טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,345 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לפני חודש קניתי ניסן אקס-טרייל 2021 עם 170,000 ק"מ ועכשיו נדלקה לי נורת תקלת מנוע (צהובה) בדקתי עם מחשב רכב פשוט (שקונים באליאקספרס ב150 ש"ח..) והתקלה מראה P2452 שזה חיישן אוויר כנראה אבל עיקר הבעיה שעכשיו הרכב לא נוסע כמו שצריך!! ממש עגלה, לא מצליח לעבור 2.5-3 טורים מה אפשר לעשות עם דבר כזה? אולי צריך להחליף חיישן? ללכת למוסך נראה לי יקרעו אותי במחיר
הודעה אחרונה מאת Ben-Ayoun, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 592 צפיות
יש לי קיה קרניבל ישנה השלט פועל , כלומר נדלקת נורה אדומה בלחיצה . כמובן שדרך מפתח דלת הנהג או כפתור פנימי הנעילה עובדת. המוח מתקתק כל הזמן - אז ניתקתי אותו. 1 - מה פשר התקתוק במוח? 2 - מהבנה בסיסית צריך לרכוש יח' מוח חדשה , יש מוצר נורמלי ולא באליאקספרס? אגב המערכת הותקנה אצל היבואן בפויינטר תודה
הודעה אחרונה מאת Alberrto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 506 צפיות
לאחרונה שמתי לב שהחלון בצד של הנוסע עושה רעש מוזר, אז נגעתי בו וראיתי שהוא נותן לי לדחוף אותו קצת פנימה. פירקתי את הדלת כדי לראות אם יש בעיה, ולא ראיתי משהו מובחן, חוץ מכמה חתיכות פלסטיק לבנות, בצבע של התושבות. זה נראה קשור אבל אני לא מצליח להבין למה שזה יגרום לחופש בתנועה של המנוע אחרי שהוא זז למטה. השאלה שלי היא האם זה משהו שניתן לפרק ולתקן? ואם לא, האם זו נראית בעיה במנוע החשמלי, או בעיה במערכת של הסליידרים והתושבות? רוב תודות למסייעים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 464 צפיות
יש לי רכב סקודה סופרב דגם 2014, ברכב יש פנסי קסנון. הפנס מכיל בתוכו גם תאורה רגילה וגם לד מובנה עבור איתות. הלד של האיתות התקלקל וכעת אמרו לי שאני צריך להחליף את כל הפנס בשל כך. עלות הפנס הקסנון מגיע לעשרות אלפי שקלים ולכן לא משתלם להחליף (יש רק מקורי, אין חליפי ואין מפירוק). אחד האפשרויות שאמרו לי לבדוק היא החלפה של שני הפנסים הקדמיים בהלוגן במקום קסנון. איך ניתן לדעת שהדבר אכן ישים (היה מי שאמר לי שזה אפשרי והיה מי שאמר לי שזה לא.. לא יודע למי להאמין). הרכב כמובן עם עם מחשב שמזהה כל תקלה ברכב ולא ברור לי אם זה אכן ישים בדגם הזה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
רודיוס 2019, נהרסה לי ההברגה בנאבה, גם הבורג וגם ההברגה הלכו. מה זה הברזה, זה מומלץ או לקנות חדש? 1 2
מאת רומסטאר- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
ב 3 בלילה הצמיג נקרע במקום מרוחק מהבית. הגלגל היה תקוע בצורה מטורפת וכל הבעיטות שנתתי לצמיג מהצד מימין ומשמאל, והטלטולים של הג'נט רק גרמו שהאוטו נפל מהג'ק, ועדיין הגלגל לא השתחרר. קיבלתי עצה ממתנדב ארגון סיוע בדרכים להבריג חצי הברגה את הברגים, להתחיל בנסיעה ולתת 'את הברקס של החיימש'ך' ואז הגלגל משתחרר מהזעזוע כי הוא קצת משוחרר מההברגה. אז עשיתי אתזה פעמיים שלוש ואכן הגלגל השתחרר ברגע שפתחתי את הברגים. אממה שעכשיו הם לא הסכימו בשום פנים ואופן לחזור למקומם. כנראה הברגים נדפקו מהג'נט בברקסים האלו, והניסיונות שלי רק גרמו שהרסתי את ההברגה בנאבה. עכשיו אני רואה שנאבה חדשה ברודיוס יקרה מאד. ולא מוצא מפירוק. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת נתנאל מ, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 654 צפיות
היי שלום רב! חייב את עצת המומחים כאן. יש לי סוזוקי קרוסאובר sx4 2016 ואני חווה תיקתוקים בזמן סיבוב הגה לימין ולשמאל במיוחד בסיבוב חד ביציאה מחניה וכו' הלכתי למוסך ואז אמר לי להחליף צירייה צד ימין אלא שהחלק הזה ממש מבוקש ואין להשיג! מפה לשם טרטורים ממקום למקום יום יום פניתי לעוד כמה בעלי מקצוע שעלו על הרכב .שמעו את הרעשים ואמרו שגם את ציריית צד שמאל צריך להלחיף אלא שמספיק להחליף פעמונים... ואני מבולבל לא יודע כבר למי להאמין והאם יש דרך להפטר מהרעש בלי להחליף צירייה שלמה על הצד שזוהי באמת הבעיה(אולי בכלל לא)
הודעה אחרונה מאת נתנאל מ, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 431 צפיות
מישהו הציעה לי לקנות רכב עם הבעיה הנל במחיר טוב איפה אפשר לבדוק את הבעיה הנל ומה זה יכול להיות
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
מפצל מים מאזדה 1 2
מאת רפאל ק.- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מאזדה 5 2013 שבוע שעבר באמצע נסיעה נדלקה נורת חום מנוע והתחיל לצאת כמו עשן מאזור המנוע כמובן שעצרתי וגררתי את הרכב למוסך התברר שיש מפצל מים בכל רכבי מאזדה שעשוי מפלסטיק נוטה להיסדק מצאתי את החלק באמזון בערך ב 30-40 דולר במוסך לקחו לי על החלק עם עבודה 1000 שקל אמרו שזה מסובך להגיע לחלק הזה להחליף אותו. רציתי לדעת עם זה מחיר הוגן ? וגם איך קוראים לחלק בעברית מצורף תמונה של החלק https://www.amazon.com/-/he/Forwinparts-LF941517Z-2006-2015-902-690-LF9415179A/dp/B07F2H4Y2L
הודעה אחרונה מאת רפאל ק., -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 476 צפיות
שלום נא עזרתכם הדחופה. בעיות ,עוד פעם עם הפיגו'. לאחרונה נדלקו לי נורות אזהרה כתומות של המנוע. בחיבור למחשב נאמר לי שיש בעיה בחיישני הגיר. לפני כשנה הוחלף לוח הפיקוד שלה( לדגם אחר). אתמול הרכב נעצר באמצע הדרך ולא זז יותר באבחון ראשוני במוסך מורשה נאמר לי ולא לגמרי הבנתי כי קפצה רצועת הטיימינג וכנראה המנוע התקלקל. אין עוד אבחנה ברורה. 1. מה זה אומר , מהי התקלה ,האם הגיוני לרכב שנסע 40,000 קמ ,האם קשור להחלפת לוח הפיקוד 2. מה האפשרויות שאתם ממליצים,החלפת מנוע חדש משומש, לא לתקן? נא עזרתכם ,דחיפות אני ממש בלחץ....
הודעה אחרונה מאת hayimbr, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי דודג' ג'רני 2009 מנוע 2400 איפוא נמצא ברכב הזה המצבר וכן האם יש לי י יותר מקופסא אחת של פיוזים
הודעה אחרונה מאת דון, -
תיקון פחחות
מאת טרולית- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הי.. החניתי את הרכב ומתברר שמישהו נכנס בי ולא השאיר פרטים . הנהיגה ברכב מרגישה לי שונה .. יכול להיות שמשהו בהגה גם נדפק ? קיבלתי הצעת מחיר להחלפת כנף במשומש במחיר 1500 לפני מע"מ.. וזה עדיין לא נשמע לי הגיוני לשלם רק על החלפת כנף באחד משומש , והטמבון נשאר במצב לא טוב .. מה הייתם עושים ? אשמח למידע על היקף הנזק לדעתכם ועל *המלצות למוסך פחחות* מומלץ וזול באיזור המרכז 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתה לי נזליה בצינור מגשר שיושב על המנוע והיה צורך להוריד את כל הסעפת כדי להגיע עליו, אחרי שהורדה שמתי לב כי באחת הכניסות של שסתומי הכניסה אין לכלוך כלל לאומת כל שאר הכינוסות שהכל נראה די אחיד. מה יכול לגרום לכך ? להערכתי חשבתי שמדובר במזרק דלק תקול שמויצא יותר מידי דלק בצלינדר 4 ? (הוצאתי את כולם וניקתי אותם בלחץ עם תרסיס לניקוי קרברטור ,הכל נראה די בסדר ולא הייתי אומר שיש הבדל בריסוס בין האינג'קטורים , לפחות לא משהו ניתן להבחין בעין) מצרף תמונות : (הכניסה של צלינדר 4 - נקייה לעומת הכניסות האחרות)
-
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבוע שעבר, בזמן נסיעה מירושלים לכיוון צפון הרכב פתאום באמצע נסיעה וללא התרעה הפסיק לנסוע המנוע נשאר עובד לכמה דקות, הבלמים עבדו למזלי עצרתי על אי תנועה והזמנתי גרר. עכשיו יש מצבר ויש סטרטר אבל המנוע לא נכנס לפעולה. במוסך טוענים שמדובר בבעיה חשמלית, הזמנתי חשמלאי שעבד על הרכב הרבה זמן ועדיין לא עלה על התקלה, אין שום נורה חריגה דולקת. הוחלף מנוע ברכב למנוע מיבוא לפני כשנה. טיימינג וקומפרסיה נבדקו, המנוע תקין. איזה כיוונים עוד אפשר לבדוק?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 546 צפיות
אמ;לק - טרילוגיה בפתח ובהרחבה: בשבוע שעבר הורדתי את הכפפה (או דווקא הלבשתי את הכפפה?) וביצעתי עבודה שהרבה זמן (בקטנה, 6-7 שנים) רציתי לעשות... 'על הדרך': אטם מכסה שסתומים וטיימינג. העבודה הזו כוללת פירוקים והחלפות של עוד כל מיני חלקים מסביב. מאחר והיא לקחה לא מעט זמן (סביב ה8 שעות עבודה עם צילומים) וגם העבודה הסתבכה קצת החלטתי לפצל אותה ל3 מדריכים שונים. המדריך הראשון עלה כרגע, פירוק והרכבה של מזרקי סולר במנועי מסילה משותפת (CRDI או בכתיב מלא - Common Rail Direct Injection)
הודעה אחרונה מאת פאר האורה, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אין דבר יותר מבאס מללכת לאוטו בבוקר ולגלות שמישהו "נישק" לכם את המראת צד הרס אותה ונעלם הסרטון מסביר כיצד מחליפים מראת צד וכיצד ניתן לחסוך עוד קצת כסף באמצעות העברת כיסוי המראה שניזוקה שתואם לצבע הרכב שלכם למראה החלופית כך שלא תצטרכו לצבוע אותו אצל פחח רכב תהנו https://youtu.be/F7CgVLMf_4A
הודעה אחרונה מאת פאר האורה, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, בימים האחרונים שיש הרבה גשמים ונוסעים על שלוליות גדולות נכנסים הרבה מים למערכת המתלים, 1. אח"כ שאני עולה על באמפר נשמע רעש מהמתלים הקדמיים והאחוריים (כמין רעש של קפיץ ישן), אחרי כמה באמפרים הרעש איננו, וחוזר חלילה. רציתי לדעת אם זה תקין או לא ? 2. ועוד משהו בתחילת נסיעה (לא קשור לחורף, גם כשאין גשם ולא קר) בד"כ בתחילת נסיעה רק בבאמפר הראשון יש נקישה מקדימה בצד ימין פעם אחת, ולאחר מכן אין עד הנסיעה הבאה. מה זה יכול להיות ?? מוטות מייצבים החלפתי לפני כשנה, משולשים לפני 4-5 חודשים. (טורקי) תודה.
הודעה אחרונה מאת Davidpr0x, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 547 צפיות
האם קרה למישהו האם זו תקלה בגיר הרכב או מערכת הצתה? הרכב לא נכבה הוא מניע ונוסע חלק. יש תקלה בחיישן חמצן קדמי האם זה גם שייך?
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 303 צפיות
היי, אשמח לייעוץ/הכוונה יש לי רכב מסוג סוזוקי ליאנה 2006. ב-3 חודשים האחרונים בערך הופיעה בעיה חדשה בה הרכב בנסיעה מתחיל פתאום לרעוד וכשאני מתחיל להאט לעצירה הרכב נכבה ומופיעה נורה בלוח שעונים של רכב עם מנעול, כמובן שנסעתי למוסך והמוסכניק אמר שהוא לא יודע להגיד בוודאות מה הבעיה ולדעתו זה קשור או לגיר או שהרכב הפסיק לקבל את המפתח המקורי שלו, בקיצור הוא עשה איפוס למחשב ולתקופה הבעיה נעלמה. מבדיקה בגוגל הבנתי שזה יכול להיות קשור גם לבעיה במובילייזר. לפניי כמה ימים הייתה לי נסיעה ארוכה הלוך חזור מחיפה לתל אביב ובחזור הרכב התחיל עוד פעם לרעוד, הטורים החלו ליפול ובהתאם הרכב התחיל להאט, גם כשניסיתי ללחוץ על הגז עד הסוף לא הייתה תגובה מתאימה. לבסוף הרכב הצליח לסוע רק עד 100…
הודעה אחרונה מאת NetanelMalihi, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני לאחרונה רכשתי טויוטה ראב4 היברידי , ובחקירות רבות בפורומים (בעיקר בחו"ל) , כל עניין בחירת שמן המנוע הנכון למנוע הזה הוא ממש בגדר תעלומה ,לכן ארצה לשאול: איזה שמן מנוע כדאי לבחור לרכב , באם אני מתכנן החלפות תכופתיות, ובדגש על צריכת דלק ובלאי מנוע נמוך (מחמירות יותר של היצרן , וכל 10K ולא 15K , פילטר השמן יירכש מקורי בלבד) האם לבחור בצמיגות 0W16 או שבפשוט כדאי להשיאר עם 5W30 ואיזה תקן מומלץ (ספר הרכב ממליץ SN/SL/SM) אך ממליץ 0W16 כשמן המומלץ ביותר (בדיוק כמו פורומים בחו"ל) האם כדאי לבחור בCASTROL EDGE,CASTROL MAGENTEC START STOP או VALVOLINE ADVANCED ? האם כדאי לבחור בצמיגות 0W16 או להמשיך עם 5W30 (במקרה של OW16 …
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 636 צפיות
הי שוקל לקנות BMW 320 2.0 (מנוע B48) שנים 2016-2017. אשמח לדעת על בעיות בדגמים האלו ודברים שצריך לשים אליהם לב לפני קניה. תודה
הודעה אחרונה מאת sarbel, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 813 צפיות
שלום, אני בעל רכב Kia Forte 2014 בימים גשומים או אחרי שטיפת הרכב ישנם מים שכלואים בתוך הפנס ואחרי כמה ימים הופכים לאדים. פתחתי את הפנס והוצאתי אותו אין סימן לסדק או פתח במכלול עצמו. מה שכן יכול להיות זה החלק העשוי ספוג שיכול להיות שכבר מיושן והוא הגורם לבעיה. אני לא בטוח בזה ולכן אני משתף אתכם כאן, האם מישהו נתקל בדבר כזה ויודע להגיד מה הפתרון? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 793 צפיות
ג'אז 2016, כ67 אלף ק''מ. אצלי רק כשנה. עשיתי לה טיפול לפני שנה של צלחות ורפידות, שמן טוב (0-20) ופילטרים. הנהגת הקודמת הייתה מטפלת במורשה, ונראה שכל שנה דחפו לה מכל הבא ליד, מסנן דלק וכו'. אודה להמלצתכם מה לעשות בטיפול, מלבד פילטרים ושמן. האם להחליף פלאגים? משהו נוסף לאור הגיל של הרכב.
הודעה אחרונה מאת topop, -
-
אטימה לגג רכב
מאת אביה11-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום רב אם אני רוצה לעשות אטימה לגג רכב בגלל שחודר גשם בעזרת סיליקון סיקה פלקס והבנתי שזה בעיה אם אחרי שאני שם את הסיליקון ולא עובר 24 שעות ויורד גשם עם מה אני יכול לכסות את הגג שלא ייחשף לגשם?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. מדובר בטויוטה יאריס 2007. הרכב ננעל עם המפתח בפנים הזמנתי ידידים.פתחו לי את הרכב והופעלה האזעקה. עשיתי את הקוד האזעקה שתקה. לאחר כמה שעות נעלתי את הרכב( עם המפתח לא עם השלט) אני אחרי רבע שעה בערך שומע שהרכב מצפצף . שוב עשיתי קוד הרכב שתק .אחר כך אותו סיפור סגרתי את הרכב עם המפתח לאחר כרבע שעה הרכב שוב מצפצף חשבתי שהבעיה כי לא השתמשתי בשלט אז נעלתי עם השלט אך הבעיה לא נפתרה. השארתי את הרכב פתוח ומאז אין שום אזעקה בקיצור כשהרכב נעול לאחר כמה דקות הוא עושה אזעקה אבל אם הוא נשאר פתוח לא עושה שום אזעקה 1האם לנתק מצבר בלילה? האם לבטל קודנית? איפה יכולה ליהות הבעיה האם בקודנית או שזה לא קשור תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש עצה, או המלצה על חשמלאי רכב שיודע לחשוב מחוץ לקופסה (רצוי בצפון). מדובר בקיה סיד 2018. מאז שרכשתי אותו, נסיעות בלילה בכביש ללא תאורה מפחידות, ובמיוחד כשיש רכב מולי. הפנסים שלי (אור נסיעה רגיל) בקושי מאירים ומאירים קרוב לרכב. כן, שיחקתי עם הכפתור שמוריד ומעלה את האלומה, ולא, זו לא בעיה של ראיה, כי באוטו של אשתי ובכל רכב אחר שאני נוהג בו או יושב בו הבעיה לא קיימת. בטסט אין בעיה, ושני חשמלאים (כולל מוסך קיה) שבדקו את הפנסים עם המתקן שלהם (מתקן כמו בטסט, לא יודע מה שמו), אמרו שהכל תקין והפנסים מכוונים בול. המליצו לי לשים נורות של 150%, לא עזר. עכשיו יש לי נורות של 200%, וגם לא עוזר. נדמה לי שההספק הנוסף בא לידי ביטוי רק באור הגבוה, שהוא בסדר בכל מקרה. העדשות נראות…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 3 שנת 2016 ולראשונה הוחלפו רפידות בלם (רוב הנסיעות הן בינעירוניות), הרפידות שהוחלפו הן של Brembo. למרות שהבלימה מרגישה טוב יותר, יש רעשי חריקות צורמים בזמן הבלימה, ואבק בלמים נצבר נורא מהר. לגבי הרעשים, אני כמעט בטוח שזה נובע מהתקנה לא טובה, שזה אומר חוסר ניקוי וגירוז ראויים. העניין הוא שאני לא יודע אם יש מוסך שמוכן לטפל בזה. לטפל בחוסר מקצועיות של מוסך אחר. האם אני אהיה חייב לעשות התקנה של רפידות חדשות? אני גם נוטה לחשוב שהרפידות של Brembo לא כאלה מוצלחות משום שהקודמות לא לכלכו את הג׳אנט בצורה כזאת מאסיבית.
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 634 צפיות
בעיקר בקיץ, כשיש שמש חזקה, קיימת השתקפות בשימשה הקדמית מהאזור של פנים האוטו שנמצא "מעל" הדשבורד. זה אזור שטוח בעיקרו - יש בו בדרך כלל רק יציאת מזגן. אבל כשהשמש חזקה אז יש השתקפות של האזור הזה בשימשה הקדמית. יש רעיון מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 360 צפיות
שלום, קניתי מחבר קורולה 2008, ואני מעוניין לעשות לה ישור קו ולהחליף צמיגים. מכיוון שזה רכב ישן, אני לא מחפש מוסך רשמי ויקר, אלא אחד שיודע לעשות את העבודה, ולא דוחף להחליף חלקים בכוח כדי למכור (במיוחד כשמדובר ברכב עם 236 ק"מ שטכנית אפשר להחליף בו הכל). מעדיף מקומות כמה שיותר קרובים לחדרה, אבל כמובן לוקח בחשבון שאם אין באזור משהו נורמאלי, אני אתגמש במרחק נסיעה. כנ"ל בנוגע לפנצ'ריה טובה ואמינה שלא מנסה למכור צמיגים סינים או פגי תוקף.
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 536 צפיות
היי, בכיסא הנהג כל הכיוונונים חשמליים. המנוע שקובע את הזווית של המשענת הפסיק לעבוד. (מה שמסומן בתמונה, זה לא מהרכב שלי אלא משהו מהרשת אבל זה נראה ככה). הבנתי מהיבואן שזה דורש החלפה של כל הפאנל מתגים (וכמובן נתנו הצעת מחיר מופרעת). ההתלבטות שלי היא כזו - אשמח לעזרה: - האם לנסות להזמין מחול? אם כן איפה מתחילים? מצאתי אתר שמפרט את כל החלקים האפשריים לרמת פירוט מאוד גבוהה, אבל אני לא בטוח מה החלק הנכון. וגם אם כן האם הגיוני להזמין את זה (מכס וכו). - אפשרות שנייה, זה לחפש כיסא מפירוק. ואז השאלה איזה כיסא יתאים? האם רק השנתון ותת הדגם הזה, או שיש עוד אפשרויות (לא אכפת לי שזה יהיה כיסא פשוט בלי שום חישמולים)
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 793 צפיות
לקראת קניית רכב קיבלתי תוצאות בדיקת קומפיוטסט שנעשתה לפני כחודש עבור הרכב שאני מתכוון לרכוש. בבדיקה רשום: מנוע (לא תקין) : בלוק מנוע = תצרוכת שמן מהצילינדרים תיבת הילוכים (לא תקין) : תיבת הילוכים אוטומטית = נקישות יתר מערכת בלמים (לא תקין) : בלמים קדמיים = בדוק \ תקן צלחות דיסקים קדמיים הרכב עשה עד עכשיו 138 אלף קילומטר 1)מה משמעות תוצאות הבדיקה, האם יש תקלה חמורה בממצאים ? 2)האם 138 אלף קילומטר לרכב משנת 2019 הם המון או שזה סביר (הרכב הוא מהשכרה) תודה
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 549 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- bigfoot7375nadav
- hans
- eyalgr
- yuvk
- פריג'י
- amirtoar
- discoTD5
- orsh99
- kingikra
- davemustaine87
- asix
- FuriousLift