Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מריוס, הכל גלוי וידוע. תמונות רשמיות, כמובן, הופצו גם הופצו. ובהודעה לעיתונות נאמר בדיוק מה מקור המנוע ואיזה שינויים עשו בו. הנה הטקסט:

New Clio Renault Sport is powered by the F4R RS normally-aspirated 2.0 16V engine which delivers 197hp at 7,250rpm and maximum torque of 215Nm at 5,550rpm. Based on the engine which forged the reputation of Clio Renault Sport 182 2.0 16V, it boasts a specific power output of 100hp per litre which ensures exceptional performance for New Clio Renault Sport in the hot hatch segment. .

:-) לא נתת לי צ'אנס לעורר את הסקרנות...בכל אופן המידע שהועלתה לעלות לפורום לא היה גלוי כל כך!

רוב התמונות שהוצגו לציבור התמקדו בעיצוב החיצוני ובפנימי ולא במנוע...גם כאן :

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=2477&SubjectId=181

אגב, מספר פרטים בכתבה לא מדוייקים:

משקל של הקליאו ספורט MK1 :

1035 ק"ג ולא 1060

יחס דחיסה : 11.2 ולא 11.1

וגם כאן לא קיימת התייחסות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3222323,00.html

וגם כאן:

http://www.renault.com/renault_com/fr/images/11106%2011106_DP-CLIO_RS-EQUIP-FRok22-02_tcm1119-337135.pdf

ובעוד כמה מקומות, לצערי לא יצא לי להיות בתערוכה עצמה.

ה"התמקדות" בעיצוב ופחות במנוע ספציפית, גרמה לי להגיע למסקנה שמדובר במנוע F4R הישן והטוב שבו צוייד הקליאו ספורט הראשונה, וזאת לפני שראיתי את התייחסות שהצגתה בפורום, אגב העובדה שמדובר במנוע( F4R), גרמה לי לזכות בהתערבות:-).

אותו מנוע בדגם הראלי מפיק מעל 215 כ"ס...כמובן עם שינויים הקפיים : מיפוי מחשב שונה, יניקת אוויר יותר יעילה, ללא מזגן וכמובן יותר קלה.

מצ"ב תמונה לדוגמה

בכל אופן תודה על הבאת המידע שלא היה בידי.

מריוס

600_Image_0339_tcm2-25443.jpg

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הכי קשור אבל בכל מקרה הייתי מעוניין לשמוע אם מישהו יודע, בהתחשב בכך שהקליאו ספורט לא הגיעה לכאן במבחר שנתונים, כמה קליאו ספורט נמכרו בארץ משני הדורות?

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

חחחחחח אהבתי את התגובות שרשמו בYNET

אחד רשם..

"יאריס על סטרואידים"..

מתאיים ביותרר..

קיצור זה נראה לי אוטו שיצליחח בארץ..

החשש הוא משירותי היצרן..

פורסם

יופי של עקומה יש ל-RS החדשה...

מצורף קובץ PDF ובו עקומת המומנט (וההספק) של הקליאו 172 לפי סופרצ'יפס, כדי שכל המלעיזים שאינם מבינים דבר (אילן טורבו - אני מדבר אליך), יוכלו לראות שמדובר בשתי עקומות דומות למדי, ושגם ל-172 יש לא מעט מומנט בסל"ד נמוך. (ב-2000 גם כ-17 קג"מ, ב-3000 כ-19 קג"מ וב-4000 זה מגיע ל-20 קג"מ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יופי של עקומה יש ל-RS החדשה...

מצורף קובץ PDF ובו עקומת המומנט (וההספק) של הקליאו 172 לפי סופרצ'יפס, כדי שכל המלעיזים שאינם מבינים דבר (אילן טורבו - אני מדבר אליך), יוכלו לראות שמדובר בשתי עקומות דומות למדי, ושגם ל-172 יש לא מעט מומנט בסל"ד נמוך. (ב-2000 גם כ-17 קג"מ, ב-3000 כ-19 קג"מ וב-4000 זה מגיע ל-20 קג"מ).

רוני

בנוסף:

TShavit כתב:

"אם כי אני חייב לציין שלא זכור לי שהקליאוספורט כזו עגלה מתחת ל-5,000. אולי לא טיל, אבל מצד שני גם בטח לא קליאו 1.2... ובטח יותר חזקה מסיוויק טייפ R, למשל, בתחום הנמוך."

ובכל מקרה אני חושב שה RENAULT Sport clio 172 :

"ע-ג-ל-ה"

יחסית

עקומה שמקומה, מבין לא מבין , הכביש אמר מזמן את דברו- Next .

עם כל הכבוד לתאוריה,דינמומטר,חישובים,פיזיקה -ויש המון הבנה וכבוד ,תאמינו לי.

יש כאן משחק של תחושות אינדבידואליות בן אדם לאדם, המגובשים ע"י תפיסה ,ניסיון וכמובן ידע , וזאת הבהרתי לא פעם. אך בו ברגע שמעמתים אותה מבחינת כוח

אל מול המתחרות- לפתע נגלת התוצאה- אני מדבר על ימינו- ולא על היום בו הרנוספורט

קליאו 172 נחשפה.וכמובן על אחת סטנדרטית/מקורית לחלוטין .

ועל הרנוספורט קליאו MK3 -נחיה ונראה.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אילן, אני רואה שאתה נורא נהנה מזה, אז תמשיך ליהנות, וזכור רק כי מהודעה להודעה אנשי הפורום הזה מתייחסים אליך פחות ופחות ברצינות.

צא החוצה תקשיב עוד קצת לכביש, אולי הוא יגיד לך עוד דברים :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אילן,

כבר סגרנו כמה פעמים שבין מה שאתה כותב לבין המציאות יש פער שמראה שאתה מאלו שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם. לקליאו ספורט יש תאוצות נאות גם בטורים נמוכים ועקומת המומנט של המנוע מוכיחה זאת, בשילוב יחסי ההעברה של הגיר ומשקל המכונית.

אם אתה רוצה תזכורת לגבי הקשר הרופף בין דעתך למציאות אתה יכול למצוא אותה בהודעה בה טענת שמחיר הקנייה של פיאט קופה בזמנה שווה ל-400K ש"ח במונחים של היום או אפילו בניסיון המוזר שלך בשרשור הזה ליצור איזשהו קשר קונספטואלי ישיר בין ה-5GT לקליאו ספורט החדשה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בנוסף:

TShavit כתב:

"אם כי אני חייב לציין שלא זכור לי שהקליאוספורט כזו עגלה מתחת ל-5,000. אולי לא טיל, אבל מצד שני גם בטח לא קליאו 1.2... ובטח יותר חזקה מסיוויק טייפ R, למשל, בתחום הנמוך."

ובכל מקרה אני חושב שה RENAULT Sport clio 172 :

"ע-ג-ל-ה"

יחסית

עקומה שמקומה, מבין לא מבין , הכביש אמר מזמן את דברו- Next .

עם כל הכבוד לתאוריה,דינמומטר,חישובים,פיזיקה -ויש המון הבנה וכבוד ,תאמינו לי.

יש כאן משחק של תחושות אינדבידואליות בן אדם לאדם, המגובשים ע"י תפיסה ,ניסיון וכמובן ידע , וזאת הבהרתי לא פעם. אך בו ברגע שמעמתים אותה מבחינת כוח

אל מול המתחרות- לפתע נגלת התוצאה- אני מדבר על ימינו- ולא על היום בו הרנוספורט

קליאו 172 נחשפה.וכמובן על אחת סטנדרטית/מקורית לחלוטין .

ועל הרנוספורט קליאו MK3 -נחיה ונראה.

פייביש, ראית שהפסקתי להקניט אותך מעל גבי הפורום, הסיבה לכך היא פשוטה, יש לי מידע מוצק ,בדוק, מהימן וממקור ראשון שאתה אוהב מכוניות מגיל צעיר אך דבר לא מושטט על ניסיון אלא על קריאה בלבד.

מבחינתי זה בסדר, המשך לצטט מאמרים וכתבות, אך אנא מעט בפרשנויות מכיוון ששם אתה מתקשה ומסתבך.

לכשנפגש אתן לך סיבוב בעגלה שלי, בכייף, בתנאי שאשתכנע שאתה מיומן בשימוש ברכב בעל שלוש דוושות.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לא הכי קשור אבל בכל מקרה הייתי מעוניין לשמוע אם מישהו יודע, בהתחשב בכך שהקליאו ספורט לא הגיעה לכאן במבחר שנתונים, כמה קליאו ספורט נמכרו בארץ משני הדורות?

100? 200? 500?

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

יקיריי

הנה כמה ציטוטים רק מהשרשור הזה:

falou כתב: "גם בהבנת הנקרא אתה לוקה? "

"אילן,

כבר סגרנו כמה פעמים שבין מה שאתה כותב לבין המציאות יש פער

אם אתה רוצה תזכורת לגבי הקשר הרופף בין דעתך למציאות ...."

magician כתב:

"שמע ידידי, אתה מצליח להעלות את תוכן הכתיבה לרמת ליצנות כזאת, שתחייב בקרוב לעשות פורום מיוחד:

"STAND MOTOR UP " כולל מבחני דרך לדגמי 1:18 ..."

sronis כתב:

"כדי שכל המלעיזים שאינם מבינים דבר (אילן טורבו - אני מדבר אליך)"

"אילן, זכור רק כי מהודעה להודעה אנשי הפורום הזה מתייחסים אליך פחות ופחות ברצינות.

צא החוצה תקשיב עוד קצת לכביש, אולי הוא יגיד לך עוד דברים

רוני"

obarshad

"ההורים לא גערו בו ככה, רחמנות רוני, רחמנות...."

"פייביש, ראית שהפסקתי להקניט אותך מעל גבי הפורום, הסיבה לכך היא פשוטה, יש לי מידע מוצק ,בדוק, מהימן וממקור ראשון שאתה אוהב מכוניות מגיל צעיר אך דבר לא מושטט על ניסיון אלא על קריאה בלבד.

מבחינתי זה בסדר, המשך לצטט מאמרים וכתבות, אך אנא מעט בפרשנויות מכיוון ששם אתה מתקשה ומסתבך.

לכשנפגש אתן לך סיבוב בעגלה שלי, בכייף, בתנאי שאשתכנע שאתה מיומן בשימוש ברכב בעל שלוש דוושות."

חברי היקרים

הבהרה.

מאחר ואני לא יודע איזה מידע, ו/או באם חלקכם מכירני אישית באמת.

עם sronis וכמובן magician, אני נפגש לעיתים (יותר עם magician ). את falou וכן obarshad אני לא מכיר אישית אך נהנה להתדיין איתכם ע"ג הפורום-וכמובן תחת מתן כבוד ושפה תרבותית הולמת מצידי.

כבוד ומענה עינייני, אין כאן-אלא התייחסות מזלזלת לאדם הכותב מנקודת מבטו.

וחלקכם יצרתם לעצמכם איזה פרוטרט שלילי לגבי ,מאחר ואולי יש לי דעה שונה

שלגביכם היא תמוהה ו/או הזויה -זכותכם.

אין אני בא להתרברב על ניסיוני הרב, הידע העשיר במכוניות, ובנהיגת מכוניות(ספורטיביות בעיקר)ביקור בתערוכות רכב /קורסים וכו'. ולא אני לא שבוי בירחונים וקטלוגים. כפי שאתם יודעים, אני נוהג בעצמי במכוניות-כותב ומצלם-ובפירוש לא מעתיק מאף ירחון, או כתב רכב כלשהו.מה גם ,שברוב המקרים נהגתי ברכבים הספורטיבים שהגיעו לישראל הרבה לפני שכתבי הרכב הארצישראלים כ-ו-ל-ם נהגו בה על כבישי ארה"ק. אז אולי חלק מעתיקים ממני :?::wink:

אם מישהו מחברי הפורום רוצה להתבטא כלפי בעיניין אישי עדיף שיעשה כן בה"פ

ולא ע"ג הפורום, זו צורה מכובדת כלפי 2 הצדדים.

obarshad -אני לוקח את המשפט: "לכשנפגש אתן לך סיבוב בעגלה שלי, בכייף" ברצינות.

ונעמת אותה מול ה 5GT Turbo של איציק(בהסכמתכם כמובן)

RENAULT Sport Clio 172 mk2 vs RENAULT 5 GT Turbo

בפעם הבאה בה"פ.

שלכם

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אילן

בלי שום קשר לנושא,אני פשוט מסוקרן באיזה רכב אתה נוהג ביום יום?

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
אילן

בלי שום קשר לנושא,אני פשוט מסוקרן באיזה רכב אתה נוהג ביום יום?

לא חושב שיש קשר.

אני מכיר נהג-על שמתנייד על טוסטוס [ועוד מרשה לעצמו ללעוג לעגלה שלי]

רון.

-מצד שני דלתות נפתחות באיילון, טעויות קורות כל הזמן...-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני ניטרלי בויכוח, אבל:

רוני, בלינק רואים דעה של בריטי שלוקח סיבוב בקליאו ספורט ואומר שהכוח מתחיל ב5000 סל"ד, ומתחת היא מרגישה כמו קליאו סטנדרטית.

נא להריץ את הסרט לקטע שבין 2:40 ל 2:50.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4249199324747017898&q=top+gear

מה שנחמד שבמיקום 11:50 דקות, רואים הונדה סיביק type R לוקחת במסלול s2000 , למרות שה s2000 מזנקת מעט קודם.

מתי נראה מבחנים מצולמים של מגזין אוטו?

• תוכן חדש...