Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי לנטרה מודל 96 דגם GLS בעלת מנוע 1600 16V אוטמטית.

החלפתי טיימינג לפני כשבוע ועל הדרך הוחלפו שני מחזרי שמן, של פולי מנוע וקאמשאפט.

לאחר החלפה הפסיקה נזילת השמן ממקומות האלו, אבל מבדיקה מתחת לרכב כל הגשר של הגיר מרוח בשמן רב.

המוכנאי אמר לי שיש נזילה מחיבור בין המנוע לגיר ,גם מחזיר שמן.

בנוסף הוא אומר שיש נזילה ממכסה שסתומים , שרק לפני 3 חודשיים אני החלפתי לבד אטם, אבל בלי סילקון לא מרחתי בכלל עקב המלצות.(את האטם הוציאו מסט של לנטרה ממודל כמו שלי).

אני ממלא שמן בקצב רצחני אני מדבר על נסיעה של 90 קילומטר חצי טנק שמן נעלם. חצי מדיד יורד.

לפעמים גם יוצא קצת עשן לבן, וזה רק לפעמים, בגז חזק או בבוקר או לפעמים בלילה רואים את זה (מדי פעם).

לשאלתי, אין לי כסף מיותר ואם כבר זה הרכב שלי אז אני רוצה לדעת איך פותרים את הבעיות האלה.

איזה בדיקה ראשונה אני צריך לעשות על מנת בכלל לדעת אם הרינגים גמורים או הגומיות שסתומים גמורות, מעבר לנזילות הקיימות?

האם בדיקת לחץ הפוך היא הבדיקה?

כמה עולה בדיקה שכזאת?

לא חסרים לי בכלל מים ברכב בלי עין הרע, הצינורות הדפוקים תוקנו והוחלפו.

האם עדיף לסחוב עם הרכב עד שיגמר המנוע , ולהביא מנוע מיבוא?

נ"ב: הק"מ ברכב עומד על 143 אלף, יש לציין שהוא היה בבעלות פרטית של זקנים עד עכשיו במשך 7 שנים שלא טיפלו בו, בנוסף לפני זה הוא היה של קיבוץ מה שאומר שחגגו עליו.

בתודה רמי .

פורסם

החלף מחזיר שמן אחורי , ופרט באיזה צמיגות שמן אתה משתמש, ובשם היצרן, וחזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני משתמש בשמן JF 15/40, אני משתמש בשמן פשוט שמוכרים בהום סנטר (רשום מיצור עבור הום סנטר,זה לא של דלקול) תאמת לא בגלל קמצנות אלה שפשוט זה נוזל לי והכמות שהוא מעבד גדולה וכל שבועיים להשקיע 80 שקל זה די כבד.

בעל הרכב לפני השתמש ב20/50 גם מאותו תוצרת,מהרגע שעשיתי לו טיפול בבית והעברתי ל15/40 קצב אובדן השמן גדל. ושומעים את השרשרת של הקאמשאפט השני שהמנוע קר מתקטקטת מתוך הבית שסתומים, שמעו גם לפני אבל עכשיו קצת יותר (אולי זה מרימים איידראוליים, עוד לא הצליחו להחליט).

צביקה כמה העבודה צריכה לעלות במצב כזה , צריך להוריד גיר בשביל זה?

פורסם

בהחלט יש להוריד גיר לשם החלפת מחזיר שמן, ויש לחזור לצמיגות 20/50 באיכות סבירה יותר מה שנמכר ברשתות, עשה זאת בעצמך.

בברכה

צביקה

פורסם

רגע אבל אני בכלל הבנתי שצריך להשתמש ברכב שלי ב10/40 , והנזק שנגרם למרימים האידראוליים כך נאמר לי קרה בגלל שימוש בשמן לא מתאים, האם אני צודק ?

תסביר לי קצת את הסיבה צביקה חזרה ל20/50 ,תודה על העזרה.

פורסם

בתגובתך האחרונה אתה כותב... בעל הרכב הקודם, היה נוהג להשתמש בצמיגות 20/50, אני החלטתי להיות יותר חכם ממנו, ועברתי ל15/40, מאז קצב אובדן השמן גדל,רעש שרשרת התזמון גדל,והנזילות התגברו....

מסקנה?

תסיק בעצמך.

בברכה

צביקה

פורסם

אם הנזילה היא רק ממחזיר השמן האחורי וממכסה השסתומים, כלומר המנוע במצב טוב, תוכל לאחר החלפת מחזירי השמן לחזור לצמיגות שבהמלצת היצרן.

במידה ובנוסף קיימת בעיה של שריפת שמן הפתרון המיידי הוא לחזור ל-20/50. במקרה שלך במקום לחשוב על בדידות קומפרסיה/לחץ הפוך תתחיל בלתקן את הנזילות הקיימות. אח"כ נראה מה המצב.

אם אתה מוריד גיר יש לשקול החלפת הקלאץ' על הדרך, בהתאם למצבו ולקילומטראז'.

בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

באופן כללי 20/50 משתיק את הרעשים והכל,אבל לא גורם לנזק בגלל שהוא סמיך ולא נועד למנוע שלי?

מצטעא על השאלה שוב.

• תוכן חדש...