Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתיד תיבות ההילוכים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...אבל האינסטינקט (לפחות שלי) הוא תמיד במצב חירום להכניס קלאץ' ולגעת בידית ההילוכים. בשבוע שעבר אפילו קיבלתי מכה חזקה ברגל כי לא היה קלאץ' בטויוטה שנהגתי בה, אלא רק שטיח.

זה הכל תלוי בבן אדם ובצרכים שלו. לא צריכה להיות מלחמה בין שני הסוגים, כי אין קונפליקט. זה פשוט שני קווים מקבילים לצרכים שונים.

קודם כל, ההרגל שלך במצבי חירום הוא שגוי.

לגבי האדם והצרכים, כפי שכתבתי, אין לתיבה ידנית שום יתרון שימושי על הטובות שבאוטומטיות/רובוטיות שקיימות כיום. כלומר, בעתיד מי שיעדיף ידני יעשה זאת משיקולים של כיף, אתגר, הרגל, whatever, אבל בגלל שום סיבה מעשית. כיום התיבות הידניות עדיין מציעות שליטה טובה יותר מהגיר האוטומטי הממוצע, כמו גם צריכת דלק עדיפה וכו'. מול הטובות הן לא מציעות כלום מלבד החוויה של לשלוט בהילוכים לבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק היה סונאגה סאן.

עתיד שייך לגיר רובוטי/ רציף

גיר אוטומט, או כל גיר בסגנון DSG ימות הרבה לפני גיר רגיל.

וגיר רגיל יישאר רק לרכבי ספורט.

אין שום פרספקטיבה בגירים אוטומטיים.

יותר ויותר יצרנים מתחלים להבין את זה, ולהיכנס לאולם רובוטי.

ייקח זמן עד שהגירים האלו יעבדו מושלם, אבל זה הכיוון.

Omnia mea mecum porto

פורסם

בנשימה אחת אתה אומר שהעתיד שייך לגירים רובוטיים ובניגוד מוחלט אתה אומר שה-DSG ייעלם

ה-DSG הוא רובוטי!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בנשימה אחת אתה אומר שהעתיד שייך לגירים רובוטיים ובניגוד מוחלט אתה אומר שה-DSG ייעלם

ה-DSG הוא רובוטי!

שני דברים שונים לחלוטין. שים לב, אמרתי בסגנון.

DSG תיבה כבדה שדורשת מערכת הידראולית מסובכת שגוזל המון מהכוח של המנוע.

תיבה רובוטית, קלה, לא לוקחת מהמנוע כלום.

וזה הכוונה לעתיד.

Omnia mea mecum porto

פורסם
קודם כל, ההרגל שלך במצבי חירום הוא שגוי.

אני ממש לא חושב שהוא שגוי. אם אני צריך לבלום או להאיץ, הדבר הראשון הוא להכניס קלאצ', ואז להכניס את ההילוך הנכון לאותו מצב. זה בדיוק כמו להוריד הילוך בתיבה אוטומטית (ובתיבה אוטומטית אי אפשר להעלות הילוך)

פורסם

טוב, אז ככה.

גיר ידני ייעלם, יישארו גירים אוטומטיים עם מצב ידני, יופיע גז אוטומטי וברקס אוטומטי, אח"כ יופיע היגוי אוטומטי מונחה GPS, כל המנגנונים הידניים יוצאו מחוץ לחוק, ו"נהיגה" תסתכם בכך שתזין את יעד ההגעה למחשב, ותלחץ Go, או Start (זה ישתנה בין היצרנים).

ונהיגה ידנית תיערך רק במגרש סגור ותחת פיקוח הדוק של אנשי מקצוע בתחום. מי שייתפס נוהג ברכבו במקום ציבורי, יקבל עונש החל מקנס דרקוני ועד מאסר בפועל.

כזה אופטימי אני. :twisted::wink:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גיר ידני לא יעלם בקרוב, והדעה הרווחת שיצרנים רבים עוברים לתיבות רובוטיות ואוטומטיות אינה נכונה.

יצרנים רבים מתאימים את עצמם לשוק, להתפתחות הטכנולוגיה, וגם להשפעות אחרות, אבל בין היתר גם משקיעים זמן וכסף בפיתוח מערכות ידניות.

דוגמא מובהקת לכך היא המעבר של חלק מיצרני הרכבים לשיטה שונה לגמרי של חיבור בין המנוע לגיר, ה-DMF - Dual mass flywheel בה כל גלגל התנופה שונה ממה שהיה מוכר עד היום, ומורכב בעצם משני גלגלי תנופה שונים וקפיצים ביניהם.

http://www.sachs.de/direkt.php?link=owx_7_80500_2_6_0_00000000000000.html

במקביל להתפתחות הטכנולוגיה בגירים האוטומטים, יצרני הרכב לא זונחים את הגיר הרגיל וממשיכים לפתח מערכות יעילות יותר ויותר.

אפילו שמעתי באיזו הרצאה, שבעתיד תהיה מערכת (קרובת משפחה של ה-ESP) שתבצע גם את הזינוק בעליה במקום הנהג, כלומר תמנע מהרכב להתדרדר אחורה בירידה באמצעות הבלמים.

דבר נוסף, אני לא בטוח שהאירופאים יוותרו כל כך מהר על הגיר הרגיל לטובת האוטומט, והסיבה שלא שומעים על כל כך הרבה חידושים עתידיים לגיר הרגיל - כי אם הוא יתפתח הוא כבר לא יהיה רגיל :lol:

פורסם
אני ממש לא חושב שהוא שגוי. אם אני צריך לבלום או להאיץ, הדבר הראשון הוא להכניס קלאצ', ואז להכניס את ההילוך הנכון לאותו מצב. זה בדיוק כמו להוריד הילוך בתיבה אוטומטית (ובתיבה אוטומטית אי אפשר להעלות הילוך)

למרות שאתה לא חושב שהוא שגוי - הוא שגוי.

אם אתה צריך לבלום מהר אתה לא צריך להתעסק עם הקלאץ' או ההילוכים.

אם אתה צריך להאיץ מהר וזקוק דחוף להורדת הילוך היית מראש בהילוך לא מתאים, ואז באמת אין ברירה אלא לבזבז זמן יקר מאוד בהורדת הילוך, אבל נכון זה בטח לא.

פורסם

כמו שהמדריך בקורס הנהיגה שלי היה אומר בקשר אחרי שלא הייתי מצליח לבלום לפני הקונוס, שהמדריך החליט שהוא מדמה אוטובוס מלא בילדים, כי הייתי עסוק בלהכניס קלאץ' (במבטא צרפתי כבד):

I ave good noos and bad noos

The bad noos: you are in the bous

The good noos: The engine is steel running

(כל טעויות האיות מכוונות...)

פורסם

אף אחד לא דיבר על זה שמבין כל סוגי הגירים, הגיר הידני הוא היחיד שלא מועד לפורענות ומגלה אמינות יחסית גם לאחר שימוש תכוף או אגרסיבי.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

ברכבים ידניים המנוע מתאמץ יותר, והוא גם מחזיר את נשמתו לבורא יותר מהר.

באוטומט זה הגיר עצמו.

ומה שמצחיק, שלהחליף/לשפץ גיר אוטומטי עולה יותר מלהחליף/לשפץ מנוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם הבנתי נכון הכוונה לחוסר נעילה של ממיר המומנט, כלומר במהירות עירונית, ברגע שעוזבים גז, המנוע והגיר מתנתקים להם :)

חוץ מזה, יותר קשה לסובב גלגלי שיניים מאשר נוזל הידראולי. והרכב תמיד בהילוך שמתאים למהירות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...