Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי אימוני משקולות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק רוצה לדעת למה תמיד אחרי אימון משקולות תמיד יד ימין שהיא החזקה שלי כואבת לי הרבה יותר מיד שמאל ורק יד ימין שלי תפוסה יום אחרי זה איך זה יכול ליהיות הרי ימין שלי הרבה יותר חזקה וגם מנופחת משמעותית משמאל , מה זה החרטא הזה ???

ואני מקפיד להרים בשתי הידיים בדיקו באותה צורה ואותן חזרות .

ים long time no

פורסם

כנראה שאם יד אחת אתה מתאמץ יותר, ועובד יותר נכון, ולכן היא גם זו שכואבת.. למשל אם זה משקולות חופשיים על כל יד לחוד, אז בדר"כ ליד שכל יותר היא תעבוד יותר טוב יותר נכון וחזק....

פורסם

תסתכל טוב על יד שמאל כשאתה עובד, ותבדוק אם אתה לא עושה לעצמך הנחות ע"י שינוי זוית מרפק, טווח תנועה שונה, מהירות שונה וכו'. יש לי הרגשה שתופתע.

כמו כן, בדוק אם אתה עושה דברים אחרים שמאמצים את יד ימין.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

למה הישירות הזו? קצת עידון לא יזיק. קרא שוב את ההודעה שלי ותראה שהתייחסתי לנושא הזה בדיוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא אין לי חברה אבל תתפלאו לדעת שפעילות מסוג כזה בכלל לא מפעילה את הדו ראשי :-)

אני מקפיד להרים בשתי הידיים באותה מהירות ואותה צורה בדיוק בלי הנחות וזה עדיין ככה .

נראה לי מוזר שהיד החלשה שלי מתעייפת פחות אחרי אימון ועם היד החזקה אני בקושי יכול להרים עט .

ים long time no

פורסם
למה הישירות הזו? קצת עידון לא יזיק. קרא שוב את ההודעה שלי ותראה שהתייחסתי לנושא הזה בדיוק.
אני יודע. שאלתי זאת עבור שאר באי הפורום.
פורסם
נראה לי מוזר שהיד החלשה שלי מתעייפת פחות אחרי אימון ועם היד החזקה אני בקושי יכול להרים עט .

כנראה היד החלשה שלך חזקה יותר.

GOT סחוג?

פורסם
אני רק רוצה לדעת למה תמיד אחרי אימון משקולות תמיד יד ימין שהיא החזקה שלי כואבת לי הרבה יותר מיד שמאל ורק יד ימין שלי תפוסה יום אחרי זה איך זה יכול ליהיות הרי ימין שלי הרבה יותר חזקה וגם מנופחת משמעותית משמאל , מה זה החרטא הזה ???

ואני מקפיד להרים בשתי הידיים בדיקו באותה צורה ואותן חזרות .

ברגע שאתה מפעיל עומס על שני הצדדים תמיד הצד הזק "מפצה" על החלש

לדוגמא במתח-תימשוך חזק יותר עם צד ימין,לחיצת חזה-שוב עם צד ימין וכו'...

פיתרון הוא בשני מישורים-פסיכולוגי ופיזיולוגי

פסיכולוגי=תהיה מודע לעניין כל משך הסט,ותקפיד להפעיל את הצד החלש חזק יותר ואפילו טיפה מוקדם יותר

פיזיולוגי=הפיתרון הכי פשוט כפי שכבר הוצע כאן,לעזוב את התרגילים שמפעילים את שני הצדדים ביחד ולעבור לתרגילים שבהם כל צד עובד בצורה עצמאית לחלוטין.

תחליפים לדוגמא-במקום מתח או פולי עליון-תבצע חתירה כנגד משקולת בהטיית גו,במקום לחיצת חזה עם מוט-תעשה לחיצת חזה כנגד משקוליות,במקום כפיפת מרפקים עם מוט W-תעשה כפיפת מרפקים בכל זווית שתבחר כנגד משקולויות....הבנת?

אגב זה גם יותר בריא כי רק כך ניתן לאפשר לכל מיפרק לספק את הפיצויים שלו ולא לאלץ אותו לפעול כנגד עומסים "לא נוחים" מבחינת תנועתיות...

בהצלחה!

נ.ב-הכותב הוא מאמן חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.

פורסם
לא אין לי חברה אבל תתפלאו לדעת שפעילות מסוג כזה בכלל לא מפעילה את הדו ראשי :-)

אני מקפיד להרים בשתי הידיים באותה מהירות ואותה צורה בדיוק בלי הנחות וזה עדיין ככה .

זה נורמאלי לחלוטין,

השרירים מתמלאים דם,והם עוברים תהליך של שיקום מיכוון שהאימון יוצר קרעים מיקרוסקופים בסיבי השריר

פורסם
ימין שלי הרבה יותר חזקה וגם מנופחת משמעותית משמאל , מה זה החרטא הזה ???

אם היא גם הרבה יותר שעירה ואתה מרגיש שאתה מתעוור, תרד בכמויות.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...