Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין סטרטר!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא מיצובישי לנסר 93.

נסעתי באוטו חניתי ל-5 דקות. נכנס לאוטו להניע שוב ואין! אין סטרטר בכלל. האורות כן נדלקים יש הזעקה, כל החשמל כן עובד. כשאני נותן סוויטש מלא אני רק שומע את ה="טק טק" של הסטרטר.

ד"א זה אוטומט. שיחקתי עם ההילוכים גם העברתי ל-D , N, 1, 2, P שום דבר לא מזיז לו בכלל.

מה יכול לגרום לבעיה פתאום?! איך אני אמור לנסוע עכשיו? גם כבלים לא יעזרו לי עכשיו

מה עושים?

תודה לעוזרים לילה טוב ושבת שלום ומבורכת

פורסם

תן על הסטרטר מספר נקישות קלות עם חפץ מתכתי. ייתכן ותוכל לקבל עוד יום יומיים של עבודה ממנו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

99.9% שהמצבר חלש בכדי לבצע את פעולת ההנעה, בדוק את העניין כשהאוטו מחובר בכבלים לרכב מונע אחר אם ההתנעה מתבצעת על ה"מכה" הראשונה כנראה שהמצבר חלש בכדי להניע את הרכב, בדוק אלטרנטור / מצבר.

פורסם

לא הבנתם בכלל מה הולך אצלי

אין בכלל בכלל בכלל סטרטר! אני מסובב סוויטש מלא ואין בכלל את הרעש שהוא מנסה בכלל להתניע.

אני רק שומע "טיק טאק". וזהו! מצבר יש לי חדש דנדש. אם אני מצליח להפעיל מגבר + סאב+ רמקולים אז אין בעיה במצבר.

למי שיש אוטומט יודע בדיוק על מה אני מדבר, תכניסו להילוך D ותנסו להתניע, האוטו לא יתניע אולי במקרים מיוחדים!

זה בדיוק מה שקורה אצלי עכשיו.

פורסם

אתה לא מבין...אתה יכול להפעיל מגבר סאב רדיו דיסק רמקולים וכל זה גם שהמצבר חדש דנדש והוא לא מצליח להניע. תן לו כבלים ! מה איכפת לך לנסות!?

HU: Pioneer DEH - P6850MP, Front:Infinity KAPAA Component , Raer: Infinity KAPAA 6X9 , Amp: Lightning Audio B2.400.4 1200W, Monoblock AMP: Rockford Fosgate P3001 , Subwoofer: Kicker L5

פורסם

זה לא שלא אכפת לי לנסות.

הרי אם אני מחבר כבלים לאותט שלי ולאוטו של אחי לצורך העניין, האוטו של אחי צריך להיות מונע נכון?

ואז גם אני צריך להתניע, הקטע הוא שאני בכלל לא יכול. אני נותן סוויטס מלא אבל אין תגובה!

אני לא שומע את החריקה הזאת של הסוויטש (עעאאאההההעעעאאאההההאאעעעההההה) אתה בטוח מבין למה אני מתכוון.

אני רק שומע " טיק טק" וזהו

אם יש לך אוטומט כנס שניה לאותו ותעביר להילוך D ותנסה להתניע.

לא יעזור לך כלום אתה לא תצליח. תצא מהאוטו ותחזור אלי עם תשובה. תגיד לי מה קורה כשאתה מנסה להניע.

אולי עכשיו תבין למה אני מתכוון בדיוק.

פורסם

קודם כל, לצורך העיניין , האוטו של אחיך לא צריך להיות מונע , הוא אמור להיות מכובה , וללא מפתח בסווץ'. שנית אמרו לך כמה אנשים לנסות, אז תנסה ואחר כך תדבר. רעש תקתוק מהסטרטר מעיד על שני דברים אפשריים - 1) הסטרטר נדפק. 2) המצבר חלש.

שלישית, ברכב אוטומטי תקין, כשמנסים להניע ובגיר משולב הילוך שונה מ P או N , לא אמור להיות שום תקתוק וסטרטר לא אמור לעבוד, כי יש מנגנון ביטחון , שלא מאפשר הפעלת סטרטר, כשהגיר משולב להילוך.

אה ועוד משהו, הכבלים , בהם אתה משתמש, אמורים להיות איכותיים ועבים מספיק, אחרת הם לא שווים כלום.

פורסם

יכולות להיות מספר סיבות נתחיל מהקל אל הכבד

1. לא מגיע מתח כלל או ברמה המתאימה למתנע. על זה כבר המליצו לך לנסות עם מצבר נוסף.

2. הסולונואיד או מה שכולם מכנים האוטומט של הסטרטר תקול. נסה לבדוק האם הוא מגיב

3. לפי הנראה הקומוטטור של הסטרטר דורש ניקוי כלומר הצטבר פחם על הקולקטורים והוא לא מגיב. בדרך כלל מפרקים ומנקים. אפשר גם לתת מכות קלות ואז מרויחים עוד התנעה עד שהפחמים שוב מגיעים לאותם למלות.

4. סטרטר תקול בשדה או בעוגן

פורסם

ידידי הקטן,

כמו שצויןי זה שנראה לך שכל מערכת החשמל פועלת לא בהכרח אומר שיש מספיק כח להפעלת הסטרטר (אפילו לסיבוב איטי שלו) היות והתחלת סיבוב הסטרטר דורשת פיק של מאות אמפרים.

תעשה את השלבים הבאים:

1. נסה להניע בעזרת כבלים (תשתמש בכבלים טובים) כי לאחרונה אני נתקל בתופעה של אנשים שלא מצליחים להניע בעזרת כבלים בגלל שמוכרים כבלים זבל. למרות שמצוין עלייהם 400A- כינים בפיתה.

2. אם לא עובד משמע שהסטרטר לא מקבל מתח מסיבה כלשהי- יכול להיות שממסר שחיברו לך בשביל ניתוק מנוע בגלל אזעקה/אימובלייזר נדפק, יכול להיות פיוז שרוף ויכול להיות כאמור שהסטרטר או הבנדיקס נדפקו. רק אם יש לך ידע בנושא וגישה לסטרטר נסה בזהירות רבה!!! למדוד מתח במקום הנכון בסטרטר בזמן נסיון הנעה.

אם יש מתח נסה לתת עליו כמה דפיקות חזקות (לא יותר מידיי חזקות) ונסה להניע שוב.

אם אין לך גישה/ידע/רצון פנה למוסך אחרי ביצוע שלב 1

פורסם

אם הבנתי נכון את ההסבר שלו, הוא שומע תקתוקים מהסטרטר, כלומר הסטרטר כן מקבל מתח, מה ששולל אפשרות לתקלה במערכות מיגון למינהם ופיזים שרופים , ומשאיר אותנו רק עם מצבר או תקלה בסטרטר עצמו.

פורסם

שלישית, ברכב אוטומטי תקין, כשמנסים להניע ובגיר משולב הילוך שונה מ P או N , לא אמור להיות שום תקתוק וסטרטר לא אמור לעבוד, כי יש מנגנון ביטחון , שלא מאפשר הפעלת סטרטר, כשהגיר משולב להילוך.

כלום.

זה בדיוק מה שקורה

אני מנסה להסביר אבל אתם לא מבינים

לא שומעים בתחלס כלום. רק כשאתה פותח את המכסה מנוע שומעים את ה-"טיק טק" ככה לא שומעים כלום

כאילו שהמנגגנון ההגנה עובד.

ככה ששום כבל לא יעזור לי עכשיו

פורסם
זה בדיוק מה שקורה

אני מנסה להסביר אבל אתם לא מבינים

לא שומעים בתחלס כלום. רק כשאתה פותח את המכסה מנוע שומעים את ה-"טיק טק" ככה לא שומעים כלום

כאילו שהמנגגנון ההגנה עובד.

ככה ששום כבל לא יעזור לי עכשיו

אנחנו אהבלים לכן אנחנו לא מבינים, לא מבינים האם ניסית עם כבלים כן או לא?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...