Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי גולף GTI 2001 , יש שמן מסוג ליקווי מולי 5w 40

כמובן סינטטי מלא..

עכשיו חסר באוטו שמן , ויש לי כמה בקבוקים של ליטר , של שמן מסוג מובייל 1

גם סינטטי מלא..

האם מותר להוסיף? או שאסור בשום פנים ואופן וחייבים בדיוק מאותו סוג?

תודה מראש!

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

כפי שכתב איציק מותר לערבב שמנים בעלי אותה צמיגות ודרגת איכות למרות שהם מיצרנים שונים.

זה המידע שמופיע בכול מקרה בדפי המידע של רוב יצרני השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
ברכב שלי גולף GTI 2001 , יש שמן מסוג ליקווי מולי 5w 40

כמובן סינטטי מלא..

עכשיו חסר באוטו שמן , ויש לי כמה בקבוקים של ליטר , של שמן מסוג מובייל 1

גם סינטטי מלא..

האם מותר להוסיף? או שאסור בשום פנים ואופן וחייבים בדיוק מאותו סוג?

תודה מראש!

אותה צמיגות?

פורסם

הליקווי רשום 5W 40

והמובייל 0W40 הגיוני?

בכל מקרה שניהם סינטטי מלא..

ולא חסר בכמות רצינית , :)

תודה לכולכם על העזרה!

פורסם

הליקווי רשום 5W 40

והמובייל 0W40 הגיוני?

בכל מקרה שניהם סינטטי מלא..

ולא חסר בכמות רצינית , :)

תודה לכולכם על העזרה!

פורסם

לא, אסור לערבב בין שמנים.

גם אם הם באותה צמיגות.

אם חייבים או רוצים לחסוך אז זה לא יהרוס את המנוע אך זה לא מומלץ!

פורסם

אוקיי, אז לא עשיתי את זה, עוד 2000 קילומטר אני אחליף שוב שמן

כל 10000:roll:

פורסם

מה זה סוג שמן 0W40?

אז אני מבין שאני יכול לקחת שמן 5W40 חצי סינטטי ובגלל שיש לי מחסור להוסיף 15W40 חצי סינטטי.

עד כמה שידוע לי העירבוב היחיד שאינו משפיע הוא כאשר השמנים בעלי אותם נתונים ורק היצרן שונה.

פורסם

מהשמיים נפל לי השרשור הזה..

בדיוק אתמול החלפתי ברכב של אחותי (פיאסטה 2000) אטם של מכסה שסתומים עקב "הזעה".

לאחר הסגירה בדקתי שמן והיתה דרושה השלמה, אז השלמתי בעזרת כרבע ליטר שנשאר לי מ-5W40 סינתטי מלא ששמתי ברכב שלי. אין לי מושג ירוק איזה שמן קודם היה ברכב (נקנה לפני מספר ימים), סינתטי או מינרלי ובאיזה צמיגות. אני מנחש שהבעלים הקודם לא השקיע יתר מחשבה בבחירת השמן.

לאחר הטיפול וההוספה ראיתי על מדיד השמן בכל מדידה שתיים שלוש בועות אויר קטנות, שאני חושש שנוצרו או בגלל ערבוב השמנים או בגלל שהמנוע פעל כמה שניות ללא מכסה שסתומים סגור. חוצמזה קו השמן על המדיד לא היה ברור אלא היה שמן מרוח לאורך המדיד.

בכל מקרה אני מתכוון להחליף את כל השמן בקרוב מאוד, אבל יש לי כמה שאלות:

1. האם ערבוב שמנים בצמיגות/סינתטיות שונה מסוכן ממש למנוע או שפשוט לא מומלץ בטווח הארוך (כלומר האם ניתן להשלים בכל שמן סביר באופן זמני)

2. האם בועיות האויר האלה הן אינדיקציה מדאיגה (לא היו שם לפני הטיפול הנ"ל, וכן מדובר במדידות בטווח של חצי שעה בלבד).

3. בריקון מלא ומילוי מחדש, האם ניתן לעבור בין כל שני שמנים (שמתאימים למנוע), או שיש עניין של 'התרגלות' של המנוע לשמן מסויים? חבר אמר לי שלא ניתן לחזור מסינתטי למינרלי, ולכן אם אתה עובר לסינתטי מלא, התחייבת 'לכל החיים'.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אסור לערבב ברמה שיש סיכוי לירידה באיכות השמן והפיכת תכונות טובות לרעות בעקבות ערבוב של חומרים שמנוגדים אחד לשני בין אם בתופעות הכימיות כתוצאה מהמפגש ביניהם בטמפ' גבוהה ובין אם בהשפעתם ב"רכבת הכוח".

אבל זה ממש ממש נדיר.

הסיבה הפשוטה היא שאתה ממציא לך משהו חדש שאתה לא יודע איך הוא עובד.

ואין לך סיכוי לדעת אם התכונות שלו השתפרו או להפך.

אם יש לך סתם שמן ממוצע אז לא משנה אבל אם אתה משתמש בשמן סינטטי יקר שאמור לשרת אותך כמו שצריך אז בפירוש לא.

זה לא נורא אם תחליף עוד 2000 לא יקרה כלום.

בועות זה בהחלט סימן לא טוב אך חכה לבדיקה מקצועית יותר לאחר נסיעה אחת לפחות עם הרכב.

ניתן להחליף בין כל השמנים אלה אם כן אתה קשור מאוד למנוע שלך ומנהל איתו שיחות נפש לעיתים קרובות על נושאים שעל הפרק והוא נותן לך משוב מקצועי לגבי איכות השמנים.

אבל בהחלט מומלץ לעשות "פלאשינג".

• תוכן חדש...