Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למביני ענין: למה הוראות היצרן הן חד משמעיות לגבי אי החלפת שמן ממסרה אוטומטית במאזדה3 / מאזדה6?

הייתי רוצה לשמוע ממי שבאמת מבין, האם בכל זאת כדאי "לחדש" את נוזל תיבת ההילוכים ברכבים האלה, ובאיזה מרווחי ק''מ?

תודה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחבר שלום,

כפי שאתה בטח רואה - אני נהנה לי בVW גולף 95', אולם גם ברכבים אלה היצרן מתעקש בתוקף להמליץ שלא!!! להתעסק כלל עם שמן הגיר האוטומטי (שהוא בעצם נוזל קירור מסוג שהוא ATF אם אינני טועה).

בכל אופן אני לא ידען גדול במכוניות אבל מטפל בזו כמו באישתי ומשאלות שהפניתי בנושא למומחים נאמר לי שדווקא במאזדה יש מכונת יניקה מיוחדת שמחליפה את השמן באופן יעיל ביותר ובמוסכי VW המוסמכים והמורשים לא קיים כזה שירות.

איציק נ. הוא אחד מהמובילים בתחום הידע בנושא והוא מחליף בסובארו שלו את הנוזל וטוען שאחרי החלפה הוא מחכה שבועיים שלושה ומחליף שוב את השמן בחדש!!!

לפי מיטב הבנתי - אם המליצו לך לא לגעת - אל תיגע! החלקים הנעים שם והשחיקה כנראה שעדיף לזה להישאר ככה כי ביום שתרוקן את השמן יתחילו הבעיות ואת זה הלכה למעשה כבר ראיתי שנגרם אצל לא מעט אנשים שרצו להרגיש טוב יותר כשהשמן הוחלף למרות שלפני כן הרכב נסע בונבון.

מקווה שהארתי בפניך את הדרך או שהסקת מסקנות שיעזרו לך,

נמרוד

פורסם

אביב ידידי.

עד שתגיע תשובתו המלומדת של ספי.:-)

אוכל רק לומר שהחשש מההחלפה זה שתהיה בגיר ירידת לחץ שמן.

בגלל הפרשי צמיגות השמן בין שמן חדש ודליל לבין השמן הישן והצמיג יותר.

אתה יכול לנחש לבד מדוע לאחר שימוש ממושך צבע שמן הגיר נהפך מאדום לאפור...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

מעניין לדעת כי רק בארץ שלנו הוראות היצרן של מכוניות שונות מאלו של חו"ל.

למייטב ידיעתי שמן גיר,ברקס,הגה כוח יש להחליף כל פרק זמן מסויים. יש הטוענים כי שמן ברקס לא מחליפים אלה מוסיפים כשזה מיתאדה. זו טעות חמורה. שמן גיר נשחק עם הזמן ומאבד מתכונותיו.

כמובן שיש לבצע את העבודה אצל בעל מקצוע שמבין מה הוא עושה כדי למנוע נזק.

בברכה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

מתעלק בשאלה שמעניינת אותי ודי קשורה:

בתיבה הרציפה בפונטו ספייס יש הוראה שלא להחליף מסנן שמן תיבת הילוכים בשום שלב. שמן תיבת הילוכים מחליפים כל שנתיים או 40K ק"מ.

אף אחד לא הצליח לתת לי הסבר טכני משכנע למה לא מחליפים מסנן.

הרעיון היחיד שעלה לי בראש הוא שדווקא מסנן חדש יכול להכניס, לפחות לזמן קצר, כל מיני חלקיקים למערכת. אופציה שנייה - המערכת כל כך נקייה שפשוט אין צורך במסנן חדש כי אם יש ליכלוכים משמעותיים אז ממילא התיבה הלכה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
מעניין לדעת כי רק בארץ שלנו הוראות היצרן של מכוניות שונות מאלו של חו"ל.

למייטב ידיעתי שמן גיר,ברקס,הגה כוח יש להחליף כל פרק זמן מסויים. יש הטוענים כי שמן ברקס לא מחליפים אלה מוסיפים כשזה מיתאדה. זו טעות חמורה. שמן גיר נשחק עם הזמן ומאבד מתכונותיו.

כמובן שיש לבצע את העבודה אצל בעל מקצוע שמבין מה הוא עושה כדי למנוע נזק.

בברכה.

זה לא רק בארץ. ב-VW למשל בכל הספרות הטכנית, הרשמית והלא רשמית לא תמצא שום אזכור להחלפת שמן גיר או הגה באופן שוטף.

פורסם

מתעלק על השרשור.

בסיויק 00 שבדקתי שמן גיר הוא יצא שחור ודיי נוזלי, לא מרגיש כמו שמן.

עברתי קצת על ההיסטורית טיפולים וגיליתי שמעולם לא הוחלף השמן גיר, האם זה נומרלי או שצריך לעשות משהו בנידון?

התיבה האוטומטית עובדת רגיל וההילוכים עוברים בסדר אבל אם כבר אז יש קצת קושי בהלכניס את הידית ל2.

פורסם

אני מצטט את דבריו של חבר הפורום ספי מההודעה הזו שפורסמה לפני קצת יותר משנה:

השמן של VW (וכן של הצרפתיות וגם מרצדס וBMW ועוד כמה וכמה) שהוא שמן סינטטי, אמור בעיקרון להיות ללא בלאי. אני ממליץ על החלפת שמן סינטטי כל 40K ושמן רגיל (DEX 3) כל 20K. בסה"כ העלויות נמוכות, ואם יש בלאי בגיר, השמן (שסופח אליו חלק מהג'יפה) מוחלף.

יצויין כי יש עדויות על גירים ישנים של BX ו 405 שאחרי החלפת שמן שבקו חיים. ההסבר הטכני לכך הוא שכל הג'יפה שהיתה דבוקה לדפנות הגיר נשטפה עם השמן הצח והחדש הישר אל הפילטר ומשם אל המוח.

ככה או ככה הגירים שהמקרה הזה קרה להם (השם יקום דמם) היו מוסרים נישמתם לבורא במוקדם.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

גם אני במוסך לא ממליץ על החלפת שמן גיר (לפי הוראות היצרן )אך אני יכול לספר על שני רכבי פאסט דיזל 130 כס

ופאסט אחת 18T טיפטרוניק ושלושתם היו באיזור ה 120-150 K עם בעיות בהחלפת ההילוכים ,דפיקה קשה בין שני לשלישי

או דפיקה בשילוב לרוורס והחלפה מאוחרת בכל ההילוכים.

באותם רכבים שמעולם לא בוצעה בהם החלפת שמן גיר,הצעתי ללקוחות ניסיון בהחלפה של שמן מסנן ותוסף (נזק של כ 700 שח)

התוצאות ~בגירים האלה זה הצליח ,גיר אחד נפל אחרי 20 K מסיבת פריצת מחזיר שמן של הטורק ונסיעה ללא שמן -נשרף הגיר.

ושניים נוסעים עד היום .

אני עדיין לא חושב שבגירים של VAG כדאי להחליף שמן כל 40K או בכלל, כי הגיר ילך באותו הזמן ,עד 200K לכל היותר .

אבל בכל זאת אם יש תקלה שאינה החלקה או חופשים מכניים הקמ של הגיר סביר ואין תקלה חשמלית ,אז כדאי לעשות

ניסיון כמו במקרים שתארתי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עידכון

רון בוקר,

כמנוי על עידכונים טכניים של היצרן VW, קיימת הוראה להחליף נוזל תיבת הילוכים ופילטר בתיבה מסוג טיפטרוניק רובוטית DSG (קלא'צ כפול) בגולף דור 5 כול 60K.

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה של מינוחים, אבל עדיין יש בה מרכיב של נוחות כמו בתיבה אוטומטית ולכן ניתן להתייחס אליה כתיבה אוטומטית.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...