Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, במכוניות מודרניות משוכללות ובעיקר מוגדשות, יש חיישן צלצולים. המנוע יודע לפצות כדי למנוע אותם.

אז אם אתה נוסע קבוע על דלק מעפן, המנוע לא יצלצל - אחרי זמן קצר המחשב יזהה את העניין וישנה הצתה ואפילו עושר תערובת כדי שזה לא יקרה. אני יודע שלפחות ברכבי פולקסאאודי זה ככה.

אז אם אתה רגיל לנסוע עם דלק פיפי ופתאום ממלא דלק טעים - המנוע ייסע כמו שהוא אמור! וזה יכול בהחלט להיות שיפור מורגש.

"דלק עם פיפי" LOL......

טוב... אני אנסה להתמיד עכשיו שם... אם זה באמת נכון אז ממש חבל לי על השנה וחצי כמעט שאני ממלא בפז גשר הירקון...

ינון.

פורסם

אני לא הייתי בונה הרים וגבעות ל ה-99 של סונול, לדעתי הוא לא יותר טוב מסתם 98. אבל מה שבטוח זה שהוא לא 95 מדולל.

זה מה שאני ממלא, ובינתיים אני מבסוט. רק חבל שבסונול לא פגשתי אף פעם מבצעים (למשל 15 אג' על שירות עצמי). הייתי ממלא באלון, אם היתה איזשהי תחנה נורמלית איפה שאני מסתובב. יש להם ממש חור במפת התחנות באיזור ת"א צפון - הרצליה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
אני לא הייתי בונה הרים וגבעות ל ה-99 של סונול, לדעתי הוא לא יותר טוב מסתם 98. אבל מה שבטוח זה שהוא לא 95 מדולל.

זה מה שאני ממלא, ובינתיים אני מבסוט. רק חבל שבסונול לא פגשתי אף פעם מבצעים (למשל 15 אג' על שירות עצמי). הייתי ממלא באלון, אם היתה איזשהי תחנה נורמלית איפה שאני מסתובב. יש להם ממש חור במפת התחנות באיזור ת"א צפון - הרצליה.

שוב... אני עוד לא סגור אם זה פסיכולוגי או לא... אולי כמה מדידות יוכלו לעזור, בכל מקרה לפי זה שמתי 98 (מדולל?) ולא 95, אבל עדיין אני חושב שאני מרגיש הבדל, הייתה לי נסיעה בינונית (50 ק"מ) שהספיקה בשביל להרגיש כמה דברים... הרכב הרגיש שונה ולטובה.

הקטע הוא שאולי חוץ מפעמיים בודדות ביותר לא יצא לי למלא בשום מקום אחר חוץ מפז גשר הירקון... תמיד תמיד תמיד מילאתי רק שם, ובגלל שלא הרגשתי שום בעיות הייתי נאמן, בגלל זה אני מכיר כלכך טוב את הרכב עם הדלק הקודם ובגלל זה כל שינוי קטן מורגש מבחינתי.

ינון.

פורסם

קצת אוף טופיק....

אני משתדל תמיד לשים 99 למרות שבהתחלה היה איזשהו עניין פסיכולוגי

הרי שאת העניין קשה מאוד להוכיח.

לאחר כמעט חצי שנה של 99 ולעיתים רחוקות 98 "רגיל",לפי דעתי האישית

אין כל הבדל כלל ומדובר בשיטת שיווק כמו כל דבר אחר בארץ.

אם זה היה יותר טוב זה היה יותר יקר,ככה מחנכים אותנו פה לא?

לעומת זאת במכוניות מוגדשות בעיקר ניתן להתבלבל רבות באשר לביצועי הרכב

ולקשר השפעת מעלת טמפרטורה או שתיים לסוג הדלק בשימוש (קרה לי).

כלומר ההבדל בביצועי הרכב אצלי בכל אופן בין 32 מעלות ל24 הוא גדול בהחלט.

אז גם כאן סגרתי פינה ובדקתי את שני סוגי הדלק כשמצב ביצועי הרכב הוא דומה

כלומר אותן מעלות חום,ולא היה שינוי מורגש כצפוי.

גם ללחות יש השפעה רבה,רוח ובכלל כל תופעת טבע מוכרת משפיעה על מכוניות מוגדשות.

מחכה כבר לחורף.

פורסם

קצת מוזר לי שאתה אומר שדווקא מנוע מוגדש רגיש יותר. הייתי מצפה שמנוע ששולט בעצמו על כמות האוויר שנכנסת אליו יהיה פחות תלוי במצב בחוץ. מנוע אטמוספרי צריך "לחיות עם מה שיש", מנוע מוגדש וחכם יכול לתקן לפי הצורך.

בכל מקרה מעולם לא חשבתי ש-99 טוב יותר מ-98, או ש-"גולדיזל" שווה יותר מכל סולר אחר. מה שאני כן חושב שאני מקבל זה 98 אמיתי, או סולר נקי ותקני, ולא איזה משהו מדולל.

ב-TDI הייתי מרגיש אם דפקו אותי בסולר מדולל בערך חמש דקות אחרי שיצאתי מהתחנה (ולא חזרתי כמובן). דווקא כשהייתי מתדלק סולר בפז (פזומט מהעבודה) היה בסדר. הצרות התחילו כשהלך הפזומט והתחלתי לחפש את ה-X אג' הנחה. שמתי לב שהמשאבות של "סולר מוזל במזומן" זה אף פעם לא משאבות שמוכרת גם בפזומט, ובד"כ הן גם רחוקות מהשאר (מיכל נפרד?).

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

ב-TDI הייתי מרגיש אם דפקו אותי בסולר מדולל בערך חמש דקות אחרי שיצאתי מהתחנה (ולא חזרתי כמובן). דווקא כשהייתי מתדלק סולר בפז (פזומט מהעבודה) היה בסדר. הצרות התחילו כשהלך הפזומט והתחלתי לחפש את ה-X אג' הנחה. שמתי לב שהמשאבות של "סולר מוזל במזומן" זה אף פעם לא משאבות שמוכרת גם בפזומט, ובד"כ הן גם רחוקות מהשאר (מיכל נפרד?).

כמה שאתה צודק, תמיד בתחנות דלק יפנו אותך למשאבה צפציפית בשביל לתדלק סולר מוזל, ותמיד יש משאבת/משאבות סולר באותה תחנה ללא הוזלה... מוזר מאוד :puzzled:

Finger's gonna kill me.

פורסם

רק לידיעתכם, ה-99 של סונול זה בסה"כ מותג שיווקי ומבחינה כימית הוא אמור להיות זהה ל-98 של שאר החברות. הוא לא אמור להיות "יותר טוב" או משהו כזה.

ותגובה לינון - אני מקווה שאתה לא הולך לבדוק עוד פעם באיילון האם הדלק ה"נקי" הוסיף לך עוד 3 קמ"ש לסגירה :twisted:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
רק לידיעתכם, ה-99 של סונול זה בסה"כ מותג שיווקי ומבחינה כימית הוא אמור להיות זהה ל-98 של שאר החברות. הוא לא אמור להיות "יותר טוב" או משהו כזה.

ותגובה לינון - אני מקווה שאתה לא הולך לבדוק עוד פעם באיילון האם הדלק ה"נקי" הוסיף לך עוד 3 קמ"ש לסגירה :twisted:

לא חשבתי שה-99 יותר טוב מ-98... פשוט אחרי מה שאמרתם לי אני מתחיל לחשוב שה-98 ששמתי בפז גשר הירקון לא היה משהו...

והאמת שאתה מכיר אותי... אחרי ההתנהגות השונה לטובה של הרכב (ושוב זה לא שהוא לא סחב קודם) חשבתי באמת לבדוק שוב... למרות שלא יצא לי לסיים את הבדיקה גם עם הדלק הקודם, קשה למצוא כביש מתאים ועם התנאים המתאימים...

אגב אגב אגב! אני כנראה מגיע מחר למפגש... אם למישהו יש מד לחץ והוא יכול להביא אותו שבבקשה יביא, אני חייב לדעת עם המשאבה של התחנה טובה, אני אמלא לפני המפגש...עדי אמרת שיש לך נכון ? אתה מגיע ? ואם מישהו אחר שמגיע ויש לו שיאמר לי בבקשה שאני אחפש אותו, תודה.

ינון.

פורסם

משום מה אני די בטוח שתמצא מישהו עם מד לחץ אוויר במפגש של חובבי רכב... :lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
משום מה אני די בטוח שתמצא מישהו עם מד לחץ אוויר במפגש של חובבי רכב... :lol:

כן... אבל הייתי רוצה לדעת למי לפנות ולא לעבור אחד אחד בסגנון של קיבוץ נדבות.... :)

ינון.

פורסם

אתה מוזמן לבוא אלי.

אני אפילו לא אעשוק אותך ואגבה רק סכום צנוע.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

בעזרתו האדיבה של רוני ומד הלחץ המוזר שלו... גיליתי שהמשאבה בפז גשר הירקון מאוד מאוד מדוייקת, מילאתי היום מייד בתחילת הנסיעה בדרך למפגש, שם הרכב נח לו בצל חצי שעה ואחרי זה נמדד הלחץ ויצא סטיה של PSI אחד מקדימה ושום סטיה מאחורה, בקיצור כמעט מושלם...

הלחצתם אותי קצת... אני שמח שבדקתי.

ינון.

• תוכן חדש...