Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תבדור אם הרכב שוקע לאחר כמה שעות או פחות, אם כן אז הבומבה אינה תקינה.

אלעד האבחון לגבי הבומבה הזאת הוא בעייתי קצת, באיזשהו שלב בחיים גם אחרי שהחלפתי לא מעט בומבות ANTISINK הרכב המשיך לשקוע ועלה רק אחרי כמה זמן, או בכלל לא עלה, או שעלה ולא ירד עד הבוקר, או שעלה וירד אחרי כמה שעות, לדעתי יש הרבה דברים שמשפיעים על השקיעה מעבר לבומבה, ובגלל זה בסוף התייאשתי מלהחליף אותה, זה פשוט לא עזר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מאיזה תאריך ייצור הבומבה הזאת שקיבלת? אני החלפתי אצלו לא מזמן בומבה משנת 2004.

תבדור אם הרכב שוקע לאחר כמה שעות או פחות, אם כן אז הבומבה אינה תקינה.

בומבה בת שנה וחודש

לגבי הפנס - זה לא אני שמחליף בומבות ורץ בפירוקיות לחפש חלק , יש לי בן אדם שעושה עבורי את העבודה בזמן שאני עובד בעבודה שלי ( ממש נזכרתי עכשיו בקורס שלי בכלכלה ובעקומת התמורה )

:grin:

טוב , כרגע קיבלתי עדכון שאני יכול לבוא לקחת את הרכב

אדווח בהמשך

פורסם
אלעד האבחון לגבי הבומבה הזאת הוא בעייתי קצת, באיזשהו שלב בחיים גם אחרי שהחלפתי לא מעט בומבות ANTISINK הרכב המשיך לשקוע ועלה רק אחרי כמה זמן, או בכלל לא עלה, או שעלה ולא ירד עד הבוקר, או שעלה וירד אחרי כמה שעות, לדעתי יש הרבה דברים שמשפיעים על השקיעה מעבר לבומבה, ובגלל זה בסוף התייאשתי מלהחליף אותה, זה פשוט לא עזר.
אכן. הבומבה האחורית (anti-Sink Sphere) מהווה חלק ממערכת מניעת השקיעה, אבל מטרתה העיקרית כלל אינה למנוע את השקיעה, אלא לספק כח בלימה לציר האחורי במקרה של כשל במערכת ההידרופנאומטית, שיגרום לשסתום ה Anti-Sink להיסגר ולמנוע העברת לחץ לציר האחורי. במקרה זה, ה Anti-Sink Sphere מספקת את הלחץ הדרוש להפעלת הבלמים.

שקיעה מהירה של הרכב נובעת מדליפה פנימית בתוך המערכת. שסתומים שאינם אוטמים כראוי (למשל שסתום בלימה) מאפשרים ללחץ "לברוח" דרכם אט אט, והרכב שוקע בתוך מספר שעות. אין לתופעה הזו השפעה שלילית (כל עוד הדליפה איטית יחסית) מלבד ויזואלית.

במקרה כזה החלפת Anti-Sink Sphere לבדה לא תפתור את תופעת השקיעה.

פורסם
אכן. הבומבה האחורית (anti-Sink Sphere) מהווה חלק ממערכת מניעת השקיעה, אבל מטרתה העיקרית כלל אינה למנוע את השקיעה, אלא לספק כח בלימה לציר האחורי במקרה של כשל במערכת ההידרופנאומטית, שיגרום לשסתום ה Anti-Sink להיסגר ולמנוע העברת לחץ לציר האחורי. במקרה זה, ה Anti-Sink Sphere מספקת את הלחץ הדרוש להפעלת הבלמים.

שקיעה מהירה של הרכב נובעת מדליפה פנימית בתוך המערכת. שסתומים שאינם אוטמים כראוי (למשל שסתום בלימה) מאפשרים ללחץ "לברוח" דרכם אט אט, והרכב שוקע בתוך מספר שעות. אין לתופעה הזו השפעה שלילית (כל עוד הדליפה איטית יחסית) מלבד ויזואלית.

במקרה כזה החלפת Anti-Sink Sphere לבדה לא תפתור את תופעת השקיעה.

באופן כללי שניכם צודקים אבל לא בדיוק ארנון, בסה"כ תפקידה הוא לספק לחץ נגדי לשחרור לחצים הנגרם עקב נזילות קטנות, היא לא מספקת כח בלימה לציר האחורי אלא עוזרת למערכת להתגבר על איבוד הלחצים שקיים וע"י כך מונעת את שקיעת החלק האחורי של הרכב במקרה של לחיצה על הבלמים ובמצב מנוחה.

בכל מקרה לא זה הנושא של השרשור, ואני לוקח את דברי בהקשר לבומבה המדוברת בחזרה עד שאני אלמד את הנושא בדקדקנות.

AntiSink.JPG

בריאות לכולם!

פורסם

מכיר, מכיר את הפונט של Citroen guide מצויין. :-)

למי שלא מכיר, זהו מאמר ארוך ומפורט על מערכות ברכבי סיטרואן (הן הידרופנאומטיקה והן מערכות "סטנדרטיות" יותר כמו ניהול מנוע וכיוב'), ומומלץ מאוד לקריאה לכל מי שמתעניין בתחום.

אלעד, מערכת Anti-Sink מבוססת על שסתומים שפתוחים כל עוד יש לחץ שמן שווה משני צידיהם. כאשר בצד המזין יורד לחץ השמן, השסתום נסגר ומונע חזרה של שמן מהמתלים לכיוון ווסת הלחץ.

אלא מה ? בעוד שכח הבלימה של הציר הקדמי מסופק ישירות מתוך ווסת הלחץ, ולכן כל עוד יש בו לחץ יש לך גם בלמים, בציר האחורי כח הבלימה מסופק מתוך הבומבות האחוריות. הסיבה לתכנון הזה: מכיוון שככל שכבד יותר מאחור (כי יושבים שם יותר נוסעים), הלחץ בתוך הבומבות עולה, ולכן גם העוצמה שיפעילו הבלמים האחוריים עולה.

במערכת עם AntiSink, יש בין הבומבות האחוריות לשאר המערכת שסתום Antisink.

אם תתרחש תקלה במשאבה ההידראולית, הלחץ במעגל הראשי יתחיל לרדת. למרות שעדיין יוותר מספיק לחץ לתמוך בפעולת הבלימה, שסתום ה AntiSink האחורי ייסגר (כי הוא "יחשוב" שהמכונית חונה והמנוע כבוי), ואתה תאבד את כח הבלימה בבלמים האחוריים.

זה השימוש העיקרי של ה AntiSink Sphere, שממשיכה לספק לחץ לבלמים האחוריים, במקרה שתנסה לבלום. נכון שהלחץ שלה עוזר למנוע מהשסתום להיפתח "בטעות" כשהרכב חונה, אך זו לא המטרה העיקרית. ראה את האיור שבדף שצירפת. ה Anti Sink Sphere מחוברת ישירות לבלמים האחוריים.

גם הטקסט עצמו מציין ש "The function of this sphere is to maintain pressure in the braking circuit."

• 3 שנים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...