Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BRASS ERA CAR

Guest AKICHU
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המורשת ההיסטורית של כלי הרכב מחולקת לעידנים, העידן שאעסוק בו הפעם נקרא BRASS ERA CAR , עידן הפליז, ונקרא על שום התוספות כגון עששיות צידיות וראדיאטורים, העידן מוגדר בין השנים 1890 ועד לשנת 1915, שם נרדף לכלי רכב אילו היה Horseless Carriage - כירכרות ללא סוס, ושם פחות רשמי ובעיקר בארה"ב Pioneer cars על שום שיצגו את התקופה המוקדמת והחלוצית של המוטוריקה , כאשר נסיעה ברכב זה הייתה חוויה מיוחדת ואשר חייבה תיכנון מקדים, הדרכים באותם זמנים לא היו מסומנות, כאשר בחוברות טיולים עתיקות הוראות המסלול היו בסיגנון של " פנה שמאלה ליד החווה של סמית' או בצע פניה בקצה חומת האבנים...

בנוסף לאיתגור הניווטי הזה , היה אתגר נוסף לנהג, הוא היה צריך להיות מין צירוף של מכונאי ונפח. לא מעט מכלי הרכב דאז היו ניסיוניים ואמינותם הייתה מוטלת בספק.

נסיעות הלילה היו חוויה בעיקר בגלל הפנסים והעששיות הצידיות, בעלי כלי רכב כאילו כיום משמרים את כלי הרכב בצורה מקורית ואופטימלית , קיימים מספר מועדונים בעולם ובינהם ה- Gilden & Reliability וה- Horseless Carriage Club of America

הפנסים הקידמיים שימשו כמובן להאיר את הדרך כאשר עששיות הצד שימשו בעיקר למטרת בטיחות והארת הרכב בדרכים חשוכות, בחלק מין המדינות הנהג חוייב להשאיר את העששיות בוערות בזמן חניה.

והערה אישית שלי, אני הוקסמתי מעששיות הצד הללו בירידים בהם ביקרתי, אילו ניתן היה לי להתפרע אני מניחה שהסלון בבית היה מלא בהן , לאוסף כזה ממש לא הייתי מתנגדת.

BRASS IS BEAUTIFUL!

marion1911-00016.jpg

http://www.brassauto.com/brass-pages/index.html

שבוע טוב

אירית

פורסם

ובאנגליה הן נקראות מכוניות אדוארדיאניות, ע"ש המלך אדוארד שמלך בסוף המאה ה-19.

וזה לא רק הפליז שהפך אותן ליפות כל כך. כל הרכב היה עבודת אמנות בשילוב של עץ, בד, עור וקריסטלים. נשמע כמו סלון של פולניות, לא?

פורסם

ליתר דיוק -

באנגליה התקופה הזו מחולקת לשתיים - \

"Veteran cars" - תקופה הכוללת גם את כרכרות הקיטור. עד 1901 השליט של אנגליה היתה המלכה ויקטוריה, ולכן לאחר מותה התחיל עידן ה-

"Edwardian cars" - משנת 1901 ועד 1910 מלך באנגליה אדוארד השביעי, שעל שמו נקרא עידן זה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...