יש סיכוי שמבחינת מסלולים הם לא התכוונו לשום דבר חדש או שונה מאיך שזה היה קודם וכל הנושא שפתחנו פה הוא רק בגלל פרשנות דקדקנית של התקנון...

ניר

פורסם

ניר

אתה יכול לישון קצת יותר טוב....אבל לחלום על מקום שני :wink:

עכשיו קצת ברצינות לא קניתי שום משאית זה כמובן היה בצחוק,אני באמת בודק לאיזה קטגוריה אני נכנס, האיביזה שלי היא הברירה האחרונה,הרכב סטנדרטי לחלוטין !!!

בכל מקרה רוב המשתתפים של העונה שעברה מצוינים כולל אותך,אז הסיכויים שוום לכולם כמעט

בהצלחה לכולם

קובי

פורסם
מישל, דיברתי על האירוע של psi באלטרנתיבי (אירוע סוף שנה השני (הראשון היה בלטרון)).

גם אותי עצרת וזה אכן אחרי קיצור שער אבל לא משנה, נראה לי שאנחנו חושבים בצורה דומה. פשוט הפתיעה אותי ההערה שלך כי אפשר היה לקרוא אותה בדיוק מהצד השני.

ניר

אני חוזר ואומר שלעולם לא אעצור מתחרה לאחר פסילה במעבר שער אחד או שניים בלבד אתה כנראה לא מספיק מכיר

את הגישה שלי לנושא . אני מאוד מנסה להקפיד לתת אפשרות ליצור שיוויון תנאים בין המתחרים, אני מאוד רגיש בנושא,

אולם אם חלילה צדקת במקרה שלך ,אני מאוד מצטער וכנראה שטעיתי אך אני חוזר שלא כך אני נוהג מאז ומתמיד !!

מישל

פורסם

* הרעיון של הליסינגומטיות טוב מאוד, היה יכול לפתוח את התחום בערך לכולם וגם לשמור על קטגוריה בסיסית שלא נפגעת ממירוץ החימוש יותר מדי (או שאני מפנטז וגם לשם זה היה מגיע באותה מידה :roll:).

ולגבי ויכוח המיאטות/קליאו - ניב די לבכות שהמיאטות חלשות, בכל האירועים התוצאות שלהן היו דבוקות לתוצאות שלנו ויכולת נהג הייתה יכולה בקלות לסגור עניין.

אני לא אומר שאין שום הבדל וזה כמובן מאוד תלוי בתוואי. בדיוק כמו שמצאת הבדל ענק בין NC ל-NB במסלול ספציפי, כך תמצא הבדל כזה לכל כיוון בין הקליאו למיאטה במגוון מסלולים. בסופו של דבר, לאורך עונה, אין למיאטה (כן, אפילו NC) נחיתות אמיתית מול הקליאו ואני חושב שדן הראה את זה יפה מאוד.

ניר

גם אני בעד ליגת ליסינג. ככה יוכלו נהגים מוכשרים ללא רכב להתחרות ואולי בעתיד זה ישמש להם קרש קפיצה הלאה. אני בהחלט יכול לראות בעוד שנתיים מצב שבו מקום שמשפר רכבים ייתן לןנהג צעיר מוכשר רכב כדי לקבל פירסום הדדי ...

בקשר לויכוח המיאטות, נראה לי שהיו מעט מאוד תחרויות שבהן המיאטה NB באמת היתה עדיפה על פני הקליאו, בטח בערד וגם במסלולים. והמיאטה שלי עוד היתה 2 שניות לפני המיאטה NB הקרובה אליה.

למען האמת, מבדיקה מדוקדקת התברר שרק ב MDC 2 הגיעה מיאטה לפני קליאו ספורט, וזה היה כי שום קליאו ספורט לא היתה בגמר (נראה לי שזה בגלל שניר הלך לאיבוד והתעכב כמה שניות).

מהכרות עם אמודי אני יודע שזה לא בגלל נהג לקוי. מה שאומר שאולי המיאטה צריכה עוד קצת בשביל להצליח בתחרות...

אם תרגיז אותי עוד קצת אולי אני אפילו אארגן לך גרף הפרשי זמנים :-)

יאללה בלי בכי, נפגש בקרוב ונראה ...

פורסם
גם אותי עצרת וזה אכן אחרי קיצור שער אבל לא משנה, נראה לי שאנחנו חושבים בצורה דומה. פשוט הפתיעה אותי ההערה שלך כי אפשר היה לקרוא אותה בדיוק מהצד השני. גם אחרי קיצור מסלול בנקודה אחת אפשר בכל זאת להמשיך ולהתנסות בשאר המסלול ואם עוצרים אותך אז אתה בעמדת נחותה יותר ביחס למי שלא נעצר. אם הנהג ממשיך להשתוללות זה כמובן משהו אחר ודורש שיקול דעת של מנהל האירוע. אני מקבל שיותר פשוט לפסול ולעצור בצורה גורפת מה שאומר שאנחנו מסכימים וכל העניין הפתוח הוא על התוספת שנכנסה לתקנון לגבי פסילה בהזנקה.

למיטב זכרוני באירוע של PSI באלטרנטיבי נעצרו נהגים רק שנסעו נגד הכיוון או בחרו תוואי מסלול שונה לגמרי, וזה כבר לא קיצור שער אלא בחירת מסלול אחר.. (לא זוכר את המקרה שלך בודאות - אני רק זוכר שכל מי שנעצר בחר לעצמו דרך שונה לגמרי).

לא נראה לך הגיוני לעצור אותם אחרי כזה מצב?

יתרה מזאת, במקצה ההיכרות עזר מישל בעזרת המגאפון לחלק מהמתחרים בהבהרת המסלול ולא לנהג אחד, אם אני לא טועה גם במקצה המדידה הראשון הוא גם היה גמיש, במקצה המדידה השני כבר לא היה טעם למשוך זאת. אני זוכר שאפילו הבהרתי זאת לגל (Jink) במהלך המקצה השני.

----------------------------------------------------------------------------------------------

לנושא השירשור - בהצלחה לכל המתחרים והלוואי ותהיה לנו עונה מתוחה לא פחות מהעונה הקודמת.

גם אני תומך בקטגורית אוט' ומציע למסלולים לעשות סקר בין מתחרי השנה שעברה ומתחרי TD לגבי קטגוריה של מכוניות אוט', אני סבור שהתוצאות יפתיעו אותם לחיוב.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
אני זוכר שאפילו הבהרתי זאת לגל (Jink) במהלך המקצה השני.

אני לא זוכר מה עשיתי אתמול. אני בטח לא זוכר מה קרה לפני כמה חודשים :-D.

החלק הזה במוח שלי התנוון כבר מזמן, אבל אם אמרת - אני מאמין.

פורסם
לא נראה לך הגיוני לעצור אותם אחרי כזה מצב?

סה"כ כן. כבר אמרתי שאני כנראה חושב כמוכם, אם לגמרי עושים משהו לא קשור בגרוש למסלול אז גם ככה זה לא אמור לתרום למתחרה יותר מדי ואפשר להפסיק אותו (אולי אפילו זה היה המצב אצלי, לא יכול להתחייב).

לגבי הקטע של הזנקה, אני גם חושב שאין סיבה למנוע מהמתחרה לעשות את המסלול אפילו בלי זמן. עקרונית לא נראה לי שבכלל צריך לפסול מקצה על זינוק מוקדם, מספיק הקנס. אולי רק אם רוצים להעניש בצורה חמורה כדי למנוע ניסיונות לגנוב או "לזלזל" במארגנים.

ניר

פורסם

לגבי סדר ההזנקה.

בתחרויות בהם אני השתתפתי (תחום אחר..), האחרון שנרשם\הגיע היה הראשון שהתחיל את הסשן.

ברוב התחרויות , הכי טוב ליהיות האחרון !

זה יהיה אבסורד שמי שנרשם ראשון יהיה ראשון בהזנקה.

העיניין של האחרון הוא הראשון מהווה סדר וגורם לכולם להגיע\להירשם בזמן!

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...