Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דן חלוץ התפטר!! מה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקשר ל-40 שנות שירות קבע - הוא לא עשה את זה בהתנדבות, לא? קיבל משכורת יפה ותנאים מעולים. מישהו הכריח אותו? לא נראה לי... הגיע הזמן שתתחילו להתייחס אל אנשי קבע כאל אנשים שזה המקצוע שלהם, כי על אהבת מולדת נטו שום דבר כבר לא עובד.
מישהו כן הכריח אותו - הרצון שלו לתרום.

יש כאלו שנשארים בצבא כקריירה. מדובר בדרך כלל או ברס"רים שנוח להם לגרבץ באיזה ימ"ח או להבדיל באנשי מקצוע אקדמאיים. רוב הפיקוד הבכיר בצה"ל (אל"מ ומעלה) הם אנשים שהגיעו מיחידות קרביות בכלל והתנדבותיות בפרט ואכלו שנים רבות של משכורות מצחיקות וחוסר יכולת לנהל חיי משפחה נורמליים בתפקידי פיקוד ולחימה זוטרים.

תאמין לי שדן חלוץ כטייס צעיר ואחר כך בלחימה בה השתתף במלחמת ההתשה ויוה"כ הוא סיכן את חייו ולמעשה לקח לו לפחות 15 שנה להגיע לתפקיד מנהלתי בקריה.

מי שמחפש קריירה לא בוחר במסלול בו הוא יסכן את חייו ויבלה 15 שנה בחיים שאין בהם יום ואין בהם לילה עד שיגיע למקום בו יוכל לעבוד במשרד ולקבל משכורת של ראש צוות בן 25 בהייטק.

תנו לו לפחות את הכבוד הזה. לו ולשאר המשרתים בקבע.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניהול המלחמה היה רשלני, אבל ניהול של חייו הכספיים היה מעולה לדעתי: גם גזר קופון שמן במכירת תיק ההשקעות שלו (רווח של 9%-15% ביומיים), וגם עכשיו יקבל מצנח זהב ענק, מתנת משלמי המיסים ויותר חשוב של משפחות החיילים שהפקיר.

רק בישראל :cry:

היתה כתבה חצי סאטירית בגלובס על 10 דברים שעדיף היה לחלוץ לעשות במקום למכור את כל התיק במהלך היסטרי כמו שעשה, אני ממליץ לכל מי שמבין קצת בכלכלה לחפש אותה (אולי באתר גלובס?)

הדבר הפשוט ביותר היה לקנות אופציות, מה שהיה מביא לו רווחים גדולים לעין שעור, כך שאני לא חושב שניהול חייו הכספיים היה מעולה כפי שאמרת.

פורסם

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פרץ הביתה

אולמרט הביתה

פורסם

סוף סוף, האידXXXהזה הבין שהוא צריך להתפטר.

בושה וחרפה, רמטכ'ל לא צריך להיות מחייל האוויר בכלל..

מקווה שהאחרים יבינו את הרמז ויעופו הביתה גם.

פורסם
הבעיה היחידה היא שחלוץ עדיין לא נהפך לפוליטיקאי רמאי

תמתין בסבלנות.

עם כל חסר הערכה שלי לתפקודו של חלוץ כרמטכ"ל, אני עדיין חושב שמגיע לו תודה וכבוד על 40 שנות שירות.

(אגב, חלוץ בצעירותו יצא מהצבא ע"מ לעשות תואר אקדמאי, באחת המלחמות קראו לו לחזור לשירות והוא עזב את התואר וחזר לצבא... בהמשך השירות, הוא שוב עזב ע"מ להשלים את התואר שהתחיל וחזר שוב לצבא לתפקידי פיקוד בכירים)

פורסם
אבל אתם יודעים מה? הבעיה היא לא בחלוץ אישית, זאת בעיה של דור שלם שלו של קצינים. מופז ועוד כמה אלופים ידועים יותר ופחות (גם בהיכרות אישית) סובלים מבעיות אטיות קשות, ומגישה של "הכל מותר לי".

חסרים לך כמה פרקים בהיסטוריה של צה"ל...

תתחיל במשה דיין ועתיקות.

תמשיך במשה דיין ונשים של.

ותתקדם משם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חילקתי את הטקסט שלך לקטעים ומיספרתי כל קטע, כך שתדע בדיוק למה אני מתייחס.

(1)אז ככה, עם מכירת תיק המניות שלו יש כמה בעיות.

הראשונה - שימוש במידה פנימי (הוא צפה מראש את היקף המינימום של הלחימה), עבירה שאם אותה היה מבצע אחד מעובדים של חברי בורסה, היה נכנס לכלה לתקופה של עד 5 שנים.

(2) הבעיה השניה - אטית נטו. לא מתאים למנהיג צבעי להתעסק עם מצבו הכלכלי בזמן לחימה. ואם הוא היה מזמין נערות מציצה, הייתם מתייחסים לזה אחרת?

(3) הבעיה השלישית - נראה מישהו מכם מנסה למקור את המניות שלו בזמן לחוץ בעבודה. אתם צפויים לפחות לנזיפה...

(4) חוץ מזה, תיק המניות שלו היה מורכב ממניות ואגח"ים ישראלים בלבד. ו, ע"מ לרשום רווח בזינוק בורסה לאחר הלחימה, צריך להיות בחוץ בזמן הנפילה. כי, עם מנייה (לדוגמא בלבד) צנחה משער 100 ב-50%, אזי ע"מ להגיע חזרה לשער 100 היא צריכה לעלות ב-100%.

(5) בקשר ל-40 שנות שירות קבע - הוא לא עשה את זה בהתנדבות, לא? קיבל משכורת יפה ותנאים מעולים. מישהו הכריח אותו? לא נראה לי... הגיע הזמן שתתחילו להתייחס אל אנשי קבע כאל אנשים שזה המקצוע שלהם, כי על אהבת מולדת נטו שום דבר כבר לא עובד.

(6) אבל אתם יודעים מה? הבעיה היא לא בחלוץ אישית, זאת בעיה של דור שלם שלו של קצינים. מופז ועוד כמה אלופים ידועים יותר ופחות (גם בהיכרות אישית) סובלים מבעיות אטיות קשות, ומגישה של "הכל מותר לי".

(7) ד"א, לא הגעתי למסקנות אלו מצפייה בתוכניות חדשות של ערוץ 2, ערוץ 10 או כל ערוץ או כלי תעמולה אחר.

(8 ) P.S. אישפוז צודק, דווקא ניהול ההתנתקות היה מוצלח, בלי להכנס לערכים של פוליטיקה או ציונות. נו טוב, להרוס בתים זה לא לבנות...

1. קשקוש מוחלט. היקף המלחמה הפתיע גם את הצמרת המדינית. כשהמלחמה החלה, ההערכה היתה שתוך כמה ימים, מקסימום שבוע-שבועיים הכל נסגר. מסתבר שהמציאות טפחה גם על פני המנהיגים.
  2. לא מתאים? למה לא? מעבר לזה שהוא הרמטכ"ל, האין הוא אדם פרטי שרוצה ואף זכאי לעשות לביתו? ומה הקשר למה שהיינו עושים אם הוא היה מזמין מציצה - הוא לא עשה זאת ואף לא עושה רושם שהוא התכוון לעשות זאת. לא יאה ולא נאה לשפוט על דברים של "ואילו...?".
  3. אמרתי את זה קודם ואומר זאת שוב: ממה אתה עושה עניין? מהדקה שהוא חיכה עד שהנציגה הטלפונית של הבנק תענה לו ועוד דקה עד שהיא אישרה לו שתיק המניות שלו נמכר? אותן שתי דקות מחורבנות זה מה שהוביל לתבוסה במלחמה הזאת? בנאדם, תפתח קצת את העיניים ותקרא את מה שאתה כותב. אגב, גם בעבודה הלחוצה משהו שאני עובד בה, אם יש משהו דחוף, אפשר, כמובן בתיאום מול מנהל המשמרת, לצאת לדקה-שתיים מהמשמרת.
  4. לא עסק של אף אחד מאיתנו - בטח לא שלך.
  5. כל כך הרבה כפיות טובה בקטע אחד. במקום להגיד תודה למישהו שעשה ימים כלילות למען המדינה, אתה מעדיף להשתין בקשת על כל הנתינה והעשיה שלו, שנעשתה לעתים תוך סיכון ממשי של חייו. פשוט בושה וחרפה. האם אתה עשית למען המדינה עשירית ממה שהוא עשה?
  6. ועל מה בדיוק את מבסס את זה? תן דוגמאות מעשיות, אל תדבר בעלמא.
  7. תואיל לשתף אותנו במקורותיך?
  8. סוף טוב - הכל טוב: לפחות בזה אני מסכים איתך :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
היתה כתבה חצי סאטירית בגלובס על 10 דברים שעדיף היה לחלוץ לעשות במקום למכור את כל התיק במהלך היסטרי כמו שעשה, אני ממליץ לכל מי שמבין קצת בכלכלה לחפש אותה (אולי באתר גלובס?)

שטויות. ממש במקרה, באותה תקופה אני ישבתי מספר ימים עם חבר'ה מאיזושהי חברת השקעות, שבמקרה שייכת לאיזשהו אלוף משנה במילואים... הסתקלנו על הגרפים אחרי הכתבות האלה. סיכוי קטן מאוד שמישהו רשם רווח כמו שכתבו בגלובס - הרב רשמו במקרה טוב חצי מזה.

גם החברה הזאת, למרות קשר צמוד לפיקוד ושימוש באופציות, רשמה ירידה בתשואה. אבל לא על זה מדברים.

משה דיין - כן, היה טיפוס. אבל נדמה לי, שבטור מפקד היו לו יותר ידע וביצים. או שזה נראה כך במרוצת השנים?

לשאר המגיבים, הקוטלים אותי על זה שירדתי על-40 שנות שרות של חלוץ - הרי אף אחד לא הכריח אותו להיות טייס. ואם הוא חזר לקבע - אז כנראה יש לכך סיבות כלכליות טובות מאוד. אלו מכם, שהשתחררו בדרג קצונה גבוה, יודעים על תמלוגים שמקבלים בקבע. לכל הפחות, חלוץ הבין שמה שהוא מסוגל לעשות בחיים - זה לשרת בצבא. האקדמיה וחיים אזרחיים אולי היו כבדים עליו. בצבא נוח.

ואלעד, בכל מקצוע יש אטיקה מקצועית, בין אם בגלוי (דוג' רופאים, עורכי דין/נוטריונים/מקצועות שמתעסקים עם כספים) ובין אם לא. אטיקה לא תמיד חייבת להיות כתובה כחוק.

לגבי דוגמאות למס' 6 - צר לי, זה חסוי :roll:

אה, ולחזור ל-1. זה לא תפקידו של רמטכ"ל לדאוג שכל זרועות הצבא יתפקדו כמו שצריך ויספקו מידע עדכני? נכון, עדיף למצוא שעיר לאזאזל...

Spirit In The Dark

פורסם

lev,

1. באיזה רכב אתה נוהג? אני שואל ברצינות, אני רוצה לנסות להעביר לך רעיון מסוים.
  2. לגבי דוגמה 6 - אם זה חסוי, אל תזכיר את זה בכלל. זה מאוד קל לזרוק איזו אמירה לדיון ואז להסתתר מאחורי הטיעון של חסיון כזה או אחר ובכך לקבל פטור מהצורך לבסס אותה.
  3. כן, זה תפקידו של הרמטכ"ל לדאוג שהכל יתקתק בצבא כמו שצריך. הוא לא ניתח טוב את המצב כשהחליט שהמלחמה הזאת תוכרע מהאויר ובכך שגה שגיאה גדולה, אבל האם החוסרים החמורים שהיו בימ"חים נוצרו ביום בו הוא נכנס לתפקיד? האם אי גיוסם של אנשי המילואים לאימונים שוטפים החל רק מיום שבו חלוץ החל את תפקידו כרמטכ"ל? לא ולא! מדובר כאן בהזנחה של שנים. חלוץ היה האדם הלא נכון במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. הרי באותה מידה המלחמה הזאת יכלה לפרוץ בזמן כהונתו של בוגי כרמטכ"ל, וגם אז, אני מאמין, התוצאות לא היו שונות בהרבה. זה יפה שכולם, ובכלל זה גם בוגי ומופז (החכם באדם), חכמים על חלוץ לאחר מעשה. מעניין לדעת מה שניהם היו עושים לו היו במקומו באותה העת.
  4. אני חושב שאנחנו צריכים להצדיע לחלוץ שעשה מעשה שאינו מקובל במחוזותינו: קיבל החלטה אמיצה, לקח אחריות על מעשיו ושילם בתפקידו ומשרתו. הלואי שהיו לנו עוד אנשים כמוהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שטויות. ממש במקרה, באותה תקופה אני ישבתי מספר ימים עם חבר'ה מאיזושהי חברת השקעות, שבמקרה שייכת לאיזשהו אלוף משנה במילואים... הסתקלנו על הגרפים אחרי הכתבות האלה. סיכוי קטן מאוד שמישהו רשם רווח כמו שכתבו בגלובס - הרב רשמו במקרה טוב חצי מזה.

לא זכור לי סכום מדויק שנרשם שם, הנקודה שלי היתה שמה שחלוץ עשה לא היה צעד כלכלי מבריק.

אתה מסכים איתי שהיו כמה אופציות אחרות שהיו מגדילות את רווחיו יותר ממכירת פאניקה של כל התיק?

פורסם

תגידו, אתם רציניים? :shock:

מעניין את ה___ שלי מה הוא מכר, כמה הרוויח, איזו תשואה הוא קיבל ,אם המניה באמת נפלה או עלתה ומהו מדד ת"א 100.

הוא ניהל צבא שאיבד מספר רב של חיילים במלחמה טיפשית שלא הובילה לשום דבר אלא רק לנזק תדמיתי ולהתמרמרות בכל ענפי הממשל.

(וחבל, כי עם תכנון מסודר והתנהלות יאה שלו כמו רפובליקת בננות, יכלנו להשיג המון).

הוא לא מתאים לנהל את הצבא הזה.נקודה.

הוא יכול טייס מעולה, לתמרן נהדר עם מטוס F16 ולהיות מפקד להק אויר. פה זה נגמר.

צה"ל זה לא צבא רגיל, זה צבא שמתנהל בפן היבשתי 24/7 ומול לוחמי גרילה (לא צבא אויב מסודר)... מן הראוי שינהל אותו מי שלמד את התנהלות האויב על פני האדמה.

אחריו נשארו אולמרט ופרץ. מה שנאמר על חלוץ שווה ערך גם לגבם.

שאולמרט יעסוק בתחום הנדל"ן והתיווך או שיארגן כרטיסים ליציע הכבוד בטדי למשחקי בית"ר

ופרץ יארגן הפגנות ועדי עובדים (הוא יכול כבר עכשיו להצטרף לסטודנטים השובתים).

פורסם

"ברוך שפטרנו מעונשו של זה .."

מחכה לעוד פיטורים של אחד שיודע שיש לו אשמה גדולה

בפאשלה של המלחמה הזאת ..

על החתום

לוחם מופקר מגולני גדוד 51 ...

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
באמת לא ברור לי מה העניין שעושים מתיק המניות שלו.

מה היה עדיף, שהוא לא ימכור ואז ינהל את המלחמה כשבראשו כל העת קודח הנזק הכלכלי שעומד להגרם לו בשל כך שלא מכר בזמן? בכלל, מה זה עסקו של הציבור מה הרמטכ"ל עושה בחשבון הבנק הפרטי שלו?

וביננו, מתלהמים על זה שסדר העדיפויות שלו היה שגוי. כאילו שמכירת התיק גרמה לכל התבוסה במלחמה. כמה זמן לוקח למכור תיק, מישהו פעם בדק? זה דורש רק שיחת טלפון אחת לבנק (או לברוקר, תלוי עם מי הוא עובד) או גלישה קצרה באינטרנט, במידה ומשם הוא מנהל את השקעותיו.

בניגוד לרבים, אני חושב שהתפטרותם של שר הבטחון ורה"מ לא תועיל במאומה. זה לא שיש עכשיו מישהו שיכול לנהל את הדברים טוב יותר מהם, וכמו במקרה של חלוץ, גם כאן יתכן שהיתה רשלנות תורמת, אך יש לזכור תמיד שהמצב שאליו כל השלישיה הזאת נקלעה הוא תוצר של הזנחה מימים ימימה. קצת מטופש להטיל את כל האשמה על כתפיהם עכשיו.

מצטרף לתודה לחלוץ על כל שעשה למען המדינה ומקווה שעתידו באזרחות יהיה ורוד יותר. הוא ראוי לכך.

אלעד, כמעט כל מילה בסלע .

כמעט, חוץ ממילה אחת, תבוסה.

לא הובסנו במלחמה. היו כשלים ולא השגנו את כל המטרות או תגדיר את זה איך שתגדיר אבל תבוסה? איפה אנחנו ואיפה החיזבאללה? זה שהם לא עושים תחקירים ונסראללה לא מתפטר בעקבות "הישיגיו" שהסתיימו בכך שהוא רחוק מהגבול? זה לא אומר שהובסנו דווקא. יש מרחב גדול בין אי השגת מלוא היעדים ובין "תבוסה".

וללב, עם כל הפסיכולוגיה בגרוש שלך, פשוט של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על חלוץ ואפילו מופז... המשכורת שלהם לא שווה את ההשקעה והסיכון שלהם ובמיוחד ביחס למה שמקביליהם שהלכו לחיים הנוחים באל על, הרוויחו. אל תשכח שחלוץ לא התחיל את השירות שלו כרמטכ"ל ואכל הרבה שיט בשעות בלתי פוסקות ובסיכון...(בצבא נח..אעלק...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כבדו את אנשי הצבא שלנו,הם סיכנו את עצמם והקדישו את חייהם למדינה.

זה ידוע שארצות ערב אינן מודות לעולם שהובסו במלחמה,לא קיבלנו הודאה בתבוסה מהן באף מלחמה ולכן לא ציפיתי מהן גם במלחמה הזאת להודות בתבוסה.

לחלוץ היו כמה טעויות במלחמה,זה לגטימי כמו בכל תחום,הוא לקח אחריות והתפטר,כל הכבוד.

אגב,להיכנס לבנאדם לכיס ולנסות להפוך אותו לסוג של אדם שפל ותאב בצע זו פשוט טעות אומללה.

• תוכן חדש...