Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע אם פילטר דלק יכול לשמש גם עבור דיזל ??????

ברצוני להוסיף סנן פשוט כמו פילטר דלק למערכת הסולר אצלי ברכב שהפילטר בה יקר מאוד מאוד

אז בבקשה רק מי שיודע בודאות שיענה

תודה לכם רבותיי !!!!!

פורסם

פילטר דלק של מנוע בנזין לא מתאים לשימוש ברכב עם מנוע דיזל מכמה גורמים שונים, אך העיקרי שבהם הוא צמיגות הנוזל שהפילטר בנוי להתמודד איתו.

היות וצמיגות הסולר גבוהה בהרבה מזו של בנזין, הפילטר יהווה צוואר בקבוק במערכת הדלק ולא יאפשר מעבר סולר תקין במערכת.

הרכבת פילטר של בנזין במערכת דיזל משולה לשימוש בפילטר אויר בתור פילטר שמן - זה פשוט לא מתאים!

פורסם

מסנן דלק לסולר, מבצע בנוסף לפעולת הסינון נגד גופים זרים, גם הפרדת מים, וזה קשור יותר למבנה בית המסנן.

כך שעקרונית אין התאמה בין מסנן בנזין לדיזל.

פורסם

בדיוק, ופעולה זו לא ניתן לבצע במסנן דלק בנזין.

מים בסולר, בניגוד למנוע בנזין, הוא האויב מס' 1 למערכות ההזרקה של ההדיזל(משאבת הזרקה והמרססים).

פורסם
זה כמובן רק הימור' date=' אבל נראה לי שALX לא כתב את זה מנסיון. אם טעיתי אני מתנצל מראש.[/quote']

כן מנסיון!

נתקלתי כבר בחאפר אחד שכבר ניסה את זה בסיטרואן ברלינגו (עם מנוע XUD9 "טיפש"). אני לא יודע מה הסיבה, כי ברכב הזה הפילטר די זול לעומת רכבים אחרים ועלותו מסתכמת בעשרות שקלים בודדים.

בקיצור, התחילה סאגה בלתי נגמרת של חוסר סחיבה, גימגומים וכיבויים של המנוע. בהתחלה חשדנו ביניקת אויר מחיבורי הפילטר הנוסף, ואכן זה היה המצב - אז חיזקנו את הבנדים - לא הייתה יותר יניקת אויר, אבל הרכב עדיין לא סחב ונכבה בסל"ד של כ-3500 סל"ד.

הפכנו את הרכב כדי למצוא את מקור הבעיה. לא שיערנו שמדובר בפילטר הנוסף (אגב, זה היה פילטר בנזין פשוט המשמש בד"כ במנועים מוזני קרבורטור) בגלל שהוא היה תמיד מלא בסולר.

בסופו של דבר, אחרי חצי יום של חיפושי סרק אחר הבעיה, עלה במוחי הרעיון לבטל את האילתור של הפילטר הנוסף, והפלא ופלא הרכב חזר לקדמותו!

פורסם
מים בסולר, בניגוד למנוע בנזין, הוא האויב מס' 1 למערכות ההזרקה של הדיזל(משאבת הזרקה והמרססים).
אני חושב שבנזין פשוט אינו סופח מים ולכן לא צריך מפריד מים.
פורסם
במסננים הפשוטים' date=' יש שני גדלים של מסננים. אחד בקוטר של כשלושה ס"מ ושני בקוטר של כחמישה ס"מ. אתה יודע לומר אם זה המסנן הגדול או הקטן?[/quote']זה היה המסנן השקוף מהסוג הרחב (זה שמכונה לפעמים "אמריקאי")
פורסם

אלכס לידיעתך זה רכב דיזל שהסלד שלו לא מגיע בכלל לתחום 3500 אלא אם כן נוסעים 140

הסלד מקסימום במאה קמש זה 2500 כמו כן עלות הפילטר סולר 250 ש"ח ואני רוצה לחסוך החלפה אחת בזה שאני יסנן את הסולר לפני המסנן היקר

אתה יודע על עוד מקרים שזה לא עבד ?

פורסם
אלכס לידיעתך זה רכב דיזל שהסלד שלו לא מגיע בכלל לתחום 3500 אלא אם כן נוסעים 140

א. הבדיקה בוצעה כשהרכב עמד במקום ולכן בנסיעה כיבוי הרכב היה מתרחש כנראה בסל"ד נמוך יותר.

ב. אתה לא צריך להסביר לי על תכונותיו של רכב דיזל, אבל תודה בכל זאת.

ג. חבר שלי אוהב לנסוע יותר מהר מ-100 קמ"ש.

ד. האם ניסית לחפש פילטר סולר תחליפי לרכב שלך? (דרך אגב, באיזה רכב מדובר בכלל?)

ה. אתה מוזמן לנסות להתקין פילטר נוסף ברכבך, אבל קח בחשבון את האפשרות שיחדור לך אויר למערכת הדלק מחיבורי הפילטר הנוסף ויתכן שניקוז האויר יהיה די קשה.

ו. איחלתי לחייל בהצלחה!

• תוכן חדש...