Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט - האם מתאימה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מודע טוב מאוד לדעה הרווחת בפורום, שהרכב הנ"ל (קליאו ספורט) אינו מתאים לנהגים חדשים.

למרות זאת, אני מבקש מכם לקרוא טוב את שאלתי ולהבין את המצב בו אני נתון ואז לענות תשובה כנה עד כמה שאפשר.

סיימתי את תקופת המלווה לפני כחודשיים. כבר חודשיים אני מחפש אחר רכב ראשון, כזה שיהיה בעל אופי ספורטיבי אך לא קיצוני מדי. ברור לי כי יש רכבים העונים להגדרה זו טוב הרבה יותר מאשר הקליאו ספורט.

חיפשתי (ואני עדיין מחפש) אחר איביזה קופרה, פולו GTI, יאריס TS ושאר רכבים דומים הנחשבים ספורטיביים ועם זאת סבירים לנהגים חדשים. (אני לא מחפש פיג'ו למיניהן כי אבא פשוט לא מוכן לקנות לי פיג'ו..)

המצב הנוכחי הוא שאני כבר מיואש. אני רוצה כבר לקנות רכב. התחלתי לפזול לכיוונה של הקליאו, למרות שברור לי שיכולות הנהיגה שלי לא תואמות את דרישות הרכב.

אני מתכוון לעבור קורס נהיגה מתקדמת בעוד כשלושה שבועות (לאחר שחבר מסיים את תקופת המלווה).

שאלתי היא כזאת:

האם הקליאו רכב שיסכן אותי או את הסובבים אותי, גם אם אני ינהג בו בצורה שקולה ואחראית, מתונה יחסית, ותוך כדי לקיחה בחשבון של יכולות הנהיגה (המוגבלות מאוד) שלי? כמובן כל זאת בנוסף לקורס נהיגה מתקדמת שאני מתכוון לעבור ללא כל קשר למכונית אותה אני ארכוש.

הודה לכם אם התשובות יהיו מנומקות ככל שניתן, וינתנו בעיקר ע"י אנשים עם נסיון עם הרכב, ולא סתם כאלה שקראו שזה רכב קיצוני אז ישר יפצירו שהוא לא מתאים (אני יכול לקבל תשובה שלילית, אבל לפחות שתבוא מהאנשים שיכולים להעיד על כך).

תודה מראש על העזרה, אלעד.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, בחיים שלי לא נהגתי על קליאו ספורט, אפילו לא ישבתי באחת. אבל! אני רוצה לומר לך משהו.

כ-500 הרוגים בשנה יש במדינה הזאת. רובם ככולם נוהגים ברכב רגיל. עשרות אלפי פצועים, רובם ככולם על סתם אוטו רגיל (=מאזדבושי 1.6).

מדיי יום אני נתקל באנשים מסוכנים/משתוללים על הכביש - רובם ככולם על רכב רגיל (=שוה המאזדבושי).

להיות אידיוט ולסכן את התנועה, את עצמך ואת היושבים איתך באוטו אפשר לעשות יפה מאוד על כל אוטו.

(אני לא רוצה סתם לזרוק כל מיני דוגמאות על ערסים בסיוויק ופסיכופתים עם קטנועי פיצה).

נהגתי בלא מעט מכוניות עד כה, אני חייב לציין שנסיעה ברכב חזק יותר לא גורמת לך פתאום להשתולל.

אפשר ליסוע בקליאו ספורט בצורה שקולה וזהירה בדיוק כמו בקליאו 1.4 או כל רכב אחר שאתה מעלה על הדעת.

זה לא פתאום שהקליאו מחליטה בעצמה שהיא מאיצה, או פתאום נכנסת לבד לתת היגוי/היגוי יתר.

אם אתה שקול אחראי ומבין את העוצמה של הרכב ויודע להעריך נכונה את תנאי הדרך - אזי הכל בסדר.

הבעיה היא אחרת, הבעיה היא שלא קונים אוטו ספורט בשביל לנסוע למכולת בדיוק כמו שלא הולכים לזונה לדבר על פוליטיקה....

וכאן מתחילה הבעיה... הנטייה של אנשים לפעול בהתאם להשפעת הסביבה (במקרה הזה רכב ספורט ונהיגה "ספורטיבית").

אם אתה מתכנן לקנות קליאו ספורט ולנהוג בה באותה דרך שהייתה נוהג בקליאו רגילה - לא יאונה לך כל רע. כל עוד לא תתגרה ברכב לא תקבל ביס בתחת... הקטע הוא שפשוט חבל לקנות רכב כזה לנסיעה מנהלתית - כיוון שהקליאו הרגילה יותר נוחה, חסכונית ומתאימה לצרכים אלו.

לסיכום, אני לא רוצה לסכם... אני מקווה שהבנת את הטענות שלי ותעשה בהם כל העולה על רוחך..

בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

תראה אני חושב שכול רכב ספורט לא קיצוני לחלוטין שתנהג עליו באופי רגוע לא יסכן אותך ולא יסכן את הסובבים אותך גם עם כרגע עלית על הכביש, אבל אז נשאלת השאלה למה לקנות כזה רכב? אם היכולות שלך כנהג לא תואמות את אופי הרכב למה לקנות ולסרס אותו?

אפשר לקנות רכב יותר זול יותר נפוץ שגם בו תרגיש מידה מסויימת של ספורטיביות אני לא חושב שלקנות קליאו ספורט ולנהוג עליה בצורה רגועה יעשה טוב לך ולרכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

קודם כל קבל ח"ח - לא פגשתי הרבה נהגים צעירים שמוכנים להודות שרכב מסויים "גדול" עליהם, במיוחד לא לאור המנטליות הישראלית של "אני הייתי בצבא אז קטן עלי להטיס מיג 21".

מעבר לזה אני בטוח שמגאן קופה 1600 תמלא אחר כל הדרישות שלך (יפה, מהירה יחסית בגרסה הידנית) ומנגד את אלו של אביך (בטוחה, לא "מופרעת", זולה לרכישה). הייתי מחפש גם פולו ספורט 3 דלתות שנראית טוב, גם אם לא ספורטיבית באמת - קל מאוד לשכנע הורים לקנות פולסוואגן!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה שלך פולו 16V, קליאו 1.4 16V ידנית או 1.6 16V ידנית.

לא ברור לי למה רנו כן ופיגו לא.....אבל 206 XS יכולה מאד להתאים.

פאביה 16V יכולה לשמש אותך לא רע בכלל.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אני חושב שלא הבנתם אותי לגמרי.

אני כן ינצל את הספורטיביות של רכב כזה או אחר כשאני יקנה אותו, אבל הדגש הוא שאני לא יעשה את זה באופן מידי ולא בצורה שלא תואמת את היכולות שלי.

כמובן שבכמה חודשים הראשונים לאחר הרכישה אני ינהג על האוטו בצורה מנהלתית, אבל אני מקווה שלאחר כמה חודשים של ניסיון, וכמה קורסים שאני מתכוון לעבור (כולל תרגולים אין סופיים מתי שרק יזדמן) אני יוכל להתחיל לנצל את יכולות הרכב.

שוב, ברור לי שקיימות מכוניות שיתנו לי את אותה התמורה של הקליאו מבחינת יכולת הניצול של המכונית על ידי, אבל את כל אלו שציינתי כבר אני פשוט לא מצליח למצוא.

אני לא מחפש את המראה הספורטיבי ("פוזה") וגם לא את התאוצות רמזורים ("פתיחות"), אבל אני כן רוצה לאפשר לעצמי להנות מן הנהיגה, כשרמת הנהיגה שלי תאפשר זאת.

אני מבין מאיפה באות ההמלצות השונות לרכבים לא ספורטיביים ומתונים בהרבה, אבל אני שואל, לא חבל לקנות רכב ולאחר מספר חודשים להרגיש שהוא לא יכול לתת לך את מה שאתה מחפש? לא עדיף מראש לקנות רכב שמעניק את האפשרות לנהיגה ספורטיבית, פשוט לא לנצל את האפשרות הזאת עד שהיכולות שלי מאפשרות זאת?

אה וד"א.. כשאמרתי שאבא לא רוצה פיז'ו דיברתי על ה106/306 למיניהן.יכול להיות שהוא יהיה מוכן ל206

פורסם
האם הקליאו רכב שיסכן אותי או את הסובבים אותי, גם אם אני ינהג בו בצורה שקולה ואחראית, מתונה יחסית, ותוך כדי לקיחה בחשבון של יכולות הנהיגה (המוגבלות מאוד) שלי?

לשאלתך - כן.

ויותר מזה, רכב כזה לא ייתן לך את הפלטפורמה המתאימה ללמוד בשקט. הקליאו היא לא רכב ראשון טוב, הנטייה שלה להיגוי יתר תחת כוח (torque steer) חזקה והתגובה שלה להעברות משקל לא הדרגתית, מה שאומר שנהג לא מיומן יקבל רב הזמן תת היגוי מאסיבי ואם כבר יבוא היגוי יתר הוא יבוא מהר ובמפתיע. בנוסף, עדיף להתחיל עם מכונית שיש לה פחות אחיזה אבסולוטית. כל 306/106/206 ידנית (להוציא אולי 306 1.4) תיתן לך בסיס טוב יותר ללמוד נהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחבר שלי היה כזה רכב ונסעתי בו לא מעט, אותו חבר אינו משתולל (וגם אינו נהג טוב כל כך) הרכב היה אצלו כשנתיים והוא נהנה מימנו ללא תאונות כלל, כך שזה אפשרי, ההבדל בינך לבן חבר שלי הוא בערך 13 שנים וכאן מגיע שיקול דעת שיכול להיות (לא בטוח) שאצלך יעבוד בצורה שונה.

כך שלסיכום הכול תלוי בך, אם תנהג בזהירות ובחוכמה, תתקדם לאט ובקצב שלך אני מאמין שתהנה מאוד מהרכב, אם תתקדם מהר ובקצב של הנהג המנוסה ברכב לידך/לפניך שהדליק אותך מקודם ברמזור, יכול להיות שאפילו תצא מזה כמה פעמים בשלום אבל רק כמה פעמים (וגם זה לא בטוח)

פורסם

לאחר שיחה עם obarshad, ירדתי מהרעיון.

הוא הבהיר לי בצורה מנומקת והגיונית למה בדיוק הרכב לא בשבילי והציע מספר אלטרנטיבות.

רק רציתי לציין שאני באמת מעריך את זה שהוא התייחס אלי כאל אדם בוגר והגיוני (בניגוד למספר חברי פורום פה שברגע שהם שומעים את צירוף המילים "נהג חדש" הם ישר מחליטים שמדובר בילד חסר אחריות שמחפש להשתולל), השקיע מזמנו, הסביר לי כל מה שרציתי לדעת ודיבר אלי בגובה העיניים.

לאחר שיחתנו החלטתי שאלך בכיוון אחת מהאלטרנטיבות שהוצעו (ה206 הכי קורצת לי, אבל סך הכל אני עם ראש דיי פתוח).

וכמובן, תודה באופן כללי לכל המגיבים והעוזרים.

מנהלים - אפשר לנעול את הדיון, קיבלתי את מה שרציתי לדעת.

פורסם
רק רציתי לציין שאני באמת מעריך את זה שהוא התייחס אלי כאל אדם בוגר והגיוני

צ'מע, אני לא חושב שתמצא אדם בוגר אחד בפורום, אבל מי שבא להקשיב וללמוד מניסיונם של אחרים מרוויח הרבה יותר מרק יחס טוב. תבוא עם גישה כזו גם לקורס הנהיגה ותוציא ממנו הרבה יותר מהחוכמולוגים שבאים ללמד את המדריך.

תבלה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל קבל את הערכתי על צורת הדיבור שלך.

דבר שני, אני לא מאמין שיש מישהו שמתחת לדוושת הגז יש הרבה והוא "ילחץ" רק חצי... או במילים אחרות, רגל ימין תעשה לך דיי הרבה בעיות, ואז תראה שני שדונים - אחד על כל כתף, האחד אדום, ויגיד לך, "תלחץץץץ יש לך עוד" (בלחישה מפחידה), והשני לעומת זאת, לבן, ויגיד לך... "תלחחחץץץ יש לך עודדד..." (בלחישה לא מפחידה).

זאת לדעתי הבעיה היחידה...

פורסם
צ'מע, אני לא חושב שתמצא אדם בוגר אחד בפורום

היה אחד וחסמנו אותו.

לשאלתך - 206XS - אכן תפורה למידותך הטובות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הדעה הרווחת בפורום היא שנהגים חדשים צריכים ללמוד נהיגה בהתכתבות ואם כבר הם באמת חייבים להתאמן אז כדאי שיעשו את זה על קופסת נעליים נוסעת כמו סובארו ג'אסטי.

אתה לא קונה רכב לדעה הרווחת בפורום, אתה קונה את הרכב לעצמך.

אם אתה רוצה קליאו ספורט, קנה אותה, רק תזכור שלא הרכב הופך את הנהג ליותר טוב וגם אם תהיה לך פרארי עדיין תהיה חסר נסיון מה שאומר שמומלץ יהיה ללמוד נהיגה מתקדמת, שזה תמיד דבר טוב בכל מקרה.

תהנה!

מוטי.

פורסם

לשאלתך - 206XS - אכן תפורה למידותך הטובות.

רז, לדעתי גם יאריס TS תפורה עליו.

לא נהגתי עליה, אבל מקריאת כתבות עליה, הבנתי שהיא לא פחות ספורטיבית ומהנה מXS206.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

מצטער לאכזב אתכם, אבל גם 206XS וגם יאריס TS מסוגלות להכנס בקלות להיגוי יתר, לא פחות מקליאו ספורט. ההבדל הוא שקליאו ספורט חזקה יותר משתיהן, ותהיה יותר מסוכנת בידיים לא אחראיות. כל זה לא אומר שהידיים של אלעד ידידנו הן לא אחראיות, שכן הוא נדמה (לפחות מהודעותיו) כבחור שקול ואחראי למדי, כך שאם ילמד לאט לאט וישקיע, ויעשה קורסים, ויבין שהוא לא מבין כלום, וידע שהוא לא יודע לנהוג, ויתמיד - הוא ישא ברכה בעמלו ויהנה מנהיגה ספורטיבית. אם זה בקליאו או בפונטו או במאזדה לנטיס. כמובן שמומלץ להתחיל ממשהו בסיסי יותר ממכונית ספורטיבית, ואולי עדיף שילמד עוד קצת נהיגה מהי על האוטו של ההורים לפני שיכנס להרפתקאה כזו.

עם זאת, אני מאמין שזה לא יהיה נכון להגיד שקליאו ספורט לא מתאימה לאף נהג חדש. הכל תלוי כמה הוא אחראי ובוגר ומודע ליכולותיו. אם היה אומר מיאטה, למשל, הייתי נזעק הרבה יותר, מכיוון שכאן מדובר ברכב שדורש יכולות נהיגה גבוהות משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...