Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מישהו יוכל להעלות טיפים למה מותר ומה אסור,מה חובה (למשל המתנה של 30 שניות לפני כיבוי רכב), מה כדאי ובכלל....הקוראים ואני בינהם ישמחו.

מוקדש לבעלי גולף GTI, לאון טורבו, קליאו ספורט (?) וחבריהם.....

פורסם

נכון לקליאו ספורט אין מגדש,אבל לרנו 5 שלי יש.

-ההמתנה 30 שניות (רצוי דקה) ידועה לכל.

-אל "תלחץ" כשהרכב קר, עדיף לחכות שטמפרטורת השמן תגיע למצב עבודה.

-השתמש בשמן מנוע איכותי.

-אם יש חשש להתפרצות אטם ראש לטפל מיד ולא להמשיך לנסוע,מהר מאוד המים יגיעו עם סירקולצית השמן למגדש ויפגעו בו.

-פעם בשבוע תציץ שכל המערכות שימון/ואקום של המגדש תקינות ואינן דולפות.

-קח בחשבון העלאת גדישה מעל גבול מסויים מקצרת את חיי המגדש.

זה מה שעולה לי לראש כרגע.

פורסם

אגב איציק, מהו התהליך שמעלה גדישה? ועד כמה ניתן לשחק עם גדישה של טורבו, מה זה יותר מדי?

פורסם
נכון לקליאו ספורט אין מגדש,אבל לרנו 5 שלי יש.

-אם יש חשש להתפרצות אטם ראש לטפל מיד ולא להמשיך לנסוע,מהר מאוד המים יגיעו עם סירקולצית השמן למגדש ויפגעו בו.

-פעם בשבוע תציץ שכל המערכות שימון/ואקום של המגדש תקינות ואינן דולפות.

זה מה שעולה לי לראש כרגע.

מצוייו, אבל איך אני מזהה חשש להתפרצות אטם ראש?

ואיך אני אמור לוודא שאין נזילת של שימון /ואקום?

פורסם
אגב איציק, מהו התהליך שמעלה גדישה? ועד כמה ניתן לשחק עם גדישה של טורבו, מה זה יותר מדי?
ישנם כמה שיטות להעלאת גדישה:

1. ברז גדישה-הברז מותקן בצינורית שמחוברת בין סעפת היניקה ל"וויסטגייט" (או לactuator ליתר דיוק),בצינורית זו מועבר הלחץ (שנבנה על ידי המגדש עצמו) ש"פותח" את דלת הגזים ובכך מגביל את לחץ הגדישה,כאשר אתה שם ברז את יכול לווסת את הלחץ שיש בצינורית על ידי פתיחה או סגירה של הברז, ובכך אתה בעצם שולט בכמה לחץ תפתח הדלת גזים,בשיטה זאת אפשר להרים גדישה בלבד ולא להוריד.

2.שינוי אורך זרוע הactuator -זרוע הacuator היא זו שפותחת את דלת הגזים,ככל שתקצר את הזרוע הזאת הacuator יצטרך יותר לחץ לפתוח את הדלת הגזים ובכך העלת גדישה בעצם,אם תאריך את המוט, אתה תוריד גדישה ,כי הacuator יצטרך קצת לחץ יחסית בצינורית.

3.ברכבי vag הגדישה יכולה להישלט מהצ'יפ,תכנות מחדש של הצ'יפ בעצם.

4.ישנם רכבים שמשתמשים ברכיבי אפטרמרקט כמו "אפקסי",רכיבים אלו באים בצורת מכשיר שהוא בעצם ה"לוח בקרה" המכשיר עצמו מותקן בתוך הרכב ושולט במערכת הטורבו על ידי סלנואידים וכו',אפשר לשלוט בגדישה על ידי הכיוון מ"לוח הבקרה",שיטה הרבה יותר מודרנית (ומגניבה :-) הרבה כפתורים).

בקשר כמה זה הרבה,לדעתי ברגע שעברת את ה1.2 באר (בטורבו סטנדרטי ולא המפלצתיים),כבר קיצרת את החיים שלו,לכל טורבו יש מקסימום שהוא מסוגל להפיק,אבל לא הייתי רוצה לבדוק את זה,כי אז השאלה תהיה את מי תהרוס ראשון את הטורבו או המנוע.

מצוייו, אבל איך אני מזהה חשש להתפרצות אטם ראש?

ואיך אני אמור לוודא שאין נזילת של שימון /ואקום?

התפרצות אטם ראש אתה מזהה כמו ברכב רגיל,תסתכל במיכל עיבוי אם יש לך מין תערובת שדומה לטחינה כזאת.

תסתכל על צינורת כניסת ויציאת השמן של הטורבו,תבדוק שהם לא דולפים פשוט.

צרפתי תמונה של תא מנוע שדומה לשלי,רשמתי וסמנתי כל רכיב שיהיה לכם יותר קל להבין.

sous_le_capot-2.jpg

פורסם

אחלה הסבר תודה רבה לך.

יש לי עוד שאלה. אם כבר מחליטים להעלות גדישה אז הדרך הכי טובה זה באמצעות הברז או הזרוע לא כך? לפי מה שאני יודע ה"צ'יפ" לסוגיו יקצר את חיי הטורבו בצורה משמעותית. בתוכנה עדיף לא לגעת.

ועוד שאלה אחת. טולדו TDI, כמה הטורבו גודש? לא מצאתי שום פרטים על זה. ועד כמה אפשר לשחק עם טורבו כזה?

פורסם

אין דרך טובה יותר או טובה פחות,פשוט בשיטת הארכת/קיצור המוט יש אפשרות להוריד גדישה פחות מהגדישה המקורית,ובברז גדישה אפשר להעלות גדישה מעל הגדישה המקורית אך אי אפשר להוריד מתחתיה.

לצורך העניין 3 סיבובי הברגה של המוט =0.2 באר,ברז גדישה זה פשוט ברז שאתה מסובב עד להשגת הגדישה הרצויה.

בדרך כלל ברכבי דיזל יש גדישה נמוכה באיזור ה0.4 באר,לא הייתי משחק עם גדישה של רכב דיזל בכלל,מנועי דיזל אינם בנויים לגדישות חזקות, בשונה ממנועי בנזין טורבו שהם בדר"כ מחוזקים,ועם יחס דחיסה נמוך ולכן יכולים להתמודד עם גדישה גבוהה.

פורסם
בדרך כלל ברכבי דיזל יש גדישה נמוכה באיזור ה0.4 באר,לא הייתי משחק עם גדישה של רכב דיזל בכלל,מנועי דיזל אינם בנויים לגדישות חזקות, בשונה ממנועי בנזין טורבו שהם בדר"כ מחוזקים,ועם יחס דחיסה נמוך ולכן יכולים להתמודד עם גדישה גבוהה.
:shock:?!

מוטי

פורסם

בגליון נובמבר של הגה מפןרסמת כתבה על גולף tdi עם צ"פ של אבסולוט .שהרים לה את הגדישה

ל1.4 באר !!! מ110 כוח ל155 ומ24 ל32 קג"מ ... והבחור עם הטורבו המקורי .

והמנוע והטורבו מתמודדים בנתיים .

אגב מישהו מכיר את הרכב או את הבעלים ???????

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

• תוכן חדש...