Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי,אך אם מיתייחסים למיבנה הפנימי שלה,היא אפילו לא מזכירה תיבה אוטומטית פלנאטרית.

רעיון גאוני-וביצוע מושלם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק חבל שהייצרן VW שידך את התיבה רק עם מנועים של 2.0L ו-1.9L TDI ולא במנועים של 1.6L.

אינני יודע את הסיבה למה לא בוצע שידוך עם מנוע 1.6L לדוגמא.

איזה כייף לי :)

פורסם

באמת קצת חבל.

אבל הטיפטרוניק 6 הילוכים שכן קיימת ב-1.6 היא מצויינת.

הרבה יצרנים היו "מתים" לכזו תיבה, ביחוד בנפחים ובסגמנט הזה, שלאף אחד כמעט אין.

ולהזכירך אנחנו כבר מספר שנים לאחר הצגת הגולף V.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
בוודאי,אך אם מיתייחסים למיבנה הפנימי שלה,היא אפילו לא מזכירה תיבה אוטומטית פלנאטרית.

רעיון גאוני-וביצוע מושלם.

לא כל התיבות האוטומטיות פלנאטריות.

למשל של הונדה, ההילוכים בטור בדיוק כמו בתיבה ידנית.

פורסם

לחברים שלום

שאלה טובה נשאלה, וההנני מצטרף לתשובות השונות שנכתבו כאן ,אך ברצוני לחדד כמה נקודות

האויב מספר אחת של תיבות ההילוכים האוטומטיות הסטנדרטיות (טורק בשילוב תמסורת פלנטרית)הינו טמפרטורת השמן ,בעיקרון טמפ השמן אמורה לעמוד על 85 מעלות צלזיוס ,כאשר כל עליה בטמפ השמן מקצרת את חייו

כאשר gm הציגו את שמן הדקסרון 3 ב1995 סדרת הlonglife טענו ל160000 ללא החלפה בנהיגה מנהלתית

המציאות היא כזו שהשמן מגיע לטמפ בימי קייץ חמים בפקק ל100 ואף ל105 מעלות

כאשר השמן בטמפ כזו בא במגע עם המתכת החמה ,הוא מתקשה ומייצר פיסות קשות (דומה ללכה ,או סוכר שמורתח בסיר)אשר נשארות צמודות לגוף התיבה

ניקוז השמן משחרר את אל אותן החתיכות ומכניס אותן לתוך בית השסתומים וגורם להתפסות הבוכניות ,ומכאן הדרך להחלפות ארוכות או דפיקות בין ההעברות קצר מאוד

היצרן פתר את הבעיה עי שימוש בשמן סיננטי מלא אשר הוא עמיד בטמפ הנל ,ועל ידי כך נמנעת החלפת שמן ,לסיכום השמן אמור להיות מוחלף אך הינך לוקח סיכון מפני שאין לדעת איזה מגוון של טמפ הגיר עבר ולכן עדיף להימנע

לגבי תיבת הDSG -חסרון תיבות אלה הוא שאין ממיר מומנט,ותאוצת הרכב נשענת על רצועת מומנט המנוע בלבד ולכן היא משודכת למנועים גדולים או דיזל ,ישנן מגבלות נהיגה נוספות כמו זינוק בעליה שעדיין בשיטות שונות מנסים לפתור,ושני מצמדי החיכוך המופעלים הידראולית, שעוד ימים יגידו איך הם יתמודדו עם האקלים הישראלי

יגאל

פורסם

בתיבת הילוכים מסוג DSG קיים קולר שמן שאמור לשמור את טמפ' השמן בתחום של 135 מעלות צלזיוס.

אני לא רואה שום בעיה בתנאי האקלים הנוחים של מדינת ישראל שבא הטמפ' משתנה בתחום של 15 מעלות פלוס/מינוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

יגאל שלום, שאלה לי אלייך

בין הילוך ראשון לשני אצלי במידה ואני עוזב את הגז אני מקבל כמו בעיטה כזאת מהגיר, חלק מחברי הפורום דיברו על כבל קיק דאון שקשור לבעיה, יש לציין שאם אני מחזיק את הגז בזמן נסיעה בין העברה מהילוך ראשון לשני אין שום בעיטה ועברה חלקה, מדובר על לנטרה 96 GLS אוטומטית. הגיר עבר שיפוץ לפני 3 שנים, בנוסף קיימת בעיה שאם אתה מכניס את הגיר למצב D צריך להמתין מספר שניות להתחברות אם לא אין סחיבה, לא משנה אם זה אחרי נסיעה של שעה אפילו הבעיה כל הזמן קיימת.

ממתין לתשובתך.

פורסם

לגבי תיבת הDSG -חסרון תיבות אלה הוא שאין ממיר מומנט,ותאוצת הרכב נשענת על רצועת מומנט המנוע בלבד ולכן היא משודכת למנועים גדולים או דיזל ,ישנן מגבלות נהיגה נוספות כמו זינוק בעליה שעדיין בשיטות שונות מנסים לפתור,ושני מצמדי החיכוך המופעלים הידראולית, שעוד ימים יגידו איך הם יתמודדו עם האקלים הישראלי

יגאל

אין שום חיסרון בתיבה שאין בה ממיר מומנט,להיפך.

ממיר מומנט,אפילו היעיל ביותר,הוא צרכן כוח גדול,ובשל המיבנה הרובוטי של ה DSG הוא פשוט לא נחוץ.

ה DSG מיתבסס על שיטת המצמדים הטבולים,בדיוק כמו ב...וספה המיתולוגית,שידועים בבלאי הנמוך מאד שלהם.

פולקסווגן הצליחה להתגבר מצויין על בעיית הזינוק בעלייה,ובנוסף,בשל מבנה הגיר ההעברות חלקות וסופר מהירות.

בינתיים הגיר מפגין אמינות מצויינת,ללא נקודת תורפה משמעותית.

פורסם
לא כל התיבות האוטומטיות פלנאטריות.

למשל של הונדה, ההילוכים בטור בדיוק כמו בתיבה ידנית.

אני מניח שאתה מיתכוון לתיבה הרובוטית של הסיוויק 1.8 האצ'בק.

לסיוויק המישפחתית תיבה אוטומטית בת 5 הילוכים סטנדרטית לחלוטין.

פורסם
לחברים שלום

יגאל, האם ידוע לך איזה שמן גיר יש במאזדה 3/6, סינטטי או DEXRON III רגיל? ב-MANUAL רשום ATF M-V, זה לא אומר לי שום דבר.

איציק .נ, קראתי את השרשור שלך לגבי החלפת שמן גיר והערה שלי אליך היא שצבע שמן גיר לא חשוב. את הצבע מוסיפים רק כדי להבדיל בין שמן גיר לנוזלים אחרים ברכב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שימו לב שב-פולקסווגן (לפחות בפולו האוטומטיות, אני מניח שזה נכון לכל הגירים האוטומטיים הסטנדרטיים שלהם) יש הנחיה כן להחליף שמן גיר ברכבים שעבדו במתכונת מאומצת (מוניות וכו'), נדמה לי כל 60K או משהו כזה, לא זוכר במדוייק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...