Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חרשתי, חפרתי והפכתי את הפורום ולא הצלחתי לגבש דעה בבחירת סאב, בעיקר בגלל פרמטרים שנעלמים לי עקב חוסר היכרות עם התחום. יצאתי מבולבל מכל החיפושים.

אז אחרי כמה חודשים עם המערכת שלי ברכב החלטתי שאני מוכן להקריב מעט מקום מתא המטען על-מנת להתקין סאב. הרכב הוא מסוג פונטו דור 1 ככה שתא המטען אינו גדול אך נחוץ לי מאוד ולכן אני מחפש סאב קטן.

ההגברה הנוכחית שלי היא מגבר קונקורד שמוציא כ-150 RMS בגישור ובהתנגדות של 4 אום. אני מאמין שתוך כמה חודשים גם המגבר ישודרג ולכן כדאי שהסאב יותאם כבר להגברה העתידית. אני מעריך שאשדרג את שני המגברים שלי (כל אחד שני ערוצים) למגבר ארבעה ערוצים שנותן סביב ה-250 RMS בגישור, כדוגמת ה-JBL המפורסם או מגבר בעל הספקים דומים.

אני מחפש סאב שידע לרדת נמוך שיהיה נעים לאוזן ומדוייק (דגש על מדוייק) ונציל עד כמה שרק ניתן על-מנת שיתפקד גם בהגברה הנוכחית. הייתי קורא לו SQ אבל בתקציב שלי זה קשה :-).

המידות המקסימליות שאני מוכן "להקריב" לטובת העניין הן: 34*34*43 ס"מ בברוטו (מידות תיבה חיצוניות) אני חושב שנטו ניתן לקבל סביב ה-42 ליטר אך העדיפות היא לסאב שידע לעבוד בתיבה קטנה יותר על-מנת "לבזבז" כמה שפחות מקום.

תקציב: 1000 ש"ח כולל תיבה, אני מאמין שפתוחה בהתאם לדרישות שלי. בנייה עצמית אפשרית אך אז יש לקחת בחשבון את עלות החומרים. יד שניה - אופציונאלי.

המון תודה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חשבתי לגבי ההרץ 10" אך לצערי אינני יודע מה מחירו, מבחינת כל הנתונים נראה כאילו הוא המתאים ביותר.

האם ישנה חנות מומלצת, באזור המרכז, שמחזיקה את הסאב הזה ככה שאוכל לקפוץ לשם ולקבל הצעת מחיר? זאפ, העלה חרס.

מהו מחיר סביר עבור הסאב הזה, וכמו-כן כמה אמור לעלות אחיו הגדול יותר, 12 אינץ'?

*נערך* אגב, מה נפח התיבה המומלץ עבור כל אחד מהם.

תודה,

רענן.

פורסם

המחיר נשמע טוב.

שאלה:

למיטב הבנתי, היות ואני מכוון לסאב רך יחסית ושירד נמוך, אני צריך להשתמש בתיבה פתוחה. האם אני טועה?

מעבר לכך, מה מידת התיבה הפתוחה שהסאב הנ"ל דורש?

תודה על ההצעה,

רענן.

פורסם
חשבתי לגבי ההרץ 10" אך לצערי אינני יודע מה מחירו, מבחינת כל הנתונים נראה כאילו הוא המתאים ביותר.

האם ישנה חנות מומלצת, באזור המרכז, שמחזיקה את הסאב הזה ככה שאוכל לקפוץ לשם ולקבל הצעת מחיר? זאפ, העלה חרס.

מהו מחיר סביר עבור הסאב הזה, וכמו-כן כמה אמור לעלות אחיו הגדול יותר, 12 אינץ'?

*נערך* אגב, מה נפח התיבה המומלץ עבור כל אחד מהם.

תודה,

רענן.

היום קיבלתי הצעה של 1200שח ללא תיבה,

כנ"ל לגבי JLAUDIO"10 W3 ללא תיבה.

גם אני מתלבט בבחירת סאב "10.

פורסם

1200 ש"ח לפני תיבה זה קצת מעבר לתקציב שהקציתי למטרה. כולל תיבה בבניה עצמית זה יגיע ל-1400 ש"ח בערך.

אגב, היכן קיבלת את ההצעה, אני אשמחלקפוץ לשם ולשמוע את הסאב במידה וניתן.

תודה.

פורסם

עד כמה קטן אתה רוצה את הסאב? קטן מאוד ? או קטן ?

אם קטן אז באמת 10 אינטש של הרץ נשמע מעולה, וגם 10 אינטש של רוקפורד נשמע מעולה.

קטן מאוד זה רק ההרץ הכפול, 2 סאבים מחוברים של 8 אינטש, אבל התנגדות סופית 2 אוהם, בדוק איזו התנגדות סופית נותן לך המגבר שלך.

פורסם

הכוונה בקטן הייתה לסאב שיתפוס מעט מקום בתא המטען, תיבה של 35-40 ליטר נטו.

המגבר שלי כנראה לא יכול לרדת ל-2 אום. אם אינני טועה זהו מגבר סיני עתיק ודי פשוט.

נראה לי שההרץ הוא הכיוון בעיקר בגלל הנצילות ונפח התיבה הקטן עימה הוא יכול לעבוד. בשאיפה למצוא אותו במחיר זול יותר ממה שמצא קודמי.

מה נפח התיבה שהרוקפורד דורש? (אני מניח שאנחנו מדברים על ה-P2, נכון?!)

פורסם

יש לי p2 באוטו, והתיבה ענקית, לא יודע כמה בדיוק הנפח שלה אבל היא גבוהה מאוד רחבה ועמוקה. (האוטו הוא פאסאט - עם בגאז' עצום).

פורסם

מה נפח התיבה שהרוקפורד דורש? (אני מניח שאנחנו מדברים על ה-P2, נכון?!)

לתיבה אטומה הרוקפורד (לפי האתר שלהם) דורש 24.07 ליטר. גל אמר פה שיותר תתאים לו תיבה של כ-30ליטר אטומה. פתוחה? אין לי מושג :roll:

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הפניקס גולד 10' שמוכר רוני, יגאל בנץ, נראה לי אפשרות מעולה.

מחיר מאוד זול לסאב מדוייק עם תיבה.

לי יש את ה12 ואני מאוד מרוצה ממנו.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

כי נראה לי שהוא חושב שסאבים של 10" מתאימים לתיבות כאלו של 35-40 ליטר ולא סאבים של 12". ככה נראה לי, למרות שכמובן זה לא נכון ויש סאבים של 12" שמתאימים ל-20-25 ליטר אפילו.

ומידן צודק, במקומך הייתי הולך על ה-ZR של פיניקס גולד, או שבאמת אם כבר אז כבר עד הסוף ל-SQ אמיתי (לאוזניים שלי עד היום הסאב שהיה הכי מדוייק) הוא האדייר אודיו שיבא.

וגם במקרה במקרה האדייר אודיו שיש לאנשים בארץ אצל כל מי שאני מכיר שם אותו בתיבה אטומה של 40 ליטר. חדש כזה יעלה לך 1000 שקל מבחור אחד מנתניה.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המידות המקסימליות שאני מוכן "להקריב" לטובת העניין הן: 34*34*43 ס"מ בברוטו (מידות תיבה חיצוניות) אני חושב שנטו ניתן לקבל סביב ה-42 ליטר אך העדיפות היא לסאב שידע לעבוד בתיבה קטנה יותר על-מנת "לבזבז" כמה שפחות מקום.

תקציב: 1000 ש"ח כולל תיבה, .

פוניקס-גולד חדש משאיר אותך עם עודף, כנ"ל אדייר-שיבא מיד-2.

ZZR

• תוכן חדש...