Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב קונברטיבל כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר במכונית פתוחה מתוצרת חברת סאאב.

זהו פורום "יעוץ ברכישת רכב", ולכן אם בכוונתך לרכוש את הרכב אך אתה זקוק ראשית לעיצה, אנא שאל באופן ספציפי את השאלה שמעניינת אותך. מידע כללי על הרכב יש בגוגל.

פורסם

השאלות שלי הן,

מה הדברים שכדאי לבדוק ולשים עין עליהם בבדיקה?

האם עדיף דגם הטורבו 2000 סמ"ק או דגם ה2300 ללא טורבו?

תודה על התשובות.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

בתור אחד שיש לו ניסיון עם 2 סאאבים (אחת הייתה אצלנו שנתיים והשניה שהלכה לעולמה הייתה אצלנו 7 שנים) , אני ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה אצל אריה גרוסמן, או אצל דוד נמרי.

אלו 2 מומחיה סאבים מבין האחרונים שיש בארץ, הם יבדקו לך את הרכב בכל סנטימטר.

בסאאב הראשונה היה לנו את המנוע 2.3 הלא מוגדש, עם אני לא טועה, הוא הפיק בערך 120-125 כוחות סוס.

מנוע ה2.0 (שאותו היה לנו בסאאב האחרונה) מגיע עם טורבו בלחץ נמוך LPT, עם הספק נאה של 150 כוחות סוס.

מבחינת אמינות, שניהם היו זהות, אך הטורבו די נותן נצחון (באמינות) לטובת ה2.3.

לנו הלך הטורבו אחרי 150K ק"מ, היה די כואב להחליפו (20K ש"ח), ולכן אני ממליץ לבדוק ב10 עיניים את הטורבו, לבדוק שהרכב מטופל כל 10K ק"מ , לבדוק שלא הזניחו אותו.

סאאב זה רכב פשוט מעולה, אך מאוד רגיש להזנחות, עם תזניח אותו הוא יפגע לך עמוק בכיס :)

בעקרון ה900 היא הסאאב "הספורטיבית" בעלת שלדה והיגוי טובים מאוד, ואופי ספורטיבי.

שתדע, אתה צריך להיות מוכן להוצאה הכספית , שזה כולל צריכת דלק גבוהה, ביטחים חלקים וכ'ו.

סאאב קל לקנות, אך קשה מאוד להחזיק.

ממליץ לך להכנס לפורום סאאב בתפוז ולדבר עם אורן קיפניס.

אפשר לקבל נתונים על הקונברטיבל שמצאת?

מקווה שעזרתי.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

היא ניראית מאוד שמורה.

לפי הנתונים, אחת הנדירות שיש בארץ.

ב97 אני זוכר שהלכתי עם אבא שלי לראות סאאב כזאת, בצבע שחור עם ריפודי קרם. פשוט התאהבתי באוטו. בסוף לא קנינו :) אבל אני עוד אקנה אחת כזאת.

לפי דעתי היא ממש מציאה, ואני ממליץ על 2.0 טורבו, אבל תכין הרבה כסף לטיפולים .

עם אתה קונה אותה, אל תזניח אותה אפילו לא דקה.

קח את הרכב לאיפה שאמרתי לך, וגם אצל קומפיוטסט, לרכב כזה עדיף לעשות 2 בדיקות יסודיות.

עדכן אותי בהמשך.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

רפי לין יכול לקשר אותך עם גרוסמן בטלפון ועוד רבים אחרים, לצערי איבדתי את הטלפון שלו

בקשר לרכב, יש שתי גרסאות ל 2 ליטר טורבו אחת בלחץ נמוך ואחת בלחץ גבוהה

לחץ נמוך עם 150 כ"ס ב 5500 , ולחץ גבוהה 185 ב5500 .

ה 2300 מרגישה קצת כבדה לאוטו למרות שיש לה 147 כ"ס ב5400

דווקא הנוחות ברכב גבוהה יחסית אגב . אם אני לא טועה הרכב הזה היה בטבריה לפני שנה והוצע למכירה בסוף הקיץ (אני לא מבין מי קונה קונברטיבל בחורף ומוכר בסוף החורף , לך תבין אנשים )

רכב מפנק ביותר , לא הכי מהיר בגרסת ה LPT - טורבו לחץ נמוך - אבל זמינות הכוח טובה מאוד בכל הגרסאות .

אחלה אוטו, אך תדע לך אם יתקלקל לך משהו זה יעלה לך ביוקר .

בהצלחה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

למה לא מהיר? 0-100 ב10 שניות, זה מספק מאוד.

הטורבו בלחץ גבוהה לא שווק בארץ בשנים האלה.

והרכב אכן מאוד נוח, כמו כל סאאב :)

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ניב לא הכל זה 0-100 אבל גם כך הטורבו לחץ נמוך זה ב 11 שניות, 10 שניות זה לגרסה ידנית - שזו אכן לא שווקה בישראל ;)

חלום ישן שלי זה 9000 אירו ידנית אבל לך תמצא אחת ;)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

כפי שאמרו פה לפני ה-בעיה המרכזית היא הטורבו ברכב הזה

שעולה חצי אוטו :shock:

קורה לפעמים לראאת דגמי סאאב למכירה - עם טורבו לא עובד - 20-25K מתחת למחירון -

וגה הן לא מצליחות להימכר בקלות

אם הטורבו פה מקורי - חד וחלק לא הייתי קונה

porsche 914,2.0,1970

פורסם

מה?! מאיפה הבאת את זה?

המנוע עבר 120K ק"מ, זה אומר שעם הרכב מטופל כראוי ולא מוזנח, הטורבו יכול להחזיק בכיף עד 200K ק"מ.

אצלנו הגיר החזיק עד 270K ולא שיפצנו אותו פעם אחת.

הכל תלוי באיך מטפלים באוטו.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...