Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

אני לאחרונה רכשתי טויוטה ראב4 היברידי , ובחקירות רבות בפורומים (בעיקר בחו"ל) , כל עניין בחירת שמן המנוע הנכון למנוע הזה הוא ממש בגדר תעלומה ,לכן ארצה לשאול:

איזה שמן מנוע כדאי לבחור לרכב , באם אני מתכנן החלפות תכופתיות, ובדגש על צריכת דלק ובלאי מנוע נמוך (מחמירות יותר של היצרן , וכל 10K ולא 15K , פילטר השמן יירכש מקורי בלבד)

האם לבחור בצמיגות 0W16 או שבפשוט כדאי להשיאר עם 5W30 ואיזה תקן מומלץ (ספר הרכב ממליץ SN/SL/SM) אך ממליץ 0W16 כשמן המומלץ ביותר (בדיוק כמו פורומים בחו"ל)

האם כדאי לבחור בCASTROL EDGE,CASTROL MAGENTEC START STOP או VALVOLINE ADVANCED ?

האם כדאי לבחור בצמיגות 0W16 או להמשיך עם 5W30  (במקרה של OW16 יש רק 2 יצרני שמנים שעונים לתקן , מוטול המתאים למנועים היברידיים ספציפית , או שמן מנוע טויוטה מקורי)

אשמח לעונים (ולמפריכים תאוריות "אמריקאיות" לגבי שמן המנוע והצמיגות שלו לאחזקת רכב למס' שנים).

עריכה אחרונה על ידי shainov
פורסם

צמיגות נמוכה יותר גורמת לפעולה יעילה יותר של המנוע (ומפחיתה זיהום), על חשבון הגנה פחות טובה עליו. לכן, אם למנוע יש טווח צמיגויות שמתאימות עבורו (בדוק בספר), אתה יכול לבחור בכל אחת מהן, כאשר ככל שהצמיגות עולה - תעלה צריכת הדלק וזיהום האוויר, ובלאי המנוע יקטן.

לעניות דעתי, ההשפעה של הצמיגות על צריכת הדלק והזיהום לא משמעותית (ומנסיון אנקדוטלי, כשעברתי בין 5W20 ל-5W30 וחזרה פעמיים, לא שמתי לב לשינוי בצריכת הדלק). עם זאת, תקינות הזיהום נהיות מחמירות ככל שעובר הזמן, ועד כמה שאני מבין - היצרניות מחפשות כל שיפור קטן שניתן להשיג, ולכן ממליצות על שמנים בצמיגות נמוכה יותר כדי לשפר את עמידתן בתקנים ולו במעט.

אמרת שאתה רוצה צריכת דלק טובה ובלאי מנוע נמוך - יש פה ניגוד עניינים. אתה צריך לבחור אחד מהשנים (ולפי זה להחליט על הצמיגות), או ללכת על משהו כמו 5W20 כפשרה.

מבחינת מותג - אני מאמין שאם אין דרישות לשום תקן מלבד API SL/SM/SN (כלומר, אין איזה תקן מיוחד של טויוטה שנדרש), אתה יכול לקחת כל שמן סינטטי מלא שעומד בתקן הזה ולא לשבור את הראש (או את הכיס). בייחוד כשדרישת המינימום היא SL, שזה תקן ישן מאוד, לכן לא עושה רושם שלמנוע הזה דרישות גבוהות במיוחד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מודה לך על התגובה.

ואשמח לעזרה ב״פענוח״ הצרופה שמעידה על סוג השמן המתאים ובנוסף לגבות את השימוש בשמן מנוע לטווח רחוק ,בחבר פורום שמחזיק את הרכב מס׳ שנים או מנסיון של חברי הפורום.

httpsunion-motors.toyota.co.ilpublic-website-filesgetFile.phpfile_id=591.jpeg.png

פורסם

חבר יקר,

תקנה שמן 5w-30 סינטטי מלא בתקן API SN מיצרן שמן גדול ומוכר (Castrol/ Motul / Shell/Valvoline/Eurol ועוד ).

https://www.justmotor.co.il/items~140~0~16514-16535.htm?PNum=1&key=&Qsearch=&qmanufact=0

אתה יכול לרכוש שמן מנוע "מקורי" של טויוטה, צריך 5 ליטר:

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-5w30-טויוטה-מקורי-00279-1qt5w-6s

במוסך מורשה טויוטה משתמשים בשמן של "פז".

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה 

מניח שאתה בעל רכב דומה או בעל ידע.

לגבי מורשה-האם מומלץ וכדאי (לאחר שמטפל במורשה במסגרת אחריות) לגשת לטיפולים קבועים או רק להארכת אחריות סוללה היברידית.

הסיבה שאני שואל היא כי יש לי מוסך מאוד אמין ואיכותי (לא מורשה).

לגבי הארכת אחריות מנוע ושאר מכלולים על 15-האם נדרש או שהיצרן יכבד גם אם אגיע עם היסטוריית טיפולים מלאה הכוללת שימוש בשמן מאושר יצרן?

פורסם

אתה צריך לברר את סוגית האחריות והתנאים מול היבואן. 

בגדול, לפי החוק היבש, מהיום הראשון ניתן היה לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה ( לא מורשה יבואן) לפי הוראות יצרן, בלי שהאחריות תיפגע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

להבנתי ואם אסכם את התגובות מעליי אין עדיפות לסוג השמן,אלא ליצרן מוביל.

האם במקרה שכזה שמן מקורי (טויוטה) עדיף בצורה כלשהי על מוביל1 או קסטרול Edge שעונים לתקן המנוע שלי?

האם יש לשים לב לנושאים נוספים בנוגע לצמיגות ו/או חלפים?

שאלה נוספת-האם ניתן ורצוי להביא שמן מנוע למורשה (אני די בטוח שבמקרה כזה יחריגו סעיף מסויים בנושא אחריות)?

פורסם

השמן המוקרי לא מיוצר ע"י טויוטה, אלא על ידי אחת מיצרניות השמן, ופשוט משווק ע"י טויוטה כשמן מקורי שלהם. לכך יש משמעות כשנדרש תקן מיוחד של היצרן, ולא סתם תקן כללי של API/ACEA. דוגמא לכך אפשר לראות ברנו, שם נדרש תקן RN017, שלא קיים בשמנים גנריים. במקרה שלך, היות ואין תקן מיוחד שנדרש, אין לכך שום משמעות.

לגבי להביא שמן למוסך מורשה - לפי החוק, אם השמן עומד בתקן, אין להם זכות להחריג את האחריות. מה הם יעשו בפועל, וכמה כאב ראש יהיה להתמודד עם זה, זו כבר שאלה אחרת. אישית, לא מטפל במוסך מורשה מהקילומטר הראשון, והכל טוב.

• תוכן חדש...