Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל שוב: ידוע איך נגרם הקרע?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה משהו ספונטני זה מחשיד למצב כל הצמיגים, אם הם בני אותו גיל. זו הסיבה שבגללה אני מדבר על החלפת רביעייה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

אם זה משהו ספונטני זה מחשיד למצב כל הצמיגים, אם הם בני אותו גיל. זו הסיבה שבגללה אני מדבר על החלפת רביעייה.

אני רואה שפשוף קל וטסה שבורה על הגלגל הזה, לא רק אני נוהג על הרכב הזה.

לדעתי נגרם נזק מחניה במקומות לא מסודרים.

לא אמורה להיות בעיה בצמיגים - גודייר פרפורמנס תוצרת פולין.

פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

בטסטים פוסלים צמיגים הרבה אחרי שהם לא ראויים לשימוש

מצטרף בהחלט לעמדה הזו

לפני 5 שעות, sperial כתב:

אם אתה מחליף רק זוג נפתח כאן את הדיון שלא נגמר - על איזה סרן להתקין את החדשים.

למה לא נגמר?

זוג חדש צריך להתקין מאחור כברירת מחדל (כלומר בהיעדר סיבה נקודתית לחרוג מכך) .

זה נגד האינטואיצייה כי כמעט תמיד הקדמיים נשחקים מהר יותר. אבל לא זה השיקול בבחירה איפה להתקין צמד.

צמיג אחורי מונע היגוי יתר. הקדמיים משפרים בלימה. על פניו שני דברים חשובים. אבל החברה במישלין מבהירים את עמדתם.

https://www.michelinman.com/auto/auto-tips-and-advice/tire-buying-guide/mixing-tire-brands

שיקול נוסף הוא איזה צמיג יותר חמור שיתפוצץ. וברוב הרכבים פיצוץ של צמיג אחורי חמור יותר מבחינת סכנה לתאונה. ההסבר ששמעתי וקראתי ושכנע אותי קשור לכך שרוב הרכבים מותאמים יותר לתת היגוי מהיגוי יתר. ופיצוץ בצמיג קדמי דומה יותר לתת היגוי ולכן זה מצב פחות גרוע מפיצוץ של צמיג אחורי. הסבר שמשתלב בנימוק של מישלין. 

את העובדה שהקדמיים נשחקים מהר יותר מתקנים על ידי כך שמחליפים אותם כשנשחקים. ואם מחליפים צמד אז את החדשים מאחור ואת האחוריים הקיימים מעבירים קדימה. 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

איך אתם אוהבים בפורום הזה להחמיר עם צמיגים

פות"ש, האוטו לדבריך לא נוסע אפילו 60 קילומטר בשבוע

שים 4 סינים ושלום על ישראל, סתם אגדות וסיפורים תאמין לי 

ושלא תבין לא נכון, אני בעד לשים קונטי וקלבר

כל המותגים למינהם

אבל לרכב שנוסע 60  קילומטר בשבוע? תעשה לי טובה, תחסוך את הכסף, הסינים עוברים תקינה בדיוק כמו השאר

אם אני הייתי נוסע 60 קילומטר בשבוע הייתי מחליף רק את הקרוע ומצידי שיהיה 2 לא זהים על אותו סרן זה ממש לא קריטי כשאתה עושה נסועה של אופניים

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 8
  • מעניין 1
פורסם

@razi_pazi אני מכיר את התשובה הזו, ואני יודע שהיא נכונה. לא מונע מהויכוח להיפתח מחדש פעם בשבוע.

לפני 5 שעות, CiUiK כתב:

איך אתם אוהבים הפורום הזה להחמיר עם ביטוח צד ג׳.

איך אתם אוהבים בפורום הזה להחמיר עם עצירה באדום בלילה.

אפשר ליצור כאן עוד רשימת החמרות עם תירוצים להמנע מהן. עדיין אלה תירוצים.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, CiUiK כתב:

אם אני הייתי נוסע 60 קילומטר בשבוע הייתי מחליף רק את הקרוע ומצידי שיהיה 2 לא זהים על אותו סרן זה ממש לא קריטי כשאתה עושה נסועה של אופניים

צודק לגמרי,

לדעתי גם לא צריך לחגור חגורת בטיחות עם נסועה של אופניים,

והאמת - נראה לי הייתי נוסע גם בלי ABS ואפילו עם בלמים גמורים, כי אחרי הכל זה נסועה של אופניים.

(למען הסר ספק - נכתב בציניות)

עריכה אחרונה על ידי chezik
פורסם

לטעון שלרכוש צמיג סיני מקביל לאי שימוש בחגורת בטיחות זו הפרזה.

וזה גם לפספס את העיקר. כי חגורת בטיחות זה בחינם.  אבל צמיג סיני חוסך כסף.

אז נכון שבטיחות  חשובה מכסף. אבל במציאות שוקלים גם שיקולים כאלו.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 8 שעות, CiUiK כתב:

פות"ש, האוטו לדבריך לא נוסע אפילו 60 קילומטר בשבוע

שים 4 סינים ושלום על ישראל, סתם אגדות וסיפורים תאמין לי 

ושלא תבין לא נכון, אני בעד לשים קונטי וקלבר

כל המותגים למינהם

אבל לרכב שנוסע 60  קילומטר בשבוע? תעשה לי טובה, תחסוך את הכסף, הסינים עוברים תקינה בדיוק כמו השאר

מסכים שיש פה היסחפות מסוימת. לרכב הזה גם אין ESP, אז מה זה אומר שצריך לקנות וולו חדשה כדי שיהיה בטוח ממש?

כמעט באתי להשים שני צמיגים סינים מקדימה ולסיים את הסאגה.

ואז נזכרתי איזה כאב ראש היה לי עם צמיגים זולים(פאלקן) מבחינת נוחות ורעידות,

שבסוף מכרתי את הצמיגים במצב חדש בגרוש וחצי, ושמתי גודייר אסימטריק (רכב אחר).

כנראה בסוף מה שאעשה, אשים 2 צמיגים חדשים של גודייר או קונטי מקדימה (וכן ראיתי את ההמלצה לשים באחורי),

את שני האחרים אחליף עוד שנתיים.

פורסם

להחליף רכב ישן לרכב חדש עם ESP עולה עשרות אלפי שקלים.

ההפרש בין סט צמיגים סיני לסט איכותי הוא מאות שקלים. זה לא נקרא "חיסכון".

ואם אין לך ESP זאת רק עוד סיבה מצויינת לא לחסוך על הצמיגים.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@razi_pazi אני מכיר את התשובה הזו, ואני יודע שהיא נכונה. לא מונע מהויכוח להיפתח מחדש פעם בשבוע.

נכון.

אני פחות קורא את תחום התחזוקה. אז לא מכיר את הדיונים

פורסם

V אמור לעלות יותר, ואם לא נדרש אז מיותר. אבל כבר נתקלתי במצב שH היה חסר במלאי ולקחתי V באותו מחיר במקום.

יש כאלה שטוענים שקוד מהירות גבוה מידי פוגע בנוחות, לא הרגשתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפני כשנה התפוצץ לי צמיג מישלין פרימסי 4. 

בגלל שידעתי שאני בקרוב הולך להחליף את כל הרביעיה, שמתי צמיג סיני של גרינלנדר כפתרון ביניים.

ההבדל הורגש מיד (אפילו שזה רק צמיג 1 מתוך 4), גם ברעשי כביש, גם בבלימה וגם ביציבות.

תקראו לי פרנואיד, אבל בשביל לחסוך 800 שקל פעם ב-4-5 שנים נשמע לי דבילי.

כנראה שרק ההפרש בצריכת הדלק על הצמיג הסיני על פני 4 שנים יממן את פער העלויות

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...