Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תגיד מדבר סתם כי אני לא, הייתי נוכח בכמה התקנות אצל מתקינים שאת שמם אני לא יפרט אבל הם מטובי המתקינים באזור ת"א דו"ג - RCA 5 מטר שאצלנו בטמבוריה השכונתית עולה 25 שקל כבל 8G

וחוטים שזורים לרמקולים מהסוג הפשוט שמגיעים בסלילים ענקיים.

עידן

Fiat Punto 02' Spice 60 BHP

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרוב המכריע של מגברי ה 4 ערוצים כבל 8G עושה את העבודה, אין הרבה "מפלצות" 4 ערוצים בארץ. ההבדלים בין כבלי כוח הם כל כך זניחים שמספיק שאתה בודק שהוא בקוטר המתאים הציפוי שלו לא דק מדי בשביל להיות מרוצה.

גם חיווט איכותי מאוד לרמקולים מגיע בגלילים גדולים, החיווט לרמקולים הוא אחד מהדברים היותר זניחים במערכת.

אפילו חיווט יקר ומיותר כמו VDH מגיע בתוף ונמכר לפי מטר:

http://fuse.shopy.co.il/products/41681

RCA פשוט שהוא TWISTED ומסוכך בשכבה אחת יעשה את העבודה למרבית ההתקנות, אין סיבה להשתולל ברכישת ה - RCA.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

truejoker כתב:

ולפותח התרד תהיה גבר תשלם ושתוק. כי אתה אם היית במקומו לא היית עושה את זה אחרת.

בברכה ושבוע טוב יהודה

אל תדאג אני גבר ואני גם אשלם את ה 400 שקל הללו בלי קשר לתגובה שלך

פורסם

מתקין איכותי לרוב יגבה לעבודה + חיווט בין 1000-ל1500 ש"ח,

מתקין טוב = ידע + ידיים טובות + מוניטין + אחריות על התקנה.

רוב המתקינים בארצנו בעלי ידע נמוך ויתרה מזאת בעלי ידיים שמאליות.

אל תצפו שבהתקנה כולל חיווט ב400 ש"ח (קל וחומר וזול מזה) במידה ונגרם נזק כלשהוא לרכב (נניח שריטה בדש, או שבירת פלסטיק ברכב) המתקין ימהר לרוץ לקנות, תצטרכו לעבור כמה מדורי גיהנום לפני ,ובמקרים קיצוניים יותר רק בתביעות , מעבר לזה ברוב הפעמים לא תמצו את היכולות של המערכת שלכם. (דרך אגב נקודה שרוב הפעמים גורמת לכם לקנות ציוד חדש שעולה הרבה יותר למרות שהייתם יכולים להיות מרוצים מהציוד הקיים)

אני לא מאמין שמתקין שעובד במחירים כאלה יתעסק בסביבת העבודה של הרמקול יותר מדי אלא יתקע אותו, כנ"ל לגבי כיוונים אתם לא מצפים שאותו מתקין ישב בסביבות השעה+ רק על כיוונים.

לגבי חיווט אני רק יכול להוסיף שגם בגלילים יש הבדלים במחירים וגם בRCA, מתקין שמכבד את עצמו לא יעבוד עם כבלים שמוכרים בטמבוריה אלא ימכור כבלים אמינים יותר (ראש לא מתפרק או בעלי מגעים רופפים) בעלי סיכוך או שניים (לפעמים יותר).

נכון שברוב הפעמים לא יהיה הבדל בין הכבלים ויש גם עניין מסחרי אבל בשורה התחתונה אני לא חושב שמישהו רוצה ברכב כבלים מסטים של רמקולים פיוניר... וRCA מהטמבוריה שכל יומיים מתנתק לסירוגין סה"כ חיווט ממותג יהיה איכותי יותר. (גם על NIKE משלמים יותר... והאמת שבצדק)

אני חושב שאתם קוראים בפורום מספיק פעמים על התקנות עם ניתוקים, כבלים זרוקים, רעשי מינוס, נזקים, משענות ראש שנחתכו עקום.... בקיצור מתקינים שאחרי שעת התשלום אינם אחראים לעבודתם!

כמו שקראתי חתימה בפורום,

גם בזול וגם בזוגלובק יש ז ואוכלים נקנקיה.

נ.ב. בלי ציטוטים וכדומה , זאת דעתי האישית בלבד.

פורסם

איזה תרד' רבוי שטויות...

חברים יקרים,

שמתקין ניגש לעבודה הוא לא יודע באיזה תקלות הוא יכול להתקל.

הוא קובע מחיר פיקס קבוע בד"כ והוא אכן בסביבות ה400 ש"ח.

ולמה? כי התקנה יכולה לעבור בקלות ולקחת שעת עבודה.

ומצד שני התקנה יכולה להתקל בכל מיני קשיים ותקלות לא צפויים וזמן ההתקנה יכול להתארך משעה ל3-4 שעות כמו כלום, שלא נדבר על זה שפתאום יכול להיות שמשהו ילך כמו איזה רגש או משאבה או השד יודע מה, שלא נדבר על חלקי פלסטיק יקרים מפז שיוכלים פשוט להשבר.

תבינו ,פלסטיקה ישנה של רכב שכבר נמצא נגיד 10 שנים על הכביש, יכולה פתאום להשבר,להסדק,להנזק, גם עם המתקין סופר מיומן ומקצועי.

דברים קורים מכבל תקשורת שיכול להקרע, חורים בצינורות דלק,פגיעה בצמות חשמל של הרכב\מחשב הרכב.

ועוד 1001 דברים שאני יכול לכתוב עליהם פה שעות.

חוצמזה, הלקוח משלם על השכ"ד,משכורות של עובדים,חשמל,מים,ארנונה,אישור מכבי-אש,השכלה וידע של המתקין ועוד.

מחירי ההתקנות לרכב בארץ, הם בין הנמוכים בעולם, והסיבה היא, שקיימים עשרות אם לא מאות חאפרים שפותחים כל שני וחמישי בסטה לסטריאו לרכב.

מחיר התקנת HU בארה"ב עומד על 70-100 דולר, תרגמו את זה לשקלים ותראו כמה מעריכים עבודה בכל מקום אחר פרט לארץ, שישראלי מצפה שימכרו לו HU ברווח של 50 ש"ח מקס' ועוד יתקינו לו בחינם.

אם שעת עבודה במוסך עומדת על איזור ה180-200 ש"ח, כך גם צריכה להיות מתומחרת שעת עבודה של מתקין.

אם הייתה תקינה בארץ שכל מתקין מע' סטריאו לרכב יהיה חייב בתעודת חשמלאי מוסמך (ואני לא מדבר על מיגון), הייתם צריכים לשלם פי 2 לפחות על התקנה משמע- 250-300 ש"ח על התקנת HU, או 800-1000 ש"ח על התקנת מגבר.

עד אז, למדו להעריך את המחירים הנמוכים שאתם משלמים בגלל התחרותיות בתחום, ודעו להעריך עבודה טובה של בעל מקצוע, באשר הוא.

שיהיה לכולנו שבוע נפלא,

ניר

under construction..

פורסם

אז איפה התקינה המדוברת הזאת ? נראה לי מוגזם שמתקין יבקש 400 שקל על התקנה באותו זמן שאין לו כל אישור/רישון/תקינה להתקנות סאונד ברכב.

אז אם ככה כל אחד יכול לפתוח מקום לקרוא לעצמו מתקין סאונד ולעשות כרצונו ועדיין לקחת 400 שקל על התקנת מגבר, אז איפה ה"מתקין המורשה" סטייל מוסך מורשה ??

עידן

פורסם

אני באמת לא מצליח להבין את כל האנשים שממלאים את הפורום הזה בשטויות, אולי במקום לבזבז לעצמם ולשאר הפורום את הזמן, יעברו קצת על התרדים ויקראו על כל אותם אנשים שחסכו, הלכו למתקינים חאפרים ורמאים, ואז חזרו עם מגברי לאנזאר לפי משקל, נזק למדף ועוד סיפורים שונים ומשונים וזה רק מה שאני זוכר בע"פ

אין מה לעשות על איכות ועבודה משלמים, רוצה לחסוך תקרא תרדים על איך מתקינים תלך לשוק בטירה או לאוטו דיפו, תקנה קיט התקנה ב89 או אלוהים יודע כמה ותתקין לבד

אריק.

בשיפוצים

פורסם
אז איפה התקינה המדוברת הזאת ?

ככל שידוע לי, ולצערי! :mm_shocke אין כזו!

נראה לי מוגזם שמתקין יבקש 400 שקל על התקנה באותו זמן שאין לו כל אישור/רישון/תקינה להתקנות סאונד ברכב.

בכל זאת, יש בעלי מקצוע טובים, אין להם "תקינה" , אך מצד שני לא נדרשת כזו, ובכל זאת יש להם הוצאות רבות, ומגיע להם להתפרנס בכבוד.

אז אם ככה כל אחד יכול לפתוח מקום לקרוא לעצמו מתקין סאונד ולעשות כרצונו ועדיין לקחת 400 שקל על התקנת מגבר,

ממש כן

אז איפה ה"מתקין המורשה" סטייל מוסך מורשה ??

שאסור לו להתקין מיגון אם אין לו אישור מאת מכון התקנים הישראלי. ו"על הדרך" כביכול יש לו אישור להתקנות, שאם מותר לו להתעסק עם חוטים בשביל מיגון הרכב וביצוע ניתוקים במערכות חכמות, אז מה זה כבר כביכול, להתקין סטריאו (וצריך לדעת סטריאו, ויש הקפדות וצורך בכיוונים והדרכת בעל הרכב המשתמש, מה שלא תמיד קורא בפועל, אך אם הנזק שנשרפים טוויטרים או סאב, לפחות לא נשרף האוטו..

עידן

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...