Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לת'רד מעניין בפול-גז:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=463527#post463527

miche4682i.jpg

http://www.sportbilen.se/e_index.php?page=e_news.php?id=89

"The heart of Tweel innovation is its deceptively simple looking hub and spoke design that replaces the need for air pressure while delivering performance previously only available from pneumatic tires. The flexible spokes are fused with a flexible wheel that deforms to absorb shock and rebound with unimaginable ease. Without the air needed by conventional tires, Tweel still delivers pneumatic-like performance in weight-carrying capacity, ride comfort, and the ability to “envelope” road hazards.

Michelin has also found that it can tune Tweel performances independently of each other, which is a significant change from conventional tires. This means that vertical stiffness (which primarily affects ride comfort) and lateral stiffness (which affects handling and cornering) can both be optimized, pushing the performance envelope in these applications and enabling new performances not possible for current inflated tires. The Tweel prototype, demonstrated on the Audi A4, is within five percent of the rolling resistance and mass levels of current pneumatic tires. That translates to within one percent of the fuel economy of the OE fitment. Additionally, Michelin has increased the lateral stiffness by a factor of five, making the prototype unusually responsive in its handling."

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לכבוד גרשון המשפר.

ומה עם החיכוך?

אחד התפקידים של הגומי הוא גם ליצור חיכוך עם הכביש. ולא רק בשכבת המגע, במהלך הנסיעה הגומי שבצמיג מתעוות בנקודת המגע עם הכביש ועוזר גם בזה להעביר כח (ובגלל זה הוא מתחמם, אגב).

בנוסף, הגמישות של צמיג היא לא רק במישור מעלה-מטה לספיגת זעזועים, אלא גם לצדדים, לטובת המשך אחיזה בסיבוב.

אני עוד לא רואה איך ה"גלגל שפיצים" הזה תורם לסוגיות האלו.

בכבוד רב -

אישפו ז.

פורסם

מפחיד אותי רק להסתכל על התמונה,על דבר כזה לנסוע?

נראה ממש לא מעודד בטיחותית,מה אם חלק מהשפיצים ישברו?

שלא לדבר על העלות של גלגלים כאלה...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

לכבוד מר אישפו ז. היקר,

הנדון: קריאת מאמר המקור לפני תגובה.

ידידי היקר, אני לא ממציא הטכנולוגיה, אבל השכלתי לקרוא את המאמר (באנגלית, שומו שמיים!) לאחר ששאלתי את עצמי את אותן שאלות שאתה שאלת אותי. התשובות במאמר...

יום נעים !

פורסם
מפחיד אותי רק להסתכל על התמונה,על דבר כזה לנסוע?

נראה ממש לא מעודד בטיחותית,מה אם חלק מהשפיצים ישברו?

שלא לדבר על העלות של גלגלים כאלה...

למה לא מעודד?

דווקא מבחינה בטיחותית זה נראה (על פניו... אני לא מהנדס חומרים) מעולה:

1. אין יותר פנצ'רים.

2. אם שפיץ או שניים יישברו, לא יקרה שום דבר דרמטי. יש מספיק יתירות כדי שהמבנה לא יתפרק בגלל כשל של מס' מצומצם של שפיצים.

3. ניתן לראות בעיניים אם נגרם נזק או קריעה לשפיצים! בלי לפרק את הגלגל בכלל.

לגבי עלות - אני לא צופה שזה יותקן בגרסת הליסינג של יונדאי גטס החל מ-2006, אבל מצד שני גם אם זה יעלה כפול מצמיג+ג'נט רגילים, יש הרבה מכוניות שישמחו להתקין דבר כזה (מכוניות בהן תוספת עלות של כמה אלפי דולרים עבור תוספת ייחודית היא לא סיפור בכלל - אאודי A8 נניח)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
למה לא מעודד?

דווקא מבחינה בטיחותית זה נראה (על פניו... אני לא מהנדס חומרים) מעולה:

1. אין יותר פנצ'רים.

2. אם שפיץ או שניים יישברו, לא יקרה שום דבר דרמטי. יש מספיק יתירות כדי שהמבנה לא יתפרק בגלל כשל של מס' מצומצם של שפיצים.

3. ניתן לראות בעיניים אם נגרם נזק או קריעה לשפיצים! בלי לפרק את הגלגל בכלל.

לגבי עלות - אני לא צופה שזה יותקן בגרסת הליסינג של יונדאי גטס החל מ-2006, אבל מצד שני גם אם זה יעלה כפול מצמיג+ג'נט רגילים, יש הרבה מכוניות שישמחו להתקין דבר כזה (מכוניות בהן תוספת עלות של כמה אלפי דולרים עבור תוספת ייחודית היא לא סיפור בכלל - אאודי A8 נניח)

אמן לדבריך.

כמו כן, כמו כל תוספת יוקרתית ברכבי סאלון ומנהלים, הטכנולוגיה, במידה ומוצלחת, תלך ו"תרד אל העם", כמו שהיה עם ABS, כריות אויר, מערכות שמע מתוחכמות, איבזור עשיר וכו'

פורסם

תחשבו גם שזה לא חייב להיות ככה.. :roll:

אף אחד לא אמר שלא יכול להיות סביב זה מעין "מעטפת" של גומי שחור

ככה שפשוט לא יראו את כל המייצבי גומי האלה או מה שזה לא יהיה, וזה יראה כמו צמיג רגיל.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לכבוד: הקוראים

הנדון: שטח מגע :idea:

1. ידידי היקרים, לאחר אי אילו מבטים בתמונה "המצורפת", לא יכולתי שלא להתפעל למראה גודלו של שטח המגע עליו מופעל מירב עומס הפנייה. :shock:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=23273

2. תמה אנוכי מהו משקלו של צמיג זה ביחס ל"צמיג" רגיל. :?:

3. ספק רב בליבי באם ניתן לתפעל צמיג זה כפי שהוא מופיע בתמונות, בעיקר בעת של גשם איתן ואף אין ברצוני לדמיין נזקים שעלולים להגרם במידה וייתפס \ ייכנס "משהו לגלגל". :arrow:

מכאן שעולות השאלות הבאות -

* האם יערוך מיודענו סקרוניס סקר נוסף לעניין הצמיג הנ"ל?

* האם אתם סבורים כי הנכם מבוטחים מפני מקרה שכזה?

* האם השרשור הזה מעלה בכם הרגשה של דז'ה וו?

* האם בידי מחבר הודעה זו עודף זמן קיצוני?

בכבוד רב -

מוט י.

פורסם

שמת לב למספר ההודעות שלך ? מתאים למכונית שלא הייתי מתנגד לה

שמור על מספר זה:wink:

.I'm a blocked user

פורסם

מוטי יקירי, עם כמה שאנוכי נהנה לקרוא את הודעותיך, הינני סבור כי בכמות הזמן האדירה שאתה מקדיש לפורום, היית כבר יכול לבנות עוד מיאטה טורבו מקיסמי שיניים וקופסאות קוטג' ריקות :shock:

או במילים אחרות: תשיג כבר מקלדת בעברית יא משיגינע !

• תוכן חדש...