Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתפסתי על 118 בכביש של 90 .. עזרה בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תשלם כלום, תגיש בקשה להשפט ובמשפט תכחיש את הכל. תצתייד בצילומים, עדים וכל מה שאפשר. אל תודה, תן להם להוכיח, זו חובתם להוכיח שאתה אשם.

ואל תנהג לאט, תנהג טוב ובאחריות, לנהוג לאט זה לא בהכרח לנהוג טוב...

לא שזה משנה לי יותר מדי, אבל אתה שולח אותו כצאן לטבח. :roll:

בעצמי הייתי ב 3 "טבחים" כאלה. כל פעם יצאתי בשליש העונש המקורי.

אנשים ! ממל"ז אינו הוכחה !!! זאת רק רעיה משפטית שדורשת הוכחה נוספת, כיוון ששופטים בעצמם מאוד סקפטים לגבי אמינותו ומשטרה עדיין לא הציגה שום הוכחות לאמינותו...

ככה ששום טבח, פשוט הולכים ונלחמים על הצדק בלי פחד.

אולי תספר קצת על המקרים האלו? שכולנו נדע איך יוצאים עם שליש עונש

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין הרבה מה לספר, מבקש משפט, מגיע בלי פחד, טוען שלא נסעת במהירות מטורפת הזאת.

עכשיו הכדור במגרש של התובע. הוא עצמו אין לו כוח להתעסק איתך, חשוב לו לקבל הרשאה ולא חשוב לו כמה תקבל. הוא מציע לך עסקה. אתה רואה אם זה מתאים לך - לוקח, אם לא - ממשיך הללה. אם אתה לא מודה באשמה - יהיה לו די קשה להוכיח משהו.

בד"כ הכל נסגר בשימוע השני. במשפט הראשון זה רק הצגת רעיות.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
אין הרבה מה לספר, מבקש משפט, מגיע בלי פחד, טוען שלא נסעת במהירות מטורפת הזאת.

עכשיו הכדור במגרש של התובע. הוא עצמו אין לו כוח להתעסק איתך, חשוב לו לקבל הרשאה ולא חשוב לו כמה תקבל. הוא מציע לך עסקה. אתה רואה אם זה מתאים לך - לוקח, אם לא - ממשיך הללה. אם אתה לא מודה באשמה - יהיה לו די קשה להוכיח משהו.

בד"כ הכל נסגר בשימוע השני. במשפט הראשון זה רק הצגת רעיות.

שמעתי שהתובע תמיד מציע את הקנס המקורי (כי כשאתה מגיע אליו יש כבר

כפל קנס) אבל אם אתה מתכוון לקבל עיסקה של הקנס המקורי אז למה לא לשלם כבר

מההתחלה את הקנס,אולי אם אתה נהג בעל רקורד של הרבה שנים ונקי אז אולי

הוא מציע קנס קטן מהמקורי.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

מה פיתאום שהוא מציע קנס מקורי ? זה לא נכון.

אתם לא מבינים מה זה המשפטים האלה...זו מחלבת כסף, זה קירקס :p

הם עושים פרצוף רציני רק בגלל שצריך, ככה בפנים הם מתפוצצים מצחוק :wink:

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

חבל שאתה מטעה פה אנשים.

עוד עלולים להקשיב לעצות ה"מועילות" שלך ולאכול אותה, בגדול.

אני אשמח לשמוע מה היו מספרי שלושת התיקים שלך, אני רוצה לראות את ה"פלא" הזה שחור על גבי לבן.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

"לאכול אותה" ? אני מטעה ?

אם יש לך גישה לתיקים, אז כנראה שאתה עובד ב"מערכת". אז אין לי כל כך מה לדסקס איתך. הרי אתה הצד המעוניין כנראה שאנשים לא יקשיבו לי, כי ממל"ז - זה צחוק מעבודה.

ואין מה לאכול את זה יותר ממה שכבר קיבלת. עוד לא שמעתי מקרה שמישהו קיבל יותר ממה שהיה כתוב בדו"ח.

מי שמטעה פה אנשים - זה דווקא אתה. וכנראה שיש לך אינטרס כל שהוא. ואני לא היחיד שעושה ככה, אני גם מכיר אנשים שיצאו זכאים, הכל עניין של מקרה ו"בייצים" ללכת עד הסוף.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

אתה יכול להירגע, אני בערך בצד הכי רחוק מ"המערכת" שיכול להיות... יעיד כל מי שמכיר אותי פה ולא חסר.

מצד שני אותך אף אחד לא מכיר ואולי לך יש אינטרס להטעות את האנשים פה - הפוך על הפוך. ראוי לציין שעד שתי ההודעות האחרונות שלך דווקא מאוד נהנתי לקרוא את מה שאתה כותב, נראה כאילו שיש לך בהחלט מה לתרום לפה (אני מקווה שאני לא סתם טועה בשם המשתמש).

אם אתה לא יודע את זה עד עכשיו אז תרשה לי לחדש לך, ממל"ז הוא הוכחה אובייקטיבית שביהמ"ש לתעבורה מקבל כעובדה מוגמרת. אומנם היו מקרים של זיכוי אנשים לאחר מדידת מהירות מופרזת בממל"ז אבל יותר נדיר להוציא כזה פס"ד מלמצוא יהלום 5 קאראט בחצר.

האינטרס של בתי המשפט הוא להפחית את כמות המבקשים להישפט. גם ככה בתי המשפט בארץ על סף קריסה. אחת מהדרכים לעשות זאת היא ע"י "קריעה" של אותם אנשים שמבקשים להישפט, במידה והורשעו. היית אמור לקבל קנס של 1000 ש"ח על אי עצירה בעצור? ביקשת להישפט והורשעת? בום! 1500 ש"ח ושלילה על תנאי לשנתיים. זאת המדיניות.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

ישי

אני אומנם חדש כאן, אבל יש מי שמכיר אותי ממועדון אלפא רומאו :wink:

בצד הטכני אני באמת יכול לתרום (לא בשיפורים והשתוללויות) אבל בידע בסיסי - כן, אני הנדסאי רכב. יודע היטב גם כימיה, פיזיקה, חומרים וכל מה שמסביב.

אבל גם בנושאי התחבורה התנסתי בעצמי (לצערי, הייתי מעדיף לחיות ללא ניסיון הזה, אבל מה לעשות...). וגם קראתי המון חומר.

עכשיו - אולי יש שופט מושחט שבאמת מה שכתבת - זה המניע שלו. אבל כעיקרון אסור שזה יהיה קו מנחה של מערכת הצדק וכל שופט מבין זאת היטב. אסור שמניע שלו יהיה להכניס לך ככה שלא תרצה לבוא למשפט. חוץ מזה - מה איכפת לו מהלחץ, הוא גם ככה וגם ככה מ 8:00 עד 17:00 בעבודה או כמו שמוגדר לו וזהו.

אני יכול להשבע לך שנפשתי ב 4 ערים שונות ולא פגשתי שופט שלא היה מוכן להקשיב לי ו/או לראות ראיות שלי כמו תמונות וחומר ראייתי אחר. דווקא תמיד שופטים התעניינו ונתנו לי זמן להגיד את מה שהיה לי להגיד. יותר מזה - חוץ מ 3 משפטים על מהירות שכבר הסתיימו, כרגע אני מנהל משפט על "עצור" שדפקו לי סתם הדרדסים, כי באמת באמת עצרתי, גם ראיתי אותם מרחוק, אז היה שימוע אחד, הבאתי תמונות, השופט הסתכל, הקשיב לי, העביר כדור למגרש של תובע לצורך הוכחות, קבע שימוע לסוף השנה הזאת ונראה אם תובע יביא את השוטר, בד"כ שוטרים לא באים למשפט, אבל גם אם כן, אז יש לי עדים, יש לי תמונות וחישובים.

מה שאני רוצה להעביר פה - זה מסר כזה: פעם באמת היה מסוכן ללכת לבקש להשפט, כי שופטים בכלל לא רצו להקשיב, אני זוכר את הזמנים האלה, עד אמצע שנות 90. היום הזמנים השתנו, יש דבר כזה "סטטוס חפות מפשע" גם במשפטי תעבורה. זה אומר שכל אחד חף מפשע עד שיוכח אחרת וחובת ההוכחה על התביעה.

אל תפחדו ממשטרה, כי יש גם משפט והוא הרבה יותר צודק וגם שוטר יכול לחטוף מהשופט. כי בהרבה מקרים הם דרדסים ללא השכלה, ידע במקצוע שלהם וחוקים והם עושים המון טעויות ומניעים שלהם לא תמיד טהורים, הם פשוט מנצלים מצב שאנחנו מפחדים ומעדיפים לאכול אותה בשקט...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

אז לא טעיתי בשם משתמש... :wink:

ולעניין,

זה לא "שופט מושחת", זאת המדיניות של המערכת. מדיניות מובנת לגמרי בהתחשב בלחצים שבהם היא צריכה לעמוד ויותר חשוב - בהתחשב בזה שההחמרה בהרשעה מגיעה רק לאחר ההרשעה. השופט לא "גם ככה בעבודה מ8:00 עד 17:00", הוא צריך להספיק מכסה מסוימת של תיקים ביום ואם היא לא עומד בה בגבול מסוים - הוא לא יהיה שופט. חוץ מזה, בזמן שהוא לא שופט בבימ"ש הוא יושב בבית ומנסח פסקי דין, זה כאב ראש שלא מהעולם הזה (שוב, לא מניסיון, אתה יכול להישאר רגוע...). המערכת בונה על זה שאם אתה חושב שאתה באמת זכאי אז תתאמץ בשביל להוכיח את חפותך וזה מובן בהחלט.

לצער כולנו ובגלל מה שאני מחשיב אותו כזילות של בית המשפט, האווירה בפועל ששוררת באותם בתי משפט לתעבודה היא של "אשם עד שהוכחה חפותו". זה המצב ואני תמהה שלא הרגשת את זה עד עכשיו במיוחד אחרי ש"זכית" לביקור שלוש פעמים בתור נאשם. מזל? אולי... רק אל תעשה את הטעות ותבנה על צדק ככל שזה נוגע לבתי המשפט לתעבודה. זה לרוב לא קורה ויעידו על כך כל מי שנשפטת לאחרונה (ויש כאן הרבה כאלה).

ישנם דרכים אחרות הרבה יותר מועילות לצאת מעבירות תנועה. כאן זה הוא לא המקום לפרט עליהן.

בנוגע לפיסקה האחרונה שלך, מסכים עם כל מילה.

פורסם

ישי

לדעתי בכל זאת שופט שמניע שלו הוא להוציא מאנשים חשק לפנות לבית משפט הוא אכן כן מושחת בעצמו. את הבעיה של לחץ הם פותרים בדרך אחרת - הם אומרים לתובע לסגור תיקים עוד במסדרון, כלומר ללא כניסה למשפט, אחר המקרים באמת לא נכנסתי למשפט, קיבלתי הצעה מעולה מהתובע, גם במקרה האחרון (עם ה"עצור") קיבלתי הצעה לעסקה, אבל הפעם החלטתי ללכת עד הסוף, אז לא הסכמתי.

מזל אתה אומר ? לא חושב. אני חושב שאם כל הרעש שעשו בנושא הזה, אנשים פשוט הצליחו לגרום לשינוי.

ואלה שנשפטו וזה לא הלך כמו שהם ציפו, כנראה פשוט לא ידעו מה להגיד. הטעות ההכי גדולה - זה להודות מייד ולבקש הקלה בעונש, זה מה שכולם עושים, אז כאן במקום הקלה מגיע כל ה*** ובצדק - כי אסור להודות ולהתחנן...

ולסיום - יש צדק, באמת זמנים השתנו, רק צריך ללמוד להפעיל אותו...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

לדעתך או לא... זהו המצב הקיים. לדעתי אין בו טעם לפגם ואני מהצד של אלה ששמם מופיע תחת הכותרת "הנאשם" בתיקי תעבורה.

השיטה שציינת היא רק עוד דרך להוריד את הלחץ על המערכת, יש כמה כידוע.

אגב, עוד לא אמרת אם באחד מהמשפטים שלך נתפסת בממל"ז. אני מוכן להתערב שלא, כי אם התשובה הייתה כן היינו שומעים את זה כבר כולנו - את מס' התיקים שבהם נאשמים יצאו זכאים כשהממל"ז היה אמצעי האכיפה אפשר לספור על אצבעות הידיים שלך.

פורסם

בשלושת המקרים נתפסתי עם ממל"ז, באמת :wink:

פעם אחת בירידה ארוכה בצפון הארץ, פעם אחת בתוך העיר איפה שמותר 70 ופעם אחת גם בצפון, בדרך לנהריה.

פעם אחת זה היה 30+, פעמיים 40+

אין לי אף נקודה ברישיון :wink: אפילו לא רצו לקבל אותי לקורס נהיגה מונעת שארגנו אצלנו בעבודה :wink:

עוד פרט - טכניון בחיפה ביקשו את הממל"ז לצורך ביצוע תקינה פעם אחת ולתמיד, המשטרה סירבה...בטח למה להם ? שיגלו שהוא לא תקין ? ואז צריך להחזיר כסף גם רטרואקטיבית...

יותר מזה - מערכת "אוטו" פנו ליצרן בארה"ב עם בקשה להעביר נתונים של דיוק וכו', גם נתקלו בסירוב. כל זה ידוע לנוגעים בדבר...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

היצרן סירב בטענה ששיטת גילוי ותיקון השגיאות שלהם היא פטנט טכנולוגי שהם לא רוצים לחשוף. זה הכל טענות שלא מחזיקות מים. בכל מקרה, אני עדיין אשמח לראות פסקי דין בנוגע אליך. למה שלא תעלה אותם לפה? (אחרי מחיקת פרטים מזהים), אתה תעשה שירות גדול לאנשים פה... הרי אם קיבלת כבר פס"ד אי אפשר לשנותו כך שאין לך ממה לחשוש.

כמו בחמישייה הקאמרית: "אנייייייייייייי... אני סקפטי" :roll:

פורסם

ישי

אני פשוט באמת לא שמרתי אותם. ואולי הם כן באיזה מקום, אבל אני לא זוכר כרגע. אני לא מנהל איזה ארכיב לש הדברים האלה. אני מבין את הסקפטיות שלך, אבל אין לי שום מוטיבציה להמציא דברים. אך אני אעשה חיפוש ואם אני אמצא משהו - אני אמצא סורק ואעלה את זה לפה.

בשתי מלים, טכנית זה עובד ככה: התובע מציע לך להסכים ולהודות על עבירה אבל על מהירות נמוכה יותר. לכן במקום נאמר 1000 ש"ח ושלילה אתה מקבל 270 ש"ח וזהו וגם ללא נקודות.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

אז אתה אומר שעל עבירת מהירות ללא ברירת קנס אלא אחת שגוררת זימון למשפט בלבד ושנמדדה בממל"ז קיבלת מהתובע פשרה של הודאה באשמה וקבלת קנס של 300~ ש"ח ובלי נקודות בכלל?

מתוך הכרה די עמוקה של ביהמ"ש לתעבורה ושל המתהלך שם אני מתקשה מאוד להאמין לזה. אלא אם כן התובע אח שלך... או דוד שלך... או אבא שלך... אחרת אני לא אני לא יכול לראות שום סיבה שבגללה ילכו לקראתך עד כדי כך.

עם כל הכבוד, אני צריך לראות את זה כדי להאמין. תתחבר לאתר בתי המשפט, ע"י הזנה של כמה פרטים מזהים אתה תוכל להוריד את פסקי הדין שלך. נשמח אם תעלה אותם לפה כדי שכולנו נוכל להתרשם. עד אז, אני נשאר סקפטי. :roll:

• תוכן חדש...