Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראלי לכיש בטלויזיה !!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא כל-כך מהר ישתנה. בביצה הקטנה שלנו, נדב, מי שמקושר - הוא מי שמוכר!!!

אני די בטוח שלא יתנו חשיפה גדולה ל:

1. בחור צעיר שבכוחות עצמו נכנס לתחום והכין 106 ראלי ועוד מנצח באירוע הראשון הרציני שהוא משתתף בו (או השני)....

2. לבחור כישרוני שהחליט יום אחד לקנות 205 ראלי והתקדם בצורה מדהימה (ואוטוטו הוא גם יראה את יכולתו בקטגוריה הבכירה - אני מקווה)...

3. לא יחשפו נהג S16 שעושה תוצאות כמו חלק מהאיפרזות (זה לא מצתלם טוב עבור חלק מהאנשים)...

4. או מישהו שהתחיל מויזה לא ויזה ובנה בכוחות עצמו בלבד AX מדהימה שהולכת כנראה להיות אחת המכוניות היותר מיוחדות בקטגוריה...

אבל כדי להיות הוגן ולאמר את האמת, צריך לזכור ש -

1. כנראה שאצל הקהל הרחב - יש יותר דרישה לראות אימפרזות.

2. אם לא המקושרים הללו שאנו קצת מבקרים את מעשיהם - לא בטוח שתקשורת בכלל הייתה מגיעה.

לסיכום:

1. אני חושב שהטענות שלך נכונות.

2. אני בטוח שזה ישתנה (אבל לא מחר...) - דור הולך ודור בא.

3. אני אזכור טוב טוב כל עיתונאי, צלם וכתב - כמה הוא היה הוגן וכמה הוא היה איש של מישהו... אם כולנו ננהג כך, אז -

כשיגיע זמננו - והוא מגיע בצעדי ענק - אותם אנשי תקשורת - ייעלמו יחד עם המקורבים שלהם - זה בתנאי שלא נתבטל בפניהם - דבר שקורה משום מה להרבה מאתנו - כשאנחנו מקבלים פתאום במה או פריים של 10 שניות בתוכנית נעלמת....

אתה צעיר, הזמן פועל לטובתך - תחשוב על זה...

:wink:

אלון

אלון כמה שאתה צודק.....

כנראה לא מספיק להיות נהג טוב!!!

צריך גם הרבה הרבה ויטמין P וקשרים.....

למרות רכב נחות,ניווט גרוע,ומקום שני....

לא הזכירו אותי אפילו פעם אחת בכתבה!!!

ואני שואל למה???

חבל באמת חבל שכך מתנהלים הדברים....קשרים מחליפים יכולת!!!

בברכה

קובי כהן

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלון חלווה כתב:

אבל כדי להיות הוגן ולאמר את האמת, צריך לזכור ש -

1. כנראה שאצל הקהל הרחב - יש יותר דרישה לראות אימפרזות.

2. אם לא המקושרים הללו שאנו קצת מבקרים את מעשיהם - לא בטוח שתקשורת בכלל הייתה מגיעה.

מסכים עם כל מילה ורוצה להזכיר לכם מה מידת החשיפה למכוניות PWRC אן JWRC לעומת ה WRC.

תזכרו שאת יחסי זמן השידור בין קטגוריה בכירה לנמוכה יותר יודעים גם המפרסמים. אני מעריך שכך גם יתפרסו החסיות. אם באמת זה יתפתח, העליות והתחרותיות להעמיד פה מכוניות ברמה של PWRC ישנו את יחסי הכוחות. רק ספנסרים שידעו שיקבלו חשיפה ששוה להם כסף ישקיעו בנהג או קבוצה.

כשאני מצלם אני משתדל לתת חשיפה זהה. מבחינת צילום, מכוניות ה AWD מאוד פוטוגניות בפניות, מרחפות גבוה יותר בקפיצות. הצלם והבמאי רוצים למכור אקשן ואת זה יש יותר בעדר האימפרזות.

המאמץ הניכר שמשקיעים נהגים כמו נדב, ניצן קובי ואחרים לא מצטלם... לא ההוי לא העזרה ההדית והפירגון וגם התחרותיות.

ערוץ 5 עוד לא מבין איך לשדר מירוץ. הם מתארים מהלכים כאילו זה מגרש כדורגל. מתיחסים לנהג שקצת מאט כאילו לא שילב הילוך נכון. הם צריכים להתקים מצלמות קטנות ברכבים המובילים ולתת לנו לשמוע את התקשורת בין הנהג לנווט. צילום מתוך הרכב. אם היו ךהם שתי מערכות הקלטה כאלו זה היה יכול להיות יפה מאוד לראות השוואה למשל של שני נהגים זה לצד זה.

להתראות במירוצים הבאים

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

לא הכי מסכים איתך זאב

אולי זה רק אני, אבל לדעתי הקטנות מצתלמות טוב מאוד, ביחוד כשננהגות יפה!

העניין הוא איפה לצלם! במרוץ האחרון הייתה איזו קפיצה שאני לא בטוח שמשהו קפץ יותר גבוהה ממני :roll: בגלל שקפצתי מעל הפנייה שהייתה אחרי והמשכתי כמעט ישר לגמרי :oops: אני בטוח שזה היה מאוד פוטוגני אבל לא היה שם שום צלם... :x

חוץ מזה אם תסתכל שוב על הסרט באתר 4X4 תראה שאנחנו עם הקטנות לא נראים פחות יפה...

וכמובן שהליגות הקטנות לא מקבלות הרבה חשיפה ביורו ספורט... אבל באירועים מקומיים עם קהל כמו ליגת BRTA באנגליה וראלי ווילס... תאמין לי שה"קטנים" הם גדולים שם. יש הרבה יותר רכבים והרבה יותר תחרות. וזה הרבה יותר נגיש

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

חבר'ה, תתבגרו.

ככה זה בכל מקום. הטובים והמהירים מקבלים חשיפה. כמה זמן מסך יש למכוניות מינארדי בפורמולה 1? כמה משחקי ליגה ג' בכדורגל משודרים אצלנו, לעומת ליגת העל? את מה משדרים ביורוספורט בשידור ישיר, את גמר ליגת האלופות או את ביתר ניקוסיה נגד אליצור לימסול?

וככה זה גם צריך להיות. את ציבור הצפים מעניין גמר ליגת האלופות, לא ניקוסיה נגד לימסול. מעניינים אותו המשחקים של אגאסי ופדרר בווימבלדון, לא של השחקנים שהיו צריכים לעבור את המוקדמות כדי להשתתף. לכן היותר-טובים הם אלה שמקבלים את הכסף הגדול מהספונסורים, והתמורה מתקבלת בדמות יותר חשיפה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, אתה אמרת טובים אני אמרתי מתוקצבים... יחי ההבדל הדק!

כמו שאמר רמי, אם אני זוכר נכון, יצא מצב עקום בארץ שהספורטים ביום יום חייבים לעזור אחד לשני כל הזמן ולהגיע למרוץ ולהתחרות... דבר יחודי לארץ, חוץ מזה שאם רוצים שהספורט יתפתח ולא ימות יחד עם מתחרי אשקלון הוותיקים אז צרים לעודד את המתחילים (ואני לא מתבייש לומר את זה!)

תראה למשל את קובי, אחרי שדיברתי איתו ראיתי שוב את ההקלטה, שום מילה ושום איזכור ! הוא הגיע שני עם הרכב הנחות שלו השיג את ניר עם הרכב הכי מקצועי בארץ בקטגוריה כרגע שום איזכור! פשוט מבייש מה הוא יכול לומר מול ספונסר?

בקיצור, המצב אינו פשוט וחד כמו שאתה מנסה להציג אותו...

בברכה נדב

פורסם
חבר'ה, תתבגרו.

ככה זה בכל מקום. הטובים והמהירים מקבלים חשיפה. כמה זמן מסך יש למכוניות מינארדי בפורמולה 1? כמה משחקי ליגה ג' בכדורגל משודרים אצלנו, לעומת ליגת העל? את מה משדרים ביורוספורט בשידור ישיר, את גמר ליגת האלופות או את ביתר ניקוסיה נגד אליצור לימסול?

וככה זה גם צריך להיות. את ציבור הצפים מעניין גמר ליגת האלופות, לא ניקוסיה נגד לימסול. מעניינים אותו המשחקים של אגאסי ופדרר בווימבלדון, לא של השחקנים שהיו צריכים לעבור את המוקדמות כדי להשתתף. לכן היותר-טובים הם אלה שמקבלים את הכסף הגדול מהספונסורים, והתמורה מתקבלת בדמות יותר חשיפה.

טל

איך אתה מצליח להרגיז אותי כל פעם מחדש עם תשובה מתנשאת...

מה זה תתבגרו? אתה תגיד לנו להתבגר? לנו, הילדים הקטנים שלא מבינים כלום?

הטובים והמהירים מקבלים חשיפה? בכל העולם כן! אצלנו... אני לא בטוח!

נהג ראלי שמצליח עם 205 1.3 לעשות תוצאות מדהימות שמספיקות לו למקום השני - זה לא סיפור טוב לתקשורת? הוא לא מספיק מהיר?

נהג ראלי מתחיל שמגיע עם 106 ראלי למירוץ ראשון רציני ומנצח - זה לא סיפור מעניין?

נהג ראלי שמצליח להגיע עם S16 לתוצאות של אימפרזה אחת או שתיים... או שלוש - זה לא סיפור טוב לתקשורת?

איך תסביר את העובדה שנהגים מסויימים - על אף היותם איטיים יותר קיבלו חשיפה גדולה וקובי כהן שסיים שני - ויסכימו כולם, הוא אחד מהנהגים הטובים בקטגוריה (אם לא הטוב שבהם) מקבל 0 שניות שידור.... וזו רק דוגמא אחת - אז, אני אסביר לך :

התקשורת כושלת בסיקור מירוצים אלו ובגדול!!!

זה קורה משני טעמים עיקריים:

1. זאב נגע בנקודה - הם עדיין לא יודעים איך לסקר! כמו שלספורט המוטורי יש עוד כברת דרך גדולה, ככה לתקשורת יש כברת דרך עצומה בהבנת האירועים ואופן סיקורם.

2. באין פנים מוכרות בספורט העלום הזה - מי שמקושר לתקשורת, מכווין אותה מה לצלם - לא הטובים והמהירים מקבלים חשיפה (בחלקם כן - צריך לתקן למען הדיוק) אלא המוכרים והמקושרים ובינהם כמובן יש גם מהירים שזוכים בצדק לסיקור אבל גם מהירים פחות שזוכים לסיקור בגלל היותם מקושרים וגם בגלל חוסר הבנה של המסקרים - באין הבנה - המצלמה תכוון לאן שינחוה בעלי אינטרסים - לא לאן שהיא באמת צריכה להיות מופנית.

העובדה שמקום שני בקטגוריה לא זוכה לסיקור - היא תעודת עניות למסקרים.

לא פעם עלתה הטענה, כי רכבי ה 2 על 4 משמשים תפאורה לקטגוריה הגבוהה - ואני, ממזמן מאסתי בזה. לא רוצה לחזור להחלטות שסוכמו בעבר בעמותה על חלוקה של 50/50 בין הספרינטים למירוצי הראלי על מנת לסייע גם ל 2 על 4 להתקדם ולהתרומם - הכוונה הייתה שכל המערכת תעבוד עבור כולם - לצערי היא עובדת יותר עבור חלק ופחות עבור החלק של ה 2 על 4.

איך זה נקרא? פארטו? 80 אחוז מהכוח אצל 20 אחוז מהאנשים? ואולי 90/ 10.

מי ירים את הספורט המוטורי בישראל? 5-6 אימפרזות? - לא נראה לי...

מגיעה קצת סימפטיה לנהגים מוכשרים מהקטגוריה הנמוכה. לא מדבר על חלוקת זמן שיוויונית - אבל משהו... סיקור קצר על נהג מתחיל שמנצח מירוץ! על נהג ברכב בעל נפח קטן שמגיע למקום שני!

הרעיון מובן, אני חושב.... - מגיע ל 2 על 4 יותר חשיפה ויותר התחשבות - כנראה שזה לא יקרה עד שנחליט לעשות משהו בנידון בעצמנו....

אז לסיכום טל ידידי (וזה לא נאמר בציניות), במקום להגן על חבריך מהתקשורת....

או לחנך אותנו באימרות מתנשאות ("חבר'ה תתבגרו")...

תעשה בדיקה עצמית אחרי שתצפה שוב בסיקור המדובר שעליו קמה התרעומת - ואם עדיין תחשוב שהוא הוגן כלפי רכבי ה 2 על 4 בכלל וקובי כהן בפרט - אני אשמח לנהל איתך ויכוח מנומס בנושא.

ודבר אחרון - הדבר לא כזה נורא - אבל הוא בהחלט מציק! אם אתה היית במקומנו - לא בטוח שלא היית חריף יותר (כמו שכבר ראינו - אתה מסוגל להיות עוקצני ביותר כשאתה בוחר :wink: )

אלון

פורסם

ועוד דבר!

ההשוואה שלך לגבי משחקי כדור-רגל בליגה ג' לא רק שאינה במקומה -היא גם מעליבה ובנוסף מראה על חוסר היכרות עם המטריה אצלנו. להשוות את הנהיגה של קובי כהן (או שלי לצורך העניין) לעומת הנהיגה של כל אחד מ"בכירי הנהגים" בקטגורייה הבכירה למשחקי ליגת ג' - זו אי הכרות יכולות הנהיגה של הנהגים בכללותם ושלנו בפרט. אין אף נהג בקטגוריה הבכירה שהנהיגה שלו ברמה כה מרוחקת שתתאים להשוואה בין ליגת העל לליגה ג' - אולי בסייג אחד - רמי שוכטוביץ!

אני יכול למצוא יותר מדוגמא אחת - ואני בטוח שימצאו לכך תומכים גם בקטגוריה הבכירה - שבה, נהג או שניים מהקטגוריה של ה 2 על 4 מפגינים יכולת גבוה הרבה יותר משל חלק נכבד מהנהגים בקטגוריית האימפרזות.!!!

מבלי רצון לפגוע באף אחד....

אלון

פורסם

ואחרון חביב...

"מקורות יודעי דבר מסרו כי סוזוקי מגיעה לWRC בשנת 2007 עם מכונית חדשה עוד נמסר כי מופעל לחץ כבד על הFIA לפתוח חזרה קטגוריה עד 2000 סמ"ק 4X2 זאת עקב הדלדלות יצרני הרכב בקרקס המוטורי(פרישת פיגו,סיטרואן,אולי גם סקודה.)את הלחץ מפעיל מי אם לא DAVID RICHARD הבוס הכל יכול של PRODRIVE לעומת זאת הפדרציות האמריקאיות SCCA ו NASA החליטו לא לאמץ את חוקת הFIA למעט חוקי הבטיחות בגרופ N וע"י כך לאפשר למשתתפים חובבים ו"עניים" להתחרות."

אז בכל העולם כנראה מתחילים להפנים את חשיבות קטגוריית ה 2 על 4, חשיבות האפשרות לתת גם לבעלי אמצעים פחותים יותר להתחרות... - מעניין מתי יבינו אצלנו!

ואם זה נראה לכם מוכר הקטע לעיל - זה לא בגלל שאני כתבתי אותו בעבר - אלא בגלל שכנראה קראתם אותו באתר IRDA - אני מקווה שמי שכתב/העלה אותו לשם - גם מאמין/מפנים את תוכנו!

הפעם באמת הגזמתי - לילה טוב חברים,

אלון חלווה.

פורסם

היום הכרחתי את אשתי וחבר שלי לראות את השידור החוזר של הראלי כדי שהם יקבלו מעט מושג מזה הספורט הזה.

להלן תגובותיתהם (על פי סדר כרונולוגי של הסרט):

"למה זה נראה כאילו הם נוסעים ממש לאט..."

" או שלא צילמו את הקטעים היפים או שאני לא יודעת ממה אתה מתלהב כל כך"

"האיביזה שלך עושה המון רעש למה נשמע כאילו כולם ממש שקטים....?"

" או הכחולה הקטנה הזו נראית רצינית.."

"בנתיים האדומה (106) הכי מרשימה..איזה סיבוב יפה הוא עשה.."

"לא נורא מאמי, במירוץ הבא יהיה בסדר.." :mm_eek:

בקיצור תחושת הראלי לא הועברה מספיק, זויות הצילום טעונות שיפור וכמובן הסאונד.

הכי הרשים אותם זה נדב ב106 האדומה. כנראה שאת הקהל הרחב שפחות מבין איזה מנוע יש מתחת למכסה (וכנראה שגם את זה שמבין) , מעניין האקשן והביצועים יותר מסוג הרכב.

שורה אחרונה, הכבוד והתהילה מגיעים (בנתיים) לבעלי האימפרזות (הפחות מעניינות :wink: ) ולוותיקי הדור הרי הם אלו שהובילו את הספורט , את התחרויות ואת שידור הסרט.

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

בוקר טוב

הבעיה מתחילה בזה שצוות הצילום ומאוחר יותר העורך של התוכנית הם לא אנשי מירוצים ולא מכירים את הדמויות הפועלות או את המכוניות המתחרות .

המטרה לדעתי בשידור הזה ובעצם צילומו היתה להחזיר טיפה מן המודעות שיש ספורט מוטורי ויש מירוצי ראלי בישראל .

לעשות השוואה בין מה שהיה בלכיש לבין מינארדי היא ממש לא במקום , בטח לא באירוע הזה שהוא ראשוני מבחינתו ומסוגו ועוד אין אלופים וכאלו שנכנסים לקטגוריית כמו כן השתתפו...בכדי למלא את השורות .

מעבר לזה - חברים , תכנסו מעט לפרופורציות . אני יודע שזה לא ישמע פופולרי אבל בשופ מקום אף אחד לא התחייב לצלם כל אחד ואחד ....

כולם רוצים חשיפה בשביל הספונסרים , האישה , החברה או החבר'ה וזה טוב אבל...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הבעייה היא שבעוד המגמה בעולם היא להפוך את הספורט לזול יותר ונגיש יותר, למשל החוקים החדשים שנכנסים כל שנה (ראה למטה), בארץ המגמה היא להפוך את הספורט ליקר יותר וזה כואב!!!

בתחילה הכניסו חוק שמאפשר לצוות שפרש מהמרוץ לחזור אבל מחוץ לדרוג, זאת כדי שהספונסרים יקבלו חשיפה והנהג יקבל שעות נהיגה.

השנה עלו מדרגה, ומאפשרים לנהג שפרש לחזור עם כנס של 5 דק, כך יש עוד סיכויי שיוכל לקבל נק' לאליפות או נק' יצרנים שלא לדבר על נצחונות סטייג'ים והרבה זמן אוויר, מי ישמע אולי גם לחזור למקום 2 ולהדהים את כולם...

מה גם מנסים להחזיר את הקטגוריה הנעה קדמית כי זה זול יותר

בחו"ל לכל מדינה יש תקנות מקומיות NATIONALL מקלות כדי להפוך את הספורט לזול יותר עבור מתחילים

מה פה?

נקווה שיהייה טוב!!!

פורסם

אגב חשיפה נכונה לכולם .

הכנסו נא לאתר 4X4 הישראלי ותראו איך צריך לעשות נכון סרטים של מירוצי מכוניות .

http://www.4x4.co.il/main.asp?cat=245

מה שאומר שאת העבודה צריכים לעשות אנשים שמכירים ספורט מוטורי ואוהבים אותו - או כמו שנאמר קפה עושים באהבה או שלא עושים בכלל ...

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
אגב חשיפה נכונה לכולם .

מה שאומר שאת העבודה צריכים לעשות אנשים שמכירים ספורט מוטורי ואוהבים אותו - או כמו שנאמר קפה עושים באהבה או שלא עושים בכלל ...

אוהוווו אוהוווו......

כמה שאתה צודק!!!

אלון

פורסם
הבעייה היא שבעוד המגמה בעולם היא להפוך את הספורט לזול יותר ונגיש יותר, למשל החוקים החדשים שנכנסים כל שנה (ראה למטה), בארץ המגמה היא להפוך את הספורט ליקר יותר וזה כואב!!!
נדב, זה לא כ"כ מדוייק.

כן, נכון שמנסים להפוך את הספורט לזול יותר אבל זה רק אחרי שהוא כבר ממש סופר יקר ועם כל הכבוד שיש לי לכולכם, רמת ההכנות של הרכב שאתם נדרשים להן עדיין לא עומדת בקנה אחד עם הסטנדרטים של ה-WRC...

אני לא אומר שזה זול אבל תשאל את עצמך כמה מכוניות מבין אלו שהחבר'ה כאן מתחרים איתן באמת היו עוברות בדיקה טכנית של גרופ N עד לפרטים האחרונים.

אלון, אל תתעצבן על טל יותר מדי.

יש משהו במה שהוא אומר למרות שגם הוא טועה לדעתי בכמה נקודות שאתה צודק בהן.

בכל מקרה, אני אשמח אם מישהו יעלה את השידור על מחשב כדי שאני גם אוכל לראות אותו :-).

מוטי

• תוכן חדש...