Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני להתייעץ בשני נושאים:

1. צבע- יש לי אוטו (לבן) שנת 98 וברצוני לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הצבע לאורך זמן? לצבע נעשו כמה טיפולי פוליש ידני בעבר. בנוסף לכך- מהו בכלל טיפול פוליש? הבנתי שהפוליש מגרד שכבת צבע.. אז האם הוא בריא בכלל לצבע של האוטו? האם הוא נעשה רק בשביל היופי? מה בין ווקס לפוליש? מהו פוליש טפלון?

2. מי קירור. עקב נזילה איטית ומתמשכת במערכת מי הקירור (כנראה מהתאדות) הוסיפו למערכת מים רגילים במקום מים ירוקים. כיום ניתן לראות סימני קורוזיה בחיבורים שבמערכת. במוסך אומרים שהנזילה (או ההתאדות) כנראה בחיבורים הללו. בכל אופן- מאחר שהמים במערכת אינם ירוקים טהורים(מהולים במי ברז)- האם מומלץ לבקש להחליף אותם? האם כדאי לבצע איזשהו ניקוי (יש כזה דבר?) במערכת- בגלל האבנית של מי הברז? או אולי להשאיר את הכל ככה כי ניקוי רק יגרום ליותר נזק, או כל סיבה אחרת?

ראוי לציין שאני מוכנה להשקיע באוטו, כי הוא אמור ללוות אותי עוד כמה שנים טובות.

3. ואם כבר- אז נזכרתי בעוד שאלה: שמן. עקב "פאשלה" הטיפול התקופתי (של החלפת השמן, בדיקת ברקסים וכולי) נדחה בשנה. איחור של שנה. הבנתי שזה קריטי במיוחד בגלל מערכת השמן.

האם כדאי לבקש שיעשו ניקוי (הבנתי שיש חומר מיוחד שמכניסים במקום השמן, לכמה דקות, שמנקה, לפני ששמים חומר חדש). או שזה "לא נורא" ואפשר להמשיך לנהוג עם השמן החדש שהחליפו, וזהו?

תודה על כל תשובה-

רותי-אופל קורסה 98'.

פורסם
שלום לכולם.

ברצוני להתייעץ בשני נושאים:

1. צבע- יש לי אוטו (לבן) שנת 98 וברצוני לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הצבע לאורך זמן? לצבע נעשו כמה טיפולי פוליש ידני בעבר. בנוסף לכך- מהו בכלל טיפול פוליש? הבנתי שהפוליש מגרד שכבת צבע.. אז האם הוא בריא בכלל לצבע של האוטו? האם הוא נעשה רק בשביל היופי? מה בין ווקס לפוליש? מהו פוליש טפלון?

פוליש , כמו שהבנת , גירוד של שכבה דקה מהצבע (השכבה החיצונית , שחשופה לפגעי מזג האוויר). בעיקרון זהו טיפול לא בריא לחלוטין, כיוון שהוא מוריד משכבת ההגנה של הצבע. עם זאת , כמו פילינג בעור - העור שמתחתיו בד"כ יוצא רענן ויפה יותר.כך גם בצבע. רק שבניגוד לעור שמחדש את עצמו - כאן יש לשמור על השכבה שמתחת בעזרת ווקס - שהוא ציפוי מגן ומבריק. יש ווקס טפלון , לא פוליש - אמור להגן בצורה טובה יותר כיוון שהוא מכיל חומר מסוג PTFE , שהוא חומר זהה לזה שיש במחבתות טפלון , ומונע הידבקות אבק,לכלוך וכו'.

2. מי קירור. עקב נזילה איטית ומתמשכת במערכת מי הקירור (כנראה מהתאדות) הוסיפו למערכת מים רגילים במקום מים ירוקים. כיום ניתן לראות סימני קורוזיה בחיבורים שבמערכת. במוסך אומרים שהנזילה (או ההתאדות) כנראה בחיבורים הללו. בכל אופן- מאחר שהמים במערכת אינם ירוקים טהורים(מהולים במי ברז)- האם מומלץ לבקש להחליף אותם? האם כדאי לבצע איזשהו ניקוי (יש כזה דבר?) במערכת- בגלל האבנית של מי הברז? או אולי להשאיר את הכל ככה כי ניקוי רק יגרום ליותר נזק, או כל סיבה אחרת?

למרות ויכוחים אינסופיים - לדעתי יש להחליף חד משמעית לנוזל קירור ייעודי (על פי המלצת היצרן). לא חושב שכדאי לבצע שטיפת מערכת אלא אם מתגלות סתימות וכו' (הכוונה לשטיפה עם חומרים חריפים לניקוי אבנית). פשוט לפתוח צינורות , לשטוף במים , לרוקן לחלוטין ולמלא נוזל קירור.

ראוי לציין שאני מוכנה להשקיע באוטו, כי הוא אמור ללוות אותי עוד כמה שנים טובות.

3. ואם כבר- אז נזכרתי בעוד שאלה: שמן. עקב "פאשלה" הטיפול התקופתי (של החלפת השמן, בדיקת ברקסים וכולי) נדחה בשנה. איחור של שנה. הבנתי שזה קריטי במיוחד בגלל מערכת השמן.

האם כדאי לבקש שיעשו ניקוי (הבנתי שיש חומר מיוחד שמכניסים במקום השמן, לכמה דקות, שמנקה, לפני ששמים חומר חדש). או שזה "לא נורא" ואפשר להמשיך לנהוג עם השמן החדש שהחליפו, וזהו?

מצטער , ביקשת 2 שאלות , תורך עבר.

סתם , מדובר על פלאשינג , אני חושב שמיותר לחלוטין. פלאשינג משמש לניקוי בוצה (שאריות פיח וכדומה) שמצטברת במנוע. אם בהחלפה הבאה יבחינו בבוצה - יש טעם לעשות פלאשינג. אחרת יש להחליף שמן ותו לא.

תודה על כל תשובה-

רותי-אופל קורסה 98'.

בבקשה.

פורסם

קודם כל תודה על התשובה (ועל ההומור).

בהמשך לנושא הצבע- ברצוני לשאול האם הבנתי נכון שיש לפני 2 אופציות (לשמירה על הצבע):

האחת- להשאיר את האוטו כמו שהוא. השניה- לעשות פוליש ואז מיד ווקס (ככה יורדת שכבה דקה, והווקס שלאחריו נספג טוב ושומר עליה), ובהמשך- טיפולי ווקס תקופתיים?

בהנחה שאני עושה את הפוליש והווקס- ברצוני לעשותם בכוחות עצמי (ויש קצת כוח בידים). מהי הדרך הטכנית לעשות זאת? לגבי פוליש וווקס? אם אין כוח לפרט, אולי יש קישור שאפשר לקשר אותי אליו?

תודה!

פורסם

אם הצבע לא שרוף , אין טעם לעשות פוליש . להיפך רק יזיק (מוריד עוד שכבה מהצבע ,מתישהו הצבע ייגמר). רק ווקס.

לגבי אופן הביצוע - ניתן להשתמש באופציית החיפוש בפורום. זה נידון כמה וכמה וכמה פעמים.

• תוכן חדש...