Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתיד תיבות ההילוכים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=KJDG&Pn6Vq=E

תיבת ההילוכים הידנית נכנסת לגיל המעבר, העתיד קורץ לתיבות הרובטיות וככל הנראה, התיבה האוטומטית הפלנטרית הרגילה לא פסחה מן העולם..

בנוסף, האם למישהו יש נתונים לגבי מכירות רכבים לפי סוג תמסורת, בארץ?

אור.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=KJDG&Pn6Vq=E

תיבת ההילוכים הידנית נכנסת לגיל המעבר, העתיד קורץ לתיבות הרובטיות וככל הנראה, התיבה האוטומטית הפלנטרית הרגילה לא פסחה מן העולם..לא רק שלא פסחה אלא שהיא מתחילה מירוץ חימוש חדש , הגרמניות התחילו עם 6 הילוכים ועכשיו מדברים על 8 ו9 , במצב כזה אין כמעט סיבה להשתמש בתיבה ידנית (חוץ מנוסטלגיה) . יש רכבים שבהם התיבה האוטומטית/ממוחשבת/DSG כ"כ טובה עד שאתה צריך להיות נהג מירוצים כדי לנסות לעשות זאת יותר מהר ויותר מדויק

בנוסף, האם למישהו יש נתונים לגבי מכירות רכבים לפי סוג תמסורת, בארץ? אין לי נתונים אבל כאן בטוח שהאוטומט מנצח ובגדול , לא סתם כולם קונים משפחתומטית

אור.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

נ.ב: אוטומטי זה לא לקטועי גפיים? לא תמיד , לפעמים לאלו שלא מצליחים להבחן עם ידני (כמוני למשל ) מלחץ ו/או לאלו שנוסעים רוב הזמן בפקקים

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מלחמת האוטומט בידני התחילה בערך מתי שיצרו את האוטומט הראשון.

אנשים ימשיכו להעביר בעצמם הילוכים עד שהכוכב הזה יתפוצץ.

truejoker לא עוברים לאוטומט בגלל שהוא מעביר יותר מהר.

מעבירים לבד הילוכים בשביל להיות בהילוך הנכון.

לא להכנס לסיבוב ולחשוב שאולי בטעות האוטומט מחליט להעביר הילוך ואני עף מהצוק.

ולהעביר לבד כולל את התיבות הידניות עם הכפתורים על ההגה שלפי הסקר הן אוטומטיות.

כמה אופנועים מיוצרים עם אוטומט?

התשובה :

אחד שאני מכיר ועוד כמה מוטציות סיניות.

אייל

פורסם

עם עליית (ודי מהר , במונחי פיתוח רכב , גמר המלאים בעולם) מחירי הדלק והתרחבות גביית היטלי כניסה יפסיקו להכנס לערים ברכב פרטי . יהיו הגבלות על המהירות , חמורות יותר מאלה שהיו במשבר האנרגיה ב 73, ופיתוחים (ישראל בחזית העולמית) של אגירת חשמל יעילה תיעלם התיבה האוטומטית, שבכל העולם השפוי חוץ מהאמריקאים שימשיכו לנגן ולרקוד עד שהראש במים והישראלים ,- לא יצאה מפלח השוק המאד מוגדר שלה , עם כל הפיתוחים .-אלה שלא יכולים/ לא רוצים ללעוס מסטיק ולרדת מהמדרכה בו זמנית .

פורסם
אדון מוטי מיאטה...

מאוד לא במקום ה-נ.ב שלך!!!

בתור בן לאבא נכה הצלחת לעורר בי כעס מסויים.

אבי ז"ל היה נכה צה"ל וביליתי לא מעט פעמים בחיי בחברת החברים שלו מבית הלוחם, חלקם באמת קטועי גפיים.

אף אחד מהם לא סבל מאובדן חוש הומור בנושא כמוך.

נפגעת? קח פנדל :roll:.

מוטי

פורסם

לנוכח המצויינות הטכנית של תיבות רובוטיות ואוטומטיות מצויינות שנהגתי עימן לאחרונה אני נאלץ להודות שהן הגיעו לרמה כזו של תפעול ידני שהן יעילות וטובות מגיר ידני, גם אם הוא מתופעל בידיים מיומנות. אני מתכוון ל-DSG המעולה של Audi (וגם התיבה הרציפה שלהם, רק שאותה לא ניסיתי מספיק) ולתיבה האוטומטית של BMW Coupe החדשה.

החיסרון השימושי היחיד שלהן הוא שלנהג לא ברור באיזה הילוך הוא נמצא בכל רגע והחיווי הקיים לא מספק. היתרונות שלהן הם שכל העברת הילוך מהירה וחלקה יותר ממה שישיג כל נהג שהוא לא סופר מיומן, לא צריך להוריד ידיים מההגה כדי להחליף הילוך, לא צריך להזיז את רגל שמאל המייצבת מהמדרס (חשוב לשמירה על רגש בבלימה ובהיגוי), וכמובן, יש גם אופציה לגיר אוטומטי מלא כשרוצים.

אז נכון, כרגע הרמה הזו קיימת רק במכוניות יקרות, אבל זו שאלה של זמן לפני שהטכנולוגיה שלהן תהפוך זמינה גם ברכבים זולים יותר.

אז למה להעדיף ידני?

כי זה יותר מעניין ומאתגר לתפעל מכונית עם גיר ידני.

זהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מלחמת האוטומט בידני התחילה בערך מתי שיצרו את האוטומט הראשון.

אנשים ימשיכו להעביר בעצמם הילוכים עד שהכוכב הזה יתפוצץ.

truejoker לא עוברים לאוטומט בגלל שהוא מעביר יותר מהר.

מעבירים לבד הילוכים בשביל להיות בהילוך הנכון.ניתן לשלוט על זה (לפחות במרצדס אם אתה מעביר את ההילוך להילוך שאתה רוצה 3/2/1 )

ולהעביר לבד כולל את התיבות הידניות עם הכפתורים על ההגה שלפי הסקר הן אוטומטיות.לי אישית אין שום בעיה עם אלו (אני לא עברתי טסט עם ידני אלא עם אוטומט) וזה מתאים לי . אבל אל תשכח שאם אתה בפקק , ואתה שם בתיבה כזו על ראשון ואתה בולם אתה לא צריך ללחוץ על הקלאץ ולהעביר שוב לראשון , אתה בולם נוסע בולם וזהו . בידני זה יכול להיות סיוט לא קטן אם הפקק הוא באיזור המרכז (פעם ביליתי 3 שעות בפקק כזה תחשוב על זה)

התשובה :

אחד שאני מכיר ועוד כמה מוטציות סיניות לאופנוע זה סיפור אחר.

אני אישית מעדיף תיבה אוטומטית שניתן לשנות את ההילוך , למרות שכשאני בפקק אני מעביר לD וזהו , מספיק לי שאני צריך להיזהר מכול המטומטמים שרוצים לחתוך לפני כי הם "עקפו את הפקק" ולפעמים מסכנים את הפחחות שלי , או את חיי :lol: (מגזים טיפה)

האמת היא שאני קצת פוחד כי פעם נכנסה בי וונדורה במהירות די גדולה(הוא ראה שוטר והחליט לחזור מהשוליים בלי להבחין שאני שם) היה לי מזל שזה נגמר בפחחות בצד כי ברחתי שלא יכנס בדלת של הנהג

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

השאלה האמיתית היא לא מה יותר יעיל, אלא מה יותר כיף. אוקיי, אפשר לנהוג ברכב אוטומטי או עם כל סוג של תיבת הילוכים מוזרה, אבל האינסטינקט (לפחות שלי) הוא תמיד במצב חירום להכניס קלאץ' ולגעת בידית ההילוכים. בשבוע שעבר אפילו קיבלתי מכה חזקה ברגל כי לא היה קלאץ' בטויוטה שנהגתי בה, אלא רק שטיח.

הידני לא ימות לעולם, כי אנשים כמוני אוהבים את זה.

האוטומט גם לא ימות, ואפילו ישתכלל מאוד, כי אנשים אחרים אוהבים אוטומט.

זה הכל תלוי בבן אדם ובצרכים שלו. לא צריכה להיות מלחמה בין שני הסוגים, כי אין קונפליקט. זה פשוט שני קווים מקבילים לצרכים שונים.

• תוכן חדש...