Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צו 8 לפוקוס

LEGACY 1.8
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתגובה להודעות של צביקה פיק, אמרתי שהקצינים היו מתים לשדרג את הקנגו, לאופל אסטרה נניח.

אני מצטט את אחד הנגדים שנסעתי איתו טרמפ, אומר לחברו:

"ראית את X? קיבל אופל אסטרה... ראיתי אותו היום טס איתה...".

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מדבר על נגדים שמקבלים כל מיני רכבי "זונה" שעוברים מיד ליד.

יש המון נגדים, כדוגמאת רס"ר הבסיס בו שירתי, שנוסעים כבר כמה עשרות שנים על אותה מסחרית ענקית (שברולט אסטרו), שומרים עליה כאילו היתה שלהם, ונראה אותך מוציא את הרכב הזה מהרס"ר כדי להוביל ארגזי תחמושת.

מוכר לי סיפור שדרש התערבות של אל"מ כדי להוציא ממנו את הרכב ליום של עבודות שטח.

אבל זאת רק דוגמא.

עזוב - זה צה"ל, וזה עובד בצורה פשוטה - הרבה יותר פשוט לשכור 2000 רכבים ולשלוח אותם לחזית, בלי לבדוק אם הם מתאימים או לא, מאשר להתחיל להחליף רכבים בין היחידות. זה טירוף בירוקרטי שיקח שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ככה זה במלחמה.....לאף אחד אין כח להתחיל לחפש מכוניות מתאימות, לוקחים מכל הבא ליד.

מעניין מה עם פרויקט גיוס המכוניות. לנו יש ג'יפים כבר כמה שנים טובות, ופעם היו באים להחתים אותנו, שאנחנו עדיין מחזיקים ברכב, ושאנחנו נסכים שיגייסו אותו בעיתות מלחמה. לאן כל זה נעלם? יש למישהו מידע?

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

המפקד שלי שמע שהולכים להחליף לו את האופל אסטרה ליונדאי אקסנט והוא פשוט לא יודע איך לאכול את זה.

הרכב שלו באמת שמור ברמה מדהימה! לא מזיכר במהומה שזהו רכב צבאי.

אגב אצלנו במשהב"ט כבר שנים ששוכרים טנדרים ורכבי עבודה רציניים (DMAX, סוואנה, B2500 וכו')

אז כנראה שלמשהב"ט יש טיפה שכל.

פורסם
הפוקוס גם ככה עגלתית להפליא.. תוסיף לה מאות קילוגרמים של תחמושות.. מרכז כובד גבוהה. הגה מנותק לחלוטין ומתלים רכים רכים, ותקבל מתכון לאסון..

אור.

נהגת עליה בכלל שאתה מדבר?

אני מניח שאתה תגיד אותו הדבר על הפוקוס הקודמת?

פורסם
ככה זה במלחמה.....לאף אחד אין כח להתחיל לחפש מכוניות מתאימות, לוקחים מכל הבא ליד.

מעניין מה עם פרויקט גיוס המכוניות. לנו יש ג'יפים כבר כמה שנים טובות, ופעם היו באים להחתים אותנו, שאנחנו עדיין מחזיקים ברכב, ושאנחנו נסכים שיגייסו אותו בעיתות מלחמה. לאן כל זה נעלם? יש למישהו מידע?

שלחו לנו טפסים למילוי על האוקטביה 1.9TDI [המונית (לא שלי אלא של אבא שלי)]

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נורא מצטער שאני דוחף פוליטיקה,אבל הצבא שלו חרבן במכנסיים.

למה? פשוט מאוד,את הרכבים של הקצינים והנגדים בצה"ל לא היה צריך למכור.

איזה צבא בעולם,שחזק ומתקדם מבחינה טכנולוגית כמו שלנו משכיר רכבים מליסינג?

ואם כבר רכבים,למה לא להשכיר ברלינגו? או כל דבר דומה?

יש לי הערכה גבוהה מאוד לצה"ל,אבל הם אם הכסף שלהם לא יודעים מה לעשות.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם
איזה צבא בעולם,שחזק ומתקדם מבחינה טכנולוגית כמו שלנו משכיר רכבים מליסינג?
בד"כ, צבא שיעשה דבר כזה הוא צבא שמעסיק כמה כלכלנים טובים שחישבו ומצאו שהדבר יביא לחסכון והתייעלות.

למה החליפו את את הנבלה בטריפה (או באנלוגיה למקרה שלפנינו: את הקנגו באקסנט)? כנראה בגלל שחברות הליסינג מבקשות בעבורה מחיר נמוך יותר.

וכמאמר השיר של Meja: It's all 'bout the money.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נראה לי שצריך להפריד בין כמה דברים:

האקסנט והגטס הם רכבים שמגיעים לבעל דרגה שמגיע לו רכב צמוד.לפני כן היו מגאן ואסטרה דיזל. כנראה שהדיזל כבר לא כל כך משתלם ולכן החליטו לעבור לרכבים האלה.

הרכבים שעליהם אתם מדברים הם רכבי יחידה ולא רכבים צמודים. לדוגמא טרנזיט,טנדר טויוטה,סאוונה ,קנגו ,משאיות אינטר וכו'.

בגדול, הצבא עובר הפרטה על מנת לחסוך. המטבחים מופרטים ועוברים לקייטרינג. אותו הדבר קורה גם עם הרכבים והסדנאות. החיסכון הוא לא רק בעלות כלי הרכב אלא בכל הכוח אדם (נגדים , קצינים וחיילים) שנחסך.

אסף

פורסם

מצטער שאני מכניס לפה את השאלה שלי,אז השאלה שלי היא ככה.

אבא שלי עובד בבסיס תל השומר כמנהל מחלקה,הוא קיבל מירס-האם הוא בדרגה שבסופו של דבר מגיע לו רכב?

כי החזקת רכב הוא מקבל,השאלה האם הצבא יעדיף לקחת לו ליסינג או החזקת רכב?

כי סך הכל אלה שמועות שרצות בבסיס,הייתי רוצה לנצל טיפה את הדיון כדי לשמוע מספר דעות.

תודה.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם
בד"כ, צבא שיעשה דבר כזה הוא צבא שמעסיק כמה כלכלנים טובים שחישבו ומצאו שהדבר יביא לחסכון והתייעלות.

למה החליפו את את הנבלה בטריפה (או באנלוגיה למקרה שלפנינו: את הקנגו באקסנט)? כנראה בגלל שחברות הליסינג מבקשות בעבורה מחיר נמוך יותר.

וכמאמר השיר של Meja: It's all 'bout the money.

באופן משעשע למדי, אני שירתתי בצבא ביחידה שחלק מתפקידה היה לבדוק האם המעבר לליסינג הוא כדאי. נעשתה בדיקה מקיפה ביותר לאורך כמה חודשים, והתברר כי במעבר יש חיסכון מיידי של כמה מיליוני שקלים, ובשנים הבאות החיסכון גדל לעשרות מיליונים. זה בנוסף לעובדה שחברות הליסינג דואגות למכוניות ולא הצבא, וכך נחסך לצבא הרבה כאב ראש וגם משאב אנושי.

בנוגע לבחירת המכוניות - כמובן שהשיקול הוא כספי גרידא. נערכה בדיקה לכל הדגמים שבשוק, ואלו שנבחרו הם הזולים ביותר שהתאימו לדרישות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער שאני מכניס לפה את השאלה שלי,אז השאלה שלי היא ככה.

אבא שלי עובד בבסיס תל השומר כמנהל מחלקה,הוא קיבל מירס-האם הוא בדרגה שבסופו של דבר מגיע לו רכב?

כי החזקת רכב הוא מקבל,השאלה האם הצבא יעדיף לקחת לו ליסינג או החזקת רכב?

כי סך הכל אלה שמועות שרצות בבסיס,הייתי רוצה לנצל טיפה את הדיון כדי לשמוע מספר דעות.

תודה.

אין קשר בין מירס לרכב.

כל איש קבע וכל קצין מקבלים היום מירס. לא כל איש קבע מקבל רכב ת"ש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הצבא היום ממן אפילו לסר"ן קנגו (בן 23 נגיד) שגר 10 דקות הליכה מהבית וכל היום יושב במזגן במשרד, ולדעתי לא ראוי לתת לכל אותם סרנים שהרכב לא כ"כ נחוץ להם

ולחסוך המון , מן הסתם שהם יתנגדו שיקחו אותם (רכבים) לצפון, אין הגבלה של דלק, טיפולים חינם, למה לא :roll: ?!, אני אומר כי אני נהג יחידה 8 חודשים כבר, והבנתי שכולם מפונקים (יש פזומט רוצה ליסוע לאילת?):wink:

מילא להביר לרס"ן רכב צמוד (תלוי כמה זמן הוא חתם עם הצבא), למרות שהגענו למצב שגם נגד (כן כן)

מקבל רכב משלו !, אנשים מפונקים מידי לדעתי.

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...