Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התכוונתי למה שאמרתי , משום מה כל אלו ששמעתי עליהם שקנו את המגנט אחרי זמן קצר החליפו אותו למגבר יותר חזק . שוב פעם אנני יודע שום דבר עליו , וכולם אמרו שהוא מגבר טוב אבל משום מה לאף אחד הוא לא הספיק לאורך זמן. אז אולי אני טועה אבל זה הרושם שנוצר

חשבת על האפשרות שהם החליפו את המונו הזה מהסיבה שהם הישתדרגו [הוספת סאב נוסף והספק ספיגה כללי של מעל 800RMS ב2 אוהם,החלפת סאב לסאב DVC 1 אוהם,עבודה עם 2 סאבים בעכבה שקולה של 1 אוהם וכו'..]

וכבר מדברייך "אחרי זמן קצר החליפו אותו למגבר יותר חזק " לא מצביע על יכולתיו הירודות של המונו אלא דווקא יכול להצביע על הרצון והצורך בעליית מדרגה נוספת על פי דרישותיו החדשות והגבוהות יותר של המשתמש .אם אינך שמעת אותו אפילו[קל וחומר שעוד לא התנסת וראית אותו במציאות מעולם]לא נותן לך את הזכות לשפוט ולהניח על כף המאזניים חוות דעת לא מבוססות ובטח שלא מניסיון ישיר,עקיף,אישי עם המוצר[וכך לגבי כל מוצר מכל חברה] דוגמא קטנה אישית:

אני שידרגתי אותו מהצורך לעבוד ב1 אוהם עם הספק של 800RMS+[הפאנטום יורד על ל2 אוהם עכבת עבודה] והצורך במונו מסוג CLASS D[הפאנטום AB]

תאמין לי שאם לא היה לי את השיגעון להוסיף עוד CVR ,כלל לא הייתי חושב על השידרוג שביצעתי.

יום טוב~

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אסף כרגיל ובאמת כרגיל אתה צודק . אבל למה כול אחד שרוצה לשים עוד CVR צריך לקנות אחר ? כלומר השאלה היא כזו .

בוא נניח שאתה רואה שרוב החברים שלך קונים עוד CVR ,ואז צריכים לשדרג גם את המגבר ,אתה תמליץ לחבר הכי טוב שלך לקנות את המגבר? או שתמליץ לו לקנות משהו יותר חזק מלכתחילה ? בשביל שלא יצטרך לשדרג ?

לא הייתה לי כל כוונה לקטול או לומר שמשהו לא בסדר על משהו שלא שמעתי ושלא ניסיתי , אבל כשאני רואה שרובם משדרגים מהר נוצר מצב כזה שבו אתה לא רוצה להמליץ .

ומצטער אם גרמתי למישהו לחשוב לא טוב על המגבר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אוקיי , כאמור הכל מתחיל וניגמר בשאיפה והצורך להתקדם ולשדרג.

ונמחיש לך את העניין בצורה מטאפורית:

בדיוק כמו בעולם הרכבים,כשאתה "צעיר" עם דרישות דלות ובסיסיות ותקציב לא מזהיר, אתה מתחיל מהרכב עם הנתונים הטובים והקרובים ביותר לדרישותך ברגע נתון ובתמורה הטובה ביותר למחיר.

לאחר מכן ,בבוא העת אתה משדרג את הרכב לאחד משנתון גבוה יותר ,יותר פינוקים וכו'..

אתה עושה זאת כיוון שהרכב הקודם כבר לא עונה על דרישותייך בהיותך בתחילת דרכך.

כך גם בעולם האודיו לבית/רכב ובנוגע לעניינינו בהקשר למונו שצויין לעיל בתחילתו של הדיון.

ובהקשר לדברייך ,אם כבר מההתחלה חברי מעוניין ב2 CVR [לצורך ההמחשה] אני מלכתחילה ימליץ לו על מונו שיודע לעבוד עם עכבה של 1 אוהם והספק של לפחות 10 אחוז מעל להספק המוהר של האלמנטים.

שוב, הכל עניין של צרכים[יש אנשים שאינם זקוקים לעבודה ב1 אוהם והספק של מעל 500RMS לצורך העניין]וכבר מראש הם קבעו לעצמם את הסטנדרטים הפרטיים שלהם בהקשר למוצר שהם בחרו.

סביר להניח שמתוך אותם אנשים, חלק לא מבוטל ישדרגו בעיקבות כך שהמוצר [בדומה לרכב] כבר לא עונה לדרישותם ולכן הם משדרגים[אני מאמין שגם אתם בסלון לא התחלתם מLCD,פלזמה מסכים 32 אינץ ומעלה ,אלא מטלויזיה 14,21..ושוב המחשה נוספת בהקשר לעניינינו].

עצם העובדה שאנו משדרגים לאו דווקא נובעת מרושם מוטעה שמצטייר אצל חלק מהאנשים המעיינים בפורום.

לסיכום, הצורך לשידרוג כמו בכל תחום ,נובע מדרישות וצרכים גבוהים יותר של המשתמש הפוטנציאלי עם הזמן ולאו דווקא מצביע על תמורה ירודה של המוצר.

מקווה שהבנת את המסר.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
האינפינטי קאפא פרפקט באמת סאב מומלץ ואפשר להשיג אותו בסביבות ה1000 שקל.

חבר שלי דווקא קנה אותו ב900 לפני זמן מה, אבל זה כבר היה מבצע

בכל מקרה אם תחפש טוב תוכל למצוא לו באמת מחיר טוב ולגבי הסאב ... פיצוץ !

אני גם ממליץ על האדיר אודיו שיבא אם אתה חובב גדול של SQ.

בצ'יפר מוכרים את האינפיניטי פרפקט ב-900.....
פורסם

מצטער אבל לא הבנתי מה כדאי. לא מבחינת סאב ולא מבחינת מגבר. האם סאב של 300 וואט יספיק לדעתכם? לפי דעתי ציוד של אוטו לא באותה עוצמה של ביתי אז אולי כדאי להגזים,לא?

פורסם
מצטער אבל לא הבנתי מה כדאי. לא מבחינת סאב ולא מבחינת מגבר. האם סאב של 300 וואט יספיק לדעתכם? לפי דעתי ציוד של אוטו לא באותה עוצמה של ביתי אז אולי כדאי להגזים,לא?
מצטער על הבלבול , פשוט יש כאן דעות שונות.

לפי דעתי אם אדם נורמלי שאנו רוצה לפוצץ שכונה רוצה סאב צריך ללת לסאב מגבר חזק יותר ממה שהסאב מוגדר . ככול שהמגבר חזק יותר כך הוא יכול להוציא מסאב את המיטב שבו .

ב . מגבר AB סביר להניח שיהיה יותר טוב מבחינה זו ממגבר class d

(אם אתה לא מבין תקרא בFAQ יש לך למעלה קישור או תחפש זה קשה להסביר על רגל אחת)

האינפיניטי קאפא פרפקט לפי דעתי משתווה לרמה של הJL הפשוטים ומעליו יש , שוב פעם דיעה אישית בלבד , רק את JL הגדולים או את ה id max שלא ניתן להשיגם בארץ . כך שלמעשה הוא הכי טוב שתוכל לרכוש. הוא נקוב כ450W ב4אהם כשיש לו גרסה שיכולה להיות 2 או 8 אוהם.

ואז באים למגבר . יש לנו בעית מחיר וחוזק , אז לוקחים את הפייל הוא מגבר חזק (ההצהרות קצת מנופחות כמו הלנזר ) אבל הנתונים שלו הם בדיוק כמו הלנזר 2400 , והם 400W ב4 אוהם 800 ב2 ו1200 ב1.3 , והעלות שלו היא רק 1000 ש"ח . אז במחיר הזה יחס העלות תועלת שלו הוא הכי טוב .

אם יש כסף אזי עדיין צריך מגבר חזק והיות וראיתי את השרשור על הקטינג אדג' והבנתי שהוא מגבר חזק ומחירו הוא רק 2000 ש"ח המלצתי עליו . נכון שזה מחיר מאוד זול לclass ab , אבל בהתחשב בעובדה שמגברים פשוטים קלאס D עם נתונים דומים עולים בסביבות ה 2500 ש"ח חשבתי ואני עדיין חושב שניתן להמליץ עליו

חברי לפורום חושבים אחרת . מכל מקום את השיקולים מדוע קבלת כל מה שיש לך זה להחליט . גם אם תחליט על המגנט או על הלנזר אופטי, וההדגשה על אופטי כי אחרת זה לא שווה . לא תפסיד הרבה . לגבי הסאב אני מחזיק בדעתי שהוא יותר טוב מאלו שהוצעו לך

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לפי דעתי אם אדם נורמלי שאינו רוצה לפוצץ שכונה רוצה סאב צריך ללת לסאב מגבר חזק יותר ממה שהסאב מוגדר . ככול שהמגבר חזק יותר כך הוא יכול להוציא מסאב את המיטב שבו - נכון בחלקי ..

ב . מגבר AB סביר להניח שיהיה יותר טוב מבחינה זו ממגבר class d - מה לעזע'?! אני מציע שתסביר את עצמך ..

.....

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

קודם תרגע תשתה מיים

מגבר a/b הוא יותר טוב כי בד"כ יש לו דמפינג פקטור יותר טוב , חוץ מזה יש אכויות סאונד שלפחות המהנדסים של אימג' דיינמיקס טוענים עליהם ולכן הם בנו את סידרת המקס כדי לפצות על מגברי class d . לדעת יותר תבדוק שם ובמקומות אחרים . אנני זוכר בעוד כמה מקומות קראתי על זה אבל המידע מדוייק

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

רשמת ואני מצטט..

לפי דעתי אם אדם נורמלי שאנו רוצה לפוצץ שכונה רוצה סאב צריך ללת לסאב מגבר חזק יותר ממה שהסאב מוגדר . ככול שהמגבר חזק יותר כך הוא יכול להוציא מסאב את המיטב שבו .

ב . מגבר AB סביר להניח שיהיה יותר טוב מבחינה זו ממגבר class d

אני רשמתי שתסביר את עצמך יותר טוב, כי אתה נותן להבין שיש איזה שהוא סיבה שמגברי CLASS A\B חזקים יותר מ CLASS D.. וזה ממש לא נכון, שלא נדבר על אחוזי נצילות, שלנצל מגבר קלאס A\B הרבה יותר "קשה" מאשר קלאס D.. וברוב המקרים צריך לשדרג את מערכת החשמל בשביל לנצל אותו כמעט עד הסוף, הניגוד לCLASS D שלא צורך יותר מידיי ...

בכל אופן, התחלת לרשום על היתרונות של מגברים של קלאס A\B ולא זה מה שחיפשתי, אלא שתתקן או לפחות תסביר את מה שציטטתי אותך אומר, כי זו שטות מוחלטת ...

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם
רשמת ואני מצטט..

אני רשמתי שתסביר את עצמך יותר טוב, כי אתה נותן להבין שיש איזה שהוא סיבה שמגברי CLASS A\B חזקים יותר מ CLASS D..לא בהכרח וזה ממש לא נכון, שלא נדבר על אחוזי נצילות, שלנצל מגבר קלאס A\B הרבה יותר "קשה" מאשר קלאס D.. וברוב המקרים צריך לשדרג את מערכת החשמל בשביל לנצל אותו כמעט עד הסוף, הניגוד לCLASS D שלא צורך יותר מידיי ...כול זה נכון (לגבי נצילות ירידה ל1 אוהם ומערכת חשמל) אבל כשמדובר על איכות הצליל בתדרים נמוכים ועל ההיענות להם מגברי A/B יתנו SQ יותר טוב . שוב פעם זוהי דעתי , והיות וגם אילנות גבוהים מאוד בענף כמו המהנדסים של אימג דיינמיקס טענו את זה וזו הייתה הסיבה שהם נתנו לייצור סידרת המקס אז אל תדבר אתה שטויות ותטען שזו שטות מוחלטת

בכל אופן, התחלת לרשום על היתרונות של מגברים של קלאס A\B ולא זה מה שחיפשתי, אלא שתתקן או לפחות תסביר את מה שציטטתי אותך אומר, כי זו שטות מוחלטת ...

גם העובדה , חוזר עובדה שמגבר חזק יותר יתן איכות סאונד יותר טובה ממגבר חלש יותר אינה שטות אתה יכול להווכח בכך בעצמך . מה נעשה סאב זקוק לעוצמה כדי לעבוד טוב

אז בלצרוח שטות לא יהפוך את זה לשטות . אבל זה לא משנה אתה חושב שזה שטות רשותך לחשוב אין לי כוונה להתווכח . זוהי דעתי וזוהו . כבר אמרתי בתחילת דברי שיש אנשים שיש להם דעות אחרות , וזה טוב כי כך אדם נחשף לנקודות מחשבה שהוא לא חשב עליהם .

בברכת מועדים לשמחה יהודה

נ.ב אם אני לא טועה בשרשור ההוא הוא אמר שהקטינג אדג יורד ל1 אוהם

בברכה יהודה

פורסם

"כול זה נכון (לגבי נצילות ירידה ל1 אוהם ומערכת חשמל) אבל כשמדובר על איכות הצליל בתדרים נמוכים ועל ההיענות להם מגברי A/B יתנו SQ יותר טוב . שוב פעם זוהי דעתי , והיות וגם אילנות גבוהים מאוד בענף כמו המהנדסים של אימג דיינמיקס טענו את זה וזו הייתה הסיבה שהם נתנו לייצור סידרת המקס"

אתה מתכוון למאמר שנובע לכך ש"אדיופילים" למינהם יכולים לשים לב להבדל שבצליל, וטוענים שה"צליל חם יותר" בגלל הטרנזיזסטורים שהם חמים וכו ? נו באמת תהיה רציני... אם זו הטענה שלך אני חושב שזה בכלל לא אמור להיות שיקול בקניית מגבר קלאס A\B לעומת קלאס D, ושוב לא על זה הויכוח.

גם העובדה , חוזר עובדה שמגבר חזק יותר יתן איכות סאונד יותר טובה ממגבר חלש יותר אינה שטות אתה יכול להווכח בכך בעצמך . מה נעשה סאב זקוק לעוצמה כדי לעבוד טוב

אז בלצרוח שטות לא יהפוך את זה לשטות

קודם כל אף אחד לא צרח סך הכול מביע דעה, בדיוק כמוך, אז תירגע.

ומי טען שאתה לא צודק? צריך מגבר חזק יותר בשביל ל"קבל סאונד יותר טוב" זה נכון, אבל הויכוח שלנו היה על מה שכתבת, וטענת שמגברי קלאס A\B חזקים יותר מקלאס D ..

ושבגלל זה הוא אמור לקנות קלאס A\B .. (אני יצטט: "לפי דעתי אם אדם נורמלי שאנו רוצה לפוצץ שכונה רוצה סאב צריך ללת לסאב מגבר חזק יותר ממה שהסאב מוגדר . ככול שהמגבר חזק יותר כך הוא יכול להוציא מסאב את המיטב שבו .

ב . מגבר AB סביר להניח שיהיה יותר טוב מבחינה זו ממגבר class d" ).

כול הכוונה שלי היא להראות שאין שוני במגברים של קלאס A\B לבין קלאס D שעושים את המגברי קלאס A\B "חזקים יותר", אלא המגבר הנתון, ההספקים שלו והנתונים שלו אלו המחליטים, ואם הנתונים זהים אין לבחור בקלאס A\B "בגלל שהוא יותר חזק" כי זו באמת שטות ואף עדיף את קלאס D, שוב בגלל חסרון בעיית החשמל בהתנגדויות נמוכות.

אתה הולך סביב וסביב ולא מעמיד בסיס תחת דבריך, שים לב.

**כל הרעיון שאני מגיב כי אני חושב שאתה מטעה אחרים וזה לא במקום, אם עוד מישהו חושב שאני טועה, אנא! העמידו אותי בטעותי.**

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

AudioRider,

אם הבנתי אותך נכון, אז אתה צודק. בכל מיקרה אני אעשה קצת סדר בדברים.

1. אין קשר להספק של המגבר ובאיזה CLASS הוא בנוי. ההספק של המגבר ניקבע על פי החלטת היצרן של המגבר ועל פי רצונו.

2. מגברים שבנויים ב - CLASS D, יהיו נצילים יותר ממגברים שבנויים ב - CLASS AB. לכן מבחינת תצרוכת החשמל, יש עדיפות למגבר שבנוי ב - CLASS D.

3. מגבר שבנוי ב - CLASS D יכול לעבוד בהתנגדות נמוכה יותר מאשר מגבר שבנוי ב - CLASS AB.

4. מבחינת איכות הצליל הכללית וההענות לתדרים נמוכים, כאן יש יתרון למגבר שבנוי ב - CLASS AB, לעומת מגבר שבנוי ב - CLASS D.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לגבי סעיף 4 שלו צריך רק להוסיף

שאת "יתרון" איכות הצליל(עיוות נמוך יותר) של מגבר קלאס AB לעומת

קלאס D לא נרגיש בכלל במונו המגביר סאב(אלא אם יש פה אודיופילים בעלי סגולות שמיעה

שלא קיימות) ולכן במגבר שיגביר סאב(קלאס AB לעומת קלאס D) לא יהיה הבדל מהותי.

בהגברת אלמנטים כמו קומפוננט לדוגמא הסיפור שונה ושם ההבדל יהווה משקל.

• תוכן חדש...