טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,345 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 930 צפיות
אז ככה, כאשר אני מדליק את האורות ב90 אחוז מהזמן נשמעים תקתוקים. פתחתי את המכסה מנוע והתקתוקים מגיעים בהאזור של הפנס הימני הקדמי. מה שמוזר שכאשר שיחקתי טיפה עם החיבור לאור זה נחלש ואף נעצר אך כשניתקתי לגמרי את הכבל מהפנס זה עדיין תיקתק.. התיקתוק נשמע מאזור הקופסאות שכתוב עליו hv fuse אבל מה שנראה לי שכנראה הכבל שבסופו החיבור למנורה לא מחובר כפי שצריך מהצד השני לא החלק שמתחבר למנורה . אם למישהו יש רעיון מה הבעיה אשמח לשמוע ממומחים. MP4_20240216_190606VLOG.mp4
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 609 צפיות
האם אני חייב לבצע טיפול שבמסגרת האחריות ,במוסך היבואן? ואם לא חייב מה חשוב לבדוק?
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 479 צפיות
שלום רב התאורה הקרובה חלשה בהונדה אינסייט התקנתי 2 פנסי לד אך עדיין חלש מדוע לא ניתן להחליף הנורה הראשית למשהו יותר חזק? בתודה מראש יואל
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 373 צפיות
הי הבן שבר את הפנס (אחורי ימני רנו מגאן סטיישן 2018) , איך אני מוצא את המק"ט של הפנס להזמנה ברשת (דוד עלי? אולי במקום אחר)? תודה
הודעה אחרונה מאת DIVON, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום בולם זעזועים ברכב נוזל .. אפשר לנקות אותו לפני הטסט ואז לא ישימו לב לנזילה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
החלפת צופרים
מאת יגיל- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מאזדה 3 2009. יש לי כרגע 2 צופרים מחוברים (טון גבוה וטון נמוך) בשני צידי הטמבון. אחד התקלקל וכנראה גם השני. אני רוצה להחליף לצופרים של fiamm, שהבנתי שהם טובים. הבעיה- כרגע הצופרים שלי הם עם יציאה אחת רק והצופרים של fiamm עם שניים. ראיתי כל מיני סרטונים שפשוט מחברים ליציאה השנייה של השלילי כבל ושמים עם הבורג על השלדה. מישהו יכול אולי קצת יותר לעזור ולהדריך אותי? כי כנראה צריך להכין את הכבלים האלה לבד.
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 410 צפיות
אהלן רציתי לשאול אם למישהו היה תקלה עם חיישן טמפרטורה ברכב? החלפתי חיישן סדרו לי את הצינור של המים ושבוע שלם לא נדלק לי נורה עכשיו עשיתי נסיעה 20 דקות והנורה נדלקה שוב מישהו מכיר ? יכול לכוון אותי? לא ההיתי במוסך מורשה אני מטפל אצל משפחה הגיוני אולי שזה הטרמוסטט?
הודעה אחרונה מאת idanm2313, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 552 צפיות
שלום חברים: האם נהוג להחליף רפידות בלם קדמיות ואחוריות יחד? הם ישנן רפידות מומלצות? לאחר כמה ק"מ אמורים להחליף רצועת טיימינג? האם משהו יודע מה קוטר הרמקולים בדלתות לצורך החלפה? תודה לעונים, רון
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 976 צפיות
היי מדובר בתקלה מספר 1339, לא מצאתו מידע מספק ברשת לגבי מהות הבעיה. הסימפטום: אין. מגיעה רק בהנעה קרה ולא חוזרת אחרי מחיקה עד ההנעה הקרה הבאה. אם מישהו מקןשר למכונאי שמכיר את הרכבים האלו טוב ויכול לשאול אותו מה זה לעזאזל, אשמח.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 508 צפיות
שלום יש לי את הרכב הנ"ל והחליפו לי בטריה לפני כמעט שנה ואני רוצה לחדש את האחריות יש למישהו מושג כמה עולה לחדש אחריות להיברדי (התקשרתי למוסך מורשה ירושלים ואמרו לי 800 אבל לי ידוע שאחריות על סוללה חדשה זה 300 שקל עד 10 שנים ויותר מ10 שנים זה 600) וכן כמה זמן אני יכול להאריך את האחריות האם מזמן החלפת הסוללה יש לי 10 שנים או מ2016 שנת יצור הרכב?
הודעה אחרונה מאת אוריס 2015, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 637 צפיות
היי. האם לאלנטרה משנת 2020 צריך לעשות טיימינג?
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודיאק 1.5Tsi מטרייד אין נקנה לפני שבוע, נהגתי יומיים ברכב ופתאום מופיעה לי Reduce Oil level. בדקתי במדיד שמן ואכן נראה שיש יותר מהמקסימום. בדקתי כמה פעמים בשביל להיות בטוח.. עכשיו ההודעה נעלמה. צירפתי תמונה, האם בכל זאת לנסות לרוקן טיפה עצמאית/במוסך או להמשיך לנסוע רגיל?
הודעה אחרונה מאת פאר האורה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 772 צפיות
מדובר בניסאן מיקרה 2014 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 754 צפיות
דלת הנהג חטפה מכה קלה בחניה. בהתחלה היא לא נסגרה טוב, והיה אפשר לסגור אותה רק בטריקה חזקה. הלכתי לפחח שיישר אותה מעט אך כנראה לא בצורה מספיק טובה היא עכשיו נסגרת ונטרקת בסדר, אבל נוצר מרווח קטן בחלקה העליון. האטימה נפגעה - כשיורד גשם, כמות קטנה נכנסת מלמעלה + במהירויות גבוהות יש רעשי רוח שמגיעים מהדלת. ויזואלית וחיצונית הדלת במצב מצוין ורק העניין הזה מפריע לי. מנסיונכם, יש סיכוי לתקן את המצב הזה או שהדלת אבודה ואני אצטרך להחליפה או להיות יצירתי? (להוסיף גומיות בשביל לשפר את האטימה וכד').
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. המאוורר רדיאטור לא נדלק גם כשהמנוע חם, חום מנוע עולה בעיקר בעמידה. בהפעלת מזגן המאוורר נדלק. בדקתי כשהמנוע חם לא מגיע לריליי אפס בפיקוד. לדעתי הוא אמור להגיע מתרמו סוויץ. שכנראה תקול. מישהו יכול לכוון אותי מיקום תרמו סוויץ. או לתקן אותי אם אני טועה. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 816 צפיות
ככה זה נראה היום (רצב תמונה). נעול בשרשרת עם מנעול יש המלצה למשהו זול? שלא מצריך יציאה וכניסה לרכב בכל פעם כדי לסגור ולפתוח את המנעול
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 786 צפיות
שאלה לי לגבי נתוני צריכת הדלק שמראה מחשב הדרך, אקדים ואומר שידוע לי שאין להתבסס על נתונים אלה, אלא על בדיקה ממשאבה למשאבה. אני יותר מנסה להבין מה עומד מאחורי הנתונים שהוא מספק, ומי אחראי להם יותר, אופי הנהיגה או תקינות החיישנים והחלקים? ידוע שהוא מתחשב באופי הנהיגה, נהיגה שקולה ויותר חכמה וצופה את פני הדרך=נתוני צריכה חסכניים יותר. נהיגה פרועה=נתוני צריכה בזבזיים יותר. אבל מה קורה שאופי נהיגה מסויים מורה לאינג'רטורים או חיישן maf או כל רכיב אחר על דרך פעולה כלשהי (פתיחה/סגירה/שחרור מועט או הרבה) ואותו חלק לא פועל כנדרש? מה גובר על מה, בחישוב של מחשב הדרך? שאלה נוספת, אם יש פער של 30% בין הנתונים של מחשב הדרך לצריכה בפועל, מה יכולה …
הודעה אחרונה מאת Avi132, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 931 צפיות
שלום לחברי הפורום. יצאתי כעת עצבני, חבול ומוכה ממוסך מורשה של לובינסקי. יחס מזלזל בלקוח ומחיר רצחני. מחפש המלצה למוסך שידע להבריא ראש מנוע של c3 פיקאסו 2014 באזור יהוד, אור יהודה, חולון. אשמח חשמוע
הודעה אחרונה מאת אאפ, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 838 צפיות
אהלן, הרכב: הונדה ג'אז 2009 עם תיבה רובוטית I-SHIFT הבוקר במהלך כניסה לחניה שילבתי לרוורס אבל הרכב לא זז. לאחר כיבוי מנוע והתנעה הופיעה הודעת תקלה בתיבת הילוכים והרכב מסרב להניע (גם אחרי ניתוק וחיבור המצבר). מחפש מכוני טיפול בגירים שיודעים לטפל בתיבה הרובוטית של הונדה באיזור ראש העין, פ"ת והסביבה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
הציעו לי טיפול 90 אלף לרכב טויוטה קוורלה שנת 2019 ב3000 ש"ח? הגיוני? במוסך של טויוטה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אפשר להשתמש בהם שימוש חוזר? אמור להגיע החלק מחו"ל, ואני רוצה כבר להחליף בלמים, האם אפשר עד שיגיע החלק להשתמש בהם שימוש חוזר? באנגלית נקרא anti-rattle
הודעה אחרונה מאת יאני, -
שמתי לב אתמול שיש חתך על הצמיג עומק 0.5 ס״מ לפחות. נכנס עד לגומי המחוספס בפנים.
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 980 צפיות
שלום, יש לי רכב ליסינג ויש לו בעיית בהירות בפנסי לד קידמיים של אור קרוב. שני הפנסים עובדים, אבל הבהירות של פנס ימני ירדה להערכתי בכ-80% ושל השמאלי בחצי. פניתי לחברת ליסינג מספר פעמים והם שלחו אותי למוסכים שונים. הייתי בשלושה מוסכים (שניים מהם מוסכי סיאט מורשים) ולהפתעתי אף אחד הם לא יודעים לטפל בפנסי, כי זה דורש מכשיר מיוחד. חברת ליסינג לא כל כך מעוניינת לפתור את הבעיה, כי ככל הנראה זה יקר והרכב יצא מאחריות יצרן. האם זה נחשב לעניין בטיחותי? לא שאני לא יכול להסתדר עם בהירות כזו נמוכה, אבל זה בהחלט מפריע לי. אני מוסר את הרכב בעוד מספר ימים לטיפול תקופתי וביקשתי שיטפלו גם בבעית הפנסים. אני אקבל רכב חליפי לפי הסכם איתם ורוצה להודיע לחברת ליסינג שכל עוד הם לא יסדרו …
הודעה אחרונה מאת nikitales, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 294 צפיות
שלום יש לנו מיטסובישי גרנדיס שנת 2006 יש לו רצף של מנורות לד אחוריות בצבע אדום שנדלקות בלחיצה על בלם הצד הימני לא נדלק ואני צריך לעבור טסט .... 1. המוסכניק אמר לי שהוא חושב שכזה יד שניה עולה כ-2000 שח ! -אשמח להמלצה מאיפה ניתן לרכוש ? 2. לאור זה שכל הנורות לא נדלקות יש מצב שמדובר באיזה רכיב ספציפי שאולי ניתן להחליף רק אותו - אשמח להמלצה לחשמלאי אמין באיזור מודיעין או המרכז 3. האם יש אפשרות של לפתוח את הפנס ולשים פס של לד כתחליפי - אשמח להמלצה אם יש עסק שעוסק בזה ? 4. מופיע בEBAY - האם למישהו יש ניסיון עם רכישה כזאת מחול ? מה צריך לבדוק כדי להיות בטוחים שזה מתאים ? 5. האם בכלל זה יעבור במכס ? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mediali, -
- 0 תגובות
- 718 צפיות
אהלן סונטה היברידית 2018 לפני זמן מה החלה בעיה בה לאחר מספר שעות שהרכב עומד בעת היסיום הנעה, הרכב "מאבד" את מערכת החשמל לחלוטין משמע קודן לא עובד, אין שום תאורה, צופר לא עובד וכו' ממש כאילו אין מצבר כאשר מחברים מצבר חיצוני (דרך הקופסת נתיכים ל + ו - לגוף הרכב כי אין אפשרות לפתוח את תא המטען) החשמל חוזר במלואו והרכב מניע ללא בעיות (אין גם הנעה דרך המצבר כמו ברכב רגיל אלא המערכת ההיברידית עולה ואז אחרי זמן מה גם המנוע נדלק( כיוון שהרכב בן 6 ועם המצבר המקורי הנחתי שמדובר במצבר והחלפתי אותו היו מספר שבועות של שקט הרכב הניע כרגיל היום שוב אותה תופעה יש למישהו כיוון מה הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת חן1985, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 645 צפיות
הי נכנס לי מים לרכב מאחורה עקב פירוק הפנסים האחוריים והרכבתם בחזרה לא נכון . הדבר גורם לקצר כולשהו שברגע שמכניסים לרוורס הלוח מחוונים מתחרפן , הרדיו נכבה , החלונות הפסיקו לעבוד והמנורות דרך ממשיכות לדלוק גם אם מכבים אותם . התקשרתי כבר לכמה וכמה חשמלאי רכב ואמרו לי שלא יכולים לעזור לי ואחד אפילו הפנה אותי לפחח שמה הקשר בין פחחות לזה רק אלוהים יודע . אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום וברכה, הרכב הוא סיטרואן c4 גרנד פיקאסו בנזין מנוע 165 thp. רכשתי את הרכב לפני כחודש ומאז לא נסעתי איתו כי הוא דרש יישור קו. ניתקתי מצבר דרך החיבור המהיר של הפלוס כדי לשמור על המצבר. לאחר כשבוע, אני מחבר מצבר והרכב "משתגע". מערכת מולטימדיה נדלקת נכבית, מליון שגיאות אדומות של גיר, מנוע ועוד הרבה מערכות. בנוסף מוצג במסך העליון שהמערכת עובר למצב חיסכון באנרגיה ולכן הצג של המולטימדיה נכבה למרות שכאמור המצבר במצב תקין לחלוטין. הרכב לא מניע וגם אין רעש של סטרטר. החשד הראשון כמובן זה מצבר חלש, הוא עדיין באחריות נבדק ותקין. בסריקת תקלות קיבלתי 3 שורות עם אותו קוד - u0100 lost connection. אחרי שחקרתי את הנושא, חשבתי אולי יש בעיה בb…
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 413 צפיות
שלום. מחפש המלצה על מוסך בפ"ת אמין, מקצועי ואדיבות הצוות שמכין את הרכב (מזדה 3 שנת 2008) לטסט וגם משנע את הרכב לטסט ומעביר אותו. אשמח לשמוע המלצות על מוסך כזה בפ"ת. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת jacobgan, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 428 צפיות
שלום לכולם, אני אמור לבצע טיפול תקופתי לרכב החודש,ואשמח לקבל המלצה על מוסך טוב באזור המרכז. תודה מראש לכל העוזרים:-)
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 0 תגובות
- 542 צפיות
שלום לכולם, לחבר יש יונדאי i800 2013. נקרע כבל ידית הילוכים ולא מצליח להשיג. אולי מכאן תבוא הישועה מאיפה ניתן לאתר ולקנות את החלק. בדק ביונדאי שופ, המאגר ועוד ועוד מקומות אך לא מצליח להשיג. בתודה טל.
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX,