Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה,

הרכב מדובר על מאזדה 323 שנת 95 ,היום בבוקר פשוט מת מבחינת נסיעה לא נכנס ל"הילוך" רוורס כן אבל לא מעבר לכך,

הורדתי את הרכב למוסך ושם אמרו לי שצריך לשפץ את הגיר ושזה יעלה בסביבות ה 4,500 (ללא מע"מ),

עכשיו קיבלתי טלפון שגם "הממיר טורק" או משהו כזה הלך והמחיר עלה ל 5800 -כולל מ"עמ...

האם זה סביר או שמנסים לסובב אותי פה ממש ...?

****להבא, הודעות עם כותרת עלובה כמו שנתת, ימחקו****

פורסם

האם הם הורידו את הגיר כבר מהרכב?

למה אתה משאיר להם רכב ללא השגחה?

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

צפון

לא יכלתי להשאר שם אבל בכל מקרה הוא אמר לי שאת הגיר הוא שלח למוסך אחר שמשפץ את הגיר.... אבל עדין המחיר הזה הוא בגדר הנורמה או לא ?

פורסם

האם זה מוסך אמין שאתה מכיר? כי במידה ולא אפילו על כיוון גיר,יכולים לדחוף לך את המחיר הזה בתואנות שווא,אומנם ממה שאני מבין הגיר כבר פורק,לכן תבקש לדעת היכן מתקנים אותו וסע לשם לראות,למרות שאתה לא מבין כנראה,תבקש הסבר על מה שהם מתקנים,ותבדוק גירסאות מול המוסך השולח ועלות החיוב.

יום טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

טורק (ממיר מומנט, טורק קונברטור), הינו חלק מהגיר, קורה שבעצם הטורק נהרס וישר רצים לתקן גיר בעלות גבוהה פי כמה וכמה.

האם היו בעיות לפני שהגיר פתאום שבק חיים?

בעיטות, בעיות בעת העברה, נזילות, וכדומה.

האם נעשה טיפול במוסך כלשהו לפני שהגיר שבק חיים?

לגבי המחיר אני איני יכול להגיד לך מכיוון שלא יצא לי להיות עד או לשפץ רכב כמו שלך.

הלאנסר אצלי, שנה זהה לרכב שלך סה"כ רכבים דומים.

שיפוץ גיר כולל מע"מ כ 3500, וטורק בעלות של 800 שקלים כתיקון נפרד.

אנא ספק יותר פרטים ככה נוכל לעזור יותר.

פורסם

גם אני שילמתי על שיפוץ תיבה + החלפת חיישנים 3500 ש"ח, המחיר נשמע סביר (אם כי לא רחוק מתיבה חדשה שלי הציעו ב6500 ואני מניח שבמזדה שלך זה דומה)

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

בפעם הבאה לפני שתרוץ למוסך, תשאל.

לרוב הם ישר קופצים על שיפוץ גיר, גם אם מדובר בחלקים נילווים לגיר.

אם אתה מהצפון, רק אל תאמר לי שמשפצים לך את הגיר (אם משפצים אותו בכלל) אצל "אלכסו".

פורסם
יש לי שאלה.....

עכשיו קיבלתי טלפון שגם "הממיר טורק" או משהו כזה הלך והמחיר עלה ל 5800 -כולל מ"עמ...

האם זה סביר או שמנסים לסובב אותי פה ממש ...?

עכשיו גם לי יש שאלה, מה בדיוק ההסבר לזה שממיר "הלך"? מה בדיוק "הלך" בממיר?

תבקש הבהרות ברורות וכדי שתיגש,פיזית, למוסך לבדוק את פשר העניין - כדאי להגיע עם מומחה.

תמיד תבקשו הסבר מפורט מה בדיוק קרה, איך, למה, איך ניתן למנוע, כמו כן מה העלויות של שיפוץ, תחליפי או מקורי.

איפלו אם אתם לא מבינים גדולים, תרשמו על דף את התשובות, ותעשו מחקר בנושא (מומלץ גם אצלינו בפורום).

פורסם

דניאל,

עכשיו כבר מאוחר מידיי, לכל שאלה תהיה תשובה.

החוכמה היא לעשות מחקר ולקבל תשובות לפני,ולא אחרי.

אין חכם כבעל נסיון.

פורסם

עדיין לא מאוחר.

הוא עדיין לא שילם...:wink: .

המוסך נתן הצעת מחיר, הוא אמור לעמוד בה. עפ"י חוק.

ממיר מומנט לא הולך סתם, גם כאשר התיבה מתרסקת, למרות שתמיד שווה לפתוח את הממיר לוודא את תקינותו, כאשר מבצעים שיפוץ גיר. ביחוד עם הק"מ של הרכב גבוה.

פורסם

מניסיון אישי שלי

אני עבדתי שנה וחצי במוסך מורשה למזדה (היום כבר לא, עובד בחברת היי-טק), אני יכול לומר שממיר בדגמים האלה לא הולך !, נדיר מאוד שיילך ממיר.

אני אישית החלפתי המון גירים בתקופה הזו ועדיין לא נתקלתי בממיר שהלך.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כעת, כרגיל, כל מה שנותר זה להתנחם בזה שאפילו סתאם, בכל זאת הגיר כן שופץ והממיר כן שופץ,ולא רק שופצו , אלה במקצועיות והוחלפו גם אטמים ועוד.

השאלה היא איך אפשר לוודא זאת.

חוץ מצביעה חיצונית של הגיר , אתה לא יכול לדעת מה עשו בו , וסיפורים לא חסר.

בגלל זה , פעם הבאה תלמדו לא להשאיר את הרכב ביידי המוסך ללא השגחה,ללא בדיקה מדוייקת של מהות התיקון ועלותו, וכמובן הכי חשוב לבדוק בכמה מקומות לפני שרצים לתקן.

לפעמים אפילו שווה לקחת יום חופש בשביל לתקן את הרכב , אפשר לחסוך המון כסף.

פורסם

1. הממיר מומנט סגור ואין כמעט שום דרך לדעת אם הוא הלך (לעולמו). לכן בכל שיפוץ גיר נכלל גם שיפוץ הממיר.

2. אם נשרפו קלאצ'ים בגיר או שמשהו נשבר\נשחק ושבבים מסתובבים להם להנאתם בגיר, אין אפשרות לשטוף את הממיר בצורה כזו שלא ישארו שבבים. כדי לשטוף צריך לפתוח, ולפתוח זה אומר לשפץ.

3. שיפצת גיר ב5000 שח (בערך). עוד שבוע תהיה לך בעיה. תחזור למוסך והוא יגיד לך: "זה בגלל הממיר שלא רצית לשפץ". עכשיו אתה לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אתה לא יכול להוכיח כלום. לכן אם עושים עבודה כל-כך יקרה, עושים הכל מהתחלה עד הסוף.

4. ובמקומך הייתי גם מגדיל להייטיב עם ריכבי והייתי מרכיב קולר חיצוני כדי שלא נשמע אח"כ: "זה בגלל הקולר שלא רצית להרכיב"...

5. פעם הבאה כדאי להתייעץ לפני ולא אחרי.

6. אם העבודה טובה, והאחריות טובה, המחיר סביר לחלוטין!

• תוכן חדש...