Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי באוטו שני רמקולים מאחורה, שניים מקדימה ורדיו דיסק 4*45.

המערכת בסדר אבל לא ממש מספקת את הסחורה.

הייתי מעוניין להוסיף מגבר ושני רמקולים טובים יותר מאחורה.

יש לכם המלצות יחסית זולות ושמתאימות למה שאני מחפש?

פורסם

שלום לך

נראה שהיוזר שלי גם חדש כאן, אבל אני צופה בפורום הזה הרבה מאוד בשנה האחרונה ולכן רכשתי במשך הזמן ידע רב יחסית בתחום הסטריאו לרכב. מה גם שהחלפתי המון ציוד ברכב שלי.

המערכת שאתה צריך תלויה בכמה גורמים:

1) סוג האוטו (פרטי, מסחרי, האצ'בק, קבריולט) - משפיע מבחינת הסאונד של הרכב והאיטום. למשל,

ברכב האצ'בק הייתי ממליץ על קומפוננט וסאב בלבד...

2) מה אתה מחפש - איכות, עוצמה, שניהם

3) תקציב

באופן עקרוני הייתי ממליץ להשקיע דווקא במוצרים איכותיים, גם אם זה אומר שתקנה בשלב הראשון רק חלק מהמערכת - משתלם לטווח ארוך, אל תעשה טעויות של מתחילים! כמובן תלוי בתקציב

אני אישית ממליץ על מגבר איכותי 2 ערוצים שיחובר לקומפוננט איכותי. ומגבר מונובלוק המתאים ומחובר לסאב. והשאר תלוי בתקציב ומה שאתה רוצה להשיג.

פרוססור, אקולייזר, ליין דריברים, קבלים אם צריך ושינויי חשמל ברכב (תתפלא אבל אנשים עושים את זה כדי להגיע לעוצמות גבוהות - ברכב עם אלטרנטור של 65 אמפר לא תוכל לחבר סאב של 1000 וואט

כל אילו הם רכיבים נוספים שתלויים בהעדפה האישית שלך ובעיקר בתקציב... והם מסבכים יותר את המערכת, הרכיבים השונים מאוד תלויים אחד בשני, ונדרשת התאמה אלקטרונית וצביונית (מבחינת הסאונד). בי-אמפינג, הגברת ה PREOUT, עיבוד דיגיטלי, מערכת בעלת קרוס אקטיבי/פאסיבי וכו'... מומלץ להתחיל יחסית פשוט. אבל שוב - באיכות!!

אני חייב לומר שברכב ניתן להגיע לאיכויות גבוהות בתקציב נמוך ביחס לסטריאו בייתי, וקח בחשבון שבד"כ אנחנו שומעים יותר מוסיקה באוטו מאשר בבית. או שפשוט הסאונד ברכב כל כך טוב שכבר לא רוצים לצאת מהאוטו ומחפשים תירוצים לנסוע לכל מקום כולל למכולת שנמצאת רחוב אחד מהבית...:wink:

להמלצות של מוצרים וחברות שונות אתה יכול להריץ חיפושים בפורום הזה.

גם אם יש הרבה חילוקי דעות, עדיין ניתן להבין בסופו של דבר מה מתאים יותר לך -מבחינת האוזן והכיס.

אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול.

תהנה

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

שוב שלום,

אז ככה: גודל ההשקעה שלי לא היסטרי. כמו שאמרתי כבר עכשיו אני דיי מרוצה מהסאונד אני רק רוצה לשפר עוד קצת.

התקציב הוא באיזור ה 2000 ש"ח. אני יודע שזה לא סדר הגודל של החבר'ה כאן אבל נראה לי שזה מספיק למגבר נחמד + זוג רמקולים נחמדים מאחורה. לא חושב שאני זקוק לסאב כרגע.

הרכב הוא רנו קליאו. יש לי חיווטים רגילים של רמקולים. לא יותר מזה.

הייתי מעוניין לשמוע המלצות לגביי מגברים ספציפים בסדר הגודל הזה ורמקולים שיתאימו להם.

תודה.

פורסם
המערכת שאתה צריך תלויה בכמה גורמים:

1) סוג האוטו (פרטי, מסחרי, האצ'בק, קבריולט) - משפיע מבחינת הסאונד של הרכב והאיטום. למשל,

ברכב האצ'בק הייתי ממליץ על קומפוננט וסאב בלבד...

עובדה מעניינת, ברכב פרטי שהוא לא האצ'בק הייתה ממליץ על יותר מקומפ' וסאב?

אם כן שתף אותנו במה

מסכן הבחור סהכ ביקש קצת שינוי ואתה כבר נותן לו את תורת ==> אך להרכיב מארכת מקצועית לתחרויות

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

2000 ש"ח.... סביר ביותר.

אז ככה:

אני ממליץ לך ללכת על קומפוננט קדמי טוב (הבמה קדמית יותר חשובה מבמה אחורית).

בסדר גודל של 700 ש"ח.

ומגבר 4 יציאות סביר ב900-800 ש"ח .

נשאר לך על ההתקנה + קיט כבלים בערך 500 ש"ח.

אני ממליץ על קומפוננט - FOCAL165V1 או JBL, או מורל פולס.

מגבר הייתי ממליץ על הJBL המפורסם GTO.75.4 יד שניה , או לייטנינג אודיו דגם B2.250.4 חדש.

בברכה

פורסם
עובדה מעניינת, ברכב פרטי שהוא לא האצ'בק הייתה ממליץ על יותר מקומפ' וסאב?

אם כן שתף אותנו במה

מסכן הבחור סהכ ביקש קצת שינוי ואתה כבר נותן לו את תורת ==> אך להרכיב מארכת מקצועית לתחרויות

אני לא מבין מה אתה רוצה. רכב האצ'בק בד"כ קטן יותר מרכב פרטי, אם אתה לא מכיר...

סתם גישה מרגיזה. מה גם שהבחור לא פירט עד עכשיו מה התקציב ומה הוא רוצה.

לשמוע המלצות כמו - "יש לי GBL והם טובים" או "תלך על ה KAPPA" אנחנו רואים בכל תרד. בו נצא קצת מהקופסא...אם אתה רוצה, אני "אשתף אותך" בכיף. אם לא, ואתה סתם בא לעקוץ - אז כנראה שלא...

גם אני התחלתי עם רמקולים 6*9 מאוד רציניים שפשוט הפריעו. (rockford סדרה power 100 RMS - הם למכירה אם אתה רוצה...) לדעתי מיותר אם רוצים לקבל סאונד טוב ובמה מאוזנת, ומי שמבין יסכים איתי.

ואגב, יש רכבים פרטיים שטיפה יותר מרווחים, שבהם אולי הייתי ממליץ על תוספת רמקולים מאחורה. אבל בד"כ זה פוגע בבמה. לי יש רכב מסחרי קטן, עם קומפ' וסאב וזה נשמע מצויין, אתה מוזמן לשמוע אם אתה רוצה ש"אשתף אותך".

בהצלחה

פורסם

תוספת של רמקולים מאחורה לעולם לא תשפר את איכות הצליל

פורסם

ספיד מן.

אני לא מסכים.

לפעמים. בהתקנות בסייות. ומוצרים סבירים. לפעמים חסר סאונד בחלל הרכב.

ואז זוג רמקולים מאחורה. אפילו 5.1/4 שיהיו מחוברים לHU. יתנו שיפור משמעותי. בסאונד.

אבל ברכב שההתקנה היא החלק העיקרי. והקומפוננט מקדימה לא סטנדרטי. ומותקן עם איטום, וכיוונים.

לא צריך סט אחורי. כי הסט הקידמי מספיק בשביל כל הרכב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני רק עכשיו התקנתי את האיטום ברכב ואני עדיין נוסע עם רמקולים של סיאט 8) וטוויטרים שגם באו מהמפעל, עם רמקולים מאחורה שפועלים על LP ללא מגבר מHU וזה נשמע הרבה יותר יפה מאשר להפעיל את הרמקולים האחוריים ללא חיתוך

פורסם

לפותח השרשור ברגע שיש לך גישה לדיוטי פרי יש שם מספר מגברים מאוד טובים

כמו אינפיניטי או ג'יביאל

ברגע שאין לך גישה לשם אז הייתי ממליץ את הבלאופונק שנימכר פה באתר עלי ידי אוטופרט ב 750 שקלים

עוד מגבר מומלץ שלי יש אותו והוא עושה את העבודה בסדר גמור הוא הלייטינינג האודיו B2.300.4

לגבי קומפוננטים רק האוזן שלך צריכה להחליט

מומלץ לישמוע קומפוננטים של מורל, JBL, ועוד כמה שיותר חברות ולפי האוזן לקבל את ההחלטה

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם
תוספת של רמקולים מאחורה לעולם לא תשפר את איכות הצליל
לא מבין מה הקשר למה שאמרתי. וגם לא הבנתי את המשפט שלך. ברור שהוספת רמקולים ולא משנה איפה מתקינים אותם, לא תשפר את איכות הצליל. זה ברור לכולם.

יש אנשים שמחפשים לקבל תמונה רחבה של המוסיקה, גם מאחורה, כמו שמקבלים ברמקולים סראונד במערכות ביתיות למשל. לפעמים זה מוסיף. לדעתי ברוב המקרים מפריע, אבל זה עניין של העדפה אישית.

זה בכלל לא קשור ל"איכות הצליל". לפחות לפי איך שאתה חושב שמגדירים אותה.

איכות הצליל תלוייה בגורמים אחרים כמו סוג המעבד ברדיו דיסק, הגברה איכותית, מקור המוסיקה, אופן ההקלטה, פריאוט במערכת וכו'.

שם לב שאני עדיין מנסה לענות לך באופן ענייני, למרות שאתה מעדיף לזרוק משפטים מפוצצים לא קשורים לנשאל.

צריך לשמוע כמה מערכות בשביל להבין מה זה איכות צליל ובמה מהי. בטח לפני שממליצים לאחרים.

ולכותב התרד, סליחה.

תצליחו

פורסם

תודה לכל המשיבים. האמת שעברתי על כל ההודעות אבל לא ממש הצלחתי להבין את השפה שם...

מה הכוונה בקומפוננט?

כמו כן, לא הצלחתי להבין מדוע עדיף להשקיע יותר ברמקולים קדמיים בלבד מאשר ברמקולים האחוריים.

שאלה נוספת: האם רמקולים אובליים בהכרח עדיפים על עגולים?

פורסם
תודה לכל המשיבים. האמת שעברתי על כל ההודעות אבל לא ממש הצלחתי להבין את השפה שם...

מה הכוונה בקומפוננט?

כמו כן, לא הצלחתי להבין מדוע עדיף להשקיע יותר ברמקולים קדמיים בלבד מאשר ברמקולים האחוריים.

שאלה נוספת: האם רמקולים אובליים בהכרח עדיפים על עגולים?

זו בדיוק ההוכחה שיש כאלו שעדיין אוהבים רמקולים אחוריים.

וזו גם הסיבה למה הרמקולים הכי נמכרים בעולם יהיו רמקולים קואקסליים 9*6.

ואם דעת הקהל אי אפשר להתווכח.

בכל אופן, אני יענה על השאלה הזאתי,

ההשקעה חייבת להיות ממוקדת קודם כל בבמה הקדמית כי משם מקבלים את הצליל כפי שבהופעה לא יושבים עם הגב לבמה...

קומפוננט זה סט רמקולים שמחולק למיבדאס\וופר + טוויטר וכמובן קרוס פסיבי שמחלק את התדרים בין האלמנטים השונים.

התוצאה תהיה טובה יותר כי יש חלוקה בין האלמנטים בצורה טובה יותר מאשר רמקול קואקסלי (שכל האלמנטים במקום אחד), כי בנוסף ל"חופש פעולה" לשיש לכל אלמנט יש גם את הקרוס הפסיבי שהוא יותר איכותי מאשר איזה נגד שחותך את הטוויטר לתחום שהוא מיועד, כי רמת החיתוך תהיה יותר מדוייקת עם קרוס פסיבי.

זה היה בגדול, אני מאמין שאת שאר המידע תוכל למצוא בFAQ של הפורום.

under construction..

• תוכן חדש...