Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אינטל חיים בסרט

לא מבין את העבדים שעובדים שם :roll:

נכון שאם עבדת שם אז כל הדרכים פתוחות בפניך - אבל על היחס לעובדים שם (זה ידוע לי מחברים) יותר גרוע מהצבא..

לגבי בן גוריון, אני לא אובייקטיבי אבל לדעתי אם ללמוד כבר הנדסה וגם שיעבור בסבבה, אני לא רואה מקום שנותן יחס כיף/תועלת יותר גדול מכאן... היחס ממש דומה ליחס שמכונית צרפתית נותנת (עלות/תועלת) :lol:

בכלל, אני לא הייתי רוצה לעבוד באינטל כי הם מפעל מחלל שבת. ולא רק כי אני אדם דתי - אלא כי אני חושב שצריף להיות יום מנוחה אחד בשבוע לכל אחד.

אגב, ראיתי פעם פרסומת למסעדה שהולכת כך: "כשר. כי גם השף צריך לנוח". (שמירת שבת היא תנאי הכרחי (אך לא מספיק ;-)) לתעודת כשרות.

תחשבו על זה. "ואהבת לרעך כמוך" - לא קשור (רק) לדת.

אביעד

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באוניברסיטת ת"א יש הנדסת תוכנה. אני יודע את זה כי זה מה שאני לומד. נכון, זה נקרא "תוכנית משולבת להנדסת חשמל ומחשבים" או משהו פלצני אחר, וזה כולל 190 ומשהו מיליון נקודות (גם את זה אני יודע כי אני מרגיש כל נקודה ונקודה על בשרי), אבל בגדול זה נותן לך ידע גם בחשמל וגם במחשבים. שזה בדיוק העניין.

וכן, זה קשה. אני משוכנע שיותר קשה גם מרוב המכללות (וכן, אני מכיר כמה בוגרי מכללות).

אני חושב שההבדל המרכזי בין מכללות לאוניברסיטה הוא כמות הידע הנרכש. אחת הסיבות שמעדיפים בוגרי אוניברסיטה על פני בוגרי מכללות בראיונות עבודה, היא לא כיוון שמכללות זה פחות נחשב, אלא פשוט מכיוון שבוגרי המכללות לא מבינים באותה רמה שאלו הלומדים באוניברסיטה מבינים - הם פשוט לא מקבלים את הידע הזה במסגרת הלימודים שלהם.

בקיצור, אני מסכים לחלוטין עם מה שאייל אמר כמה הודעות קודם. נכון, אוניברסיטה זה קשה יותר, אבל שום דבר לא הולך בקלות בחיים (תעזבו אותי מעניינים של מזל ולכו למלא לוטו :wink: )

רוני

רוני, השאלה היא האם שווה 'להתפזר' גם לחשמל וגם לתוכנה, ולא ללמוד רק תחום אחד? (אני לא שואל כשאלה רטורית - אני באמת מעוניין לדעת גם בשבילי). אגב, המסלול הזה נותן לבוגריו יתרון מבחינת השכר / ביקוש בשוק?

ולבחור שאמר שאונ' מטפחות את האגו - ניסית פעם לפתור מבחנים של הטכניון?! דיברת עם סטודנטים שם?

נ.ב אגב טכניון - יצא לי לדבר עם כמה עובדים שאומרים שאצליהם בחברה בוגרי הטכניון נחשבים לפראיירים - כי הם לא מועדפים על פני בוגרי ת"א, נניח. מה אתם אומרים?

אביעד

פורסם
אינטל חיים בסרט

לא מבין את העבדים שעובדים שם :roll:

נכון שאם עבדת שם אז כל הדרכים פתוחות בפניך - אבל על היחס לעובדים שם (זה ידוע לי מחברים) יותר גרוע מהצבא..

לגבי בן גוריון, אני לא אובייקטיבי אבל לדעתי אם ללמוד כבר הנדסה וגם שיעבור בסבבה, אני לא רואה מקום שנותן יחס כיף/תועלת יותר גדול מכאן... היחס ממש דומה ליחס שמכונית צרפתית נותנת (עלות/תועלת) :lol:

אבל איפה מוצאים עבודה בחור הזה SO CALLED באר-שבע? תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

"האוניברסיטאות מכילות את טובי האנשים שלא בחרו בדרך הקלה,

וברוב המקרים גם היו מצטיינים בלימודיהם התיכוניים, ואף בשירותם הצבאי"

לצערי אתה נשמע כמו סבתא פולניה, ונראה כי אתה חי בשנת ה50.

הגדרתך לדרך הקלה קצת צורמת.

מה עם אלה אשר במערכת המפוארת של החינוך בישראל, נפלו בין הכיסאות?

האם ידיעת המילה איצטבה ואישקוקה, תתרום להם באופן כל כך משמעותי בחייהם?

האם חישוב צלעות במשולש, תוך פחות מדקה עד כדי כך חשוב?

לא לכולם בא לבזבז זמן על השלמות בשביל ללמוד בכיתה של 500 איש, לקבוע פגישה עם המרצה חודש מראש ולקבל יחס של משתנה ציבורית.

מה לעשות, כנראה שיש לנו איזו בעיה שאנחנו מעדיפים ללמוד ביחס אישי, בכיתות קטנות,ביחס שווה והוגן מצד המרצים ובהתחשבות.

כנראה שמיטב המרצים שקיימים בארץ הם באמת בגדר בעיה כשאתה לומד במכללה.

טובי האנשים? אתה מתכוון יפי הבלורית ? אל תצחיק אותי

הייתי לא רע בכלל בלימודי, בצבא עשיתי כמיטב יכולתי והוערכתי על כך,

שבוע אחרי שהשתחררתי כבר למדתי משפטים ומנהל עסקים במכללת נתניה.

אתה קונפורמי משהו, הא?

פורסם
רוני, השאלה היא האם שווה 'להתפזר' גם לחשמל וגם לתוכנה, ולא ללמוד רק תחום אחד? (אני לא שואל כשאלה רטורית - אני באמת מעוניין לדעת גם בשבילי). אגב, המסלול הזה נותן לבוגריו יתרון מבחינת השכר / ביקוש בשוק?

יש כמה כיוונים לתשובה. מצד אחד זה באמת נראה כמו "להתפזר" כיוון שמשקיעים פחות זמן בכל אחד מהנושאים. בת"א למשל ללומדים מחשבים או חשמל יש אפשרות לפנות לאיזה 8 מסלולים שונים (או מספר אחר, לא זוכר בדיוק), במסלול המשולב אתה מחויב להתמקד בשלושה מסלולים ספציפיים.

מצד שני, המסלול המשולב מאפשר למי שכמוני לא יודע מה מעניין אותו יותר, לפעול בשתי החזיתות ולקראת סוף התואר להתקרב יותר למה שיותר מעניין. בנוסף, זה נותן לסטודנט טווח ידע רחב יותר מכיוון שהוא מבין בשני הנושאים באופן טוב מספיק בשביל לעבוד בתחום.

לפי מה שאני יודע הדרישה לעובדים בעלי ידע נרחב יותר הולכת וגדלה בתעשייה. מעבר לכך, זה פותח לך יותר אפשרויות בעתיד - לחפש עבודה גם בתחום הנדסת החשמל וגם בתחום המחשבים.

מבחינת שכר - לא יודע. במצב כיום כשהדרישה רבה, השכר גבוה לכל מי שמוצא עבודה. אני לא מניח שמי שמגיע מהמגמה הזו בהכרח יקבל יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא לכולם בא לבזבז זמן על השלמות בשביל ללמוד בכיתה של 500 איש, לקבוע פגישה עם המרצה חודש מראש ולקבל יחס של משתנה ציבורית.

מה לעשות, כנראה שיש לנו איזו בעיה שאנחנו מעדיפים ללמוד ביחס אישי, בכיתות קטנות,ביחס שווה והוגן מצד המרצים ובהתחשבות.

תסלח אדוני - או שאתה חי בסרט או שאנו חיים בפלנטות נפרדות...

אני כבר שלוש שנים לומד באוניברסיטה ואם להגזים אז למדנו 100 איש בתוך אודיטוריום - וזה עוד לעיתים נדירות.

מי אמר שבאוניברסיטה אין יחס אישי?? אתה ממש מכליל ומגזים, אתה יודע את זה??יש פה אנשים שבאמת מאמינים למה שכתוב וניתן להשפיע עתידם... כך זאת בחשבון.

אתה יודע שיש מרצים שמוכנים לקבל אותי על חשבון זמנם האישי מאשר ללכת הביתה??

באמת עדיין יש כאלו באקדמיה, תאמין לי ממקור ראשון:arrow:

יחס של משתנה ציבורית??? טוב שלא הגזמת....

אז נכון שיש לכל מרצה את הסגנון שלו אבל בסופו של דבר כולם מתנהגים לפי הכללים - אפילו מרצה סנוב עם תקציב מחקר של 200K$

עם כיתות קטנות זה מה שעושה לך את זה אתה מוזמן לחזור לביה"ס..

אגב בתרגולים אנחנו לא יותר מ 25 אנשים כי זאת הכמות המקסימלית שניתנת לרישום במערכת..

בקיצור פעם הבאה שאתה רושם תחשוב טוב..

כל האמור לעיל נכתב מסטודנט בבן גוריון (ואני לא שנה ראשונה)

ושוב אני לא נגד מכללות - אבל, מצד אחד יש דברים שלומדים באוניברסיטה ומצד שני יש דברים שעדיף ללמוד במכללות... כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אבל איפה מוצאים עבודה בחור הזה SO CALLED באר-שבע? תקן אותי אם אני טועה.

תאמין לי עבודות מזדמנות לא חסר. אתה יכו לבדוק כאן

ובמקצוע ניתן לעבוד החל מתחילת סמסטר 4.(אני מתייחס להנדסה)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מחזק את דבריו של הרמן. היחס באוניברסיטה טוב מאוד, ההרצאות לא גדולות יותר מ-100-150 איש, ורק בתרגולים אצלנו (ת"א) יש בעיה מסוימת והכיתות הן בסדר גודל של 50 תלמידים.

חוצמזה, לי יותר חשוב מה אני לומד, ולא איך אני לומד את זה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לבחור שפתח את ת'רד,

אני מציע שתתמקד בענין הכיוון ,ז"א מה מענין אותך ללמוד ובמקביל במה אתה רואה את עצמך עוסק ,על הדרך כדאי לך לקפוץ לאוניברסיטאות ולמכללות בזמן הלימודים הנוכחי , לשבת בהרצאות

מן הסתם אם אתה מתכנן על לימודי הנדסה קח מה שאמרו פה ברצינות-הקורסים במתמטיקה אינטנסיביים באופן שאי אפשר לשים באותו משפט עם בגרויות ,תיכון,מכינה וכו' ,

הרבה אנשים חושבים שעצם הקבלה לפקולטה מסויימת (פסיכו גבוה,בגרויות) זה החלק הקשה, אבל זה לא אומר כלום במיוחד בהנדסות למינהן שלא צריך ממוצע 11 ו740+ בשביל להתקבל....

שב בהרצאות של קורסי חובה משנה א' וב' במקצועות שמענינים אותך(תוכל למצוא מערכת שעות באתרי הפקולטות בדר"כ) ,אף 1 לא רושם שמות, תתרשם מהאוניברסיטאות וכדאי לך גם להציץ על המכללות,קח בחשבון מגורים ונסיעות,קח בחשבון שיש מכללות רבות שניתן להתחיל לימודים במדעי החברה בסמסטר ב, והכי חשוב תחשוב מה בא לך לעשות עם זה בעתיד,בידיעה שהלימודים לא בהכרח יהיו מענינים כמו המקצוע עצמו.

בהצלחה,

חן.

עדיף להצטער על מה שעשית ולא על מה שפיספסת...

פורסם

בתור משהו שלמד בת"א ולומד בהרצליה.

ומהיכרות טובה עם הסיליבוסים של 2 המקומות בתחום שאני לומד כרגע - רוני, במדעי מחשב ממש לא לומדים יותר באוניברסיטה, ואת האקסטרה שלומדים אצלך במסלול - זה נחמד לדעת וכו - לעזור לך בתחום התוכנה יותר מדי זה לא.

מה גם שחלק מקורסי המתמטיקה מתאימים למהנדסים וכוללים דגשים שונים למדי מאלו הניתנים למדעי מחשב.

שלא יהיה לך ספק - לעומת מכללה טובה - באוניברסיטה לא לומדים יותר או נפלאות אלו ואחרות.

הלימודים גם לא יותר קשים.

בהזדמנות אם יצא לנו להתקשקש - אני אגיד לך את הפלוסים (והלא מעט מינוסים) של המסלול שבחרת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שאמרתי תקף לפקולטות למשפטים למינהן

הנדסת תוכנה לא מכיר ולכן גם לא אתייחס לנושא

הבחור הפך את המכללות למשהו שהן לא ותיקנתי אותו

את הידע שלי בנושא אני אומר מניסיון אישי

ומניסיון של מכרים מפקולטות ברחבי הארץ

מכללה זה לא כינוי גנאי

פורסם

החיסרון הוא שאין ממש אפשרות לעשוק בתחום הנדסת חשמל או אלקטרוניקה - זה לא תואר מקביל בענין הזה , ומצד שני אתה לומד דברים עם אספקטים יותר פרקטים הנדסיים ופחות תיאוריה מתמטית וכלים פונקציונלים להתמודד עם בעיות מסוימות.

בגדול - למה שרוצה להיות מתכנת - כנראה עדיף תואר במדעי מחשב.

אבל , וזה אבל גדול - מבחינת לימודי המשך והרחבת התחום (גם בחול) מהמסלול של רוני יש אפשרויות יותר פתוחות.

השאלה לאן רוצים להגיע ומה רוצים לעשות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הגעתי בזמן. 8)

אני בדיוק בימים אלו עומד בפני 2 סוגיות מרכזיות שעתידות לקבוע לי את העתיד:

אני הנדסאי(יג'יד') מכטקוניקה, מסיים שירות חובה ומתחיל ללמוד הנדסת מכונות באוקטובור הקרוב באחת משתי האופציות הבאות:

א)המכללה האקדמאית אורט בראודה כרמיאל:

מוכנים לקבל אותי ללא תנאי מקדים, בעיקר בשל ההצטיינות בלימודי ההנדסאי וציוני הבגרות

רק לבוא ולהירשם ואני מתחיל ללמוד.

שמעתי דברים טובים על המכללה ועושה רושם שהקשר ההדוק בינה לבין התעשיה המתקדמת (ישקר,רפאל,תע"ש וכו') יכול להועיל רבות.

מיום פתוח שהייתי שבוע שעבר התרשמתי מאיכות המכללה..כמכללה.

אני נהנה מהפריוולגיה של לא לעשות פסיכו' וזה נראה לי לגיטמי לאחד שסיים הנסדאי בהצטיינות (נראה לי יותר מוכיח מאשר 550 בפסיכו')

אה כן, אני גר בזכרון יעקב- 50 דקות נסיעה מהמכללה!

ב)אונ' בן-גוריון:

דורשים פסיכו של 550 (הזוי קצת.. נראה לי נמוך מדי בתור דרישה לא? אולי זה בגלל ההנדסאי?)

וזהו, או לפחות מה שהבנתי מהשיחה עם המוקדנית (ממוצע הציונים שלי בבגרות הוא 94- לא יודע איך זה הולך עם חישובי הסכם שלהם).

עכשיו, מכיוון שהבחינה היא באפריל (פסיכו בילוי לא רלוונטי מפאת טיול בחול) זה אומר שאני כבר פספסתי שבוע של קורס פסיכו (עוד 5500 שקל לחשבון) ואני חייב להצטרף לקורס שכבר התחיל באטרף ולהספיק להיות מוכן לפסיכו.

מה אתם ממליצים? אני ממש חסר דעה....:cry:

הרבה חופרים לי שאני צריך ללכת לאונ'.. מצד שני לא מעטים אומרים לי שבראודה מצויינת וגם משם יוצאים תותחים לתעשייה הגדולה.

:roll:

אמיר.

פורסם
הגעתי בזמן. 8)

אני בדיוק בימים אלו עומד בפני 2 סוגיות מרכזיות שעתידות לקבוע לי את העתיד:

אני הנדסאי(יג'יד') מכטקוניקה, מסיים שירות חובה ומתחיל ללמוד הנדסת מכונות באוקטובור הקרוב באחת משתי האופציות הבאות:

א)המכללה האקדמאית אורט בראודה כרמיאל:

מוכנים לקבל אותי ללא תנאי מקדים, בעיקר בשל ההצטיינות בלימודי ההנדסאי וציוני הבגרות

רק לבוא ולהירשם ואני מתחיל ללמוד.

שמעתי דברים טובים על המכללה ועושה רושם שהקשר ההדוק בינה לבין התעשיה המתקדמת (ישקר,רפאל,תע"ש וכו') יכול להועיל רבות.

מיום פתוח שהייתי שבוע שעבר התרשמתי מאיכות המכללה..כמכללה.

אני נהנה מהפריוולגיה של לא לעשות פסיכו' וזה נראה לי לגיטמי לאחד שסיים הנסדאי בהצטיינות (נראה לי יותר מוכיח מאשר 550 בפסיכו')

אה כן, אני גר בזכרון יעקב- 50 דקות נסיעה מהמכללה!

ב)אונ' בן-גוריון:

דורשים פסיכו של 550 (הזוי קצת.. נראה לי נמוך מדי בתור דרישה לא? אולי זה בגלל ההנדסאי?)

וזהו, או לפחות מה שהבנתי מהשיחה עם המוקדנית (ממוצע הציונים שלי בבגרות הוא 94- לא יודע איך זה הולך עם חישובי הסכם שלהם).

עכשיו, מכיוון שהבחינה היא באפריל (פסיכו בילוי לא רלוונטי מפאת טיול בחול) זה אומר שאני כבר פספסתי שבוע של קורס פסיכו (עוד 5500 שקל לחשבון) ואני חייב להצטרף לקורס שכבר התחיל באטרף ולהספיק להיות מוכן לפסיכו.

מה אתם ממליצים? אני ממש חסר דעה....:cry:

הרבה חופרים לי שאני צריך ללכת לאונ'.. מצד שני לא מעטים אומרים לי שבראודה מצויינת וגם משם יוצאים תותחים לתעשייה הגדולה.

:roll:

אמיר.

אין מה להשוואת בין בראודה לבן גוריון עם כל הכבוד... ואני פשוט משוואה בין פרוייקטי הגמר שהם עושים מול שלנו.

לגבי פסיכו זה לא נמוך... זה עולה ככל שיש הרבה נרשמים וממיינים ביניהם..

בכל מקרה יש הסתברות גבוהה להיתקבל ואיך בתור חובב רכב אתה יכול לסרב לקחת חלק בזה?

בכל מקרה אני ממש נהנה כאן ואפילו שוקל לעשות תואר שני(אם יקבלו אותי)

אם יש לך שאלות פרטניות אתה מוזמן לשאול..

חשוב שיהיה לך רקע חזק במתמטיקה ופיזיקה (בעיקר מכניקה) להנדסת מכונות.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
בכלל, אני לא הייתי רוצה לעבוד באינטל כי הם מפעל מחלל שבת. ולא רק כי אני אדם דתי - אלא כי אני חושב שצריף להיות יום מנוחה אחד בשבוע לכל אחד.

אגב, ראיתי פעם פרסומת למסעדה שהולכת כך: "כשר. כי גם השף צריך לנוח". (שמירת שבת היא תנאי הכרחי (אך לא מספיק ;-)) לתעודת כשרות.

תחשבו על זה. "ואהבת לרעך כמוך" - לא קשור (רק) לדת.

אביעד

אתה באמת חושב שבאינטל יש עובדים שמגיעים לעבודה 7 ימים כל שבוע?

לא נראה לי.

רוב המפעלים האלו עובדים מסביב לשעון כי עלות המכונות וההוצאות הקבועות אדירה, ויש הפסד אדיר באי-הפעלת המפעל באופן רציף (ולפעמים יש גם הפסדים בעצם הפעולה של הדממת המערכת והתחלתה מחדש)

מן הסתם עובדים שמגיעים בסופ"ש מקבלים לפחות את האחוזים המוגדלים של השכר שמגיעים להם בחוק, ויש להם יום מנוחה אחר.

ואתה יודע, לא לבני כל הדתות יום המנוחה זהה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...