Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוקפורד 500BD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך המגבר של רוקפורד 500BD ?

הבנתי שב-2 אום הוא מוציא 500 אר אמ אס

המגבר הזה ירים 2 סאבים של סרווין ווגה דגם ווגה ? (400 אר אמ אס כל סאב)

פורסם

ראה בעצמך מה כותבת רוקפורד עצמה על המגבר הזה ואז תבין

The T5001bd is a fantastic amplifier for driving one 2-ohm DVC subwoofer. A capacitor is recommended.

ולקנות כזה דבר במחיר של 3500 ש"ח ?!!!!!

יש הרבה טובים ממנו במחירים פחותים מכך . בקיצר עזוב את רוקפורד , היא פשוט לא שווה את הכסף

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שלום,

לא שהתעמקתי יותר מידי במגבר הספציפי אבל אם אתה אומר שהוא מוגדר כ500 ב2 אום, והסאבים שאתה מעוניין לחבר עליו הם כ"א 400, אז מה אתה מצפה?

אתה יודע שאתה לא תקבל את המקסימום מהמגבר ואתה בכל זאת שואל, חבל.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

אם אני זוכר נכון ווגה ווגה הוא סאב של 300 RMS.

יהודה, מה הציטוט שהבאת אמור להביע?

אז רשום שם שהוא מגבר מצויין לעבוד עם סאב שני סלילים בודד- ובמילים אחרות, שני סאבים של סליל אחד...

דבר שני, מי ממכם, המגיבים האדיבים שמעלי, שמע סאב/סאבים שמוגברים על ידי המגבר הזה? כנראה ששניכם לא ,אחרת לא הייתם רושמים תגובות כאלו.

אז זהו שאני כן. והמגבר הזה הרים סאבים שמוצהרים בהספקי עבודה מתמשכים גבוהים בהרבה ממה שמוצהר שהוא מוציא, והתמודד איתם יפה מאוד, ללא התחממויות יתר, והפיק מהם את מירב הבאס שהם מסוגלים להוציא. אני לא אומר שזה מגבר שיפרק ל L7 את הצורה, אבל שני ווגות הוא בהחלט יזיז כמו שצריך.

להזכירכם, מדובר במגברים מהסדרות היותר ישנות של רוקפורד, שהיו אמינות ואיכותיות בהרבה ממה שיש היום... (דרך אגב, יהודה, הציטוט שהבאת שייך ל T5001, שיש מצב שהוא בדיוק אותו המגבר ויש מצב שהוא פחות טוב מהקודם, כמו בהמון מוצרי אלקטרוניקה וחשמל אחרים).

גם לדעתי 3500 ש"ח הוא לא שווה ובמחיר הזה יש אלטרנטיבות טובות יותר, אבל המחיר הוא לא הנושא כאן...

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם
שלום,

לא שהתעמקתי יותר מידי במגבר הספציפי אבל אם אתה אומר שהוא מוגדר כ500 ב2 אום,תיקון קטן הוא מוגדר 250W ב2 אוהם ה500 W מדובר על 1 אוהם והסאבים שאתה מעוניין לחבר עליו הם כ"א 400, אז מה אתה מצפה?

אתה יודע שאתה לא תקבל את המקסימום מהמגבר ואתה בכל זאת שואל, חבל.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לגבי הנתונים הנה הקישור תכנס לספפיקציות ותראה ולא רק זאת אלה זה לפי תקן CEA דהיינו התקן הפחות מחמיר , וזה גם תקן שלמגברי מונו אין לו משמעות כי ממתי אתה בודק מגבר לסאב ב1000HZ ?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, מה הציטוט שהבאת אמור להביע? היות ויש כאן בפורום מגמה של מיתוג רוקפורד כמגברי הי אנד לפחות , אז לפני שהיא תתפוס תאוצה רציתי להוריד קצת אוויר . ואני מבין שאתה לא מודע לה עדיין אבל המבינים מבינים

אז רשום שם שהוא מגבר מצויין לעבוד עם סאב שני סלילים בודד- ובמילים אחרות, שני סאבים של סליל אחד...ושצריך לו קבל ?!!! מאמתי צריך קבל למגבר 250W למען השם ? זה לא אומר דרשני שהחברה אומרת את זה ?

דבר שני, מי ממכם, המגיבים האדיבים שמעלי, שמע סאב/סאבים שמוגברים על ידי המגבר הזה? כנראה ששניכם לא ,אחרת לא הייתם רושמים תגובות כאלו. מודה על חטאי לא שמעתי

אז זהו שאני כן. והמגבר הזה הרים סאבים שמוצהרים בהספקי עבודה מתמשכים גבוהים בהרבה ממה שמוצהר שהוא מוציא, והתמודד איתם יפה מאוד, ללא התחממויות יתר, והפיק מהם את מירב הבאס שהם מסוגלים להוציא. אני לא אומר שזה מגבר שיפרק ל L7 את הצורה, אבל שני ווגות הוא בהחלט יזיז כמו שצריך.

להזכירכם, מדובר במגברים מהסדרות היותר ישנות של רוקפורד, שהיו אמינות ואיכותיות בהרבה ממה שיש היום... (דרך אגב, יהודה, הציטוט שהבאת שייך ל T5001, שיש מצב שהוא בדיוק אותו המגבר ויש מצב שהוא פחות טוב מהקודם, כמו בהמון מוצרי אלקטרוניקה וחשמל אחרים).הוא שאל על T500BD וזה המגבר שנתתי לו נתונים עליו , לא דיברו פה על האולד סקול של רוקפורד , עליהם אין לי מילה לומר כי הם קנו תהילת עולם באיכותם . אבל לבוא היום ולומר לי רוקפורד אז דחילקום לצאת מהסרט

גם לדעתי 3500 ש"ח הוא לא שווה ובמחיר הזה יש אלטרנטיבות טובות יותר, אבל המחיר הוא לא הנושא כאן...אם מוכרים לך מגבר 250 במחיר כזה אז המחיר הוא שערוריה ולכן כן צריך להכניס את הפקטור הזה . תגיד אם הייתי אומר לך שהJBL המפורסם עולה 4500 ש"ח היית מעיר על המחיר ?

סימון

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, שוב השתמשת בנתונים מתוך הדגם T5001BD וזהו לא הדגם שעליו שאל הבחור, ככה שכל מה שרשמת שם למעלה לא אקטואלי.

אני כן מדבר על האולד סקול של רוקפורד, שכן ה 500BD הוא מהסדרות הישנות יותר של רוקפורד.

אני עצמי מודע לעובדה של מגברי רוקפורד החדשים לא נותנים תמורה לעלות המוגזמת מדי שלהם, ובוודאי ובוודאי שיש המון חברות היום שהתמורה למחיר היא הרבה יותר שווה מאשר זו של רוקפורד.

א-ב-ל

אנחנו מדברים פה על הדגם הישן יותר, 500BD ששונה בתכלית מה-T5001.

אגב, 500 RMS ב 2 אוהם, וזה סופי.

אז אל תבוא ותנגח מוצר מסוים על ידי הצגה של נתונים של מוצר אחר, כי זה לא מקצועי ולא חכם לעשות את זה. זה אפילו פתטי ומצחיק...

גם אני לא הייתי קונה 500BD במחיר מחירון של 2500 ש" (בזמנו) , אבל כן הייתי קונה אותו היום, בחצי המחיר... וזו הנקודה העיקרית שלי- אני לא בא וטוען שרוקפורד הם הכי טובים כי קוראים להם רוקפורד, אבל אני כן בא וטוען שרוקפורד 500BD זה מגבר מעולה שעולה על הרבה מתחרים במחירים ו/או בטווח ההספקים הנ"ל. (אני יכול להביא הרבה דוגמאות, אבל את זה נשמור לתגובה הבאה :) )

לגבי הבנה בתחום האודיו - אני לא זלזלתי בך, אז אל תזלזל בי. אין לי מושג ממתי אתה "מבין" באודיו, ולכן לא אכנה אותך כ" לא מבין" גם אם אתה בעל דעות שונות משלי לגבי כדאיות של מוצר כזה או אחר. אבל אותי, אתה, מי שלא תהיה, לא תכנה "לא מבין"...

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

עוד מומוחה שבא לביקור.

בוא תפרט לי את הפרמטרים/שיקולים שגרמו לך לקבוע שעדיף מגבר של 250RMS בכל התנגדות, על מגבר שמוציא 500 RMS (פי 2) בהתנגדות של 2 אוהם, כשהתצורה שבה המגבר יהיה מחובר היא 2 אוהם.

אתה יודע מה אם היה מדובר ב 4 אוהם, עוד הייתי מצליח להבין אותך ואולי אפילו מסכים איתך.

בכל זאת ל JL יש את הכבוד להיחשב כאחת החברות היותר טובות בשוק.

אבל אנחנו מדברים פה על מצב של 2 אוהם שבו ה JL יפיק 250 RMS לסאבים שצריכים 600, לעומת הרוקפורד שיפיק 500 לאותם הסאבים ואתה רושם הודעה ילדותית ולא מנומקת שבה קבעת, מומחה שכמוך, שעדיף את הJL. ככה. סתם. כי בא לך.

תגדל חביבי.

מגבר חלש על מה ההתלהבות ?

עדיף כבר לקחת את ה-JL 250/1 גם יותר טוב [מה זה יותר טוב, פרט לי בבקשה מה יותר טוב בו -אגב אני לא אומר שהוא פחות טוב, אבל בוא ונבחן את רמ הידע שלך ] וגם יותר זול בערך ב-2800 ש"ח ראיתי אותו. אם מחיר המחירון הרוקפורד הוא 2500, איך ראית שהוא יותר זול ב 2800 ש"ח לעזאזאל?

SPL - 143.6DB

"

פורסם
יהודה, שוב השתמשת בנתונים מתוך הדגם T5001BD וזהו לא הדגם שעליו שאל הבחור, ככה שכל מה שרשמת שם למעלה לא אקטואלי.

אני כן מדבר על האולד סקול של רוקפורד, שכן ה 500BD הוא מהסדרות הישנות יותר של רוקפורד.

אני עצמי מודע לעובדה של מגברי רוקפורד החדשים לא נותנים תמורה לעלות המוגזמת מדי שלהם, ובוודאי ובוודאי שיש המון חברות היום שהתמורה למחיר היא הרבה יותר שווה מאשר זו של רוקפורד.

א-ב-ל

אנחנו מדברים פה על הדגם הישן יותר, 500BD ששונה בתכלית מה-T5001. ממה שאני הבנתי הוא מדבר על הדגם הזה ולא על האולד סקול

אגב, 500 RMS ב 2 אוהם, וזה סופי.

אז אל תבוא ותנגח מוצר מסוים על ידי הצגה של נתונים של מוצר אחר, כי זה לא מקצועי ולא חכם לעשות את זה. זה אפילו פתטי ומצחיק...תשמע אולי יש כאן אי הבנה כי הוא דיבר במפורש על t500bd והדגם הזה מופיע באתר של רוקפורד

גם אני לא הייתי קונה 500BD במחיר מחירון של 2500 ש" (בזמנו) , אבל כן הייתי קונה אותו היום, בחצי המחיר... וזו הנקודה העיקרית שלי- אני לא בא וטוען שרוקפורד הם הכי טובים כי קוראים להם רוקפורד, אבל אני כן בא וטוען שרוקפורד 500BD זה מגבר מעולה שעולה על הרבה מתחרים במחירים ו/או בטווח ההספקים הנ"ל. (אני יכול להביא הרבה דוגמאות, אבל את זה נשמור לתגובה הבאה :) )

לגבי הבנה בתחום האודיו - אני לא זלזלתי בך, אז אל תזלזל בי. אין לי מושג ממתי אתה "מבין" באודיו, ולכן לא אכנה אותך כ" לא מבין" גם אם אתה בעל דעות שונות משלי לגבי כדאיות של מוצר כזה או אחר. אבל אותי, אתה, מי שלא תהיה, לא תכנה "לא מבין"...תגיד לי רק מהיכן הגעת לרעיון ההזוי והאווילי שאני מזלזל בך או בידיעותך ? עברתי על ההודעה שלי ואני לא רואה שמץ של התנשאות . אז אם ראית אני מצטער . והיכן ראית "לא מבין" ? רק תסביר לי

סימון

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

האמת היא שאני כבר גמור מהמגבר הזה מישהו יכול לומר לי על איזה מגבר מדברים כאן ? האתר ופותח התרד דיברו על אחד סימון אומר שזה מגבר אחר לירון הביא את קרטשפילד ושם כתוב נתון אחר אריק הביא נתון אחר , ומידן מל הביא לידיעתי שבמנואל כתוב את הנתונים של אריק שהם 600 W ולא 500 כמו שפותח התרד וסימון טענו .

אז מישהו יכול לסדר את הסלט ? על איזה מגבר מדובר , למה הנתונים שונים כל כך ? מה קורה פה ?

אשמח להסבר בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, מה הציטוט שהבאת אמור להביע?

אז רשום שם שהוא מגבר מצויין לעבוד עם סאב שני סלילים בודד- ובמילים אחרות, שני סאבים של סליל אחד...

דבר שני, מי ממכם, המגיבים האדיבים שמעלי, שמע סאב/סאבים שמוגברים על ידי המגבר הזה? כנראה ששניכם לא ,אחרת לא הייתם רושמים תגובות כאלו.

סימון

שלום סיימון,

קודם כל, לא טרחתי אפילו לבדוק כמה הסאבים שהוא שאל עליהם מוצהרים וכן גם על המגבר לא טרחתי לבדוק, שים לב מה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי.

אני התייחסתי לעובדות שהוא נתן, כי אני סמכתי עליו שבתור אחד שפתח את התרד, ושאל שאלה ספציפית: "האם המגבר הנ"ל שמוציא 500RMS ייפתח 2 סאבים שסכומם עומד על 800W RMS, ואני יודע ומבין שמגבר של 500 לא יעשה עבודה טובה בכלל כשהוא מוגדר כ300 RMS פחות, ואני לא חושב שהמגבר המדובר הוא אנדרייטד וגם אם כן לא מספיק בשביל להניע סאבים שסכומם עומד על 800 RMS, ושלא נדבר שכדי שאלמנט כמו סאב יעבוד על הצד הטוב יותר צריך לקבל את ה20 - 25 אחוז יותר .

אז לפני שאתה בא בטון של זלזול אני מציע שתשים לב למה שהולך פה, הטענה שלי התבססה של הדברים של פותח התרד, שכן הוא הטעה אותי.

שימי.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...