Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מירוצים נקיים הם העתיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי שלום בארהב מה שלומך? מוטי בשנת 1979 היה לי מגרש למכירת מכוניות בלוס אנגלס, וכבר בזמנו מכרנו מכוניות חשמל דרך חברת גנרל מוטורס, הבעיות איתן היו כמובן אורך החיים של הבטריות, מרחקי הנסיעה שלהן, וכמובן הטעינה שלהם, אנו מכרנו כ 25 מכוניות כאלו ויש לי תמונות במידה ומעונין. יותר מאוחר הוחלט בגנרל מוטורס ואני מדבר על השנים האחרונות 2002 שהם יתחילו למכור אותן שוב,כי הם שיפרו אותם. אני לא יודע בדיוק מה היתה הסיבה הפעם שהמכירה לא ממש הלכה להם? אבל לדעתי המכוניות האלו כן יכנס לשווק במוקדם או במאוחר.

וחברה המשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם
...אתם יודעים כמה מטר מרובע של תירס צריך בשביל ליטר ביו דיזל?

כמה צריך להשקות?

כמה צריך לחרוש?

ועוד ועוד

...

בברכה נדב

אני לא רואה בזה בעיה בכלל , נהפוך הוא .

יעודדו את גידולי התירס וככה ישפרו גם את מצב החקלאים ועוד אוכלוסיה תרוויח מזה.

אני מניח שהשיקול הראשוני יהיה עלות מול תועלת גם בשוק האזרחי ובהמשך בהשפעה ישירה הקשר לספורט מוטורי .

הספורט המוטורי לא יוכל להתעלם ממעבר לדלק כזה או אחר "ירוק" באם שוק הרכב יעבור לזה או באם דעת הקהל תלחץ לכיוון.

באנגליה התחרתה השנה ב-BTCC אליפות הטורינג שלהם , מכונית ווקסהול שנסעה על דלק ירוק וביצועייה לא נפגעו כלל .

גם בפורום הפורמולה-1 האחרון שהיה במונקו דנו בעניין הזה באופן מאד חיובי - גם אם רק מבחינה פוליטית .

זוהי עובדה שלא יוכלו להתעלם ממנה .

אאודי לא בנו סתם את ה-R10 דיזל בגלל שיש להם חשק לגימיק לנצח את הלה-מאן עם מנוע דיזל , הם עשו את זה מתוך חשיבה מתקדמת - גם ראיית העתיד וגם ראייה טכנולוגית.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי, תיקון טעות שלי, את רוב הביו דיזל לא מיצרים מתירס אלא ממוצרים חקלאיים אחרים (רשמתי חלק מהם בהודעה הקודמת שלי)

אבל זה לא העניין!

מה שאתה לא מבין זה שהסובסידיה מעוותת את הדברים, וזה לא טוב!

מה, גידול המוני של סויה או חמניות(לצורך העניין לביו דיזל) לא מזהם? צריך לדשן את השדות (פוגע בקרקע) לרסס מזהמים כבדים, מזהם את האוויר מי התהום הורס את שרשרת המזון ועוד ועוד. וזה רק מה שעולה לי לראש כרגע. נוסף על כך העיבוד של הדגנים לשמן בכמויות כאלו, גם הוא לא תמים בכלל. וצריך גם מפעלים וכימיקלים אחרים כדי להפוך את השמן לביו דלק, זה לא שמגדלים חמניות, או תירס ודוחפים אותו לתוך מיכל הדלק :twisted:

סובסידה זה לא דבר טוב! אם משהו ביסודו הוא לא כדאי אז זה רק גורם לעיוותים בכלכלה.

את הכסף שמשקיעים במימון הביו דיזל בארה"ב אפשר היה להשקיע ברכב חשמלי או להפוך רכבים לנקיים יותר או במאמץ המלחמתי בעירק או אלוהים יודע מה...

לא צריך להתרשם שרכבי מרוץ יכולים לנסוע על דלקים ביולוגיים! בעזרת הביולוגיה אפשר לעשות הרבה דברים, באיכות לא פחות טובה מאשר דלקים מבוססי נפט, לא קשה ליצר כוהלים משמרים למשל :lol: ואפשר גם ליצר אצטון ועוד המון המון דברים... אח"כ אפשר לזקק ולתסף... זה הכל גימיק.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

במאמר שהתפרסם ב-CAR לאחרונה ראיינו את MAX MOSLEY הבוס של ה-FIA והוא טוען שראשי הפורמולה-1 צריכים להתחיל להתאמץ ולחשוב על שימוש במנועים חסכוניים יותר ועל טכניקות של מיחזור אנרגיה מהמנועים לטובת שימוש חוזר בהם ולא להתחרות על סל"ד ,כוח וכסף.

הוא אומר שם שממילא התחרות של מי שעובר את ה-19 אלף סל"ד מיותרת וכולם צריכים להשקיע את המשאבים ביצור מנועים חסכוניים וירוקים יותר.

אימרה מעניינת ששווה התייחסות היא בכך שהוא אומר שאת הקהל ביציע או בבית לא מעניין עם איזה מנוע מכונית המרוץ נוסעת כל עוד היא עושה את הרעש הנכון ומספקת את האקשן המתאים...

תחשבו על זה רגע , כאשר אתם רואים מרוץ מכוניות כלשהו , אתם משקיעים מחשבה מה יש מתחת למכסה המנוע ? נקודה יפה.

אגב - קפריסין , שכנתנו הקטנה , היתה מהמדינות הראשונות בעולם שנתנה עדיפות למשתתפים עם מכוניות דיזל במרוצי הראלי שם , מאז שנות ה-80 . מי שנרשם לראלי עם מכונית בעלת מנוע דיזל קיבל הקלות בדמי ההרשמה .

דובי

פורסם
אני מתקשה להבין איך התגובה הזו שלך מתיישרת עם התגובה הקודמת שלך.

יצרניות הרכב משקיעות מיליארדים של דולרים בשביל לא להוציא שום חידוש שהן לא מחוייבות בו (מחוייבות הכוונה ע"י גופי שלטון), וזה כולל רישום ורכישת פטנטים שכן נועדו לנקות את האויר וזו במטרה שלא להשתמש בהם ולא לאפשר שימוש של אף אחד אחר בהם!

תעשיית הרכב העולמית מאכילה את הציבור הרחב שקרים מדהימים בכל הקשור לנושא בעבור בצע כסף.

אין להן שום בעיה למכור לקהל התאבדות קולקטיבית אם זה מה שהיה עוזר למכירות.

העיסוק בטכנולוגיה הקשורה לתא המימן היא הטעיה אחת גדולה שמטרתה לדחות את הקץ, להמשיך למכור לציבור עוד מכוניות שנעות על דלק כי "הטכנולוגיה של העתיד עדיין בפיתוח".

הטכנולוגיות קיימות כיום.

לפני כמה זמן ניסיתי לברר את מחירם של החלקים הדרושים לבניית רכב חשמלי לגמרי לשימוש עצמי (אני גר בארה"ב ולכן יכול לבצע רישום לרכב מסוג זה ולהפכו לחוקי למהדרין).

הבעיה העיקרית שעומדת בדרך היא המחיר הנוכחי שהוא גבוה כי אין לזה ייצור המוני.

אם היה נפתח ייצור המוני לרכיבים שמרכיבים את יחידות ההנעה והכוח ברכב חשמלי המחירים היו יורדים בהתאם.

מוטי

המניעים של חברות הרכב הן לא הרצון להיות נחמדות ואפילו לא הדאגה לשכבת האוזון

הן כן משקיעות את הכסף במחקרים ופיתוחים של דלקים חילופים מתוך כוונה להיות בחזית הטכנולוגית,מתוך כוונה להיות בעלי התדמית הנכונה

(ומתוך כך להתכונן לחוקים ההולכים ומתגבשים נגד זיהום הסביבה)

אקסון למשל (לפי טענת האתר שממנו הבאתי לינקים)מממנת את הטעית הציבור בעזרת מדענים ולחץ על מורים .

אקסון

משקיעה 0.1 אחוז בפיתוח "אנרגיה מתחדשת".

On the biofuel side of things, producing 35 billion gallons of renewable fuels by 2017 would cut projected oil demand by 1.5 million barrels per day in 2017. If these fuels are primarily ethanol (corn-based and cellulosic), it would reduce global warming pollution by 160 million metric tons in 2017, the equivalent of removing almost 24 million of today's cars and trucks from the road.

[

Source: Union of Concerned Scientists]

פורסם

FORD UNVEILS WORLD'S FIRST DRIVABLE FUEL CELL HYBRID ELECTRIC VEHICLE WITH PLUG-IN CAPABILITY

The Ford Edge with HySeries Drive™ is the world's first drivable fuel cell hybrid electric vehicle with plug-in capability.

Ford's flexible powertrain architecture enables the use of new fuel and propulsion technologies as they develop without redesigning the vehicle and its control systems.

The HySeries Drive technology is able to operate using a fuel cell, small gasoline or diesel engine connected to an electric generator to make electricity

Automotive Trends Survey Reveals New Car Buyers Around the World Believe the Future Belongs to Hybrid and Fuel Cell Technology

http://ww1.prweb.com/releases/2007/1/prweb501151.htm.

http://www.insidegreentech.com/companies

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מרענן נושא ישן.

היום פורסם כי החל משנת 2009 המכוניות ב-WTCC ישתמשו בדלק bio-ethanol .

בכנס שנערך לאחרונה ב-FIA בנושא בהשתתפות כל בעלי העניין בקבוצות שמשתתפות באליפות וכן המארגנים הוחלט כי כבר מעכשיו יחלו בחיפושים אחר הפיתרון הטוב ביותר.

עד כמה שאני זוכר (כי אין לי חשק לחפש...) דובר על משהו שבין היתר מופק מתירס...

הטענה העיקרית לתחילת השימוש בדלק אלטרנתיבי דווקא בסדרה הזו היא הקירבה היחסית שיש בין הדגמים שמשתתפים במרוצים לאלו שנמכרים ברחוב המסגר או יגאל אלון...

"With the close relationship between touring cars and their road-going equivalents we believe that the WTCC is the logical platform to raise public awareness of bio fuels."

החל מהשנה הבאה יוכלו להשתתף באליפות העולם מכוניות מונעות בדלק הזה במקביל מכוניות מונעות בדלק "רגיל" וכן בסולר .

בהחלט התפתחות מעניינת ששווה לעקוב אחריה .

דובי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נושא איכות הסביבה ושמירה על כדור הארץ לא יורד מסדר היום של ה-FIA וזאת בכדי כנראה ליצור חזית "נעימה" ולא להיכנס למאבקים נגד אוהבי איכות הסביבה למינהם, שגם כך לא אוהבים במיוחד ספורט מוטורי.

הנה מה שפורסם אתמול באתר של - AUTOSPORT -

Mosley: greener F1 to help reduce costs

By Jonathan NobleThursday, May 31st 2007, 13:50 GMT

FIA president Max Mosley believes that new environmentally-friendly Formula One regulations planned for 2011 will also bring benefits in terms of costs and improving the spectacle of the sport.

With McLaren boss Ron Dennis openly questioning in Monaco whether the new rule ideas would be good for F1, as he expressed fears that the huge costs could drive the independent teams out of business, Mosley has insisted that the new rules will actually help teams spend their money more wisely.

In an interview with the official Formula One website, Mosley claims that teams are currently spending far more than they need to - even though the FIA has worked hard to bring down costs.

"We have observed that only two manufacturers have decreased their budget," said Mosley. "The others have retained theirs, even now with the engine freeze in place, and keep on developing in micro regions at a cost of millions, that will bring them at best three or four horsepower more. This is madness.

"Another example: one of the teams uses one-time wheel bolts that cost US$1,200 per piece. At a consumption rate of 1000 pieces per year that means 1.2 million dollars only for wheel bolts! The FIA has to correct that sort of insane interpretation of performance focus."

When asked how the FIA would stop such high levels of spending, Mosley said: "With a new programme in place in 2011 we will try to stream the creativity and complexity of Formula One technology in a more sound direction.

"We have been talking to the engineers and board members of the big manufacturers and suggested that if they are willing to put millions into the development of Formula One engines then why not with the philosophy to get more performance out of less, or limited, energy.

"The idea behind it is to directly connect the development in Formula One to road car production. The bigger the overlap, the bigger the economization - and the better for the protection of our climate."

Mosley has suggested that there will be strict fuel limits imposed for racing and testing from 2011, to encourage manufacturers to develop more efficient engines.

But he also made it clear that there will be no move to a single-chassis rule, as has been suggested in recent weeks.

"No, only a new chassis regulation," he said. "With this we will reduce the environmental impact and at the same time make the sport more attractive.

"Do you have any idea how much energy is wasted and CO2 pollutes the air when the top teams have their two wind tunnels run 24/7? Hundreds of thousands of tonnes and more - with the unfortunate result that at the end of the day Formula One races become boring."

He added: "The extremely sophisticated aerodynamics inhibits overtaking. With a new regulation we want to make overtaking possible again. This is only feasible if the cars are aerodynamically standardized in a way that the car behind can drive faster than the car leading.

"With this new regulation we want to bring back overtaking. Nothing else will work. The 'new' Formula One should be like this: the manufacturers deliver engines, gearboxes and electronic units that last five races - and the teams build the respective chassis."

Mosley said that the manufacturers have six months to come up with their own ideas before talks finalise the rules for 2011 at the end of this year.

space.gif

דובי

פורסם

קודם כל יש ירוקים שאוהבים ספורט מוטורי .

אני למשל.

הכל שאלה של מידה ואיזון ,מירוץ מגודר (נגד כניסה של חיות למסלול ) על שבילים קיימים לא מזיק הרבה יותר מטיול ג'יפים.

לאומת זאת בניית מסלול פורמולה 1 במדבר יהודה עלול ממש לעצבן אותי.

אם היו משקיעים את האנרגיה שמשקיעים במציאת תחליפי דלק בפיתוח מנוע חשמלי חזק, לדעתי הדיון הזה כבר לא היה רלוונטי .

אגב ,הסבת מנועים מ96 ל95 שלאחרונה הבנתי שזה סיפור די פשוט ,יכולה להיות התחלה טובה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...