Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריחות של רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם עליי ללכת ולהיבדק? :shock:

ידוע שסיבי פיבר ופוליאסטר סוג ת' הם גורמים מסרטנים, אז התשובה הברורה היא...

טוב.. נו... שיהיה...:)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי ברכב יש ריח של רפידות שרופות (שווונא את הרפידות האלה שלא עוצרות וזה מגיע למצב כזה) + ריח של בנזין.

שום עץ ריח לא עזר... העץ הלך אחרי כמה נסיעות עם חלונות פתוחים (והם תמיד פתוחים כי אני לא מפעיל מזגן).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בשנות ה90 היה לי שברולט נובה שנת 70, אחר כך מרצדס 280 משנת 76, והיום, חוץ ממנה יש לי רנו 11 מ1989, ולכולן יש את אותו ריח בדיוק! זה ריח שרק אנשים שאוהבים ישן מעריכים. דרך אגב, שלושת המכוניות האלה נוסעות כל יום ומשתמשים בהן כרכב משפחתי לכל דבר.

פורסם
ל"רכב" שלי יש ריח מוזר... בהתחלה חשבתי שהריח מגיע מהריפודים... אחרי שהוצאתי את הספסלים, חשבתי שהוא מגיע מהריפודים או מהריפוד גג, אז פרקתי גם אותם...

אחרי זה פרקתי את כל הדיפונים, את הדש, ואת כל החשמל...

עכשיו הוא רק שילדה, ועדיין יש לו את הריח הזה.... לדעתי זה ריח של ריקבון...;)

סתם... זה לא.. זה הריח של האוטו, ואחרי שאני חוזר הביתה מיום עבודה עליו, אני עדיין מריח אותו עלי...

משוגע? אולי...

גילי

היי גילי

אתה בעצמך כותב שפירקת והוצאת מהרכב את כל מה שניתן להוציא, ועדיין כשאתה נכנס לרכב יש ריח ריקבון.

האם שמת לב, שכאשר אתה יוצא מהאוטו אתה לא מריח את ריח הריקבון באוטו?

מסקנה: הריח הוא ממך . . . :-)

"משוגע? אולי..." לא אולי אלא בוודאי, ממש כמוני וכמו שאר חברי "פורום מוכי הגורל ..."

יום טוב ומסריח לכולנו - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אף לא אחד יוכל לשכנע אותי שלרכבים ישנים לא היה ריח מיוחד.

עברו יותר מ30 שנה ואני עדיין זוכר את הריח של הרכב של אבי בהיותי ילד.

בנסיעות הייתי מצמיד את פני לחלון הדלת האחורית ועד היום אני זוכר את ריח הגומי השחור

שמסביב לחלון......

זה הדגם המדויק של הרכב (אפילו הצבע).

אם אתם זוכרים ,רכב זה נלקח ע"י הצבא במלחמת יום כיפור....

ריח ישן.jpg

פורסם

המתכון לריח של רכב ישן

חומרים:

חומרי ריפוד מסיבים אורגנים/עור + מילוי עשב ים

דבקים מהחי

גומי טבעי

מתכת לא מגולוונת

צבע "דיוקו" או ישן יותר

תבלינים:

זיעה

נוזלי גוף אחרים

שאריות מזון ושתיה של שלושים שנה ויותר

עשן ואפר סיגריות

אופן ההכנה:

בונים את המכונית מהחומרים הנ"ל. עם השנים בוזקים לאט-לאט את התבלינים, ואופים באפיה איטית בשמש הישראלית. רצויה מעט חדירת מי-גשם בחורף להגברת עפיצות הריקבון. לקבלת ניחוח עצי אפשר להחנות מתחת לעץ, ושילוב העלים הנרקבים במערכת האוורור עם צואת היונים יתן bouquet מרענן.

אם המכונית שימשה בתחילת דרכה קיבוץ, יתווסף לריח ניחוח מרענן של רפת וחציר עם הפרשות נרתיק של מתנדבות משבדיה.

במכוניות פאר מוחלף ריח הסיגריות בריח סיגר קובני. במכוניות נשיאותיות של ארה"ב יש ריח סיגר+ עוזרות לשכה. במכוניות נשיאותיות בארץ יש ריח של עמבה + שמן רובים של עוזי.

נמרוד

פורסם

נימרוד משבית שמחה שכמוך, אבל מצחיק....אתה שוב בנהריה???

רק במכונית של בנים, במכוניות של הדודות ההונגריות שלי היה ריח נפלא גם של בשם שאנל

אירית

פורסם

שאין גם שמן) השמן של הסיטרואנים הוא צימחי ואני מוצא את ריחו די נעים, או ...

אריההשמן של הסיטרואנים איננו צימחי אלא שמן מינרלי רגיל בעל תכונה של קפאון בטמפ מאוד נמוכה

40- צלזסיוס.

בתנאי ישראל אין כל בעיה בשימוש בשמן הידראולי פשוט 10.

וכל הסיפורין הם אגדות אורבניות רגילות של עם ישראל.

דוד נמרי

פורסם

לפני כמה ימים חבר לקח סיבוב על האלפא, והמשפט הראשון שיצא מפיו כשנכנס לאוטו היה "וואו! איזה ריח של אוטו ישן!".

יש ועוד איך ריח למכוניות ישנות, והוא ממכר...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לכל רכב יש את הריח שלו. גם חדש וגם ישן. וכמובן של המרכיבים שנכתבו פה משפיעים...

אבל. לרכב ישן יש ריח שונה. ריח ממכר שניכנס לגוף לנשמה, ולזיכרון.....

ריח שלא עוזב אותנו.

את האמת. אחרי חודשים שלא נהגתי בסובארו אני מיתגעגע לריח שלה ברמות......

אהה.

וגם לי יש אנשים שעולים לרכבים ואומרים שיש להם ריח של ישן...

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אין כמו הריח שבאופל ה - 59 שלי .

גם ברקורד 60 , משהו ייחודי .

זה ריח שנשאר יחד עם הרפודים , השטיחים וכל התאורים שתוארו כאן שמלווים את הרכב שנים רבות .

אולם במוריס שלי שמשופצת מהיסוד , הכל יהיה חדש , בודי , ריפודים , חוטי חשמל וכ'

כך שהרכב יהיה מקסים אבל ריח של ישן כנראה כבר לא יהיה לו .

אולי זוהי עוד סיבה שרכבים שעונים על המושג Never Restored , ייחודים יותר .

את הריח אי אפשר לשחזר לעולם !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

זה ממש נכון לפחות לגבי פיאט. אני זוכר זאת משנות השישים ברכבים [של חברים,שכנים ואפילו ב850 של חותני] וגם כיום בפיאט משנת 1946 שלי. אני קורא לו "ריח פיאט" וכנראה שהתופעה קשורה כמו שאמרו קודמי מתערובת הריחות של הריפודים השטיחים והשעונים.

פורסם
זה ממש נכון לפחות לגבי פיאט. אני זוכר זאת משנות השישים ברכבים [של חברים,שכנים ואפילו ב850 של חותני] וגם כיום בפיאט משנת 1946 שלי. אני קורא לו "ריח פיאט" וכנראה שהתופעה קשורה כמו שאמרו קודמי מתערובת הריחות של הריפודים השטיחים והשעונים.

לגמרי נכון!

הריח של מכוניות פיאט משכר במיוחד,כאילו על כל מולקולה הוטבעה המילה "קלאסיקה". אותו ריח שיש בספיידר שלי (ואותו הילל גם ידידנו מקלארן) היה קיים גם ב 850 ב 124 סדאן ב124 קופה שהיו לי ולמשפחתי ובאופן חלקי גם ב 127 (מודל 1981).

אותו ריח בדיוק היה גם בפיאטים אחרים משנות ה 60 וה 70 אליהן נכנסתי.

הלוואי והיה עץ ריח בריח פיאט קלאסית,הייתי שם אותו באורח קבע בניסאן אלמרה המשפחתית...:wink:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...