Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כשאני נוהג ברכב של חבר שבו מנוע דיזל, הוא אומר לי שצריך להעביר הילוך במקסימום 2000 סל'ד.

לי כנהג יש הרגשה שזה מוקדם מידי. האוטו אמנם לא מקרטע אבל אני מרגיש שעוד קצת....לפחות ב-2500 אם לא טיפה יותר זה הזמן הנכון להעברת הילוך.

הוא טוען שככה זה ברכב עם מנוע דיזל(למרות ששעון הטורים נראה רגיל כמו בבנזין והקוו האדום הוא ב6000 בערך).

המנוע הוא טורבו דיזל אם זה רלוונטי?!

הוא צודק?

מה בעצם ההבדלים והסיבות?

תודה.

ALPINA-a creator of superbly rounded performance road cars.comfort and performance like no other car.Great grip, poise and stability yet very compliant

פורסם

אין דבר כזה "צריך". אפשר להעביר ב-2000, אפשר ב-3000, אפשר גם ב-4000. הכל כתלות בצרכים. נכון, מנועי דיזל מודרניים הם בעלי מומנט גבוה מאוד החל מ-1500-2000 סל"ד לערך, ולכן הם לא דורשים סל"ד גבוה בכדי להתקדם. מצד שני - העברה בסל"ד נמוך מדי עלולה להפיל את הסל"ד אל מתחת לקפיצה בעקומת המומנט ואז לא יהיה כוח והמנוע סתם יתאמץ (למשל אם הכוח מתחיל ב-1750, אתה מעביר ב-2000 והמחט נופלת ל-1500 אז העברת מוקדם מדי).

בגדול, אפשר לומר שברוב מנועי הדיזל המודרניים מומלץ להעביר בין 2000 ל-3000 סל"ד בנהיגה רגילה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רשמתי 6000 כדוגמא,כוונתי היתה שזה נראה כמו מד סל'ד ברכב בנזין רגיל,שהקוו האדום לא ב-4000 למשל, אלא גבוה יותר(חשבתי שברכב רגיל זה בערך ב-6000)ומן הסתם ישנה אפשרות למשוך הילוכים גבוה כמו במנוע בנזין.

הוא טוען שממש אסור למשוך הילוכים מעל 2000 סל'ד?!

בקיצור הבנתי,הוא מגזים.

תודה.

ALPINA-a creator of superbly rounded performance road cars.comfort and performance like no other car.Great grip, poise and stability yet very compliant

פורסם

שאלה שחבל לי לפתוח עליה שירשור נוסף:

האם יש איזשהו אתר שמראה את כל עקומות המומנט +הספק,ככה שכל אחד יוכל לדעת מתי הכי נכון להעביר הילוך ברכב שלו?:roll:

פורסם

לירון - ביקשת? קיבלת (או לפחות אני מקווה).

בזמנו חיפשתי עקומת ביצועים לאלמרה ומצאתי את האתר הבא. הוא לא מכיל כנראה את כל המכוניות, ואני גם בספק רב לגבי הקורטינה - אבל אני בטוח שחלק מחברי הפורום ישמחו להוסיף אותו למועדפים :).

בקשר לקורטינה - גגל את זה (מלשון גוגל) :)

מה שאתה מחפש נקרא בשפת החכמים Performance Graph.

דני :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בדקתי הקוו האדום באמת מתחיל ב4 וחצי.

• תוכן חדש...