Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון להוסיף סאב עם הגברה מתאימה בתקציב של כ3K ש"ח למערכת ובנוסף לשמוע חו"ד על המערכת

הרכב הוא פיג'ו 206, אני שומע מוזיקה שחורה ודאנס.

HU: Blaupunkt Bermuda

Amp: Kicker KX350.4 60x4 rms

Component: Morel dotech 100w rms

6x9": Rockford punch 75w rms

מה אתם מציעים להוסיף? שמעתי סאב סאונדסטרים 300 וואט והוא לא היה חזק כמו שחשבתי שיהיה ככה שאולי כדאי ללכת על סאב בעוצמה גבוהה? האם המגבר הזה מספיק לרמקולים? איך בכלל מתחבר מגבר נוסף אם יש לי 2 יציאות בר"ד.

אשמח לשמוע הערות וגם הסבר הגיוני למה בפורום הבלאופונקט נחשב לא טוב??

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מתכוון להוסיף סאב עם הגברה מתאימה בתקציב של כ3K ש"ח למערכת ובנוסף לשמוע חו"ד על המערכת 3K זה רק לסאב ומגבר לסאב או לשדרג את כל המערכת?

הרכב הוא פיג'ו 206, אני שומע מוזיקה שחורה ודאנס.

HU: Blaupunkt Bermuda

Amp: Kicker KX350.4 60x4 rms

Component: Morel dotech 100w rms

6x9": Rockford punch 75w rms

הקומפוננט הוא מעולה כנ"ל המגבר , אבל הוא חלש מידי (לפי עניות דעתי) לשמש גם כמגבר לסאב טוב

מה אתם מציעים להוסיף? שמעתי סאב סאונדסטרים 300 וואט והוא לא היה חזק כמו שחשבתי שיהיה עם איזו הגברה שמעת אותו ? שלך ? ככה שאולי כדאי ללכת על סאב בעוצמה גבוהה? מה אתה רוצה מסאב ? רק עוצמה או איכות ודיוק ושיהיה פאנצ'י ? כי רק עוצמה ניתן להשיג גם מפיוניר

האם המגבר הזה מספיק לרמקולים? איך בכלל מתחבר מגבר נוסף אם יש לי 2 יציאות בר"ד.

אשמח לשמוע הערות וגם הסבר הגיוני למה בפורום הבלאופונקט נחשב לא טוב??

פעם לפני הרבה שנים , בזמן שהיו רק רדיו טייפים , בלאופונקט היו פירמה , הם היו עם אלפיין שתי החברות שנלחמו על דומיננטיות של מערכות היי אנד . מכוניות יוקרה היו מתגאות שאצלהן מערכת הקול היא של בלאופונקט או של אלפיין . מאז זרמו מיים רבים בירדן ,ובלאופונקט חשבה שהיא יכולה לנוח על זירי הדפנה , ואלפיין חשבה שהיא צריכה לעבוד ולחדש . התוצאות הלא בלתי צפויות הן שאלפיין היא עדין היי אנד ובלאופונקט כמעט נעלמה מהמפה .

היום רק חברות כמו פיג'ו או חברות מאס מרקט אחרות משתמשות בלאופונקט . אז לא יכולת לחלום על מערכת שלהם בלי מרצדס הסדרות הגדולות ומעלה.

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ה3K זה רק לסאב ומגבר ותגידו לי אם צריך קבל.

ודאי שצריך מגבר מונובולוק לסאב, לא חשבתי אחרת. לפי דעתי זה טעות להעמיס על מגבר רגיל סאב.

שמעתי אותו עם מונובולוק מקרום. שיהיה סאב איכותי עם איזון מבחינת עוצמה. אני לא רוצה סאב שלא שומעים ומצד שני לא רוצה פיוניר.

איך הסאב של JL?

יש משהו במחיר סביר?

פורסם

מהסאבים של JL רד לחלוטין , הם עובדים מצוין אבל רק עם ההגברה שלהם ולקנות JL סט קומפלט זה סיפור של בין 10K ל14K .

תנסה להשיג את אינפיניטי קאפא פרפקט , הוא סאב מעולה שניתן להשגה בארצנו ועולה בסביבות ה1400-1800 . הוא סאב SQ הכי טוב במחיר הזה ויכול גם לצעוק.

המגבר הבא הוא מגבר טוב והוא מגבר חזק . יש שם קישור לנתונים שלו והם מרשימים . וחבר בפורום בשם א.תמיר שהוא מומחה בבנית תיבות לסאבים וסאבים לעוצמות ממליץ עליו . כך שאתה יכול לסמוך על זה.

יש גם את המגבר הזה שתראה את ההמלצות

תבחר ותצליח בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יש לי הרגשה שתהיה מרוצה מאוד משילוב של COMP VR והמונו של מגנט,

מה גם וזה יעלה לך פחות ממה שהקצבת ככה שישאר לך כסף.

לגבי מה שהומלץ פה,את המונו של פייל הנ"ל לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות

גם לא בצחוק,והמגבר השני של CE יצא לבחור ביותר מ-2K והוא גם חזק מדי לטעמי

למה שהוא יצטרך(1,000RMS).

מה שכן הייתי שוקל אולי לחפש מונו יד שניה(יש כמה מונובלוקים של לאנזר מסדרת אופטי

שיעשו עבודה טובה בלוח יד שניה בפורום) ואז אולי תוכל אפילו לשדך לו איזה סולובאריק.

פורסם
יש לי הרגשה שתהיה מרוצה מאוד משילוב של COMP VR והמונו של מגנט,

ואני מבין שהמונו של מגנט הוא טוב וחזק ? תסתכל בשרשור שהבאתי , לאספי היה מגנט אם אני לא טועה לפני כן

ממתי למען ה' אתה משווה לי comp vr עם אינפיניטי קאפא פרפקט ? אני מציע שלך ותשמע ותבין

מה גם וזה יעלה לך פחות ממה שהקצבת ככה שישאר לך כסף.

לגבי מה שהומלץ פה,את המונו של פייל הנ"ל לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות

גם לא בצחוק באמת ? למה אתה חושב כך ? מהם הנימוקים שלא קונים אותו ?,והמגבר השני של CE יצא לבחור ביותר מ-2K והוא גם חזק מדי לטעמי

למה שהוא יצטרך(1,000RMS).כי מה נעשה סאב תמיד יתן את מיטבו אם יש לו הגברה חזקה . בתנאי כמובן שאתה לא מפוצץ את השמע . אבל אם אתה אדם שלא מפוצץ , אז כל סאב ישמע עמוק יותר חם יותר ומדוייק יותר ככל שהמגבר חזק יותר - זה קשור ליכולתו של המגבר להניע את הממברנה ולשלוט בה

מה שכן הייתי שוקל אולי לחפש מונו יד שניה(יש כמה מונובלוקים של לאנזר מסדרת אופטי

שיעשו עבודה טובה בלוח יד שניה בפורום)אני מקווה שאתה יודע שלנזר ופייל זה אותה חברה היום ולמעשה אותם מגברים, אז אתה מציע לקנות לנזר משומש אומנם מסדרת האופטי שיעלה קרוב ל2000 ש"ח ולא מגבר פשוט ב1000 או מגבר טוב חדש ב2000 ? ואז אולי תוכל אפילו לשדך לו איזה סולובאריק.

תעשה טובה אם אתה לא יודע אל תחרטט ואל תגיד שמציעים דברים מצחיקים

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

האינפינטי קאפא פרפקט באמת סאב מומלץ ואפשר להשיג אותו בסביבות ה1000 שקל.

חבר שלי דווקא קנה אותו ב900 לפני זמן מה, אבל זה כבר היה מבצע

בכל מקרה אם תחפש טוב תוכל למצוא לו באמת מחיר טוב ולגבי הסאב ... פיצוץ !

אני גם ממליץ על האדיר אודיו שיבא אם אתה חובב גדול של SQ.

פורסם
מהסאבים של JL רד לחלוטין , הם עובדים מצוין אבל רק עם ההגברה שלהם ולקנות JL סט קומפלט זה סיפור של בין 10K ל14K .

תנסה להשיג את אינפיניטי קאפא פרפקט , הוא סאב מעולה שניתן להשגה בארצנו ועולה בסביבות ה1400-1800 . הוא סאב SQ הכי טוב במחיר הזה ויכול גם לצעוק.

המגבר הבא הוא מגבר טוב והוא מגבר חזק . יש שם קישור לנתונים שלו והם מרשימים . וחבר בפורום בשם א.תמיר שהוא מומחה בבנית תיבות לסאבים וסאבים לעוצמות ממליץ עליו . כך שאתה יכול לסמוך על זה.

יש גם את המגבר הזה שתראה את ההמלצות

תבחר ותצליח בברכת מועדים לשמחה יהודה

יהודה אני מצטער אבל אתה מדבר שטיות. יש רק סאב אחד של W7 JL שהוא לא בהיתנגדות הרגילה ו כן עולה ים כסף אבל לJL לא סאב אחד. סאב של JL W3 הוא סאב מעולה לדעתי ו מגבר מונו של משהו כמו 350 RMS ב 2 אום יעבוד איתו יפה מאוד אפילו נגיד שזה יהיה "מגנט פנטום"! הסאב עולה בסביבות 1700 1800 שקל, אני פעם קניתי אותו ב 1600 כולל תיבה בהיזדמנות. זה היה סאב הרשאון שלי אחרי ה "פיוניירים" ו כאלה. ו כש חיברתי אותו אז הייתי בהלם איזה באס חזק ו עמוק הוא נתן. חיברתי אותו למונו של פלנט אודיו VX400D שעלה לי אז 1800 של שז היה יקר קצת (אם אני לא טועה ב דגם) ו הייתי מאוד מרוצה. אני מכרתי אותו ו עשיתי טעות כי אז חיפשתי עוצמה של קיקר L7 ו עכשיו אני מחפש צליל נחמד ו לא חלש ו אני מבין שלימכור את ה JL היה טעות. אגב ה JL W3 הוא מקביל ל קאפא פרפקט ו GP XENON

בהצחלה בחיפושים!

פורסם

איפה אתה קונה היום קאפפה פרפקט ב 1,000 שקל?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
יהודה אני מצטער אבל אתה מדבר שטיות. יש רק סאב אחד של W7 JL שהוא לא בהיתנגדות הרגילה ו כן עולה ים כסף אבל לJL לא סאב אחד. סאב של JL W3 הוא סאב מעולה לדעתי ו מגבר מונו של משהו כמו 350 RMS ב 2 אום יעבוד איתו יפה מאוד אפילו נגיד שזה יהיה "מגנט פנטום"! הסאב עולה בסביבות 1700 1800 שקל, אני פעם קניתי אותו ב 1600 כולל תיבה בהיזדמנות. זה היה סאב הרשאון שלי אחרי ה "פיוניירים" ו כאלה. ו כש חיברתי אותו אז הייתי בהלם איזה באס חזק ו עמוק הוא נתן. חיברתי אותו למונו של פלנט אודיו VX400D שעלה לי אז 1800 של שז היה יקר קצת (אם אני לא טועה ב דגם) ו הייתי מאוד מרוצה. אני מכרתי אותו ו עשיתי טעות כי אז חיפשתי עוצמה של קיקר L7 ו עכשיו אני מחפש צליל נחמד ו לא חלש ו אני מבין שלימכור את ה JL היה טעות. אגב ה JL W3 הוא מקביל ל קאפא פרפקט ו GP XENON

בהצחלה בחיפושים!

יכול להיות שטעיתי אבל ממה שאני זוכר מהדף אינטרנט שלהם כל הסאבים שלהם עם התנגדויות משונות . יתכן והסאב הזה עובד טוב זה אני לא ידעתי ומצטער אם הטעתי אותו .

אבל מכל מקום גם אתה אומר שהוא לא יותר טוב מהאינפיניטי ולאינפיניטי יש ב12" שני סוגים אחד עם נצילות גבוהה יחסית לסאב של 92DB ולשני 89DB שזה אומר שאם הוא ישים עלהם את הפייל או את הקטינג אדג' הוא יקבל סאב אדיר מבחינת עוצמה ודיוק . וזה בהנחה שלא ישתמש בסאב ככלי להריסת המכונית

ודרך אגב מצטרף לשאלה של אוגי היכן ניתן לקנותו ב1000 ש"ח

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,אתה חמוד אתה.

יש לי הרגשה לפי מה שאמר פותח השרשור שהוא מחפש סאב שיעשה לו הרבה

רעש ופחות יהיה SQ לכן המלצתי היא על ה-VR אני מבטיח לך יהודה שהתעסקתי,

אם כל מה שצויין פה בשרשור ומפה המלצותיי,שים לב גם שההמלצה הראשונה שלי

היא גם חוסכת לבחור כסף רב.

ועל תעליב את עצמך יהודה ותשווה לאנזר אופטי לפייל,הסדרה היחידה של לאנזר

במגברים שעוד שווה משהו,ואני בספק אם הוא יוכל למצוא חדש ב-2K מגבר שיתן לו

מעל 1,000RMS ולכן ההמלצה להתפשר על אופטי יד שניה.

אל תשכח שבסופו של דבר ההמלצה היא לפי הטעם של הבחור ולא שלך,למרות שאני מבין

את ההמלצה שלך על האינפיניטי ואפשר להוסיף לה גם את ה-VMAX.

דרך אגב ה-CUTTING EDGE הושג במחיר נמוך ע"י משהו שעובד ומקבל מחיר של חנות

ולכן אני בספק אם הוא יכנס לו לתקציב.

ככה שיהודה לא צריך לקפוץ סתם.

פורסם
יהודה,אתה חמוד אתה.

יש לי הרגשה לפי מה שאמר פותח השרשור שהוא מחפש סאב שיעשה לו הרבה

רעש ופחות יהיה SQ לכן המלצתי היא על ה-VR אני מבטיח לך יהודה שהתעסקתי,

אם כל מה שצויין פה בשרשור ומפה המלצותיי,שים לב גם שההמלצה הראשונה שלי

היא גם חוסכת לבחור כסף רב.היו פה בפורום די הרבה שהיה להם מגנט , ומשום מה אצל אף אחד זה לא נשאר הרבה זמן , מוזר למה?

ועל תעליב את עצמך יהודה ותשווה לאנזר אופטי לפייל אם תסתכל ותקרא את מה שאמרתי תבין שהוותי לנזר רגיל לפייל , לא את סדרת האופטי . אף אחד לא משווה אופטי עם פייל,הסדרה היחידה של לאנזר

במגברים שעוד שווה משהו נכון,

ואני בספק אם הוא יוכל למצוא חדש ב-2K מגבר שיתן לו מעל 1,000RMS ולכן ההמלצה להתפשר על אופטי יד שניה. למה אופטי יד שניה אם הוא יכול לבחור בין לנזר רגיל (פייל) ב1000 או קטינג אדג' שהוא גם מעל 1000 ושניהם חדשים מהקופסה ?

אל תשכח שבסופו של דבר ההמלצה היא לפי הטעם של הבחור ולא שלך,למרות שאני מבין

את ההמלצה שלך על האינפיניטי ואפשר להוסיף לה גם את ה-VMAX.

דרך אגב ה-CUTTING EDGE הושג במחיר נמוך ע"י משהו שעובד ומקבל מחיר של חנות

ולכן אני בספק אם הוא יכנס לו לתקציב.לא נכון . הוא בכוונה היבהיר שהמחיר הוא מחיר לאדם רגיל ולא מחיר יבואן . תבדוק טוב מה הוא אמר בשרשור

ככה שיהודה לא צריך לקפוץ סתם.

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
.היו פה בפורום די הרבה שהיה להם מגנט , ומשום מה אצל אף אחד זה לא נשאר הרבה זמן , מוזר למה?

הסבר עצמיך,מה כוונתך במישפט זה ? מבחינת מה ובאיזה מובן של המילה "לא נישאר אצל אף אחד הרבה זמן"?

כי משהו בדברייך לא מסתדר לי ...

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
הסבר עצמיך,מה כוונתך במישפט זה ? מבחינת מה ובאיזה מובן של המילה "לא נישאר אצל אף אחד הרבה זמן"? התכוונתי למה שאמרתי , משום מה כל אלו ששמעתי עליהם שקנו את המגנט אחרי זמן קצר החליפו אותו למגבר יותר חזק . שוב פעם אנני יודע שום דבר עליו , וכולם אמרו שהוא מגבר טוב אבל משום מה לאף אחד הוא לא הספיק לאורך זמן. אז אולי אני טועה אבל זה הרושם שנוצר

כי משהו בדברייך לא מסתדר לי ...

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לגבי ה-CUTTING EDGE,

לא המלצתי עליו משתי סיבות:

1.אין לי ניסיון איתו וגם אצל סלבה הוא חדש ועדיין אין לו נסיון איתו לאורך זמן,

זה לא אומר שהוא לא טוב,אבל זה אומר שאין פה למשהו נסיון איתו לאורך זמן

ולכן אני לא יכול להמליץ עליו.(בדיוק כמו שאי אפשר להמליץ על פייל כי לתמיר יש אותו?!)

2.וזו הסיבה גם שהוא זול יחסית,העובדה שהוא קלאס AB מה שאומר שיצרוך

חשמל רב ויחייב שיפור במערכת החשמל של הרכב,לכן הייתי מעדיף מונו של לאנזר אופטי

ויש כאן אחד למכירה שהוא חדש בקופסא ולכן הוא המומלץ מבחינתי.

• תוכן חדש...