Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי צלחות בלם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני החלפה של רפידות + צלחות בלם, ויש לי מספר שאלות:

1. האם יש סוגים (הכוונה לא למאוורר או מחורץ, אלא לסוג החומר) שונים של צלחות בלם, או שכולם

עשויים מפלדה? אם יש, איזה חברה מייצרת אותם עבור צ'מפיון(גולף 94 1800).

2. איזה חברה מייצרת את הרפידות עבור צ'מפיון

3. בצ'מפיון קיבלתי הצעת מחיר על רפידות קדימה +צלחות +עבודה של 1000 ש"ח, האם זה לא יקר מדי

גם עבור צ'מפיון?

נ.ב. הרכב הוא גולף שנת 94 מנוע 1800

פורסם

אהלן.

מנסיון עם מוסכי פולקסוואגן מורשים מטעם צ'מפיון: על הרפידות והצלחות שלי היו (ויש) חותמות של החברות: ATE, LUCAS, TEXTAR, מדובר בחברות מאוד איכותיות. עוד חברות איכותיות מאוד: MINTEX,

BENDIX, FERODO, OMP. (באחד המוסכים נאמר לי שגם פולקסוואגן השתמשה בעבר ברפידות תוצרת BENDIX, אבל אין לי נסיון איתם, יש לי נסיון עם ATE, LUCAS, TEXTAR שהן עשו ועושים מלאכתם נאמנה)

ועצה: אם אתה קונה רפידות וצלחות לבד, היזהר מחברות זבל דוגמת Beser ו- Semko. חרא של רפידות וצלחות, מנסיון מר בפולו, ובאיביזה של אחי.

בהצלחה, איתמר ג'ורג'.

פורסם

בהקשר לאותו נושא שגם אני באתי בדיוק לפתוח.

האם רפידות בלם דקות יכולות להרוס את הצלחות בלם???

וכמה יכולות לעלות רפידות בלם לסיוויק מודל 2002??? כשהייתי שלשום בטיפול של האוטו "המליצו" לי להחליף אותם תמורת 400 שקל מחיר הגיוני?

Polo 2012

פורסם

אף אחד לא מייצר חלקים לצ'מפיון, אולי התכוונת לתאגיד VAG. יש הרבה יצרנים חליפיים, אני לא יודע מי יצרן ה OEM של VAG אבל זה לא באמת כ"כ משנה.

כל צלחות הבלם (הסטנדרטיות) עשויות מפלדה. 1000 שקל לרפידות וצלחות קדמיות + עבודה נשמע לי די יקר אם כי אני יכול להאמין שזה מה שמבקשים במוסך יבואן.

רפידות בלם דקות מאוד ושחוקות יכולות לחרוץ את הצלחות, גם שומעים באוזן את החריקות בבלימה ואז צריך לחרוט או להחליף צלחות, לא יודע כמה עולות רפידות להונדה , צלצל לחנות חלפים ותשאל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא מדוייק.

אין בעייה עם רפידות דקות מלבד מהלך הדוושה הארוך יותר (הבוכנה בקליפר צריכה לעשות יותר מרחק עד הצלחת).

בעיקרון הרפידות עשויות חומר רך (יחסית לברזל של הצלחות) , אשר נלחץ כלפי הדיסק בזמן בלימה ועוצר אותו (כמו ברקסים של אופניים , עיקרון פעולה דומה מבחינת הבלימה עצמה).

החומר הזה נשחק אחרי כמה בלימות (תלוי בכמות ,בעוצמה ובתדירות) - בד"כ מספיק לכ-30K ק"מ בשימוש נורמלי.

העניין הוא שהחומר מודבק על תושבות מפלדה.

אם תמשיך לנסוע על רפידות דקות - החומר "ייגמר" מתישהו ואז יהיה לך בבלימה מגע של מתכת במתכת . המשמעות היא הרס כמעט מיידי של צלחות הבלימה (אני כבר לא מדבר על עוצמת הבלימה המגוחכת).

אי לכך - מחליפים לפני ולא אחרי.

פורסם
אין בעייה עם רפידות דקות מלבד מהלך הדוושה הארוך יותר (הבוכנה בקליפר צריכה לעשות יותר מרחק עד הצלחת).

זה לא נכון לבלמי דיסק. בבלמי דיסק, בניגוד לבלמי תוף, אין קפיץ מחזיר, ולכן הרפידות נשארות צמודות כל הזמן לדיסק, למעשה מלטפות אותו. כשהרפידה נשחקת, הבוכנה יוצאת מהקליפר ונשארת בחוץ, מצמידה את הרפידה לדיסק, גם שלא בזמן בלימה, ולכן אין השפעה על מהלך הדוושה.

למעשה, בבלמי תוף של היום, יש כוונון אוטומטי ששומר מרווח קבוע בין הרפידות לתוף. פעם לא היה כיוונון אוטומטי ומהלך דוושה ארוך היה רומז לנהג על הצורך ב"רגולאז'" .

פורסם

אני דווקא חושב שכן משנה מי מייצר לתאגיד vag את רפידות הבלם מפני שהיום מורכב לי ברכב רפידות מקוריות של vag ואני מרוצה מהם, לכן אם הייתי יודע מי מייצר אותם יכולתי לקנות את אותם הרפידות במחיר מוזל.

דבר נוסף הוא שתמיד טוב לדעת לשם השוואה, כך שאם אני רוצה לקנות רפידות של חברה אחרת אני יודע באיזה קטגוריה עליי לחפש(מוצר מקביל).

ולדוגמא : ברכב הקודם שלי (106) החלפתי את הרפידות המקוריות בתחליפיות שעלו לי 350 ש"ח (קדמיות) לא יודע מי מייצר אותם, אבל במוסך אמרו לי שאלו רפידות טובות, מרחק הבלימה היה כמו של רכבת(אם לא יותר) מאז אני מקפיד להחליף למקוריות או לחברה ברמה מקבילה לפחות, ולכן חשוב לדעת מי היצרן!

פורסם

1) יש לצ'מפיון (זה השם העולמי שלהם) כמה יצרנים כי יש מלא סוגי דיסקיות וליפעמים גם לאותו סוג של דיסקיות יש שני יצרנים שונים אבל זה לא פוגע באיכות היות והיצרן החיצוני בונה אותם לפי מפרט של היצרן

2) זה הגיוני שזה יעלה לגולף (דיסקיות+צלחות-מקורי) 1000 ש"ח ולהונדה סט דיסקיות מקורי עולה בסביבות 350+- ככה ש-400 זה בסדר.

3)מהלך הדוושה אומנם לא גודל בבבלמים עם דיסק אבל זה טעות לחשוב שהדיסקיות נוגעות כול הזמן בצלחות כי יש כמה דברים שקורים אחרי שאנחנו עוזבים את הדוושה של הבלמים!

בבוכנה של הקליפר יש גומיה שהיא רחבה ואז כשאנחנו לוחצים לא כולה מתקדם קדימה עם הבוכנה אלה רק החצי הקדמי ואז בעזיבה החצי האחורי שלא התקדם מושך את הבוכנה אחורה כמה מילימטרים ומאפשר לדיסקיות לזוז אחורה ולהיווצרות מרחק מינימלי בינהם לצלחות

הבוכנה במשאבה המרכזית חוזרת אחורה וגורמת לכמות מסוימת של נוזל בלמים לחזור מהמערכת למיכל שמעל למשאבה ועל ידי זה היא עוזרת לגומיה של הבוכנה בקליפר להחזיר את הבוכנה אחורה

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

המחיר קצת יקר לפני כחודשיים קניתי לגולף שנת 1996 זוג צלחות של breco ב-200 ש"ח כאשר הרכבתי בניירות בקופסה מסתבר שזו חברה ששיכת ל brembo.

רפידות 80ש"ח

פורסם
...breco ב-200 ש"ח כאשר הרכבתי בניירות בקופסה מסתבר שזו חברה ששיכת ל brembo.

לגביי החברות בת: רק שתדע, חברת Beser הטורקית היא חברת בת של...Fereodo

הינה: http://www.beser.com.tr/beser/english/company.htm

ומה האיכות שלהן? קקה. אמנם הן מחזיקות המון המון זמן, לא מלכלכות את הצלחות נוי באבק שחור אך בבלימה יש רעשים של מטוס בנחיתה, הבלימה בכלל לא איכותית כמו בלמים של חברות טובות, ואצלי הן חרטו על צלחות הבלימה ועיקמו אותן לצורה אלכסונית, והרסו אותן וכרגע חייב להחליף צלחות+רפידות וזה תוך 25000 ק"מ שהן מורכבות (ב- Lucas זה לא קרה)

בקיצור, בבלמים לא משחקים, אני עשיתי טעות שלא הייתי בעת הרכבת הרפידות, שהמוסכניק שם מה שהוא רצה ולא מה שאני רציתי (מוסך לא מורשה) וכעת אכלתי אותה שאני גם צריך להחליף צלחות+רפידות, ובלימה גרועה.

איתמר ג'ורג'.

• תוכן חדש...