Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל חינם? למי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שלא עובד בגלל לימודים לא מוכר ע"י רשויות הרווחה. שכח מזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פעם היו פטורים לחלוטין, היום יש להם פטור עד צריכה מסויימת (גבוהה מאוד, בערך פי 2 מהממוצע)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בוקר טוב אליהו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

זה עד 18KWH לשנה מי שעובר משלם, אנחנו הצלחנו לעבור איכשהו, מן הסתם נובע מכך שאנחנו לא מתשמשים בגז לצורך חימום מים, חימום הבית, בישול.

ממוצע הצריכה הוא 7,000 קוט"ש לשנה אבל ככה זה ממוצעים יבשים לא משקפים כלום, יש גם חשבונות של 200-300 קוט"ש שנכנסים לחשבון הזה זה אומר משהו?

אם כבר להשוות בין בית של עובד חברת חשמל צריך להשוות אותו לבית של אדם עם אותו מ"ר, מספר קומות, מספר נפשות ומזג האוויר באיזור מגוריו.

שווי ההטבה הזאת היא מאות שקלים בודדים לעובד, בדיוק כמו שעובדים בחברות פרטיות מקבלים תנאים מסויימים והטבות.

טעות גדולה להפריט את חח"י ואם אתם חושבים שחברה פרטית תבוא לקראת השכבות החלשות בניגוד למצב כיום (ראו את נושא השרשור) אתם טועים.

אם אתם חושבים שתהיה לכם אפשרות בחירה מאיזו חברה לרכוש את החשמל אתם טועים, מה שכן הגיוני שייקרה זה שכמה מקומבנים (ועשירים מאוד) יקנו בעזרת כמה מושחתים (עובדי ציבור, חברי כנסת) את החברה כמות שהיא ובמקום שהכסף יגיע למדינה ולטובת הלקוחות הוא יגיע לכיס של העשירים וגם הרבה ממנו יצא מהמדינה (השתלטות של אנשי עסקים מחו"ל) כתוצאה מכך איכות כ"א בחח"י תרד וכתוצאה מכך אמינות השירות תגרע, המחירים רק יעלו, והפערים הכלכליים בחברה שלנו רק ייגדלו.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

נניח, אבל מה לגבי החלה של סטנדרטים מודרניים לניהול?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

לפי מה ששמעתי (לא יודע עד כמה זה נכון), גאידמק אמר שכל אדם שאין לו יכולת לשלם את החשמל אז לא ינתקו אותו ויחייבו את החשבון של גאיידמק.

שוב לא יודע כמה זה נכון.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
כמה מקומבנים (ועשירים מאוד) יקנו בעזרת כמה מושחתים (עובדי ציבור, חברי כנסת) את החברה כמות שהיא ובמקום שהכסף יגיע למדינה ולטובת הלקוחות הוא יגיע לכיס של העשירים וגם הרבה ממנו יצא מהמדינה (השתלטות של אנשי עסקים מחו"ל) כתוצאה מכך איכות כ"א בחח"י תרד וכתוצאה מכך אמינות השירות תגרע, המחירים רק יעלו, והפערים הכלכליים בחברה שלנו רק ייגדלו.
חבורה של מושחתים כוחניים מהשוק הפרטי תחליף את המושחתים הכוחניים מהועד. ליבי שותת דמעות.

מחירי החשמל נתונים לפיקוח ממשלתי עכשיו ויהיו גם בעתיד, כיאות לשירות בסיסי וחיוני.

איכות כ"א בחברה פרטית אולי תפגע כתוצאה מהורדה מסויימת של התנאים, אבל זה יתקזז עם העובדה שהמינוים יהיו ראויים יותר ממינויים על בסיס משפחתי. ובכלל, גם כיום זה לא שהטובים ביותר הולכים לחברת חשמל. במוסד בו למדתי הנדסת חשמל חברת חשמל התחננה באמצעות מלגות לסטודנטים שילכו להתמחות בזרם חזק והמרות זרם אבל עדיין כל הטובים הלכו לתקשורת כדי להשתלב בהייטק.

ולגבי השירות - נשמע לי די ציני כשזה בא מצד ועד שבגלל סירובו לפתוח את התחנות בגזר ובואדי מילק כחברות בת סבלנו מהפסקות חשמל בגלל אי עמידה בעומס. ולא, אני לא קונה את הבכיינות על הטורבינות ששוכבות בחיפה ומעוכבות בגלל תקנות זיהום אויר. שיפעילו את שתי התחנות כחברות בת ואז יתפנו לחשוב איך לא פוגעים עוד יותר בריאות של תושבי חיפה.

באשר לחשמל חינם - במקרה הזה אני איתך. זו לא הטבה כל כך היסטרית כשהיא מוגבלת לסף צריכה מסויים. בכל חברה גדולה יש הטבות לעובדים. בחברות תחבורה ציבורית בני משפחה נוסעים בחינם, באל על מקבלים טיסות חינם, לעובדים ברשתות שיווק יש הנחת עובד, באוסם בטח מקבלים חבילות שי של במבות בחגים, ולעובדי בנקים בטח יש איזה שהוא פטור מעמלות.

כשההטבה הייתה בלתי מוגבלת היא הובילה למקרים שונים של שחיתויות (אני יודע על מישהו שחיבר שכן לרשת שלו בתשלום ועל אחד אחר שפתח מיני עסק להטענת מצברי רכב לחשמלאים) אבל כשזה מוגבל לסף צריכה, זה לגיטימי. ויהיה עוד יותר לגיטימי כשזו תהיה חברה פרטית.

פורסם

לדוגמא הפרטט בזק עשתה רק טוב למדינה ולעם. השירות השתפר המחירים נשארו ולאט לאט נוצרת גם תחרות. הכל שאלה לאן זה יתפתח אם זה יהיה כמו עם חברות(קרטל) הגז אז זה יהיה באמת בעיתי

אך עם זה ילך בכיוון של בזק אז זה יהיה רק טוב.

המצב כרגע ממש כמו בעולם שלישי בקושי מייצרים מספיק חשמל והכי גרוע שמייצרים אותו בשיטה הכי מלוכלכת: מזות פחם וקצת גז.

למי שאולי ראה אתמול "יומן"(בארוץ 1) ישנם אלטרנטיבות מצויינות בתחום שהישראלים ממצאים ובגלל בירוקרטיה (והעדר תחרות) אינם מיוסמות בארץ. אך מיוסמות בהצלחה אדירה בחו"ל.

אם השוק יפתח לתחרות, אז יפתחו חברות פרטיות שייסמו את השיתות הידידותיות לסביבה וגם אם המחיר לא ירד כתושבי האזור רק נרוויח מזה מבחינה אקולוגית שזה הצד הכי חשוב לדעתי מעבר למי מיצר וכמה הכי חשוב כיום זה איך מייצרים.

כמו כן כיום המדינה לא עושה כלום כדי להוריד זיהום ולהעלות את כמות היצור. וזאת מכיוון שהיא המבצעת וזה כאילו לתת הוראה לעצמה לעשות משהו. אך עם זאת חברה פרטית ניתן לחייב אותה לעמוד בתקנים ובדרישות וזה יהיה סיפור שונה לגמרי.

פורסם
מי שלא עובד בגלל לימודים לא מוכר ע"י רשויות הרווחה. שכח מזה.

לא מדוייק

יש מקרים שכן

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...