Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מזדה 323 מודל 1996 (כ-115 אלף ק"מ). לאחרונה, נדמה לי שצריכת הדלק שלה הפכה לפחות טובה.

בעבר, היא היתה עושה בערך 8-8.5 ק"מ לליטר בתוך העיר. בחודש-חודשיים האחרונים הצריכה ירדה לכ-7-7.5 ק"מ לליטר בתוך העיר.

יש למישהו רעיון מה יכול לגרום לזה? תודה.

פורסם

בשני המקרים 8 זה גבוה, במזדה של תמיר הידנית לשעבר הצריכה היתה 1:15 בשיוט

ואצלי באוטומט 1:12 בערך בשיוט, בעיר אין סיבה שתגיע ל1:8 בטח לא עם ידני.

פורסם
בשני המקרים 8 זה גבוה, במזדה של תמיר הידנית לשעבר הצריכה היתה 1:15 בשיוט

ואצלי באוטומט 1:12 בערך בשיוט, בעיר אין סיבה שתגיע ל1:8 בטח לא עם ידני.

ארז הוא ציין שמדובר בנסיעה בתוך העיר. ולנסיעה בתוך העיר זה סביר לדעתי ברכב המדובר.

אם בכל מקרה הצריכה עלתה צריך לשאול אם משהו בהרגלי הנסיעה השתנה? יותר פקקים? דרך אחרת?

טיפולים נעשים בזמן ובהתאם להוראות היצרן? מתי הוחלף לאחרונה פילטר דלק?

פורסם
ארז הוא ציין שמדובר בנסיעה בתוך העיר. ולנסיעה בתוך העיר זה סביר לדעתי ברכב המדובר.

אם בכל מקרה הצריכה עלתה צריך לשאול אם משהו בהרגלי הנסיעה השתנה? יותר פקקים? דרך אחרת?

טיפולים נעשים בזמן ובהתאם להוראות היצרן? מתי הוחלף לאחרונה פילטר דלק?

מחזק את ארז,1:8 זה באמת גבוה מאוד לרכב כזה גם אם זה בעיר.

הכריזמה שיש לי עכשיו עושה 1:10 בעיר.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
מחזק את ארז,1:8 זה באמת גבוה מאוד לרכב כזה גם אם זה בעיר.

הכריזמה שיש לי עכשיו עושה 1:10 בעיר.

מה זה 20 אחוז פחות לנסיעה בעיר? ומי אמר לך שהוא לא נוסע ברחובות פקוקים שבעתיים מאלו בהם אתה נוסע? ומי אמר לך שהוא לא נוסע אך ורק בעיר, ואוליי אתה נוסע גם מחוץ לעיר מדיי פעם?

מדידת תצרוכת בתוך העיר איננה מדע מדוייק ולדעתי אין להסיק ממנה. יש לבצע את המדידה בנסיעות בינעירוניות במהירות סבירה ואז לבדוק לפני שמחליטים שיש בעיה ומתחילים לחפש. אני מסכים ש 1:7 בסבירות גבוהה מרמז על בעיה אבל שוב כדי להיות בטוחים לפני שמחליטים לחפש לאן הולך הדלק צריך לבצע מדידה טובה יותר. אם פותח השרשור לא יתן פרטים לגבי הטיפולים האחרונים לא יהיה ניתן להמליץ לו על כלום.

פורסם

תנאי הנסיעה אינם זהים אצל כל האנשים - ולכן סביר להניח שרכב שעושה 1:10 אצל אדם אחד בתוך העיר - יעשה 1:7 אצל אחר בנסיעות עירוניות קצרות ופקוקות מאוד.

רכב אוטומטי עם מנוע 1.6 שעושה 1:10 או 1:12 "בעיר" צריך, בוודאות, לעמוד בקריטריונים האלו:

1. רוב הנסיעות הן מרחק של 10-15 ק"מ לפחות.

2. רוב הנסיעות אינן מלוות בפקקים או הרבה רמזורים

3. ברוב המצבים הנהג מאיץ את הרכב בצורה עדינה וחסכונית.

אין שום מצב, ואני מוכן לשים את כספי כל כך, שרכב 1.6 אוטומטי שעומד הרבה בפקקים ועושה נסיעות קצרות יגיע לצריכת דלק של 1:10 או 1:12 "בעיר". הזוי\לא מחובר למציאות\דימיוני\מופרך .

אגב, "בתוך העיר" זו הגדרה מאוד גלובלית. איזו עיר זאת ? אשקלון או תל אביב ב 7:30 בבוקר ?

בעניין "מהירויות שיוט" - אין קשר בין מחט לתחת.

בעיר אתה לא משייט, בעיר אתה מאיץ ובולם הרבה - וכמובן גם עומד המון ברמזורים. אם אתה משייט אתה כנראה בדרך להיות מחוץ לעיר או שאתה כבר מחוץ לעיר. בין צריכת הדלק מחוץ לעיר בשיוט לבין צריכת הדלק בנסיעה עירונית פקוקה אין קשר הדוק כי מהירות שיוט היא מהירות שיוט ונסיעה עירונית היא נסיעה בתנאים משתנים מ-א-ו-ד בין איש לרעהו.

פותח השירשור צריך לבדוק את צריכת הדלק של הרכב מחוץ לעיר בשיוט על 90-100 קמש ולחזור לדווח. במידה והצריכה סבירה ביחס למצב הרכב (שאינו ידוע בעליל) אז סביר להניח שהנסיעות העירוניות שלו הן נסיעות HARDCORE לצריכת הדלק שלו - ואין הרבה מה לעשות בעניין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם.

סליחה שרק עכשיו אני מגיב, פשוט היתה לי בעיה עם האינטרנט אתמול ושלשום.

הרכב הוא אוטומטי. יש לי אותו שנתיים וחצי, ומאז הוא עבר טיפול פעם בשנה בהתאם להנחיות שניתנו לי במוסך מורשה של מזדה.

בבדיקה שערכתי כרגע עם המוסך, מאז שהרכב ברשותי לא הוחלף פילטר דלק.

לגבי הרגלי הנסיעה: אני נוסע בתוך תל אביב, בעיקר בשעות אחה"צ והערב. קשה לי להצביע על שינויים בסביבה התחבורתית שלי לאחרונה (יותר פקקים, יותר האצות וכו'), וגם אם יש שינוי הרי שהוא לא משמעותי.

אגב, עוד דבר שראוי לציין הוא שבנסיעות מחוץ לעיר הרכב היה עושה בערך 1:14 (לאחרונה לא בדקתי את צריכת הדלק מחוץ לעיר, יכול להיות שגם היא ירדה אבל אין לי מושג).

מה דעתכם?

פורסם

אגב, עוד דבר שראוי לציין הוא שבנסיעות מחוץ לעיר הרכב היה עושה בערך 1:14 (לאחרונה לא בדקתי את צריכת הדלק מחוץ לעיר, יכול להיות שגם היא ירדה אבל אין לי מושג).

מה דעתכם?

בהנחה שהוא עדיין עושה 1:14 מחוץ לעיר זה נשמע בסדר גמור.

תסתכל כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=65651

לי זה נראה תקין לחלוטין. כל שנותר לך הוא למדוד את צריכת הדלק מחוץ לעיר בנסעיה במהירויות שפויות- 90-100 ולוודא שהיא עדיין תקינה. כמו כן אם לא הוחלף מעולם פילטר דלק או שלא ידוע מתי הוחלף מומלץ להחליף וליישר קו.

פורסם

שאלה בנאלית: האם החלפת לאחרונה תחנת דלק? האם אתה מוכן להחליף תחנת דלק לניסיון?

אני מניח ששלא חל שינוי משמעותי בהרגלי הנסיעה שלך.

ולכן או ששעון התחנה "מזייף" לטובת (כמובן) בעל התחנה או שהדלק מהול.

ואם האפשרויות הללו ישללו, יש לחפש את התקלה ברכב.

פורסם
שאלה בנאלית: האם החלפת לאחרונה תחנת דלק? האם אתה מוכן להחליף תחנת דלק לניסיון?

אני מניח ששלא חל שינוי משמעותי בהרגלי הנסיעה שלך.

ולכן או ששעון התחנה "מזייף" לטובת (כמובן) בעל התחנה או שהדלק מהול.

ואם האפשרויות הללו ישללו, יש לחפש את התקלה ברכב.

מה שאתה אומר מעניין מאוד.

בדרך כלל אני מתדלק בתחנת אלון הילטון, כבר די הרבה זמן. לעתים אני מתדלק גם במקומות אחרים.

אני אנסה לתדלק בתחנה אחרת, נראה מה יהיה. תודה!

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...