Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

נמצא לקראת רכב חדש.

מתלבט בין שני דגמים:

1. סוזוקי סוויפט החדשה (הדגם המפואר) מחיר- 105,000 ש"ח.

2. פולקסווגן פולו ידנית הדגם הפשוט, מחיר- 93,000 ש"ח

עלי שלא איכפת לי תיבה ידנית.

מעוניין ברכב אמין וזול לאחזקה.

בתודה מראש

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה נעול על הדגמים האלה?

עצה שלי לא להתקרב לפולו, לחברתי יש אחת היא בקושי זזה,צריכת הדלק שלה מעולה אבל...

פורסם

בעקרון כן

התלבטות נוספת היא היאריס החדשה, אך לצערי מנסיעת המבחן התאכזבתי כמו רבים מהגיר הרובוטי!

שקלתי את אופציית הגיר הידני, אך הוא מגיע עם רמת גימור מגוכחת! אין חלונות חשמליים- ברכב שנת 2007, קצת מגוחך!!! 2 כריות אויר בלבד.....

דרך אגב הפולו החדשה מגיעה מזה 10 ימים עם מנוע חדש המספק 80 כוחות סוס במקום 75....

אשמח לקבל תגובות מאנשים שיש ברשותם את אחד משני הרכבים.

בתודה מרראש

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני פתחחתי לא מיזמן שרשור לגבי המכוניות הקטנות

כל השוואה שנעשתה הג'אז לקחה

הונדה ג'אז זה הרכב מס' אחת בשבילך, יש לציין שזו המיני הכי טובה בעולם. כל המבחנים שתחפש בכל מגזין אירופאי וכל האנשים שנסעו יגידו לך הונדה ג'אז.

אני בדיוק הזמנתי אחת כזו מלפני מס' ימים עקב התלבטות קשה שהייתה לי בין המיני.

השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=123187

בקיצור אחרי בחירה קשה בין המכוניות הקטנות החלטתי לקחת את הג'אז היא הטובה מכולם.

לא הייתי הולך על הפולו בגלל מנוע כבד.

לא הייתי הולך על הסוויפט משום שהיא נורא צפופה מאחורה והבעיה הנוספת שלה שהיא ממש לא חסכונית לעומת המיני האחרות, למרות שיש לה מנוע חזק ב 15 כ"ס מהמתחרות יש לה תיבה אוטומטית כבדה במיוחד, האיכות נהיגה שלה לא טובה מהג'אז אפילו ירודה ממנה משמעותית והיא בהחלט לא שימושית במיוחד.

לא על היאריס, לא הכי נוחה, האוטו מניטורי, הגיר הרובוטי שלה מעציב במיוחד ולא טוב.

לא 207 נאמר שזה רכב גרוע כבד ועצל ובעל נוחות נהיגה סטנדרטית ותג מחרי יקר לביצועיו0

פונטו גראנדה, מנוע קצת חלש זמן המתנה בביקוש בארץ ולא הכי מצטיינת מבין כולם.

אגב הג'אז מאיצה תוך 11.8 שניות שזה אומר כמו טויוטה קורולה במנוע 1.6 ויש אפשרות לתפועל הגיר מההגה.

עוד שאלות תמצא בשרשור כולל את מבחן ההשוואה שמצאתי ותוכל לקרוא גם ב autocar.co.uk ו autoexpress.co.uk ועוד מס' מגזינים שמכתירים את הג'אז.

הקישור :http://www.testdrivemag.co.uk/grouptests/grouptests/201796/mini_mayhem.html

אל תתפתה לקליאו כי יש לך זמן מרובה עד שתגיע לארץ וגם בעיות אמינות קשות מאוד סה"כ גם צריך לחיות עם הרכב. חוץ מזה שרק בכתבה כאן היא כיכבה, באחרות לא .

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

ישנה עוד מכונית מיני שאף אחד עדין לא בדק ושמה בישראל:ניסאן מיקרה

מציע לך לשקול נסיעת מבחן על הניסאן

לדעתי הטויוטה תהפוך למס'1 בקטגוריה אם וכאשר הגיר יתוקן \יעבור שינוי,בינתיים היא ממש לא מומלצת

ה JAZZ אופציה נחמדה

לילה טוב

הכל יחסי בעולם...

פורסם

מעבר לכך שהמיקרה מכוערת יש ספקות לגבי האוטו הזה לגבי השוק שלו שלא בטוח שתהיה לה הצלחה

בכל אופן הג'אז האי האופציה הכי טובה

האוטו יותר מרווח פנימי יותר נוח, איכות חומרים טובה יותר משל המתחרות

קיצר לך עליה בלי התלבטות נוספת

פורסם

הסוויפט מתחרה ראויה מכל הבחינות והיא נראת הכי טוב בקטגוריה , ממליץ לך לבדוק עלויות חלפים וטיפולים בהונדה לעומת סוזוקי

אני הייתי הולך על הסוויפט

פורסם

אופציית הג'אז ירדה מהפרק מכמה סיבות:

1) עלותה הגבוהה יחסית.

2) טיפולים וחלפים יקירם יותר באופן משמעותי. (כבעל הונדה סיביק לשעבר).

3) מבין הקומפקטיות זהו הרכב הותיק ביותר (משווק החל משנת 2002), אני מעדיף רכב מהשקה קרובה יותר, כדוגמת הסוויפט, פולו.

כל הנאמר לעיל אינו מתנגש עם האמינות הגבוהה מאד של הונדה.

0 תקלות ב- 5 שנים עם הונדה סיביק.

אך לטעמי, לפחות הסוויפט ושאר היפניות אינן נופלות מהונדה בסעיף האמינות.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מה עם הפאביה? (איפה אוראל)

או האיביזה?

עיצוב מעט יותר טוב מהפולו, וגם תג מחיר זול יותר לדעתי (פה אל תתפסו אותי במילה)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא מעוניין בסקודה או סיאט

ההתלבטות היא כרגע בין שני הדגמים הרשומים בכותרת השרשור.

הייתי מאד מעוניין לקבל חוות דעת מבעלי אחד מהרכבים הנ"ל כאשר הפרמטרים החשובים עבורי הם:

1) אחזקה- כלומר טיפולים, חלפים, ביטוח.

2) אמינות!!!!! למעשה הכי חשוב!

עלי לציין שכבר קבעתי נסיעות מבחן על שני הדגמים הנ"ל, נכון לעכשיו ממבט ראשוני באולמות התצוגה הסוזוקי נראית כחבילה עדיפה. הדבר שקורץ לי בפולו הוא תג המחיר 93000 ש"ח וזמן ההספקה מיידי, לעומת 3 חודשים בסוויפט.

בכל מקרה אשמח לקבל חוות דעת נוספות.

בתודה מראש

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

קודם כל בהשוואה ישירה סוויפט VS פולו, הסוזוקי היא המכונית שמקבלת את הציונים הטובים יותר עפ"י מבחני הריסוק, היא מגיעה במפרט בטיחותי מרשים יותר (6 כריות אויר) היא מפוארת יותר (גלגלי מגנזיום, רדיו דיסק מקורי+שליטה מההגה מחשב דרך ועוד) בעלת ביצועים עדיפים (למרות גיר אוט') מנסיעה קצרה (ברכב של חבר קרוב) ניתן להתרשם שהרכב מאוד מהנה לנהיגה וכמובן גולת הכותרת, עיצוב שובה לב.

החיסרונות העיקרים שלה (בעיני) שבפנים יש תחושה קלסטרופובית (בעיקר בגלל קו חלונות גבוה) ותא מטען קטן.

על הפולו יש לי היכרות יותר גדולה (סבי החזיק אחת כזו 1,4 ידני במשך שנה, הרכב היחיד שהוא החזיק לתקופה כזו קצרה). מבחנית אמינות ובעיקר עלויות טיפולים, היה זה אחד הסיבות שגרמו לו לוותר על הרכב, אגב בעיקר הביקורים הבלתי צפוים במוסך היו הגורמים המרגיזים. הרכב לא זריז (למרות הגיר). לשם השוואה הטויטה יאריס שיש לו כיום זריזה באופן משמעותי.

הפולו ממש לא מהנה לנהיגה (למרות שהיא די יציבה), בעלת רמת איבזור נמוכה, למרות בסיס גלגלים גדול מהסוויפט הרי שדווקא הפולו היא המכונית היותר צפופה מאחור! הייתרון של הפולו נעוץ בעובדה שהיא בעלת תא מטען גדול יותר, בעלת עיצוב פנימי בעלת תחושת איכות גבוהה יותר ושהיא ידנית.

לדעתי, הפער במחיר מוצדק ושווה לעלות לסוזוקי שנותנת דיל מצוין.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני הייתי הולך על הסוויפט. ממבחנים שקראתי האוטו מוצלח למדי ואחרי שראיתי אחת כזו בצבע אדום פשוט נדלקתי!

האוטו נראה טוב! הוא צריך רק ג'נט 17" והוא מסודר (טוב עזבו, מחלה שלי).

אני מעריך גם שהסוויפט תהיה כוכבת בשוק המשומשות בעוד שנתיים, היא תחטף כמו לחמניות בדומה ליאריס MK1.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מה עם הפאביה? (איפה אוראל)
לא הבנתי מה הקשר. פאביה בסקודה. אוראל בתל ברוך או בסרטים כחולים.

לגבי המכוניות - קח את הסוזוקי. הפולו כבדה. אם יש לך סבלנות, בעוד חודשיים יצא לשוק הישראלי דגם 1600 אוטומטי של הפולו - שיעלה 117,000. אבל אז נכנסים למילכוד קטן-כי היא יקרה משמעותית מהסוויפט. הג'אז מצוינת, אבל אין סיבה לקנות אותה. עדיין נמכרים דגמי 2006 והמחיר גבוה מד.

פאביה באמת אחלה אוטו, אבל קרנן ירד. ה HYPE שלהן כמכונית אירופאית קטנה,איכותית וזולה עבר ברגע שהופיע גל של מתחרות לא רעות במחירים דומים - ר' סוויפט-יאריס-מייקרה. הן (סקודות) כבר נחשבות מיושנות.

מייקרות כבר יש 20 ומשהו על הכביש (לא כולל מכוניות הדגמה. נסגרה עיסקה עם סע-גל שקיבלו את הראשונות). נחמדה מאוד. עיצוב חיצוני שקצת קשה לחיות איתו-יש כאלה שיאהבו ויש כאלה שלא. פשוטה מאוד מבפנים, אבל ללא ספק יש לה חן מסויים. עם רכישת מייקרה היתי ממתין. אין ספק שהמכונית טובה (אני לא מחרטט על סמך ספקולציות. היתי,ראיתי,עשיתי) אבל היתי ממתין עם רכישה של מייקרה- עם ישראל מגיב קצת מוזר בכל הקשור לניסאן. או שהם ממש אוהבים, או שהם ממש לא. לגבי היאריס, סע לפני שתקנה. אהבת? סבבה. לא אהבת? לא סבבה.

תכל'ס-לך על הסוויפט. אני ממש אהבתי אותה. נסעתי עליה פעמיים, בשני מבחני דרכים, וכל פעם רציתי לנהוג עליה ולא על המתחרות. היא מרווחת, יש לה ביצועים סבירים והיא די נוחה. כפי שכתב כספר, בעוד שנתיים שלוש יהיה ביקוש גדול לסוויפט משומשות ולשם שינוי זה לא בגלל שהן מצ'וקמקות וזולות -אלא דווקא כי מדובר במכונית לא רעה בכלל שנותנת תמורה מצוינת.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אם זו הבחירה שלך (בין פולו לסוויפט) ללא ספק הסוויפט

קח בחשבון שאם אתה מעוניין להסיע אנשים מאחורה יהיה להם מאוד אבל מאוד צפוף...

הפולו בעלת מנוע חלש אתה לא תהנה ממנה כלל

suzuki-swift-nagy.jpg

שים לב למרווח מאחורה ועוד הכיסאות קדימה ! אם אתה לא מסיע הררבה אנשים ברכב ביום יום לך עליה.

פורסם

לא כל כך ברור לי למה פולו כן ואיביזה לא?

הן מיוצרות באותו פס ייצור...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...